Новата тема на френските омайници ;)-11 по ред

• 21 454
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, как изкарахте празниците снощи? Моят мъж за съжаление е в командировка цяла седмица и за първи път прекарах Св Валентин с малките ми мъже, но нищо, ще наваксваме като се върне  Heart Eyes
Сетих се да питам парижките мами за българското училище и детска градина в Париж - знаете ли ги, имате ли някакви  отзиви, на мен идеята страшно ми харесва, мечтая си и тук да си направим едно такова  Wink

# 241
Мистик, една чудесна и незабравима сватба ти пожелавам утре! Бъдете щастливи заедно! Hug

За задната хрема, и аз не знам такова понятие тук. Даже някога бях търсила, но не намерих еквивалентно.

Мари, браво на малкото кърмаче! Hug
Лек уикенд на всички! Аз утре съм на обучение цял ден (което си е чиста почивка от към майчинско-домакински задължения Laughing)

# 242
Мистик,  с теб сме днес. Кураж и спокойствие! На бас че после ще се хвалиш, чакам с нетърпение разказа ти!
И горчивооооооо!

# 243
  • MERIGNAC, FRANCE
Мистик, пожелавам ти днешния ден да остане един незабравим приятен спомен за теб  Hug

# 244
Мистик, желая ти днешният ден да ти е един от многото  най-щастливи и незабравими в живота ти smile3525   bigdance2  ura  party023
Ами аз живея в Париж и не бях чувала за бг детска градина и училище тук, някой ако знае да даде повече инфо, че доста се заинтригувах
Исаве, идеята ти е добра, и аз бих желала с удоволствие да се занимавам с деца, свекъра и свекървата имат детска градина в Банкя и май това е призванието на живота им, дори сега ще осиновяват едно детенце Simple Smile
Мамчета, на вас след раждането да са ви изписвали MIKROVAL ?След третото хапче взе че ми дойде, и при това доста обилно newsm78 дали е нормално като кърмя да имам цикъл и особедно пък сега като пия противозачатъчни? Thinking

# 245
Нищо не са ми изписвали, защото заявих на лекаря си че не искам да пия противозачатъчни докато кърмя. Колкото и да да са съвременни, пречистени и с нискодозирани хорони, тия хапчета са все пак хормонални таблетки. Всичко преминава в кърмата.
Предполагам че щом пиеш противозачатъчни, идването на цикъла е нормално следствие от тях.

# 246
Сбъдващи Мечти, аз преди да забременея бях пила контрацептиви шест месеца, но цикъла идва само когато свършиш опаковката , през седем дневната пауза докато се започне другата опаковка, та ми стана странно сега на третото хапче и да ми дойде Thinking ще питам доки , скоро съм на преглед.

# 247
  • MERIGNAC, FRANCE
Мари, и аз не съм пила контрацептиви докато кърмех. Не ти помогнах, съжалявам  Rolling Eyes

С нетърпение 4акам Мистик да разказва  Flutter

# 248
 married newsm67
Хайдеее Мистикова-Рикардова!!!Всички чакаме хот нюююззз

Мари и аз не пих моите-а бяха ми предписали...Имам цикъл от скоро-явно не мога да помогна,сори.

Да има бг училище-даже две  Laughing-една от учителките ми е приятелка...Ще я разпитам и ще ти кажа-не знам подробности,тьй като засега не ми трябват

# 249
  • пак на Рив Гош
Мистик, горчиво и от мен! Дълъг и щастлив съвместен живот!

За българското училище и детска градина, може да проверите тук. Аз още се чудя дали да записвам Камбанка и кога (едно на ръка, че с българския хич я няма, а после и като отидем в още по-далечно село, училището ще ми е на над час път...).

Мари, контрацептиви не ми бяха предписвали след раждането, та и не пих.

Много студеноооо днес, бели мечки ми се разхождаха под прозорците  Laughing

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 19:58 от Rotsa

# 250
Май и аз не трябваше да ги започвам тези контрацептиви ама хайде, викам да ми се нормализира цикала.
 И  на мен няма да ми трябва бг у-ще в близките години но ми стана много хубаво като разбрах че има Hug
Приятна вечер момичета, и аз нямам търпение Мистик да опише всичко най-подробно Hug

# 251
  • MERIGNAC, FRANCE
И на мен толкова много ми се иска да има бг-у4илище наблизо  Tired Мога да си представя как със насълзени о4и родителите са слушали децата да пеят и рецитират на български  Flutter

# 252
Честито на Мистик, желая дълъг и щастлив семеен живот  smile3525 Two Hearts txtloves 

Май опашка е станала вече за новини  Laughing

Относно българско училище, аз самата съм започнала в такова, когато на времето живеехме в чужбина, но ние знаехме че сме временно там и за мен беше добре да съм в българско.

Но си мисля, че ако аз трябва да решавам за детето си, бих предпочела местно училище, още повече ако съм наясно, че детето ми ще отрасне в тази държава. Да е сред местни деца би спомогнало да е по-наясно с начина на живот в държавата, в която живее, иначе българското училище би изкривило донякъде представите му .... Има си и плюсове и минуси.

Не знам.. на този етап поне аз така разсъждавам  Thinking

Rotsa, не знам дали при вас е студено, но в София, сме станали на ескимоси. Joy
 Такъв студ ни дрънка последните дни, че направо е нездравословно да ходиш на работа  Laughing

# 253
  • пак на Рив Гош
Jalana, българското училище в Париж, за което става дума, е съботно - има (само) часове по български език и литература,  история и география на България. Поне аз не знам да има такова, което да преподава изцяло по българската образователна система (може и да има пък...). Има и съботна детска градина. Доколкото гледах програмата, освен часове, имат и излизания, песни и танци.
Иначе, поне за мен, е ясно че Камбанката ще си израсте във френската образователна система (на която все още не мога да й хвана края Wink) - тъй или иначе, основният й език е и ще остане френски (едно, че наоколо говорят само френски, аз също изпуснах фронта, не устисках да й говоря само на български, но аз съм си виновна, де!).

Що се отнася до студа - аз съм разглезена  Laughing - отвикнала съм на минусови температури и тази сутрин като видях термометъра да показва 0.4°С, очаквах да видя айсберги (айсберзи) да плават из замръзналo наше село и тук-тамe по някой пингвин да се плъзга по леда.

# 254
Ей, не знаех, че има толкова много българчета в Париж, браво  Hug Мерси за линка Роtsi=
Хубавото на посещението на българското училище е, че децата доста по-организирано учат български, като паралелно с това си следват френската система (която и за мен е много интересна). 
Аз в къщи се опитвам да се правя на учителка и съм го научила големия да чете и да пише на български, ама то е чат пат, от дъжд на вятър за по 5мин - и все ми се струва недостатъчно...
Едно наздраве и честито и от мен на Мистик   bouquet married

Общи условия

Активация на акаунт