Отговори
# 180
  • В чуден свят с четири Слънца
Аз съм твърдо ЗА естественото раждане, разбира се, ако по медицински причини не се налага секцио. Първото си дете родих изключително лесно - като по учебник, и смятам по естествен начин  да родя и второто, ако не се получат усложнения.

# 181
Защо ми се струва, че миналия път, когато говорихме за нормално раждане и за секцио и повече се клонеше към секциото поради страх от нормалното?!? Но сега явно не е така, което ме радва.

До всички бременни за първи път: СПРЕТЕ ДА СЛУШАТЕ ЗА РАЖДАНИЯТА НА ПРИЯТЕЛКИТЕ И БЛИЗКИТЕ, ДОРИ И ДА ВИ ГРИЗЕ ЛЮБОПИТСТВОТО НЕ ПИТАЙТЕ И КАЖЕТЕ, ЧЕ НЕ ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ! Така се настройвате, че е ужасно и страшно. А страхът води и болката след себе си. Много по-важно е да си изберем добри и свестни доктори, на които да се доверим напълно, и те да решават от какво имаме нужда.

Коте Марта, моята най-добра приятелка е с дьоптер около 6 и всички, включително и генеколожката й, и аз също , я съветваха за секцио. Но тук в Бл-д шефът на АГ - отделението е най-върлият противник на секциото и не дава да се направи секцио без негово разрешение, а която постъпи за планово и да си плати - просто я разубеждава или я гони. Та тя отиде при него уж за съвет, но леко и тактично да го моли да разреши секцио заради очите. Той успя да я разубеди и нея, а после й асистира при раждането (със заплащане) и всичко мина много добре и без последствия.

Днес много съм се разписала... Приятна вечер!

# 182
Здравейте момичета!
Днес си направих пак дълга разходка  ,чувствам се много добре като изляза навън,зареждам се със сили.
Аз също  съм за естествено раждане и аз не родих много лесно първия път,но за нищо на света няма да заменя този момент  и напъните и болката  и виковете и т.н. се забравят в момента в който човечето излез не от теб.
И аз катоЦветелинка пак ще настоявам за естествено раждане до последно,и  аз  изпитвам ужас от секцио, дано не ми се налага .Praynig
Лека вечер!

# 183
Според мен нормалното наистина е много по-удовлетворяващо, защото ти наистина си го родила това дете, активно. А иначе някой ти го "ражда", без много участие от твоя страна. Освен това има едни теории, че на бебетата, които се раждат със секцио, им липсва много важно преживяване и после не са толкова борбени и се чувстват безпомощни и нямат вяра в собствените си сили. Иначе не знам дали е вярно, ама на мен ми звучи логично.

Валени, ми да дойда да раждам в Благоевград  Mr. Green
Аз мисля, че мога да родя нормално, без да си повредя очите, обаче не и в нашата държава и при нашите лекари. Понеже те бързат да те претупат и ти викат да напъваш, предизвикват ти контракции, пукат ти мехура, изобщо бъркат се всячески. А това създава напрежение и така лесно стават белите.
И в т.нар. "цивилизовани" държави се знае, че повечето усложнения се получават от прекалената намеса на някакви здравни работници. Щото, нали, природата не е достатъчно съвършена, дай да й се бъркаме. И после майките казват, "леле, лекарите ме спасиха със спешното секцио", а то вероятно изобщо нямаше да се стигне дотам, ако не бяха се бъркали.

Та така Simple Smile

# 184
Добре дошли на всички нови мами-леко бременнене   bouquet
Да дам и аз едно малко отчетче-днес ходих да се консултирам с уролог заради бактериите в урината,гледа ми бъбреците на ехограф и каза,че имам песъчинки в единя,но че това е нормално и повечето хора имали,да пия повече минерална вода като редувам марките.Но по-важното е,че го помолих да видим бебчо и той се съгласи  Laughing   толкова ми беше хубаво да видя колко е пораснал и как се движи и даже стъпалата му видях и въобще бях на седмото небе от щастие   Joy   и викам на доктора "вижда ли се нещо между краката" ама колкото и да гледахме не видяхме нищо .Следващата седмица ми е прегледа при гинеколожката и може и да се види.
И аз съм за естетвеното раждане.
П.С. м/у другото да добавя за списъчето на 1 страница,че това ми е първа бременност и съм на 27г.

# 185
Ау, народе, това бебе ще ми наследи ужасните хранителни навици.
В момента мисля, че макарони с кашкавал и топено сирене са най-вкусното нещо на света. В мега-количества. Много ми е трудно да се ограничавам.

# 186
  • жителство на место
момичета много ви благодаря за мненията по темата за секцио и естествено раждане newsm20
истината е, че мен ме е страх от историите, които съм чувала
но засега няма да мисля за това
важното е всичко да си върви добре; бебо да си расте нормално pregnant
а накрая каквото сабя покаже
наистина и аз имам усещането, че с операция сякаш не си направил нещо както трябва и докрая

# 187
И аз съм ЗА нормалното раждане и се надявам моето да е такова,стига да няма някякви медицински показатели налагащи секцио!
Прочетох,че се коментира пола,не е ли още много рано за това!Знам,че може да се види най рано в 18г.с,ако бебето е в подходяща поза!

# 188
  • софия
Здравейте на всички.Виждам че имаме още нови мами-добре дошли и леко бременеене Hug
Да се отчета след феталната-възхитена съм от д-р Марков.Много ясен и конкретен,всичко ти казва и обяснява.Всичко с бебчо е наред,има си костицата на носа,нухалната гънка е в норма-1.3 мм.Има си всичко и всичко си е на мястото LaughingИ най-готината новина-90% е сигурен ,че ще е момиче.Таткото е във възторг.Следващата фетална каза да отида към 20 г.с.Също така ми измести термина за 31.07,ма мисля да си остана на сегашния,пък то божа работа другото.
Сега отивам да ви прочета и после пак ще се включа Peace

# 189
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, но имам страшно много работа и се прибирам късно от работа. Ако има някой колега счетоводител сигурно ще ме разбере. А като си помисля, че и сесията ми започва след месец и ми става лошо Cry Вече започвам да си мисля, че ще изпусна най-хубавия период от бременността....
Относно витамините аз пия Лайфпак Джуниър на Вижън. Някой ако има впечатления да пише.
Коте Марта аз също съм с висок диоптър -6 и не съм се консултирала с д-р, но сигурно ще съм за секцио. Нещо друго ме притеснява - дали има вероятност бебето да иам проблем с очите. Може да звучи глупаво, но веднъж пътувах с едно момиче от Варна, което беше бременно с второто си дете. Тя също имаше проблем с очите и първото и дете се родило сляпо. Това ми направи огромно впечатление и ме потресе. Та Коте Марта, ти ходила ли си на офталмолог и мислиш ли да ходиш?
Лека вечер на всички!

# 190
Ellle, бъди спокойна. Има генетична компонента в очните заболявания, но да се роди сляпо дете е много, много рядко и не е във връзка с късогледство на майката. По-скоро прекаран вирус, лекарство или просто прищевка на природата. Дишай спокойно.

Мисля да ходя на офталмолог да взема мнение за секцио. Аз не съм ходила сигурно от две години, защото имам страх от очни лекари  Mr. Green Кой би повярвал Wink

# 191
ох как искам и аз да разбера пола на бебо.ДЕС колко пари беше ФМ.Радвам се за теб и бебо. LaughingИ аз съм за естественото раждане и даже не ме е страх все ще родя някак само да му доиде времето newsm57 Oha!.Само си представям бебо и много му се радвам нямам тарпение да родя и мъжа ми е нетарпелив но ще трябва да почакаме.  loveuuuусещам че с всеки изминал ден ставам все по апетитна и всичко ми е вкусничко  ooooh!

# 192
  • Все на втория етаж
Деси, къде е кабинета на Марков? Разбрах, че вече не работи в МЦ " Фемина" и колко пари ти струваше, колко време ти отдели? Много ли се чака за час при него?

# 193
  • Лондон
Aз по-малко се плаша от секцио и клоня към този начин. Не държа да 'участвам' в раждането - искам да заспя и да се събудя с изкъпано бебче до мен.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 23:35 от eya

# 194
Добро утро момичета, да се разпиша първа за днес, че после не се знае как ще ме завъртят нещата. Пожелавам Ви успешен ден, много усмивки и весело настроение. После ще се включа пак. Heart Eyes

П.П. Добре дошли на всички нови мами  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт