Австрия - мами, татковци, дечица и бебоци обменят полезен опит тук!

• 19 158
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
  • Vienna
zдравейте мили моми4ета и мом4ета.  иz4етох вси4ко не сте били от най пи6е6тите....
 Жени 4естит ти нов дом, дано цялото ви семейство имате само положителни емоции там, и мн мн zдраве
Ние бяхме на по4ивка само аz и мъжът ми Sunglasses кеф но, мн мн ни бе6е мъ4но zа Макси и компенсирахме мъката си с 100кг багаж, от него 80кг бяха zа Макси Wink
той милия вдигнал 41.5 единия ден Rolling Eyes Shocked, и то то4но деня когато аz и мъжът си иzкарвахме страхотно,
сърцето ми се скъса..има ли и др. деца който реагират на zъбите с такава Т?
Аz отпо4инала, 4ерна, 6тастлива и доволна, но дебела съм готова zа сре6ти, а какво 6те кажете zа ве4ерни сре6ти веднъж в месеца?
Аz ходя и раzпускам така с едни мацки понякога и ми е мн гот Heart Eyes, 4е ина4е кога 6те си сложа ток4етатzа и роклите Hug

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 20:25 от Patenze25

# 136
Жени, ами тя е добре вече. Все още кашля, но значително по-малко, а и темпеартурата и падна. Така че вчера с големи угризения на съвсестта я заведох на Тагесмутер, а аз отидох на работа. Много ми беше трудно да я оставя там излекувана-недоизлекувана, но нямам голям избор.  Sad Не знам как някой си представя, че една майка е в състояние да е нормален работник, когато си е оставила някъде болното дете и да се посвети изцяло на работата си, но такива са реалностите.  #Cussing out
А на такива като вас дето могат да използват редките случаи с хубаво време им завиждах вчера благородно. Вие кога ще се местите? В какво жилище отивате, ако не е тайна, геносеншафт, гемайнде или купувате/наемате 'нормално' жилище (не знам как се казват тия дето не са геносеншафт или гемайндета)?

Аз пък да се оплача нещо съм изпаднала в голяма духовна дупка. Може и на това да му викат 'криза на средната възраст'. Не знам какво е, но е много некомфортно чувство. Май имам нужда от някаква голяма промяна. Дори се замислям дали да не продадем къщата и да се преместим някъде на съвсем различно място. И бих го направила веднага, но това би означавало да си търся нова работа, т.е. да работя на пълен работен ден, за което пък детето ми е малко все още. Има нещо в енергията на това място което ми действа дълбоко подтискащо и негативно. Като се замисля, май откакто живеем тук никога не съм се чувствала добре. А като прибавим и вятъра от който вече кошмари сънувам, започвам сериозно да се замислям защо изобщо сме тук.

# 137
Жени, не не прекалих - за съжаление  Mr. Green

Вяра, ако не е гемайнде или геносеншафт е Eigentumswohnung.
Настроението ти ми е до болка познато  Confused Но за себе си мисля, че промяната носи само краткотраен ефект. Тоест струва ми се като бягство, което не решава проблема (ако има такъв, аз още не съм го открила) Ако смяташ, че само енергията не е хубава, повикай Feng Shui Expert, ще имаш повече полза.

Патенце, къде бяхте, разкажи та да ти позавиждам отдалече  Wink Аз не съм ходила на почивка от лятото а определено имам нужда.

# 138

Вяра, ако не е гемайнде или геносеншафт е Eigentumswohnung.
Настроението ти ми е до болка познато  Confused Но за себе си мисля, че промяната носи само краткотраен ефект. Тоест струва ми се като бягство, което не решава проблема (ако има такъв, аз още не съм го открила) Ако смяташ, че само енергията не е хубава, повикай Feng Shui Expert, ще имаш повече полза.

Ладолче, ами като си го купиш през геносеншафт, не е ли в крайна сметка пак Eigentumswohnung newsm78. Всъщност Eigentumswohnung не е ли просто собствено жилище, без значение как е придобито? Много съм боса с тия австрийски категории.

За останалото си права, но не ми идва на ум какво друго да направя, освен да опитам някоя промяна. А може и да са настроения, които просто трябва да изживеем, нещо като 'периодите' при децата. После ще порастнем, ще помъдреем и ще станем щастливи.  Wink За енергията, имам пред вид града, не къщата, та не съм оптимист че Feng Shui ще помогне. Ние сме живели тук и на друго място и не беше по-добре, а и наистина не бих казала че точно домът ми ме кара да се чувствам зле. Това е едно много странно чувство, не мога да го обясня, имам усещането че идва от земята. И в тоя смисъл за мен  енергията в България е много положителна, там си зареждам батериите. Има места където усещам по-положителна или по-отрицателна енергия, но толкова зле колкото във Виена, никъде не съм се чувствала. Дай да пийнем по едно виртуално, ти ако искаш вино, аз май ще мина на нещо по-твърдо.  А наздраве! Drunk

