Новата тема на френските омайници ;)-11 по ред

• 21 484
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Наздраве на Мамбата! С двама сина работата става много сериозна. Надявам се, че се радваш, а таткото?

Къде е Чумбата? Да не е пак на ваканция  Grinning

Роцке, не разбрах кога ще се местите в новата къща?

Хайде, аз лягам с книга в ръка, че умората си казва думата. Днес ходихме в парк с животни, които обаче са на свобода и идват да ядат от ръката ти, детето беше много изумено от сърни и елени, които най-кротко идваха до нея да ядат. Имам една/две снимки на мишката със сърна, но ще ги кача утре.
Хайде, лека нощ от мен.

# 181
Здравейте,
отдавна не съм идвала да прочета новините на френските мадами поради проблеми с Нета, но винаги с удоволствие ви чета, когато имам възможност, освен задушевната атмосфера, винаги има полезни неща.
Докато ми работи още Нета, да ви пожелая приятен ден   Laughing

# 182
Мамба, 2 момчета, а? Честито! Мъжката къща си има и своите предимства, ще знаеш.

Мами на дечковци с пампи, давайте акъл. Ники нощем суче много и пие вода много. Нощния памперс все пропуска, омръзна ми да се преобличаме посред нощите и да се приспиваме по 100 пъти. Дайте акъл кои памперси ще издържат това екстремно нощно мокрене. Ползвах основно Huggies, сега минахме на Labell, опитвали сме и 2-3 вида на Памперс. Всичко тече, Pampers бяха най-зле. Дали има нещо на пазара което ще ми разреши проблема и не съм го пробвала?

# 183
Мами на дечковци с пампи, давайте акъл. Ники нощем суче много и пие вода много. Нощния памперс все пропуска, омръзна ми да се преобличаме посред нощите и да се приспиваме по 100 пъти. Дайте акъл кои памперси ще издържат това екстремно нощно мокрене. Ползвах основно Huggies, сега минахме на Labell, опитвали сме и 2-3 вида на Памперс. Всичко тече, Pampers бяха най-зле. Дали има нещо на пазара което ще ми разреши проблема и не съм го пробвала?

Хи, това ми напомня моята Йо, която пиеше вода като за трима. И все се приобличахме нощем. Единствените пампреси, които държаха, бяха Памперс един номер по-големи от нейния обикновен размер.

Мамбич, значи няма да разменяме дрехи, а?  Laughing Как мина полета? С кой летяхте този път?

Иначе ние в събота бяхме на спектакъла на Кирику и след първоначалните 20 секунди кризи и писъци да си тръгваме, работата утихна и Йо не мръдна повече. Гледаше като хипнотизирана  Crazy Може би беше една от най-малките зрител(к)и. Беше си риск, където я заведох на толкова ранна възраст, но не трая аз, не трая.. И на кино я водих вече  Mr. Green Скоро и на диско  Crazy

За кабаретата в Париж, препоръчвам Crazy Horse, става по-горещо обаче от Lido и Moulin Rouge  Laughing Crazy

Лека седмица!
Клео@Наонед.

# 184
zdraveite
na 23 ianuari se rodi moeto beb4e v bolnicata lariboisiere
iskam da popitam mamite ot paris -kak stoi vaprosa s zapisvaneto na bebeto v iasla.Razbrax 4e e mnoooogo trudno i 4e niamalo mesta
kakvi dokumenti sa nujni i  kade do otida za da modam molba
mnogo blagodaria-razbrax 4e molba se podavalo oshte dokato si bremenna-no az ne znaex dali beb4o shte se roodi i gleda v paris. sega kogato ve4e e tuk-se okazax dosta nepodgotvena

# 185
Добре дошла на Меи! И успешно адаптиране  bouquet

Мамба, честито!  Hug Подозирам, че не е лесно да си любима жена на трима мъже едновременно, но пък сигурно е приятно усещане.. Мишето да каже кое е повече Grinning

Dala_paris, честито ти бебче! Наистина е трудно с яслите, може би ще ти дадат някой съвет мамите от Париж, но ако не успееш, може би  ще трябва нуну да потърсиш... кураж!

