God dag kjære Norge! Норвежки мами -19 тема!

• 14 841
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • България
Аз влизам да проверя какво стана с тиквата,дали сте намерили... Laughingаз съм виждала често,ама никога не съм се изкушавала да купя,то  и баница за първи път ядох наскоро,та съм тежък случай на бг "кухненска" нелоялност. Crazy
Гисмолина,ако не те слуша твоя ,прави му "тиквеник" всеки ден,да се научи. Wink bash

Тая рускиня е от моя университет,не вярвам да я изгонят,просто искат да покажат  ,че така не може,много хора се омъжват заради едните паспорти ...Sick
И такива използвачи правят лоша услуга на свестните чужденци,аман от такива хора. ooooh! Mr. Green Не визирам нея конкретно,понеже не знам,ама не вярвам да е изрядно всичко. Wink
Днес четох,че е назначена незаконно на работа(продължила е да работи без работна виза).Пореден случай на заспали работодатели.

# 196
Ето завърнах се стака мечтаното от мен палто(червено) мммм много ми утива (незнам как се пише отива или утива - ), а и като допълнение бяла шапка,- милото сигурно няма да ме познае на airport in Oslo. Аз уж тръгнах да му търся подарък, а не намерих нищичко, та кото видях тази шапка направо се разтопих, а тя ужас по скъпа от палтото. Да той се оправи бързо с работа, но май ще се ноложи аз първо да си поседя дооооста в нас, защото незнам език. ЕЕЕЕ аз съм Умна и се надявам бързо да влезна в ритъм, защото съм свикнала да работя-въпреки,че това което съм учила и работя 5 год, май, много много в Норге не е изявено.

# 197
Сега си говорих с родителите ми. Та значи една позната на майка ми дошла със сина си. Да дойдел той с един приятел тук да печели. Няма да спи в къщи, само някой да го посрещне, да го развежда и да му превежда, докато си намери работа. Английски "разбирал", професията му не е търсена. Как да обясня, че просто не става така? Ами аз си работя на 100%, да си взема отпуска да ги развеждам?
Да си ти честити покупките Laughing

# 198
Ето на, нещата не са толкова прости колко някои искат да ги изкрат. И наистина е така, аман от такива. После хора като Марйо примерно страдат от това, че един или друг ги гледа с презрение. Ами гледа ги, щото на хората им е писнало от тарикати дето идват тука с всякакви лъжи и измами а после се оплакват до 101 и обратно (справка с компанията рускини на една приятелка)  и всичките негативи се пренасят въврху всички останали чужденци.

# 199
Eee, Деска, добре че си ти да дадеш повече яснота Simple Smile
Момичето изглеждаше доста нормално, но може и да не й са изрядни нещата, да.
Затова човек трябва да е коректен ... че ето, след толкова години й правят проблем за минали неща.
Юлиадм, честито ти палтенце Simple Smile
Не се плаши за норвежкия, не е ЧАК толкова труден.
Но започни да гледаш норвежка телевизия още в началото - много помага :Р
Ние тази вечер ядохме такос.
Адски недиетично, но ... вкусно   chef

Палачинке, адски си права за тарикатите.
И аз съм си коментирала с някои хора тук за тези неща и ... норвежците наистина се дразнят от "парашутисти".

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 22:21 от щастлива

# 200
Нора,
Днеска като извадих зелката за пилето със зеле видях,че на торбичката пише Ултра,та значи и там сме проверили преди няколко дни.
О това за готвенето-та аз завършех Тох със специалност кулинар и който ме знае първите ми три работни места са 5звездни хотели Студена кухня-И каква стана  тя-скуката в Норвегия ме накара да посготвя нещо вкъщи  #2gunfire  chef
Ама както казах няма да се откажа и ще накарам моя да им каже да заредят  Laughing
А по цветарските магазини му казах че може да има-а дано се е сетил че скоро има два празника за койта Би трябвало поне цвете да ми подари-ама той си твърди човечеца,че никога не е обичал-та значи Свети Валентин отпада,та на следващия ден съм рожденничка-та може да се надявам за цвете и тиква  Joy
Добре дошла и от мен на Юлиадмин  Hug -и да каже в кой град ще идва-да видим чия съседка ще бъде  Simple Smile

# 201
ркб, слава богу не ми се е налагало да обяснявам защо не става. Ама ето, има примери как хората ако искат достатъчно и без да има кой да ги развежда си намират работа.

# 202
Аз норвежците в такива случаи ги разбирам, защото и аз се ядосвам. Ама акъл не ми го побира, как просто решаваш да заминеш на другия край на Европа без да говориш езика, за английския да не говорим, нямаш идея какво би могъл да работиш..........Да, де ама са си направили труда да проучат сами положението, говорят английски....Да, когато имаш на какво да се облегнеш, разбира се че нещата се подреждат

# 203
ркб, Да де, точно това има предвид, че можеш ли, искаш ли, наясно ли си, не ти трябва някой да те развежда. Ама щом си предствят, че с развеждане ставя работата, смятай колко са в час.
А за другото, аз не мисля, че има някой нормален гражданин, който да не се ядосва бил той българин или норвежец, било то тук или в БГ. Това което на мен не ми побира ума обаче е ситуации в който хора са ми споделяли за тарикатщините си и после се изненадват като реагирам негативно. Е това ми е странно.

Гисмо, ти си знаеш ...

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 22:23 от palachinka

# 204
Охо, ако някой седне да разчита да го развеждат ...
ркб, просто отказваш и тва е.
То бива нахалност бива, ама ...
И моите роднини така ... някои от тях се опитват съвсем така добронамерено да ме карат да им върша работата, но не са познали.

# 205
Знаете ли никой не бяга от хубавото според мен. Аз лично тръгвам за Норвегия, заради приятелят ми,за него тавя е идеалът за цивилизована страна или както той я нарича "Бяла страна". Иначе съм  си добре тук в Бг, е ако загърбиш много неща, които направо ти изкарват изван релси. Като например - децата в Могилино и новия автопарк на правителството и много други. Ако гледам само себе си Ок- завърших,работя Управител на хотел- морски. Но в един момент си казваш, кое е по важно работата или личния живот, и тогава така ти се присвива сърцето. И ето идва отговора......... всеки ден се питам дали не греша. Но не аз не греша, не и този пътл

# 206
Yuliadm, точно затова става въпрос. Твоя човек си е намерил работа и къде да живее. Кой го развеждаше и му превеждаше? Има  българи, които са си намерили работата от Бг, ама професията им е търсена и говорят английски. То е ясно, че всички търсят по доброто, ама разумния човек си дава сметка какво може първо.

# 207
ЕЕЕ ние ве сме се хвърлили през глава, всичко това е обмисляно доста време, поставяш + и -. Не никой не му е превеждал. Успя да се справи сам, но той имаше подкрепата там, на баща си, който живее в Норвегия от 20 год.

# 208
Така е, никой не бяга от хубавото. И за това все ме е страх да не го развалят някои с ефтини тарикатлъци.

Юлия, е тогава вашата е друга бира, щом имате и кой да ви насочва. Само не се наточвайте твърде много, и тук си има своите недостатъци.

# 209
Това е, седнали и обмислили. Този човек не съм го виждала никога! за съжаление майка ми ще обере негативите....

Общи условия

Активация на акаунт