Новата тема на френските омайници ;)-11 по ред

• 21 479
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Чумби, ние днес питахме в две аптеки и ни казаха , че имало някакви таблетки за стимулиране на лактацията но ги спели от употреба, жената се сети за някакви други но ги нямаше в момента и  ни каза да отидем след няколко дни сигурно е ставало въпрос точно за тези които ти ми препоръчваш Simple Smile

# 211
Не ми се вярва да са го спрели от употреба този Галактожил - то не е таблетки, защото не е лекарство,  ами  са едни гранули като разтворим чай на растителна основа и може да се хруска така или да се разтвори във вода. Много ще се учудя, ако са го спрели... Thinking

И понеже тази седмица ми е нещо музикално, а разбрах че тази сутрин ни е напуснал един много обичан музикант - Анри Салвадор, ето още един музикален поздрав. Ако досаждам, кажете си Grinning
Jardin d'hiver

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 17:28 от chumbi

# 212
Мари Рус и аз ползвах това което 4умби ти е показала - Галактожила и ядях много леща.. WinkИмаше и някакви хомеопати4ни хап4ета ,които също много помагаха...Това ,4е не наддава,може и да е от кърмата ти - ако не е достатъ4но пълноценна (незнам дали правилно го обесних)...
Шумби , мерси за поздрава , жалко за Анри Салвадор. Hug Sad

# 213
Блеак Мамба, и на мен това ми беше първото което ми дойде на ум да не би да не ми е пълноценна кърмата, но една акушерка ми каза , че нямало такова понятие като непълноценна кърма, може да не е достатъчна но не и непълноценна, така ми каза незнам доколко е вярно.
Мисля, че това което са го спрели от употреба е било на таблетки.

# 214
Здравейте! Hug

Благодаря ви за приветствията! Всичко вече като че ли взе да си влиза в нормалния ред. Хаоса у дома още го има, но вече е подреден хаос  Mr. Green Сама съм по цял ден и с малкото дете познайте колко полезна дейност мога да извърша.. вчера сутринта се хванах да му изпера някои дрешки.. и какво мислите- изпера едно пуловерче, той ревне- половин час гушкане... изпера второ пуловерче- той пак ревне, пак половин час гушкане... имах всичко на всичко да изпера 5-6 миниатюрни дрешки и това ми отне почти целия ден  ooooh! Така че, следвайки разписанието, хаоса вкъщи ще престане да бъде хаос след... както и да го смятам 2-3 седмици си има  Mr. Green Mr. Green А като сложим и разходките следобед- цял месец няма да ми е скучно!!  Grinning
Мари, аз също кърмя, моето момченце е вече на 2 месеца и 11 дни.. и съм на диета поради тази причина- храната ми включва основно картофи, ориз, свинско месо.. от ядките орехи- те много помагат за увеличаване на лактацията.. биричка  Mr. Green, Активия.. това са все храни, които ми препоръчаха да хапвам в родилния дом. Също така може между храненията да използваш помпичката, или просто да я слагаш да суче при всеки удобен момент!
Мистик, желая ти прекрасна сватба, със сигурност ще бъде такава!   bouquet Hug

Предполагам, че тук вече всички виртуално се познавате- айде и аз да изляза от анонимност.. а това критично гледащо момченце в ръцете ми е моят син  Simple Smile Хубава вечер от нас, доскоро!

# 215
Блеак Мамба, и на мен това ми беше първото което ми дойде на ум да не би да не ми е пълноценна кърмата, но една акушерка ми каза , че нямало такова понятие като непълноценна кърма, може да не е достатъчна но не и непълноценна, така ми каза незнам доколко е вярно.
Мисля, че това което са го спрели от употреба е било на таблетки.

Няма такова понятие за непълноценна кърма. Ако трябва тялото ще черпи от собствените си запаси, но кърмата винаги ще е добра за бебето.

Меи, изглеждате супер с мъньока!  Wink

Бързо оздравяване на болните!

# 216
  • MERIGNAC, FRANCE

Акушерката е права  Peace При всяко кърмене първо изти4а кърма, която е по-водниста за да утоли жаждата на бебето и накрая е най-гъстата, хранителна кърма, която има за цел да го засити. Забележи цвета как в на4алото е леко прозра4ен, а после по4ти жълт.

# 217

Акушерката е права  Peace При всяко кърмене първо изти4а кърма, която е по-водниста за да утоли жаждата на бебето и накрая е най-гъстата, хранителна кърма, която има за цел да го засити. Забележи цвета как в на4алото е леко прозра4ен, а после по4ти жълт.

Mama Stumpf е права! В началото тече коластрата, която наистина е по-некалорична и след нея тръгва зрялото мляко, с което бебето всъщност се наяжда. Затова, незнам как е тук, но в Бг специалистите по кърмене препоръчват гърдите да се редуват при всяко хранене- единия път да му се дава да суче от едната гърда, а при следващото хранене да се предлага другата. Така бебето получава и хранително мляко, защото ако му се дава да суче "по часовник" и от двете, то фактически ще получи само коластра. Но дори тя също е страшно полезна за бебето- непълноценна кърма няма! Peace

# 218
Няма такова понятие за непълноценна кърма. Ако трябва тялото ще черпи от собствените си запаси, но кърмата винаги ще е добра за бебето.
С риск да ви се противопоставя на вси4ки вас и да разбуня духовете - понято Непълноценна кърма го нау4их тук във Фр-я, аз в БГ не съм раждала и не съм имала допир с лекари ,етц...Та в Нантската Болница - съществува понятието непълноценна кърма! PeaceПоне на мен така ми казаха , за моята , след като дребния запо4на да губи килограми след видимо добре су4ене ,етц....
Но това с кърмата е една тема  ooooh!, и само като си помисля 4е пак ще раждам в същата болница и тръпки ме побиват....и 4естно ме е страх този път на какви образи ще попадна... Confused
Затова и няма да кърмя с второто де -имам лоши спомени , само който е минал и изживял същото като мене може да ме разбере , май Мистик ще разбере...
Хайде лека ве4ер .

# 219
  • пак на Рив Гош
Мари, съвет за кърмене, за съжаление, не мога да ти дам, защото при мен беше 1 месец и то с голям зор. Кураж!

Мамба, и от мен честито бъдещо затвърдено свекърство. Да не вземат да ти посветят след някоя и друга година тема в ДиС "Свекърва ми ме нервира" Wink

Шомоне, честит ти ходещ Калоян! Да ти е жив и здрав и още много шкафове да ти пренареди! Wink

Клео, ти като водиш Йо на спектакли - тя стои ли мирна? Че то моето шило не се свърта на едно място. Мислех да я водя на кино, ама ме е страх, че 15 минути след началото на прожекцията ще почне да вършее. На спектакъла на Шантал Гоя изтрая само защото не спря да танцува. Сега съм й замислила посещение на "Спящата красавица" с участието на московския балет върху лед. там поне пак песни и танци ще има, та ще устиска...  Laughing
На спорт смятам да я запиша веднага щом стигне необходимата възраст (май 4-5 години) - плуване или танци.

Меи, много сте усмихнати и лъчезарни на снимката (е, ти малко повече Wink). Как се казва синът ти? че аз май пак нещо съм бляла и съм изпуснала. Явно добре се аклиматизираш. Още малко и нещата съвсем ще си влязат в релси. Simple Smile
(отговарям на любезността ти, и аз се представям, върпреки, че повечето вече са ме виждали).

Чумби, жaлко за Анри Салвадор. И аз много го харесвах...
Говорейки за френска музика - и аз съм от слушащите Nostalgie. StarAk и други Nouvelles Stars не ми допадат. Още повече, че насаждат грешни идеи в подрастващото поколение. Например една колежка-ливанка беше убедена преди няколко години, че ("L'Orange" е оригинал на StarAc, та трябваше колеги фрaнцузи (защото на мен не ми повярва, нали и аз съм емигрант) да й обяснят кой е Жилбер Беко и какво общо има с френската музика. Laughing
За мен обаче ненадминат си остава Le Grand Jacques (Мистик, поздрав Wink).
В категорията "любими" от по-старите добавям още и Georges Brassens, Renaud, Joe Dassin, Daniel Balavoine, Indochine, Mano Negra.
От по-новите с топли чувства - Benabar (станал известен с тази песен, слушайте текста Wink).

Мистик, аз ако ти кажа как се бях спекла преди сватбата - направо не ми се женеше накрая  Laughing. 10 дена преди това ми беше защитата на дисертацията... после и гости трябваше да развеждам из София... Пожелавам една чудесна свтаба и ти ще бъдеш прекрасна булка! Отпусни се и се наслаждавай на деня! Този или другият уикенд е събитието?

Лека вечер и бързо оздравяване на болните!

