Австрия - мами, татковци, дечица и бебоци обменят полезен опит тук!

• 19 145
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
  • Виена
Здравейте!
Нямам време да ви чета подробно, че ме върти динамично ежедневие... След два дни като си тръгне брат ми за България, ще прочета всичко, обещавам!  Peace
Видях въпрос за пюретата... Аз още отлагам захранването, но съм се снабдила с доволно количество HOLLE (www.holle.ch). Има един био магазин в ДЦ, откъдето ги взимам. Видяха ми се интересни комбинации. Благодаря на Клементина за този тип  Peace
На Дани - честита половин годинка! Да е все така сладък и да се разделя с проблемите по-скоро! На Алекс - също честита половин годинка! Представяте ли си какво стълпотворение от едногодишни фърфалаци ни чака юли-август?  Laughing
Ророана, важното е Стоян да не бърка мацките, че тогава става страшно  hahaha
И само последен коментар за изказването на Елфльо по повод мъжете... Според една приятелка всяка среща по един принц, който максимум след шест месеца се превръща в... мъж  Rolling Eyes Варианта да целуна жаба и да се сдобия до живот с принц по ми допада, ма май това беше само една приказка...  Joy Joy Joy Илианче, дръж се!

# 181
Честита половин годинка на Даниел   smile3510  да ви радва и повече да не ви създава проблеми

Рени, вие преместихте ли се вече???

# 182
  • Vienna
Тази книжка сега я прочетох и ми настръхнаха косите:
http://www.amazon.de/Es-geschieht-am-helllichten-Tag/dp/38321804 … 656469&sr=8-1
Става въпрос за педофили и как да си пазиме децата от тях...

Bosilek по био от Alnatura какво искаш?
Ренка братчето нали пак ще дойде, че не можах да се организирам?
Това с мъжете... и аз вече глезотиите с чайчетата много ги съкратих. Рени, това с жабата не си го доразбрала. Аз например цял живот принцове срещам и след известно време (и целувки) се будя до една жаба... Въпроса е колко е това време.
Ако ти се целуват жаби пробвай, но май си остават жаби (може би защото ние не сме принцеси). Не че принцесите са много по добре...

# 183
Тази книжка сега я прочетох и ми настръхнаха косите:
http://www.amazon.de/Es-geschieht-am-helllichten-Tag/dp/38321804 … 656469&sr=8-1
Става въпрос за педофили и как да си пазиме децата от тях...

Аз например цял живот принцове срещам и след известно време (и целувки) се будя до една жаба... Въпроса е колко е това време.
Ако ти се целуват жаби пробвай, но май си остават жаби (може би защото ние не сме принцеси). Не че принцесите са много по добре...

По повод първото, педофилите, правих Gerichtsjahr в Landesgericht für Strafsachen и там на такива страхотии се нагледах и начетох... Shocked включително и със снимков материал!!!

А по повод жабите, принцовете и принцесите ... Ritamae, направо трансцедентални истини казваш  Laughing
Напоследък си мисля ако има друг живот- никога няма да се женя и ще родя на 45  Mr. Green

# 184
  • Vienna
Абе страхотиите и аз съм ги гледала. Ужасих се че става въпрос за "нормални" мъже, които работят като възпитатели, учители, в детски ясли и градини, лекари и пр. Малко по малко разберам американците защо не пускат дицата голи по плажа.

Иначе днеска на мъдрости ме е избило.

# 185
гиги, искам да ти се обадя, но не съм полу4ила телефона ти на ли4ни.

# 186
Хей, мами,
Ще ми помогнете ли със съвет?  Simple Smile Чула съм, че в Австрия има много хубави био-пюрета и искаме да идем да купим за дребосъка. (Ние сме в Братислава и често ходим на шопинг в Австрия.)
Може ли да ми препоръчате някои? Тук има само Хип и Алнатура.
Много благодаря Simple Smile

Хип и Алнатура са био. На Хип не съвсем всичките, но повечето. Моето дете е отгледано с тия марки. Има и едни по специализираните био магазини, казват се Demeter или нещо такова. За тях казват че са върха на биото, произведени по не знам си какви принципи. Не съм ги давала защото ги открих когато детето ми беше поарстнало за тях. Асортиментът от тази марка е малък, а цените страшни.

Диана, и моята дъщеря е с къдрава коса макар че и двамата с мъжа ми сме с прави. Но и на мен като дете ми е била къдрава, а после се е изправила, тъй че има време да се променят.

# 187
Здравейте!
Ritamae, мерси за идеята с книжката. Ние имахме такъв случай в "махалата" и от тогава все се чудя как точно да обясня на дъщеря ми как да реагира и изобщо как да се пази.

Елфльо, по какъв повод си правила Gerichtsjahr?

Това за мъжете е донякъде вярно. Няма да коментирам, че и Kröten съм целувала и пак нищо. А сега ... да чукам на дърво и пу-пу-пу Simple Smile

Честит рожден ден / месец на всички заслужили, макар и на патерица  newsm59

Вяра, какво е това ББП за което говорите?

Патенце и аз като тебе на село, и аз съм на толкова от Виена. И понеже работя във Виена, хич и не изпитвам необходимост да живея там. Напротив, видя ли си табелката на моето село и ми грейва физиономията. Но трябва човек сам да го поиска - живота на село. Насила не става.

Пожелавам на всички успешна и весела седмица Simple Smile

# 188
Roroana, виж тук http://www.wien.gv.at/ma42/hundez.htm, може да намериШ подходяЩо място. С друго не мога да ти помогна.
Жени, давам пепино 3а ра3ходка, стига да искате Wink.
elfljo , 4естит 1/2 рожден ден на дани.  ura
Патенце, 23.б. намирам 3а мн хубав, ниско строителство, има предимно инлендер, спокойно, дори понякога прекалено спокойно, естественно инфраструктурата не е като във вътреШните бецирки. А3 съм бли3о до Ü6 (3а мен това беШе мн важно) и съЩевременно до Liesingbach, където има мн 3елени плоЩи и велосипеден път 4ак до Швехат.
bosilek, към ве4е и3броените Ще прибавя и Alete, давала съм на Софиа от тях.
LaDolce, ББП е според мен баух, беин, по (доколкото си спомням от активните ми години по фитнес центрите  jump), но Вяра Ще си каже.
ГИГИ, давай телефона, искам пострижка  smile3511

# 189
Aaaаа ясно, в такъв случай аз не съм за ББП...
Аз съм за BBP XXL, затова съм си фен на йогата и на чи гонг - кротко, спокойно. Хем ме учат на търпение, хем ставам по - мъдра (за пред хората  Mr. Green)

# 190
Здравейте
elfljo, честит половин рожден ден   costumed034 Наскоро четох някъде и много ми хареса - "Има идеален мъж, но трябва да си го родиш". Така че не се оплакваи Wink
Джиджи, честито ново жилище  bouquet Да е изпълнено с много топлина и уют. Много новодомки си имаме
Свити, Джиджи си беше дала тел тук наскоро, затова си позволява пак да го напиша 0660 81 00 736
За пюретата - Алнатура са Vertrags partner на Деметер, така пише. Иначе има още няколко марки, на които пише освен името и деметер, каквото и да означава това. Босилек, по био магазините има различни марки, аз лично знам за един на Марияхилферщр., в който има Sunval, Holle, Bio Bambini. На Сънвал също пише деметер, зеленчуково пюре струва 1,15, има надпис Био, но в България ги продават за обикновени  newsm78 Гаранция - Франция
Лека нощ

# 191

LaDolce, ББП е според мен баух, беин, по (доколкото си спомням от активните ми години по фитнес центрите  jump), но Вяра Ще си каже.

Да, точно това е. Ладолче, там има всякакви размери, тъй че и с XXXXXL става.  Laughing Майтапа настрана, обаче и аз се запътвам вече към тази категория Sad, та трябва да измисля начин да се върна към старите си занимания.

# 192
Благодаря на всички за отговорите за пюретата!  Hug
Търся други пюрета, защото искам да разнообразя менюто на дребосъка. На Хип половината не иска да ги яде,а на Алнатура изборът не е толкова  голям за бебе под 9 месеца.  Confused 
Много благодаря!   bouquet

# 193
Anna, мн мерси 3а тел.

# 194
Вашите деца така ли са? Даниел се събужда всяка сутрин по едно и също време - в 6 без 10. Ама точно! Shocked В началото си мислех, че е случайно. След като се наяде заспива и се събужда точно в 8 без 20 Shocked И това го прави всяка сутрин. После заспива точно в 9.30 и спи точно половин час , понякога може и малко по-дълго но най-често е 30 мин.Shocked
Нямам думи просто, сташен часовник е! Дано като порасне не стане някой педант. Сещам се за един филм с Джулия Робъртс, дето мъжът и все оправяше кърпите в банята  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт