МАЙчета 2005 (104)

• 15 638
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
а в другата (55-та -"Веселина", Диана, и вие ли там, ориентирам се по обявените свободни 75 места) сме с номер 10.

И Ема там, ама чак 59-ти номер, въпреки, че са 75 местата, имам съмнения, че ще има няколко с предимство, или поне толкова, колкото да ни избутат назад, така че едва ли наистина ще ни има в класирането на първи юни.

# 211
Ники си остава в нейната градина и съм много доволна!
Дона ,ще мине и този период.
Лек ден!  Nature Sunny

# 212
Оф, с тия градини, с тия записи, егати тъпнята! Дано всички си имате местенца!
Наско от март минава в "групата" - при големите  Grinning Засега е щастлив, лелите му обяснават, че там са големите, че е много хубаво...пък и почти всичките му приятелчета са вече там, та и той иска да ходи  Laughing

Много здраве за всички!  Hug

# 213
Привет!  bouquet

Дианче, много, много ме зарадва промяната в Любака. Дано не ви застигат болести вече Hug.
Деспинка, хубаво е, че вече сте заедно  у дома. И вие какво преживяхте...
И на двете ви желая бързо да забравите неприятностите Heart Eyes
Дона, мериш ли кръвното?

Мен ме е налегнал мързел и ми е смотано Embarassed. Баща ми си разби главата и има 9 шева, леля ми я тръшна дисковата,  мъжът ми замина на санаториум, а Ава днес е за първи ден на ясла Sick
Отиде доброволно, но ще ходя да я взема по обяд.Притеснявам се по-скоро за грипа но старшата сестра каза, че е отминал и децата вече се връщат. До скоро са били събрани в  една група #Crazy
Иначе удържаме фронта, здрави сме...да чукна на дърво.
И вие бъдете здрави, аман от болести Heart Eyes

# 214
  • София
Дона, здрасти! Точно снощи си мислех, че не  си се обаждала скоро и че утре (днес) сутринта ще попитам за теб. И малейна се загуби. Ама ти си по-притеснителна, че си бременна  Hug
И аз, като Катка си помислих за кръвното...дано е временно, де..имаш още време  Simple Smile

И Любака е в 55-та горе, но аз ще искам във филиала, където съм била и аз  Heart Eyes Много ми е удобно, а и има къде да се спре колата, ако не го водим пеша.

Другата градина е долу на Мърфи, но там пуснах просто за идеята да не рискувам само с една градина. На повече места не съм подавала.

Катка, абе при вас няма ли да отминава този каръшки период?!? Ега ти...
Нямам търпение да идва май, да се местим в Сарафово и да те видя Hug

Уф, ще ставам от компа, че Любака се е настанил в мен и ми изтръпнаха краката. А и как мирише завалията  Sick От устата му имам чуството, че не излиза дъх, а нещо гъсто и зловонно...пууу...така щяло да бъде около 7 дена  Crazy И не може да го къпем 3-4 дена..абее...какво да ви кажа....мое си е, ама си мирише гадно Mr. Green Та, ще ставам, че... Mr. Green

# 215
Диана, филиала на Каймакчалан ли? И аз съм ходила там, но през лятото, иначе ходех на Джовани Горини, но тази градина вече я няма. На мястото й е кооперацията, в която ще се местим, живот и здраве Simple Smile Та тази на Каймакчалан много не си я спомням, само, че имаше доста мрачен двор и че като се качвахме по стълбите вътре към втория етаж редовно ми вдигаха поличката момчетата Joy Сподели нещо повече за филиала Hug А тази на Мърфи е просто ужасна по мое мнение. Лично ходих да я огледам и отвътре.
Катка, кръвното ми е много добре, мерси за съвета Hug Не се поддавай на лошо настроение, я излез докато я няма Ава и  направи нещо за себе си Hug

# 216
Момичета, здравейте  Hug
Аз само набързо, че пак ми е много зле и не мога да стоя и седнала пред компа  Sad
Мартеа, честит рожден ден с голямо закъснение  Hug Бъди си все такава, каквато те знаем-това казва всичко  Heart Eyes
Деспина, радвам се, че сте у дома. Бързо възстановяване пожелавам   bouquet
Дона, иди все пак на лекар да се види от какво е това прилошаване Peace Иначе звучиш добре, и хубави неща около вас, само това да се чува  Hug
КаТка, съжалявам, че така ти се е струпало, ама аз май не съм подходящият човек за добри думи в момента. Ти си мъжко момиче, ще се справиш   bouquet
Сискааа, ами отбивай го, бе, вече е голямо момче  Heart Eyes И по-леко с нощните смени и хубавите мъже  Laughing
Дианка, радвам се, че сте преминали голямото препятствие, дано вече да се разрешат тези проблеми при Любачето  Hug
При нас-не знам вече какво да кажа. От вчера съм на Сумамед, днес пак припадам, повръщам от кашлица и не мога да се държа на краката си. Малкият уж е по-добре, ама сополите, като при Марти на Кременчен-река  Cry Виждам, че Валя и тя пише за болести-тоя Соломонов вирус ли е, що за чудо е пак-направо ме гътна  Sad Пазете се много. Мартеа, да не те плаша, ама при мен точно така започна-тежест в гърдите и прилошаване. После висока Т и ето вече една седмица ставам от зле по-зле  Confused
При вас какво е, Вале, малките ли са болни  Rolling Eyes

# 217
  • София
хаха..Дона, ами аз не съм ходила там откакто напуснах детската градина. Тези дни ще се разходя за да знам къде да го запиша, ако филиала не е добър. Иначе отвън е поддържано, гледам ремонти правят...
А в тази на Мъфи не съм ходила изобщо.

# 218
Аре стига депресивни настроения, моля-моля!  Naughty Усмивки!  Grinning

Свалих си страхотна БГ музика и в момента си я слушам  Wink

Така и така сме на тема ясли и градини, хайде да си припомним нашите такива дни  Wink
Пу първа!
Бях на седмична градина и имахме една много гадна госпожа - Топчиева. Не я обичах, понеже бях много злояда, а тя постоянно ме тъпчеше. Все бях олята със супа!  Sick  И на обяд ни караше да се завиваме през глава. О, ужас!
Иначе имам един спомен, дето моя мъж се облещи, като го чу. След обяда понякога минаваше една леля с един буркан лютеница и с една лъжица буташе в на всяко дете устата, като за десерт. Ама с една лъжица!
А в петък като ни прибираха с рейсчето, ни стоварваха в някакъв "Клуб на нещо си". И ние като типични дивачета викахме "Кууба, Кууба" - бях убедена, че така се казва.  Laughing

# 219
Биренка, чудно! Хайде и от моята ясла и градина.

Хваля се вечерта на нашите, че месото с ориз толкова ми е харесало, че съм си поискала допълнително и в него даже имало месо! Това беше хит у нас дълго време.

Ставаме от сън, а лелките грижливо ни разделят на напикани и ненапикани. Слагат ме в групата на напиканите, а аз вдигам скандал, че не съм напикана, а потна.

Събличаме се да спим и момчетата си измъкват ластик от гащите и го препасват като тиранти. Прибирам се вкъщи и обявявам на майка ми да ми разпори гащите, за да мога и аз да си измъквам ластика така. Да не съм демоде, един вид.

Докато тичаме из фоайето се спъвам в кабела на телевизора, който е 4 пъти по-голям от мен. Пада и се чупи с трясък до краката ми. Следващият ми спомен е как мустаците на другарката Марчева ми се завират в лицето и тя ми крещи - майка си и баща си ли търсеше вътре?!?!? Премигам и се чудя как нашите могат да влязат в телевизора и защо да ги търся вътре. А като си помисля сега - тази пуйка вместо да се замисли как слагат такъв гигантски уред на клатеща се масичка там, където тичат деца, и да се радва, че телевизорът не ме е убил, ме травмира допълнително.

Есен е, прикапва дъжд, мен ме тресе , а другарката Марчева ме държи на пейката навън заедно с другите деца, които ровят в калния пясък. Оказа се първата ми пневмония. Следващият спомен е как една лелка идва да ми бие инжекции  в дупето, а аз се крия под леглото, като се звънне на вратата.

Лягаме си да спим, а Коцето ми разказва врели некипели. Той ми е съсед по легло.

Неонила (или може би Неунила, странно име) ми казва пикла. Аз се прибирам вкъщи и се оплаквам на татко по телефона. Той ме съветва да й кажа "дрисла".

Едно от момчетата носи въшка в кутийка. Фука се цял ден с нея, а ние се правим, че я виждаме. Това беше към края вече.

Ох, мога да продължа до утре, стига...

# 220
ЕЕЕЕЕЕЕеееее, изкапах от смях!  Joy Joy Joy Мартеа, изтреби рибата за пореден път!  hahaha

# 221
  • София
 Joy

Ииискаме оооще! Ииискаме оооще! Ииискаме оооще! Ииискаме оооще!

Аз пък нямам много спомени Thinking Ходих само една година на градина, а иначе ме гледаше баба. И нещо не са ми хубави спомените.

Спомням си, че с приемането и вече имах въшки. Майка и една нейна приятелка ритуално отрязаха дългата ми до кръста коса и после ме бъркаха с момче. Чуствах се доста унижена.
Тогава разбрах какво е да ти мажат главата с гадости и се чудех майка ми и баба ми защо доброволно се клепаха с това на главата ми (газ, мас, оцет)

Искаха да рецитирам някакво стихотворение, което научих супер, но там от притеснение го забравих и започнах да си измислям и се разплаках на сцената. Лелите и чичковците ми се смееха (добронамерено, явно), но аз се чуствах много зле след това.

Дядо Коледа ми беше донесъл книжки за партизаните и куп бонбони, които незнайно как в къщи изчезнаха.

Митко и Юрий си събуваха гащите, когато ни оставяха да спим. После събухваа и на една Нели.

Бранимир беше много злобен и войнствен, само се биеше с момчетата.