Ро-Веро, благодаря ти за обясненията, дано всичко приключи успешно и скоро да разказваш как ще наредиш новия дом! Heart Eyes 
Малей, много съм виновна пред Аня  Embarassed, знаех си аз че нещо не ми излиза бройката на парижанките, този път ще внимавам, а ако съм забравила още някой - казвайте навреме.

Аз не съм във ваканция на теория, но на практика - почти! Невероятно но факт, свекърите заминаха за планината с всичките дечица (пу-пу, дано да издържат) и ние тази седмица  сме en amoreux - съвсем забравено усещане! За късмет, в момента няма нито театри, нито интересни филми, че даже и солдите поприключиха. Аз изобщо не успявам да се класирам за солдите, за мой срам - или нямам време, или в момента нищо определено не ми трябва, та все ги пропускам.

Клео, браво на твоята малка купонджийка! И на кабаре ли смяташ да я водиш скоро Grinning

Девойки, я кажете моля ви, какво слушате от френската музика, ако изобщо я слушате. Сигурно има интересни неща, които не съм чувала, ама от тази Стар Академи и от разни Джонита другите не могат май много да се вредят по медиите. Да не говорим пък че някои певици се превръщат в първи дами Laughing

# 186
Честито детенце Дала  bouquet  bouquet  bouquet
С яслите изобщо не сам запозната защото мисля да си гледам Даная сама Simple Smile поне засега Simple Smile
Отностно ЛЕФАКСА до мамите които са го давали по колко впръсквания давахте преди хранене и преди всяко хранене ли го давахте?

# 187
Мари, по 2 пръсквания преди хранене. В началото първите 1-2 седмици преди всяко хранене, после само преди вечерните хранения, щото нашите колики бяха вечер.
Няма ли упътване в пакета? Там трябва да пише повече.

# 188
Чумбе, каква СтарАк, какви 5 лева!
Хайде като си във ваканция, да те поздравя с някои за мен култови френски парчета :

Thiefaine
(много одъртяха тези младежи, преди 15 години тази песен имаше малко по-автентично звучение, но какво да се прави )

Téléphone - Cendrillon
Téléphone - Un Autre Monde

Indochine - Marilyn

Les Innocents - Colore

Alain Souchon - Foule Sentimentale

Renaud&A.Red - Manhattan/Kaboul

Ако искаш повече, свиркай. Аз съм фен  Sunglasses
Приятно слушане!

# 189
И аз така прочетох но някой мами казаха , че давали по едно впръскване.Ние сега имаме друг проблем за два дни сме наддали само десет грама Sad от близо седмица всеки ден ходим в акушерският център да ни теглят защото имат съмнение за недохранване, то и затова май не акало детето, днес ми казаха да изцеждам и да дохранвам, ама едва изцеждам по 20-30гр, в сряда пак ни викат и ако не е наддала сигурно ще я почнем на АМ  Sad хич не ми се ще.

# 190
  • MERIGNAC, FRANCE
Мари, за да определят колко яде Даная, трябва да я претеглят , да ти я дадат да я накърмиш и после пак да я претеглят. Така ли правят наистина?

# 191
b]чумби[/b], аз навремето като бях млада харесвах Les Rita Mitsouko, Les Negresses vertes, Manu Chao, Noir Désir i tn i tn...

мари, а според теб добре ли суче малката? Не знам на ден колко трябва да се наддава, аз имах късмет децата да сучат и наддават добре. Знам само, че дохранването въвлича в порочен кръг и скоро се привършва с кърменето. На поискване ли я кърмиш, слагаш ли я често на двете гърди,пишка ли по 7 пъти, спокойна лие  и тн и тн...Може да извикаш консултантка от местната ви Лече лига, ако не си им върл противник разбира се. Знам, че доста помагат с практически съвети, стига да си мотивирана http://www.lllfrance.org/allaitement/association/animatrice.htm# кликаш на контакт...

малеи-за яслите записването става в кметството на арондисмана, питаш на accueil ще те упътят , най-често отдела е petite enfance. Искат акт за раждане, доказателство за адрес (ЕДФ) и фишове за заплата на двамата родители, както и последната данъчна декларация(това за да докажете че и двамата родители работят и да могат да ви изчислят таксата). Проблема с местата е сериозен, но пък ние например имахме място за дъщеря ми, друг е въпроса че не можахме да се възползваме(местехме се в друг град)...

Мамба, да не забравя да ти честитя мъжкото попълнение! Hug
Мише, и аз ползвам Памперс голям номер против нощни наводнения, да чукам на дърво скоро не е имало!

Клео, браво на малката кинеманка! Аз Яна още не съм я опитомила!

мистик, като каза за сърнички се сетих за предстоящата ни ваканция в Sologne,през март. Нали това е район резерват със запазена флора и фауна. Имало свободно разхождащи се сърни и елени, семпа! ама имало и глигани...моан семпа!Мъжът ми ме спуква от бъзик , щото нещо се спекох от идеята за среща с тези животинки... Joy

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 00:10 от mariakara

# 192
Мама Щурмпф, не я теглят така преди ядене и след това, теглят я всеки ден, но може би трябва да им предложа този вариант
Мариякара, Даная не е от най активните в сученето, но аз побутвам от тук от там и успяваме все някак, иначе акушерката която се е заела с нашият случай ме накара да я накърмя пред нея за да прецени дали правилно засуква и моята поза за кърмене е добра иначе и аз съм много против дохранването с ам ама ако се наложи нямам избор.

# 193
Минавам набързо-да се види,че сме във форма.Моето човече проходи.Сам може да направи три-четири крачки,но като се държи за мебелите и лази ,когато няма за какво да се хване(без всъщност да е лазил преди),обикаля цялата стая и ми "подрежда " шкафовете;

Мари-чета  те внимателно...Мисля,че Даная е малко мързеливичка.Давай й да цока постоянно.Даже не я събуждай съвсем-цокането си е условен рефлекс,не е нужно бебето да е съвсем будно.Не чакай никакви часове-не налагай режим-мъничка е още,можеш да поизчакаш.Смея да давам съвети,защото ето година,откакто кърмя дребния.Към днешна дата е над 11 кг за 76 см и носи дрешки размер две години  WinkА ти се храни пълноценно-и сладичко си хапвай.Аз колко шоколад омаах-не е истина просто...И пий много течности-и по чаша бира-че да произвеждаш папкане за бебка  Wink
И аз съм давала Лефакс(Мише  Hug).Но Кало имаше колики само двайсетина дни и то само вечер-затова му давах два пъти на ден-вечер преди цокането след банята и към полунощ...

Купихме тротьор-Чико куатро(ще пусна картинка друг път).Засега е част от декорацията-малкия не се кефи много.
Клео-магазина на Кинг Жуе в Иври е огромно прашно хале с мързеливи и некомпетентни продавачки-пълно разочарование Cry
Браво на Йо-киноманка като мама,а?Но Кирику е малко ранко за нея.Заведи я на Бамби...

Чумби-Ищар има няколко готини парчета на фр.И Марк Лавоан...
Мамба-леле,голям купон ще се завихри у вас...Но след някоя годинка ще пращаш мъжете на мач и/или за риба и ще се радваш на тишината...

Добре дошла Мей

Роце,наборе,Честито!

# 194
привет мамчета;
ех че хубаво време се отвори - тук в Лил ни се случва толкова рядко, че особено много му се радваме и сега както сме във ваканция,
е идеално за разходки  Grinning

На мама Мамба искам да кажа от личен опит че след две момчета се прави опит за трето момиченце  newsm10

А пък за музиката аз си слушам радио Носталжи и си припомням едно време като вадихме текстовете на песните на Жо Дасин - ееех че хубаво беше тогава   newsm62

Общи условия

Активация на акаунт