Отговори
# 210
Здравейте и от мен. 10-на дни полежахме с малката в болницата и затова не съм ви писала. Искам да се включа в коментара относно нормално раждане и секцио. е , аз съм изцяло за нормалното раждане.1. така го е създала природата; 2.това е най-добрия избор който може да направи една майка(ако може да прави избор) 3. смятам че това е и най-доброто за детето. Така мисля аз и не ангажирам никого с мнението си.
Когато отидох да раждам дъщеря ми бях изключително притеснена и поисках секцио, но не разрешиха(няма никакви показания за това) и ща- не ща ... Обаче мили мами,(първескини, така да се каже), не се страхувайте, защото няма нищо страшно и това е цялата истина и моя философия. Уверете  се че бебчето ви е добре, всичко е наред и т.н. и просто моят съвет е не се притеснявате и просто да почакате мъничето да се появи. това става след няколко часа болки (3-4 часа болки като менструален цикъл, и 1-2 часа малко по-силни и това е ) а самото раждане не боли!!!!  това е моят опит и го споделям, надявам се че ще помогна на поне една мама да преодолее страха си ! И най важното е да слушате акушерката - без нея сме за никъде!!! така че споко!

# 211
caprice, аз също имам някакъв насложен страх от нормалното раждане и сериозно се замисялх за секцио, но истината е, че все дълбоко в мен знам, че не е по-добре да те срежат. Все още имам колебания, но алтернативното раждане във вода наистина го възприех много позитивно. Чела съм тези статий, които Котка Марта е дала и те съветвам и ти да го прочетеш. Наистина ше се поуспокоиш, както и аз, като прочетеш, че болката не е толкова силна, няма такива разкъсвания, а после шевове и като цяло неприятните моменти не са толкова "силни". Щом дори и аз се замислих за раждането във вода, като вариант, която ме е толкова страх, значи има смисъл в това.
А за кг-те аз лично не мога да кажа нищо, нося си всички стари дрехи, с изключение на тези които малко ме стискат на корема. Иначе нямам по4ти никава разлика, все едно малко ми е подуто коремчето, все едно съм преяла. На мен самият лекар ми каза, че структурата ми е такава, че едва ли ще ми личи много. Не съм кой знае колко висока (170 см), т.е. нормално, но пък аз знам, че последните месеци 7-0 най много се пълнее. Ама пък на мен много ми става лошо, даже понякога и по 2-3 пъти на ден съм повръщала, иначе и мен ме спасяват ментовите бонбони и фреш от портокал. Да не казвам голяма дума ама от 2 дни не съм повръштала и се надявам, че приклиучвам с тоя период вече.
Иначе сега се сещам нещо за нормалното раждане, което го била казвала една акушерка при бременноста на братовчедка ми: било хубаво да се кляка, т.е не да се наведеш, а да клекнеш, примерно, за да си вържеш обувките или да забършеш нещо. Така родовият канал се бил "разтягал" и се подготвял за по -лесно раждане...Не знам до колко е вярно, така са ми казали, така Ви го пиша...
Пак се отпеснах много ама съм си "бъбрива" по принцип....sorry

# 212
Мене пък от киселините ме спасяват пуканките и в момента даже пред мен има един пакет, дано не са вредни.За това с оригванията, колко подигравки само съм отнесла от мъжото ако знаете : Simple Smile
Все още си търся лекар на който да се доверя за раждането, Валени, ти в Благоевград ли ще раждаш?Аз си го имам в Сандански но тук неонатоложката не ми вдъхва доверие, а ако се наложи секцио го правят само с пълна упойка.Майчета, какво сте се стреснали от това раждане, хората раждат по 18 деца гледах по Нова тв.

# 213
Меви, за сега си мисля, че ща не ща - тук ще си раждам. Нямам никаква представа при кого, защото моята доки и мъжът й (Терзийски) не ги пускат да израждат. А те са единствените, на които имам доверие. Аз първият път не исках да си плащам и затова не получих никакво внимание. Та сега може би, ако реша на кой, ще си платя. Още не съм решила, ще мисля за това като му дойде времето. Мисля си, че като за второ раждане има вероятност, ако тръгна за някъде, напр. за София - ще родя преди да стигна.

Относно "клякането" - не знам дали разтяга родовия канал, но знам, че пази кръста. Когато се сещате клякайте, а не се навеждайте. След някой ден ще започне и да ви тежи на кръста, та би било добре да го пазите. Защото после докато гушкате бебчето или сменяте памперси няма да го пазите, а ще ви трябва.

# 214
Мами, вас сърбят ли ви коремчетата? Аз въобще нямам корем, само малко, но ме сърби и се мажа с едно масло за бременни на HIPP. И забелязах, че като се къпя, а аз се къпя с много топла вода, и като си мина по коремчето с гъбата и после ми е зачервена, ама не от водата, а е като охлузено...Все едно кожата ми е като на резки, а лошото е че цял живот аз съм имала много суха кожа и много се притеснявам да не ми се появят стрии. Преди време спортувах доста активно, но ми се наложи да спра и тогава ми се появиха по бедрата и за съжаление, не успяха да ми се скрият всичките след това  Crossing Arms