# 139
По принцип си права за Ейгентум, но не всяко Геносеншафт има опция за купуване.
А за Австрия да, няма да успее Фън Шуи да ти помогне. Знам, че си натоварена, но пробвала ли си Чи Гонг или Йога или нещо от тоя тип? За заземяване на енергията, за равновесие, за настроение? Аз нямам време да ходя по курсове, но всяка събота следобед един час си правя с ДВД упражненията.
И понеже станах нещо много здравословна - става и по-твърдо. Пещерска?  Grinning

# 140
Вяра, има мн хора, които се 4увстват във Виена с малко енергия, ка3ват 4е се дължи на ниската надморска висо4ина едва 150-200 метра. Майка има високо кръвно и 4есто има проблеми в София, тук ги няма и нейния бг-доктор свър3а липсата им с ниската висо4ина. Не 3нам колко е вярно.
Патенце, и а3 като la dolce отдавна не съм била на по4ивка, ра3кажи малко 3а твоята, а и снимки бих ра3гледала.
Друга тема - ние Ще пътуваме по Великден и търсим dogsitter 3а нашия бигъл Пепино 3а няколко дена, тък като свекървата не ни иска с него. Ако някой по3нава хора (самотен пенсионер или други), които биха се радвали да гледат едно послуШно ку4е няколко дена, моля да ми съобЩят.

# 141
Servus Osteraich Hug Австирийски мами искам да ви попитам дали сте давали Лефакс против колики, понеже може да се намери само в Германия и Австрия.Ако сте го ползвали помагало ли е на бебоците ви и в каква дозировка сте го давали понеже на упътването прочетох , каква е дозата за деца над една годинка но за съвсем малко бебенце не можах да намеря ThinkingБлагодаря ви предварително Hug

# 142
sviti не мога да помогна с инфо за догситер за съжаление, но искам да те попитам като по-опитна майка (аз се броя още за новобранец) как съчетаваш разходките на детето и кучето, знаеш ли хубави градинки където да може детето да си играе пък и кучето да потича newsm78 . На мен вече ми идва малко нанагорно ако изведа детето, кучето се задоволява с 10 минутна разходка сутрин и вчер. За да изведа кучето и детето заедно, трябва да е късно вечерта когато парка е пуст, ще вземе да ме прибере полицията някой път Tired
Жени ти пак през деня си била с Тали под дъжда ами аз редовно го водя Стоян в полунощ на люлките Crazy, той вярно че така или иначе преди 12 рядко заспива ама все пак ... Embarassed

# 143
Аz ходя и раzпускам така с едни мацки понякога и ми е мн гот Heart Eyes, 4е ина4е кога 6те си сложа ток4етатzа и роклите Hug

А така, хванах те къде ходиш когато мъжът ти е командировка  smile3508. GNO, a?

Момичета, възхищавам ви се как така и дете и куче разхождате   bouquet. Аз ще се объркам по кой да викам  Laughing. Ророана, пред нас има една градинка,която съм кръстила "кучкарска", защото си разхождат кучетата. А има и затворена детска площадка, така че има място и за деца и кучета, даже за бабите да се припичат на слънце  Laughing И постоянно гледам майки, който са с количка и куче. А ти защо само вечер ги извеждаш заедно?

Вяра, да не си в пред-рожденденна дупка? Така като те чета наистина не ти действа добре Виена, защо не се ориентирате към някое село наблизо?
Аз оная вечер се почерпих от виртуалното вино на Долчето,че нещо и на мен ми бяха прегрели бушоните. Май много взе да ми идва всяка седмица да сме си сами с малката. Отгоре на всичко записах разни курсове (че и аз нещо се бях депресирала) та сега ходя  Shocked Shocked Shocked от недоспиване. Да идва пролет, че да се оправи настроението!
Хубав ден   bouquet

# 144
Здравейте!
Патенце, как ме настъпи по мазола  ooooh! Не съм ходила на почивка от лято 2006, ако не броим една 2-дневна и една 3-дневна. Е, и Бг, но то там е гости, но не и почивка Naughty И за това лято нищо не се знае Crossing Arms Но пък като видя малко слънце и започвам да мечтая sun  sport027 newsm41 Надеждата последна умирала.
Колкото до среща с рокли и токчета  още кърмя, но ще дойде и това време. Ще дойде време да се включа и в  cheers Drunk
По повод на това, което Свити писа си мисля, че аз съм с ниско кръвно и не се чувствам добре във Виена. Мислех, че съм си въобразявам, пък то си имало обеснение.
mari_rus, за съжаление не мога да помогна с инфо  newsm78
Ророана, и ние сме така със заспиването вечер. Сега лягам с него към 10h и той заспива с мен, но си мисля, че скоро ще започне и той към 12
Лек ден от мен  Hug

# 145
Eх рокли и токчета, ех... Cry, как само ми липсват! Аз съм вманиачена на тема обувки обаче предвид ситуацията съм натъпкала към 50те чифта в абщелраума над банята и ходя с едни грозни ботуши, които нямам време да лъсна даже.
Както се очертава още дълго ще се кърмим и роклите май ще ги отложим, освен ако не са с копчета  Sunglasses

