След сесията, идва и семестъра с уроци нови за Фотошоп....(10)!

• 14 494
  • 329
  •   1
Отговори
# 75
  • София
bushakatа,много е  инетресен тоз прозорец. Пробва ли друг цвят на дограмата, че това черно...

Да я изсветля ли имаш предвид? Да се вижда самата рамка, че сега май седи контражур и е  ... ми ти го каза - черно? newsm78

Ми май да, или пък да  е дървена(цвят дърво?), ама да не е черна.

# 76
Румка на мен много ми харесва рамката. Единственото нещо което аз не бих направила така е малката снимка да не е изрязана в дясно.

# 77
Момичета имам въпрос за изрязването .Правих стъпка по стъпка уроците на Ани ,принципа го схванах ама нещо не изрязвам много качествено,остава ми нещо като мъгла около обекта/ама как се изказааах Crazy и трябва да го до изтрия с гума /.Не е от федъра ,на него му давам нула ,та би трябвало да не реже размито пък защо тъка става ,моля светнете ме ако има някоя тънкост още Peace Hug

# 78
  • Бургас
Някой знае ли колко са стандартните размери на визитка?

Ми те конкурсти много гадно се засякоха един с друг.... /оправдавам се/  Embarassed

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 17:53 от Никки

# 79
Никки, моите са 8,6см./5,6см.
Не знам това ли е стандартната големина на визитките.
Аз съм си ги правила и ми харесват като размер.

# 80
Никки, моите са 8,6см./5,6см.
Не знам това ли е стандартната големина на визитките.
Аз съм си ги правила и ми харесват като размер.

В България стандарта е 9/5 см.

# 81
  • Бургас
SheDevil, Медовинка благодаря, ще ги направя все пак стандартни.

# 82
Мерси,Дяволинке.   bouquet
Тамън скоро ще трябва да си правя,та ще си ги направя баш стандартни.  Simple Smile

# 83
tatyana_77 -не съм много по ретуша-там има други майсторки.Даволинка например.Сигурна съм ,че когата има възможност ще спретне един урок
Момичета, само да дойда малко на себе си, и ще направя урок за ретуш щом ви е интересно.

# 84
bushkata , много ми харесва прозорецът, но наистина прекалено се набива на очи като е черен. Някакъв светъл цвят ще е екстра. Освен това ми се струва, че снимките не са правени от едно и също разстояние (но може да е оптическа измама).
Румка, на мен не ми допада нюансът цикламено на фона - бие се с блузката на малката  Embarassed Но пък трябваше много да се вгледам, тъй като тя привлича погледа като магнит (малката, де  Heart Eyes). Малката снимка бих я преместила на ляво и подпъхнала под голямата. Аз нищо не разбирам от рамки, говоря си просто така  Embarassed  Blush  Hug Надявам се не се сърдиш   bouquet
moni-boni, малко е гола според моите "естетически" разбирания, но не мога да ти дам идея  Thinking
Лекси, и аз участвам в конкурса. 3 категории, 8 "произведения"  Crazy
SheDevil, с нетърпение очаквам урока - за мен ретушът и колажите са най-интересните приложения на фотошопа  Mr. Green

# 85
Ето и още три от мен.

Увеличи

Увеличи

Увеличи

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 22:52 от mimival

# 86
  • Бургас
А някой ще обясни ли какво означава ретуш? На мен всичко ми е интересно, ама термина не ми е понятен.

мимивал хубави рамки, само незнам защо първата ми създава ефект на решетки  newsm78, може би ако  тези висящите бяха по открая?!

# 87
bushkata , много ми харесва прозорецът, но наистина прекалено се набива на очи като е черен. Някакъв светъл цвят ще е екстра. Освен това ми се струва, че снимките не са правени от едно и също разстояние (но може да е оптическа измама).

Да, ще опитам да оправя рамката. И да - не съм успяла да натамъня точно еднакъв ъгъл и разстояние. То за това се иска и хубав апарат, и може би статив, а от там, от където снимам няма никаква опора - няма маса, нищо, та снимам от ръка (със сапунерката) и не съм уцелила да е съвсем точно.
Но това е проба, може да опитам пак по-старателно  Simple Smile

# 88

Да, ще опитам да оправя рамката. И да - не съм успяла да натамъня точно еднакъв ъгъл и разстояние. То за това се иска и хубав апарат, и може би статив, а от там, от където снимам няма никаква опора - няма маса, нищо, та снимам от ръка (със сапунерката) и не съм уцелила да е съвсем точно.
Но това е проба, може да опитам пак по-старателно  Simple Smile
Уф, да не ми се обиди  Cry На мен и така ми харесва изпълнението (идеята е ясно, че е супер), просто мисля, че може да стане още по-добро. За еднаквите ъгъл и разстояние - не съм сигурна, че има разлики  Laughing На моменти ми се струва, че дървото се приближава, но може и да е заради снега по клоните  Wink Ама това истински снимки от съответните сезони ли са?!?  #Crazy Аз си мислех, че си дорисувала нещо  Embarassed  Ъъ, а как си го направила този прозорец? Самото черчеве? Част от снимката ли е или си го добавила допълнително?
mimival, много ми харесват и трите. На първата бих изсветлила/махнала/ накъдрила решетките, но и така е добре.  На втората маааалко увеличение на снимката (заедно с рамката й). Третата е супер изчистена  Peace
Никки, най-общо ретуш означава подобряване. Ако е пейзажна или подобна снимка-  намиране на оптимални контраст, колор баланс и т.н., но не само на цялата снимка, а и на всички нейни компоненти. Ако е портретна или подобна, целта е да се направи от нищо-нещо  hahaha От грозновато-невзрачна девойка - супер модел и т.н. 

# 89
Уф, да не ми се обиди  Cry На мен и така ми харесва изпълнението (идеята е ясно, че е супер), просто мисля, че може да стане още по-добро. За еднаквите ъгъл и разстояние - не съм сигурна, че има разлики  Laughing На моменти ми се струва, че дървото се приближава, но може и да е заради снега по клоните  Wink Ама това истински снимки от съответните сезони ли са?!?  #Crazy Аз си мислех, че си дорисувала нещо  Embarassed  Ъъ, а как си го направила този прозорец? Самото черчеве? Част от снимката ли е или си го добавила допълнително?
Как да се обидя? По-ценни от вашите съвети не мога да намеря     bouquet

Това са си истински снимки - заставам срещу прозореца и снимам. Няма нищо рисувано или доправяно.
Прозореца си е моя прозорец  Laughing Взех първата снимка и започнах да режа от останалите вътрешното в рамката и да наслагвам.
Като го изсветля ще си личи повече, може би.

Общи условия

Активация на акаунт