Всички се познаваха и аз все си стоях самичка. Имах си приятелка- Дидката, с която си другарувах дълги години, докато не забременя на 14 и се изнесе някъде.

Любимата ми лелка беше Николова. Най-възрастната.

Никога не си изяждах яденето и го давах на Кремена. Лелките ни се караха и затова започнах да й ги оставям на радиатора. Пак ни хванаха и ни разделиха.

И вече спомените за всички момчета, на които съм сцепила главите няма да ви разказвам...те продължават доста години напред  Mr. Green

# 222
ох, много сладка тема сте измислили, много се смях  Simple Smile

Аз по принцип се славя с липсата на спомени от детството, но градината я помня в повечето случаи Simple Smile.

Помня как майка и татко ме закараха на градина, заминаха с колата, а аз започнах да тичам по тях, защото видях, че съм тръгнала с джапанките на брат ми, а не с моите обувки. Не ги догоних Laughing

Помня, че спях до леглото на едно момче, което като ме ядосваше, удрях с плитката си  Embarassed - майка ме връзваше често на опашка и след това опашката сплиташе на плитка.

Спомням си как по едно време започнах да не обичам да ходя на градина, защото учителките разбраха, че мога да чета и ме караха да чета на цялата група. А разбраха, защото ме бяха изпратили до учителската стая, а аз се върнах с думите, че там пишело педагогичен кабинет Laughing Най-голяма мъка ми беше това, че ми даваха да чета Султанка - Мълчанка, а тя беше пълна с някакви много трудни имена на героите.

Помня едно празненство за нова година - аз бях най-малката дъщеря от приказката Сливи за смет и много се гордеех с това Laughing По време на тържеството спря тока и изиграхме приказката на свещи.

Помня как като бях на 5г. ми позволяваха да не спя след обяд, защото по това време ходех на уроци по пиано.

Помня как брояхме от 1 до 10 и обратно - аз броях по-бързо от останалите, скараха ми се, попитах мога ли да отида до тоалетна, скрих се там и се разплаках.

Помня, че трябваше да бъда на една коледа Снежанка, но в последния момент дадоха ролята на едно друго момиченце и на мен ми беше много мъчно.

Май това са ми спомените. Като цяло обичах страшно много да ходя на градина и ходех с кеф винаги Simple Smile. За щастие и Мишка е така.

А, като казах Мишка и се сетих една случка от тези дни. Пееше ни един ден песента за котачето - дето било с тънички краченца, с мънички ушленца и т.н. И като стигна до ушленца, го изпя Ошленца, при което майка ми я прекъсва и я поправя, а Миша силно възмутена й отговаря - "Абе, не пипай песента!" Laughing

# 223
  • Варна
На градина съм ходила няколко месеца след което съм се разболяла от двустранна бронхопневмония и са ме спряли и са ме върнали пак на баба да ме гледа.
Като цяло спомените ми оттам са все много гадни и силни и досега.
Първият ден водят ме, но не ми показват къде е тоалетната. Резултата е че се напишвам върху новата си жилетка.

Карат ме да ям, а аз не искам и те ми вземат яденето. От седенето в градината за около 3 месеца съм била минус почти 10 кг, което за едно 5 г дете е много.

Сутринта татко ми е купил закуска, преди да ме заведе, тъй като знае че няма да ям там. Аз съм я сложила в джоба на мантата. Карат ни да бягаме в кръг, закуската пада и другарката започва да крещи насреща ми, а и вечерта като ме вземат пак.

Вечер майка все идва последна. Лелката мие пода, а аз стоя събута без пантофки и стъпвам на мокрия под. Тя през цялото време мърмори, че нямало по-безотговорна майка от моята. Аз хлипам тихо, защото ако ме чуе ще ми се кара.

Рисуваме хора, а аз съм им нарисувала краката не както трябва. Другарката вдига картината ми и започва да обяснява на всички как не трябва да се рисува.

Не исках да спя и ме слагаха в едно отделено от другите деца легло, да не преча.

Съседката на баба ми идва да вземе внука си, с който бяхме в една група и аз тичам подире и и я моля да ме вземе и да ме зеведе при баба.

И още много имам такива от градината.
За сметка на това съм ходила на предучилищна и от там имам страхотни спомени, а учителката ми я поздравявах години след това,
като я срещна.

# 224
Августа,бързо да се оправяш!
Темата е много хубава.
И аз много не съм ходила,гледаха ме баба и дядо!
Иначе имам все хубави спомени,като изключим яденето-голям проблем ми беше.Все последна бях и все наказан,защото не исках да ям.
Имаше една Нина-другарче,много я мразеха всички,защото ни щипеше и дърпаше ушите.
Имаше една учителка-Колчакова,беше много гадна.
Аз мразех да спя следобяд и все ми намираха различни занимания,Никол се е метнала на мене!
един път реших ,че искам да си ходия и избягах от градината,тя беше зад нашия блок и учителката ме настигна на стълбището.
Голям пердах ядох.

Общи условия

Активация на акаунт