God dag kjære Norge! Норвежки мами -19 тема!

• 14 831
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Привет, момичета!

Виждам, че обсъждаде новодошлите или кандидатите за Норге. Wink

Утре е първият работен ден на мъжа ми в .но.
Аз пък от днес започнах курс по норск и понеже пропуснах първият ден ми беше доста трудно. Но ще си наваксам.

Надявам се езикът да ми помогне по-бързо да се интегрирам и да си намеря работа по-лесно. Както се и надявам по-скоро да дойдем при татенцето ни. Wink))

# 211
ркб, кофти работа  newsm78
Нора, не само тарикати ами и неориентирани, дето ще дойдат ще видят, че не е лъжица за тяхната уста и ще се почне великото мрънкане и хвърляне на квалификации наляво и надясно.
Пример: имам един познат - българин, кандидатствал за една работа. Не го харесали - не го взели. Назначили друг. Почна се канско оплакване как го дискриминирали. 3 години по късно се запознах с човека получил работата - той (в случая тя) също българин. Изводите, няма грам дисриминация, просто човека не можа да приеме факра, че се е надценил и предпочете да се нарече дискриминиран.

# 212
  • Stavanger,Norway/ Varna
ДОбре дошла на Юлиядм, не мога за съжаление дса ти помогна за палтото. А, докато пиша, ти вече си го купила. А ти тепърва значи мислиш да си търсиш работа. Да не те разочаровам, но без норвежки, трудно ще стане, освен ако не си компютърен специалист  newsm78

Гисмо таз тиква историческа стана, ако знаех, че са толкоз кът, още през ноември щях да се презаредя. Ти на твоя му направи тиквеник ама с ябълки, аз на моя като направих си облиза пръстите. Между другото, къде в Ставангер живеете.

Ркб при вас сняг,а тук градушка и силен вятър, никъде да не мръднеш- ужас  Confused

Сватя на мен също много често са ми правили място на опашката, но наистина само пенсионери, то това тинейджърите тук са битер от коне с капаци  #2gunfire

Е не е истина, от два часа си публикувам отговора, направо ме побъркахте  Crazy
Ох, хора, много ми се работии, откачам вече, кога ше дойде есента  Crazy
Ох ето пак, абе пуснете ме и мен

# 213
Я сега да Ви питам как става записването на курс по норш в местната община? И дали имам някакъв шанс.

# 214
  • България
Палачинке,и  искат да почнат работа утре,ако може без да имат хабер ни от език ,ни от порядки,ами аз си чакам на реда от много време,първо да ми дадат виза,после да уча и така....
Ама не ми се говори, Stopмога да кажа и повече ,ама хайде ...

# 215
Е палачинке, за ком. специалист не съм се изучила, аз разбирам от хотели, туристи, резервации, договори. Но май,май тук ще ми е доста трудно. Но аз не се отчайвам, ще науча норшк и ще си намеря работа , никой няма да ме вземе за Управител на Clarion haha. Но няма да се откажа.

# 216
Нора, хаха да, и аз на последък избягвам да си мисля даже за такива неща, че много се ядосвам.  Wink

Юлия, що бе може и късмет да извадиш, зависи наистина от това какъв спец. си. Ама лично моя съвет е да не настройваш очакванията си твърде високо. Може и да ти се наложи да поработиш по ниско в йерархията на първо време, важното е да влезеш в системата и да започнеш да се доказваш.

# 217
Палачинке, аз не подценявам никаква работа, няма срамна работа. Естествено в рамките на допустимото. Но няма да губя кураж.

# 218
Успех, мишел  Peace
Абсолютно съм съгласна, че човек трябва да си гледа личния живот.
На мен в България не ми беше толкова зле.
Имах си работа, която ми харесваше, достатъчно приходи да си покривам разходите, но .. много неща просто ме изкарваха извън релси.
Чисто и просто действителността се разминаваше с това, което аз смятах за редно и правилно.
Толкова негативизъм, несправедливости ...
Не че тук е Рай, но ... определено ми е по-спокойно, а и това, че съм с човек, с който се обичаме, ми прави живота далеч по-приятен Simple Smile

# 219
Bobchenka, учила съм в Албена - Организация и Управление на хотели и ресторанти. След това в Стара Загора, пак същата специалност. После записах във Великотърново, въобще при мен нещата се развиха много бързо. Доволна съм от образование, но е важна иличната мотивация. За мен лично е Мит, че в България образованието е добра, да преди може би но сега, е под всякаква критика.   