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 23:53 от Rotsa

# 220
Ротса, винаги ти се възхищавам на писателското вдъхновение! Хубави снимки! И жалко, че така ме остави сама на немското летище! Wink
Меи, добре дошла! Много сте симпатични с бебока! (аз не знам как се показват снимки, а и не съм за гледане) Sunglasses

Шомон, честито ти ходещ рожденик ! Да го нацелуваш от нас и да пишеш по-често!

чумби, сега на стари години слушам Фрерьо Жакьо и други детски песни...ееех, на времето имах голяма колекция редки състави ...това се казва май депресия Cry

Мистик, с теб сме духом в големия ден! Възхищавам се  на всеки решил се на тази стъпка-да направи сватба с гости...аз май няма да се оженя този живот!

За спорта на мен ми казаха от 4 години. Моята колежка и съгражданка е на всичко отгоре и треньор на децата по гимнастика. На есен ще и поверя Яна.

Лека нощ и до скоро

пС: Мари, успех с кърменето...пък ако се наложи да дохранваш, не е фатално Hug

# 221
  • Pierrefonds, CA
Здравейте френски омайници  Simple Smile !  Честит Св. Валентин / Трифон Зарезан, кой каквото празнува
 newsm24

Намесвам се в темата ви за да ви попитам  как е 'задна хрема' на френски. Благодаря  !  bouquet

# 222
Щрумфи-набито око  Hug

Мариякара-голям мерсаж...Ха,на едно мнение сме за сватбите-аз такова нещо в тоз живот май няма да организирам...

Ивенце-Мишето и Роца са виновни,че се позагубих.Зарибиха ме с тия торти и украси... ooooh!-изтекоха ми  Shocked да ровя в готварския.
Денем асистирам на подреждача,вечер глезя татко му и вуйчо му( брат ми ни е на гости) и нощем  smile3529 рецепти...

За мен възможността кърмата да е некачествена е абсурдно.Ако имаше и капка истина в това твърдение,в момента човечеството нямаше да е към четири милиарда...
Ами какво са папкали бебенцата преди 50 години  Thinking
Мари-споко мамче-ще се справиш.Ако трябва да дохранваш,първо давай цицата и чак след това АМ...
Питаше за водата?!Калоян започна да пие вода и сок,чак след като го захраних-след шестия месец.Предлагах и преди това,но не искаше.А в твоя случай мисля,че не трябва да даваш вода на Даная засега-само ще си пълни коремчето с 0 калории

Мамба-от моя опит мога само това да кажа-децата са на периоди-ту все търсят да цокат,ту не искат...Е.и им ма.ката на тиквениците от Нант и си кърми малкия

Меи-дааа,ама идва момент в който бебчо изцоква и двете гърдиии  Laughing

Хайде да почерпя:

# 223
Едно вклю4ване на бързо да ви 4еститя - който иска Трифон Зарезан,който иска Св.Валентин....за мен и двата празника за комерсиални и не ги броя,но все пак да сте много оби4ани!Тук от сутринта са тръгнали с рози , къси поли4ки, бутилки вино ...
Шомон със закъснение ,4естит Празник на Големия мъж Калоян !!!Тортата е страхотна,явно си е заслужавало ровенето в готварския... Peace Hug
А за кърменето -не ,няма да кърмя, ве4е съм взела решение!И едва ли ще си променя решението...за кърмата - не ,4е е нека4ествена , а недостатъ4но хранителна,това ми се обясни от компетентните в болницата ....но при такъв поток от най-разли4ни саж фам, акушерки ,и друг персонал какво да се о4аква, резулта е налице- няма да кърмя,не,и не!Този път без мене, и да ви кажа хи4 не се 4увствам гузна ,виновна или нещо друго...Остана ми такава травма от първото раждане,4е още ме е яд, 4е им позволих да ми дават "уроци " ...накрая се оказа ,като се прибрахме в къщи , 4е се справям много добре , и 4е май4инството си  идва от вътре...
Хайде хубав слън4ев ден от мен!  bouquet

# 224
  • MERIGNAC, FRANCE
4естити празници и от мен   bouquet 

Скоро говорехте за памперсите - аз съм много доволна от тези на Лидл  Peace Последният пакет, който купих онзи ден е малко по-разли4ен, но предполагам 4е са сменили само опаковката, още не съм ги пробвала, но по нищо не отстъпват на Памперс и Хюгис, и дори имаха ленти4ка, която показва дали има пипи или не.

Мамба, а мислила ли си да смениш болницата? Все забравям да те питам.

Общи условия

Активация на акаунт