Мечтая си един ден да отида на Нашмаркт- там има един локал ( грозничък е, с еди бъчвички отпред), там има страхотни вина и антипасти с много прошуто за без пари. Там има страхотно розе Sunglasses...може някой път да си направим среща там, но не става през деня и не става с деца. Когато децата пораснат  Grinning Grinning Grinning

Слава богу и този път не успях да заразя Бомбю. На такова кихане и такива сополи беше подложен, че го съжалявам горкичкия.
Много странно ми стана днес. Взе за пореден път да се дере и да се гърчи, нищо не може да го утеши. Не мога да му сложа памперса, такъв ужас. Та го вдигнах както си е по голо дупе и взех да го утешавам, а той продължава да пищи. Накрая равнах и аз и той като ме видя, да плача направи страшно учудена физиономия, после взе да ми се хили и да ме гледа в очите. Така както пищеше взе изведнъж да се хили, после млъква, гледа моята реакция и пак започва да се хили с глас #Crazy Какво ли му е в главата бебешка baby_neutral newsm78

# 146
  • Vienna
Servus Osteraich Hug Австирийски мами искам да ви попитам дали сте давали Лефакс против колики, понеже може да се намери само в Германия и Австрия.Ако сте го ползвали помагало ли е на бебоците ви и в каква дозировка сте го давали понеже на упътването прочетох , каква е дозата за деца над една годинка но за съвсем малко бебенце не можах да намеря ThinkingБлагодаря ви предварително Hug
Учудва ме, че не пише за бебета. Аз съм пращала Лефаксин до България и доколкото си спомням си пишеше всичко. Както и да е. Шишенцето е с една помпичка отгоре, две натискания с помпичката са една доза. Тука я слагат в шишето с мляко. Ако кърмиш не знам как ще ги даваш. Ако искаш мога да ти пратя тукашното упътване по меила.

Дете и куче доколкото знам най добре се разхождат в пратера. След стадиона има едни поляни само с кучета и точно до тях са детските площадки. Като се стопли можеш и с колело да ходиш. За Мира имаме още от миналата година седалка и вече чакаме сезона.

На кой му се ходи този уикенд на зоологическа градина? Търся си компания.

# 147
Така значи, вино да, а пещерска не искате. А и си мълчите  Crossing Arms Поне едно наздраве кажете  Grinning
Аз съм определено за промяна. Дали ще са курсове или почивка, ще покажат финансите  Wink
За рокли и токчета в момента не ми се мисли. Още не мога да свикна на новото ми, депресирано "аз". Но ако решите да се срещате на Нашмаркта някой ден, свиркайте - и токчета ще обуя и перушината ще среша и съм на линия Mr. Green
Аз сега съм на вълна Бахблютен, откакто се оказа, че майката на една съученичка на дъщеря ми е Бахблютентерапойтин, се оставих в ръцете и - тя разговаря доста дълго с мен и ми направи специално за нуждите ми в момента смес от Бахблютен. Ако има ефект ще ви докладвам. Ако няма, пак ще пропуша - всичките ми проблеми са от както спрях да пуша. Thinking

Диана и моят мъж много пътува и на мен също ми идва много нанагорно все да вися сама. Много е тъпо.

Мari Rus,Ритамей ти е обяснила вече как се дават, ето все пак и упътването на немски за дозирането за кърмачета: Die empfohlene Dosierung beträgt für Säuglinge: 2 Pumpstöße Lefax Tropfen in jedes Fläschchen. Stillende Mütter können dem Säugling Lefax Tropfen vor dem Stillen zum Beispiel mit einem Teelöffel verabreichen.
Межу другото капките сега се казват Антифлат а не Лефакс или Лефаксин.

# 148
Благодаря ви момичета, хич не съм го прочела това Rolling Eyes май с кърмата и мозъка ми намалява нещо Laughing Ние сме изцяло на кърма и мисля да го давам с едно дозаторче като пипетка Simple Smile Дано да има ефект, че започнаха нещо гадните колики Sad

# 149
Ritamae, ние бяхме миналата неделя в 3оото, имаШe много народ, но 3а децата е мн интересно. Може и та3и неделя да отско4а до там, ти кога смятаШ да ходиш?
Roroana, права си - на детските плоЩадки не се допускат ку4ета. 3асега се оправям - пред нас има не3астроени тревни плоЩи (не са градинки) с 4акълен път. Пепино си бяга на воля или се гони с други ку4ета (естествено и съседните ку4ета идват тук), а Софиа си ходи по пътя, събира камъ4ета или се радва на ку4етата. С баЩа и ве4е си говорихме, 4е след време единия Ще трябва да се ра3хожда с пепино, а другия да бъде на детската плоЩадка със Софиа.
Моми4ета, днес по обяд бях на нашмаркта, мн добре се ра3товарих, помотах се tiptoe  , и 3аведението с бъ4вите видях, и си хапнах суперрибка в Umarfisch (препоръ4вам го, но 3а пове4е хора само с ре3ервация). А 3а среЩа и а3 съм 3а, като не може бе3 деца, хайде да се видим поне с деца Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт