Новата тема на френските омайници ;)-11 по ред

• 21 467
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Меи, много сте сладки.

За кърмата - аз нали съм кърмачка-екстремистка, та това са непълноценната кърма ме подразни. И аз съм чувала разни приказки за кърменето от френски педиатри, които са ме потрисали, но като цяло тук са по-компетентни по въпроса от Бг лекарите. Дохранването не е престъпление, разбира се. Ако е необходимо - защо не.

За сватбите - на Мистикова успех, спокойствие и добро настроение на 16-ти.
На мен ми хареса да се женя. Даже мисля пак да се оженим - другото лято правим 10 години и сме решили да си направим още една сватба - нямаме църковен брак.

Шомоне, браво момиче, страхотна торта. Как мина ден-дена? Да ти здраво момченцето, да расте умен и силен.

Пампите на Лидл не съм пробвала, ще ги пробвам. Мерси за идеята, Щрумфче.

Честит ви празник днес, да сте много влюбени!

Ние сме пак с варицела - тоя път малкия. Отиде ни адаптацията в яслата, ама какво да се прави, такъв е живота.

Много телеграфно се получи, извинявам се. Другия път повече.

# 226
Бонжур момичета!

Шомон, ти се беше скрила и не стана с поздравленията на деня - но и от мен всичко най-най-най-хубаво за Калоян! Все така спокоен и послушен Wink
А тортата е страхотна!!! Браво, само подтискате такива като мен с по-скромни готварски умения Rolling Eyes

Меи, страхотни сте с младежа, много слънчево настроение и от мен!

Mamba, мерси за поздравленията за празника, ама и ние не сме от ценящите го Wink Но на останалите Наздраве!

Много ми харесаха всички клипове, които сте пратили. Повечето ги бях чувала по радиото, но вече ги свързвам и с изпълнител.

Ние с мъжа ми ще направим един бърз гастрол в София за рождения ден на баща ми, дано само не умрем от студ и не останем пак на някое немско летище Simple Smile

Мистик, ти си човекът на съботния ден - отпусни се и се наслаждавай на празника. Няма сватба минала без нерви, така че ако не беше изнервена и притеснена - нещо нямаше да е наред Simple Smile Много весело изкарване и от мен!
Ще чакаме снимки!

Апропо снимки - след личния пример на Меи и Ротса и аз ще представя скромната си особа, ето една снимка от това лято с майка ми:
http://picasaweb.google.com/AntoninaKroumova/Paris2007/photo#5114260955447024626

# 227
  • MERIGNAC, FRANCE
Мише, много ти е сладък русия къдрокоско  Hug

Шомонски, тортата е страхотна   chef

Ивенце, весело празнуване в БГ  Hug

# 228
Шомонски, как така го пропуснахме рождения ден! Embarassed Да ти е жив и здрав порасналия принц! Да те радва много и ядосва по-малко!  Heart Eyes 

Ето едно вместо поздравление - ама е по-скоро за вечерта
Аз съм сънчо

Мише, ама и вие как сте ги подкарали тези болести подред... нищо, сега като устискаш, после цял живот вече няма да боледуват.  Hug

Ех, че е хубаво да ви види човек! Нали тук все хубавици сме се събрали.. Grinning.

Ивенце, да не би да сме адашки с теб? Thinking 

# 229
Чумби, не, със сестра ми (и баба ми) сте адашки Simple Smile
Аз съм си Ива Simple Smile

# 230
Ха  така и аз съм Ива  newsm03
ще празнуваме заедно на Ивановден и Цветница  newsm6
честит празник и от мен  на всички - при всички случаи да си изкарате весело !!!

# 231
Здравейте!

И аз се присъединявам към честитките, по случай днешните празници - от мен пожеланията са за повече любов и настроение!   bouquet  bouquet  bouquet

Шомон, не те е срам... да показваш такива вкусотии.. на лакомия като мен мноого малко й трябва да хукне презглава до магазина за нещо сладко  Embarassed Embarassed Поздравления, страхотна е тортата!!   bouquet

И пак за кърменето- разбира се, че няма нищо лошо в дохранването. Но аз също съм на мнение, че непълноценна кърма няма. Може да бъде наистина недостатъчна, не много калорична, но... тя дава на бебето нещо, което нито едно АМ не може да му предложи- засилване на имунитета! Дори и в малки количества няма нищо по-добро от това детето да поема майчино мляко, защото това повишава устойчивостта на организма му срещу болести и като цяло го укрепва.. и този именно му аспект го прави незаменимо. Затова съм на мнение, че колкото и малко кърма да има майката, тя трябва да се дава на бебето и след това вече да се пристъпи към дохранване.
Шомон- да, идва и този момент  Wink Мисълта ми беше, че е хубаво да се довърши първо едната гърда и едва след това да се даде на бебето да суче от другата.. далеч съм от мисълта, че ако кърмата не стига, не трябва да му се дава и от двете.

Мерси на всички за хубавите думи! Колето принципно е много усмихнато и весело дете, но в случая го измъкнахме от сладка дрямка, за да можем да го снимаме и затова е толкова намусен.  Mr. Green И като говорим за него, вече го чувам как примрънква в другата стая и е по-добре да бягам при него, преди да огласи с рев околията.. вече всички, които живеят около нас разбраха, че си имаме бебе.. той ако не информира за присъствието си някъде, все едно не е бил там  baby_neutral Joy
Приятен и усмихнат ден от мен! Hug

# 232
здравейте,
честит празник - и Свети Валентин, и Трифон зарезан!
Извинете ме, че нахълтвам в темата ви, но ми трябва малко помощ, не мога да открия сайт за наеми за Орлеан, бихте ли ми дали линк!
  bouquet

# 233
Мамо Щрумф- да ,мислила съм да сменя болницата ,но в централната има неонатология и затова предпо4итам там.
За кърмата -аз ли4но се изказах и нямам какво да добавя,браво на кърмещите мами , но аз няма да съм втория път от тях. WinkИ съвсем не се самобвинявам или нещо друго ,не изпитвам угризения , или нещо от сорта. Peace
Ивентез , в София е слън4ево и топло , няма мъгла и е Ок за кацане на летището.Дават го през по4ивните дни да стане минус,но не е сигурно....за сега сме със слънце и за утре е така...
Сбъдваща ме4ти голям сладур малкия ,пу пу . HugИ хайде да оздравява бързо.!

# 234
Мамба,дарлинг,аз те разбирам и подкрепям  Hug.Все пак по-добре една щастлива мама с шише АМ в ръката,отколкото нещастна кърмачка...
Аз си обичам кърменето-тоест този толкова интимен момент с моят слънчо...Но виж цеденете не можах да понеса.Пробвах няколко пъти и се чувствах насилена и духовно, и физически.Ако нямах тази възможност да си остана у дома и да се кърмим на воля,сигурно щяхме да минем на АМ...Въпреки че дечко не иска никак АМ,дори в пюрета и десерти...Даже предпочиташе да стои гладен и татко му виждаше голям зор,докато съм на лекции.Сега,слава Богу,похапва и отсъствието ми минава по-незабелязано.

Щрумфи-и аз съм Фен на пампите на Лидл-същото добро качество, а цената повече от добра  Wink   

Мише-да,гадничка е варицелата,но понеже и аз я изкарах точно преди малкия-нали помните нашите перипетии от миналата пролет  ooooh!,та мога да кажа,че децата я прекарват много по-лесно...А белезите ще изчезнат след около шест месеца...

Меи-разбрах ти мисълта  Wink,просто те юркам...Нямаш идея още колко е забавно дивачето като понахитрее...Сега като ми види гърдите(когато се преобличам) и се започва едно лудешко- хе-хе-еее,хааа....мляс ,мляс и такова обожание в погледа...
Ама те на мъжете в умовете и без това все цици се въртят..  Joy
 Буби- www.pap.fr-и си го настройваш за Орлеан

Иве,като оставим настрана охлювите и цветята,тази торта е много проста-идеална за мами деборде и помагачи с малки сръчни пръсти  Laughing-блатовете са от готови рула от магазина,нарязани на филийки и крем от шоколад,сметана и желатин-реди се всичко в купа за салата,после обръщаш и хоп-торта

Хайде,наздраве и на влюбените txtloves и на зарязващите лозето    newsm24

и да бЕгам,че белята си овърша гардеробчето   Grinning

# 235
  • пак на Рив Гош
Шомоне, наборе, направо ми скри шапката с тая торта! (признаха ли ти баса с нея? Wink)
Още веднъж честито на патерици на Калоян, да расте здрав и усмихнат!
Кажи само от кой магазин ги намери тия рула, че аз досега такова нещо тук не успях да открия!

Bubii, може да пробваш на www.seloger.com (Location), при който минаваш през агенции за недвижими имоти.

Еli===, какво е "задна хрема"?

Мише, много е сладък малкия къдрокоско! Кураж в борбата с варицелата! Сега като ги изкарат, поне после няма да ги мислиш.

Мариякара, няма страшно, летищата няма да избягат Wink (надявам се поне да успеем да се видим по някое време преди да заминете, време ни е пак за едно форумско кафе Wink)

Лека вечер от мен (и на кой каквото празнува Wink), отивам да гледам трейлъра на новия Индиана Джоунс. Добре, че най-накарая го завършиха, че ако бяха изчакали още малко, Харисън Форд с déambulateur щяхa да го снимат Wink...

# 236
  • MERIGNAC, FRANCE

Намесвам се в темата ви за да ви попитам  как е 'задна хрема' на френски.

Eli, и аз не съм 4увала подобно понятие тук. Да не е нещо като много запушен нос и секретите да се сти4ат назад в гърлото  newsm78 Мариякара дано се вклю4и, тя ще го знае.

Отворих пакета  с памперси на Лидл и изобщо не са същите - няма я ленти4ката и няма ластици на кръста  Confused Дано поне като ка4ество да са като старите, които бяха марка Cien, а тези са Toujours (Cien намерих дори и в БГ).

# 237
На 14 направихме първата си месечинка Hug
Да се похваля за два дни сме наддалли 180гр и кърмата се позасили , ако продължаваме така ще изключа дохранването с АМ
Мише, дано по бързо се оправите Praynig

# 238
  • MERIGNAC, FRANCE
Мари, вси4ко ще си дойде на мястото  Peace Браво на Даная  Hug Най-големия стимулатор за млякото е тя  Grinning

# 239
Mari_rus, честит първи месец! Оттук нататък сигурно ще е по-лесно (поне с кърменето де Wink )

Ро, много здрави парчета Peace Май трябва да се заема да го послушам повече чичо ти Жак Брел. Бенабар и аз го харесвам, особено текстовете - този който си дала е голям майтап Grinning, но музиката му по някое време започва да ми става малко монотонна.

Bubii, виж дали можеш да намериш нещо интересно тук:
http://www.immobilierorleans.com/location_appartement_orleans.html

Значи утре е големия ден на Мистик! Мистик, мила, бъди щастлива! Heart Eyes

Приятен уикенд на всички, аз отивам на марокански ресторант, а утре ще си вземем едното зверче, така че ваканцията ми върви към края си.

И едно древно парче за поздрав

A bout de souffle

Общи условия

Активация на акаунт