# 220
Според мен образованието в БГ е доста добро в повечето учебни заведения, но много ни куца практическото обучение. Нито училищните и университетски практиги ги бива, нито има някаква стройна система за каране на стажове. Поне не в професиите за които имам представа. И човек често излиза с разкошна диплома и без грам опит и представа от практиката. Да не споменаваме остарялото на много места обучение, поради това, че преподавателите често нямат възможност да осъвременяват познанията си.

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 11:59 от palachinka

# 221
 Laughing Хехе, това е нищо,ркб. С мен са се свързвали хора по Icq-то и са ме карали да чета обяви по вестници, да им казвам какви работи са изложени, как и къде да кандидатстват. По възможност да се свържа с някой и да им ходатайствам за работа, да чета обяви за жилище под наем и пр. и пр. Ей така, обажда се някой и започва да изисква. Като кажа, че съжалявам, но аз всъщност имам личен живот, излиза че всички, които живеят в чужбина са самолюбиви егоисти и бла-бла. Хората не разбират ли, че ние всъщност живеем тук със семейства, домашни любимци, деца. Имаме работа, задължения, приятели и каквото там следва. Никой ли не схваща,че хората живеещи в чужбина са нормални хора, а не агенция за работа и настаняване.  newsm78И не, благодаря, не приемам случайно кацнали на Гардемон, идващи от гара Подуене (с извинение, нищо лично, само пример) на гости  Hug , и не си предлагам дивана в хола, докато си намерят работа.
Ааааа, аз го започнах това със смях, ама се изнервих на края. Сега ще си направя чайче да се успокоя.

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 13:21 от Milva2003

# 222
Аз снощи малко ви оставих newsm56, ама започна Bones, а аз съм му фен newsm56
Тук е някакво отвратително време. Сутринта валя дъжд, после някакви огроомни парцали сняг Shocked За нула време покри мократа настилка. И после естествено пак заваля дъжд....
Yuliadm, да преди беше по добре, поне за моята специалност, имахме и достатъчно практика. Но сметка на това, учехме много излишни неща. Сега не знам как е, но като чета по форумите....А за работата пробвай всичко, което те устройва в този бранш, особено ако говориш повече езици...
Боб4енка, аз днес най-накрая си получих поръчаното мече. Сладко е. Изпратили са ми подарък - чанта за пътуване Mr. Green
Милва Hug

# 223
  • България
Laughing излиза че всички, които живеят в чужбина са самолюбиви егоисти и бла-бла. Хората не разбират ли, че ние всъщност живеем тук със семейства, домашни любимци, деца. Имаме работа, задължения, приятели и каквото там следва. . 

Milva,
Вчера бях почнала едно такова слово Simple Smile,но като тебе по средата се изнервих и ядосах,изтрих го и не го публикувах. Mr. GreenНо това е долу горе ,което исках да кажа и аз. Peace
И да допълня :темата "мами в Норвегия" ме отблъсква отдавна,понеже тези,които не занимаваме цялата тема с емиграционните си проблеми сме вече малцинство.Не искам да съм груба,но ако някой има зор да си седне на д.... и да си намери информация.
На мен по скайпа ми се обаждат мъже за информация непрекъснато,като видят флага на Норвегия  Close,страх ме е да влизам в скайпа,заради такива,та Милва ,напълно те разбирам Peace

# 224
Yuliadm , никого не познавам, ей така, хората падат от някъде и попадат на мен. А тия процедури с козметици, масажи и спа процедури можеш да ги забравиш, докато си намериш работа с горе долу нормално заплащане. Не че е невъзможно да си ги позволиш с по малка заплата, но просто не си заслужава. Побре да си правиш нещата сама вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт