Отговори
# 165
кажете си вашето мнение- естествено раждане или секцио по желание
Аз съм ЗА нормално раждане, стига да няма  причини от медицинска гледна точка да не може да бъде такова. От секциото изпитвам ужас само като си помисля. Няма нищо по "нормално" от това да родиш детето си по начина, по който е определила природата. Всичко друго е намеса в работата й, което не винаги е добре. Секциото е най-сложната и кървава операция в гинекологията. Но ако те е страх от нормалното раждане (причината за да искам секцио аз може да бъде само тази) си "избери" секцио - правото си твое. Grinning

# 166
Martini mama можеш да ми сложиш розово щъркелче... и ми смени термина на 1.08, не че е голяма разликата де  Hug

Ееее, ама то никой не остана с мен за 2-ри.  Blush Половината се преместиха още за юли, други на съседните дати. Шегувам се, ей сега ще те мръдна.  Hug

# 167
Тенк ю  Hug
Иначе и аз съм силно за нормалното раждане, стига да няма медицински причини това да не е така. Аз изпитвам панически страх от идеят за секцио. Но всеки сам си решава.  Grinning

# 168
здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но това е защото не се чувствам добре повръщането ми продължава и се чувствам все така отпаднала. Аз също съм ЗА нормалното раждане, стига да няма усложнения и доктора да не реши друго. Успешен ден от мен Simple Smile

# 169
В подписа на Котката Марта има един банер "Естествено" - разгледайте сайта, ако досега не сте. И нека после пак да поговорим за и против нормалното раждане. newsm10

# 170
Аз съм също за нормално раждане.
Моля се само да няма някакви медицински причини, поради които да се наложи секцио.
Мен пък от секциото ме е страх. Че това си е цяла операция.

# 171
В подписа на Котката Марта има един банер "Естествено" - разгледайте сайта, ако досега не сте. И нека после пак да поговорим за и против нормалното раждане. newsm10

smile3525 И за кърменето love001
Аз много страдам, че ще ми се наложи да раждам секцио заради очите.
Ей тука една от приятелките ми е разказала за раждането на кръщелника ми - трето дете - нормално раждане след 2 пъти секцио. После той е кърмен 2 години и 8 месеца и в момента на близо 6 години не е боледувал нито веднъж, не знае нито що е антибиотик, нито що е лекарство.

Ох, не искам да излизам някоя дивна фанатичка, ама наистина съм много "за" естествените неща... Даже щях да си мълча, ако валени не беше споменала.

# 172
Коте Марта, какъв е критерия като имаш диоптър, дали да раждаш секцио или не...Аз имам към 3, 3 и малко късогледство, но все още не съм питала лекаря за това.
А по принцип за раждането....мен лично ме страх от нормалното раждане...може би заради опита и разказите на приятелки с деца, имам само една, която се е похвалила, че е лесно и тя наистина е родила за 15 мин. Може би ако е нормално и е във вода ще е по безболезнено и по-малко травмиращо и за бебето и за майката. Все още нямам конкретно мнение, въпреки че заради страха ми клоня към секциото  newsm78

# 173
Коте Марта, какъв е критерия като имаш диоптър, дали да раждаш секцио или не...Аз имам към 3, 3 и малко късогледство, но все още не съм питала лекаря за това.
А по принцип за раждането....мен лично ме страх от нормалното раждане...може би заради опита и разказите на приятелки с деца, имам само една, която се е похвалила, че е лесно и тя наистина е родила за 15 мин. Може би ако е нормално и е във вода ще е по безболезнено и по-малко травмиращо и за бебето и за майката. Все още нямам конкретно мнение, въпреки че заради страха ми клоня към секциото  newsm78

Казват, че до 5 диоптъра (моите са минус 8 ) си е окей да раждаш нормално.
Моля ви, прочетете "маймунската тема" от 1-ва страница. И после да си говорим.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 16:35 от Котката Марта

# 174
  • София
И аз съм с всичките си ръце ЗА "маймунската тема" и естественото раждане

# 175
Нета ми е ужасен днес и чак сега се пооправи.Много е студено бе хора,цял ден един вятър и един адски студ,е не както е в България ам за мен тук е студено,3градуса е днес ама тоз северен вятър .ъъъъъъъъъъ. Sick
За естествено раждане съм твърдно,не че съм родила много лесно,но искам пак естествено.И си мисля че ако този път се усложнят нещата и се наложи секцио,ще пукна от страх.Смятам до последно да се мъча но не и да ме резнат.Незнам защо ме е страх от секциото newsm78

# 176
Ох не знам кое е по-добре секцио или нормално - за пръв път ще ми е, но мене ме е страх много да ме режат. Макар че моето мнение не е особено миродавно - все пак трудно е да говориш наизуст без да знаеш точно за какво става дума. От друга страна клипчетата, които гледах ми подсказват, че природата си е решила вече и е по-добре да не и се месим ако не е наложително Blush

# 177
Аз бях за нормално раждане, но ако то не протича нормално, например непълноценни контракции, много лекари прибягват до окситоцин и още по-лошото - пробиване на околоплоден мехур вместо да преминат към секцио.Това не ми харесва и понеже бях такъв случай предпочитам секцио с епидурална анестезия. Иначе, ако раждането върви наистина нормално няма нищо по-хубаво от това но вече никому не вярвам.
Кърмих дъщеря ми до 1г8м, не вярвам на жени, които казват нямам кърма, защото аз самата направих и невъзможното за да имам,просто трябва да си информиран как да не я загубиш.

# 178
  • ....от ляво до десния завой...
Martini mama , ще ме отбележиш ли и мен в списъчето в началото на темичката, мила? Wink
Май не съм споменавала, но моя термин е на 11.08. Благодарско предварително.  Peace

Като гледам така доста нови мами са се включили и списъчето бързо ще нарастне, което е страхотно!!! Hug

# 179
кажете си вашето мнение- естествено раждане или секцио по желание
Аз съм ЗА естественото раждане, твърдо. Първия път родих така, беше леко / колкото леко може да бъде едно раждане, но като по учебник/ след два часа можех и на кафе да отида. Дано всичко е наред и този път, страхът ми от наложително секцио е доста по-голям.

Маймунската тема ще я разпечатам и ще я дам на всичките си познати мами в нашето градче, които когато ги попитам защо не кърмят - само вдигат рамене. С дъщеря ми се подлагах на какво ли не , само и само да мога да я кърмя - справих се и с обърнати зърна, и малко и лениво бебе, на което му беше супер трудно, със споровете с всички около мен, вкл. и педиатъра, че не стигала кърмата и т.н. но се справих и мисля , че бях длъжна да го направя. Всички сме длъжни...

Общи условия

Активация на акаунт