# 215
Искам да коментирам някой моменти околко раждането във вода, а пък е ясно, че всеки сам си решава. Първо, живот и здраве ще раждаме в най- топлото време - през август. Вие колко време можете да издържите в топлата вода във ваната в къщи? Аз лично много малко.  Не си представям да стоя с часове във водата и да гъбясвам, защото може да се случи контракциите да продължат доста. . . Предпочитам да се разхождам и да ме масажират.  Второ, за акушерският екип е възможно най- неудобно и трудно, ако майката е във вода. В крайна сметка, като почнат изгонващите контракции е по- добре да си на сухо. За мен е важно и по време на изгонването да ми е включен апарата за следене на тоновете и контракциите. Ако не гледах кога се отчита контракция, изобщо нямаше да разбера кога да напъвам. Ако искайте ми вярвайте, нищо не усещах. И трето, мислете позитивно и се гответе за едно леко и бързо раждане. Може изобщо да няма време да ви напълнят ваната.  Peace И ако решите да пробвате във водата, идете първо да видите обстановката. Мен идеята да раждам в баня ме подтиска.

# 216
Ау, момичета Simple Smile
Някоя да се нуждае от разсмиване - ама четете нататък в темата, има страшни бисери.
Аз уж щях да работя, ама се кикотя тука с глас.

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=1205&postdays=0& … r=asc&start=0

НАПРАВО ЩЕ ПАДНА! Aма тия момичета какво и как го мислят....направо съвсем са се ушашкали...

Аз пък днес ще ходя на йога за бременни Simple Smile))ммного ми се раздвижда вече..аз съм спортен човек и се занимаван с такива вътрешни, духовни неща:) преди да забременея тренирах Тай Чи...сега ще се върна към йогата:) много съм развлънувана:)

# 217
Аз пак се включвам, но да ви кажа какво гледах по "Часът на мама" за стриите. Няма значение толкова марката и цената на крема. Има значение да се мажем много редовно, по възможност сутрин и вечер и от ранните месеци. При сухата кожа е по-голяма вероятността, но всъщност никой не е застрахован. И най-лошото е, че няма абсолютно никакво лечение, освен пластична операция за изрязване. Затова без значение дали с мас или с крем за 50 лв. - МАЖЕТЕ СЕ!!! - Така каза дерматоложката.

# 218
Абе мами, да Ви питам нещо съм се замислила Thinkingдосега четох отзиви и мнения за
Токуда, нали се бяхме заговорили за болници по едно време. Всичко ок, обаче не мога да разбера за плащането. Едни казват, че ако си осигурена не плащаш абсолютно нищо, само ако си доволна от екипа превеждаш определена сума като дарение в банката на Токуда (или нещо такова), която се намирала в самата болница.
Друго мнение пък гласеше така...... Избор на екип за нормално раждане - 1000 лв. Избор на екип за секцио 1300 лв. или нещо такова и т.н. Но тук се говори за ИЗБОР, та така се оплетох, че в крайна сметка нищо не разбрах. Отиваш си с направлението от лекаря и неплащаш нищо. Или с направление без направление плащаш 1000 лв. без да си избирал екип.
Моля ако някой е запознат нека ме осветли по въпроса (по принцип живот и здраве съм решила в тази болница да раждам).

# 219
Айде стига сте го мислили това раждане, има половин година още. Кажете сега коя ще се омъжва, кога и за кого?  Mr. Green

# 220
Аз пък днес ще ходя на йога за бременни Simple Smile))ммного ми се раздвижда вече..аз съм спортен човек и се занимаван с такива вътрешни, духовни неща:) преди да забременея тренирах Тай Чи...сега ще се върна към йогата:) много съм развлънувана:)
[/quote]

Missto, ти къде ще ходиш на йога за бременни. Аз също съм доста активна личност и преди въобще не съм се спирала да ходя на какво ли не и съвсем скоро се бях замислила за йогата. Преди ходех в тенис клуба на Малееви на йога, но тя определно не е за бременни, доста е натоварваща, а наскоро видях, че до нас са открили една малка заличка (доста силно казано) и си мислех, че ще е добре да намеря някъде, където да ходя евентуално.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 16:34 от future_mama

# 221
И забелязах, че като се къпя, а аз се къпя с много топла вода, и като си мина по коремчето с гъбата и после ми е зачервена, ама не от водата, а е като охлузено...Все едно кожата ми е като на резки, а лошото е че цял живот аз съм имала много суха кожа и много се притеснявам да не ми се появят стрии.

future_mama, аз изпитах същия феномен на ожулена кожа преди няколко седмици.
Веднага смених душ гела с по-мазен и хидратиращ.

И едновременно започнах мазане с сутрин и вечер. Ползвам два крема, които са за много суха кожа, но не са специално за стрии.

Рано е да се каже дали ще има ефект, но поне не съм се охлузвала повече с гъбата или с ластиците на бельото.

# 222
  • Все на втория етаж
Деска, благодаря за отговора за Марков.

missto ,ако може малко повече инфо, как е минала днес йогата, къде ходиш и колко се заплаща? Бих ти правила компания. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 16:58 от Иренка

# 223
И аз доста съм си мислила за тази йога. Някой да е чувал нещо за Варна?

# 224
Не мислите ли, че е малко нечестно само вие (от най-големите градове)  да имате къде да ходите. Искате си йога - имате си дори и избор; искате си училища за бременни - и хоп, имате си. А ние в провинцията, макар и хубава, да духаме супата. Колкото и да търся в Бл-д няма уч-ще за бременни, нито курсове за йога, камо ли йога за бременни. Чувствам се като абориген в уж достатъчно развит град.

Общи условия

Активация на акаунт