Холандска Тема - 20

• 16 811
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Илче, много готино изглежда Катарино. Близо ли е до с. Баня ? Ще ходим септември в Бг и искам някъде на спа в планината. До сега ходим главно на Чифлика.
Ние сме фенове на флай енд драйв, та сега ще се въздържим и тази година заради Софи. Въпреки, че миналата година направихме едно 12 дневно автопътешествие в Бг, което си беше направо сафари (предвид чудесните пътища  Joy  ) .
Аз пък си ходя и сама в България (мъжа ми идва малко след мен) . Имам много готина компания приятели, които ми липсват ужасно  Tired  Винаги ми е кеф да се замъкна някъде само с тях, пък било и за 2-3 дни до Созопол за да си припомним дивите години. Пък после с половинките някъде, така почивам повече  Wink . Тъжно му е като го оставя сам, но после пък като се видим пламват едни страсти ... заслужава си  Wink
Милена, щом мъжа ти обича ще се жертваш, няма как.  Wink Може да ги нареждате в стаята на Алекс, току виж  се преместил там да спи.  Wink Аз като малка много обичах да сглобяваме с баща ми едни самолетчета. С нетърпени чаках неделята. Сега май нямам това търпение  Thinking .
Да ви се оплача, това моето Софи нагриза всички мебели. Изстръгна предпазителите на ъглите на масата и сега си гризе на воля. Гризка и библиотеката, леглото. Навсякъде има следи от зъби  Shocked , гризе и дивана и нищо чудно скоро време да отхапе парче кожа .Направо хамстерче отглеждам.

# 181
Катарино е малко преди Разлог и Банско. Точно в планината е и има невероятни гледки. Има и кыщички до хотела, но аз предпочитам хотела, понеже мога само по халат да си стоя цял ден и да миткам между стаята и спа центыра. А ако се разхождате в планината, по средата на пытеката на една поляна са организирали пикник. Напражо супер Simple Smile. Заредено е с всичко, порычваш и докато чакаш да ти го опекат на барбекюто, си полягаш на скарите и се печеш на слынце. Когато минахме през Банско - направо се ужасих - такава мырсотия и само строежи не е за разправяне. Катарино ми харесва, че хем имаш всички удобства, хем е направено да се слива с околността. След 16 Април имат други цени ( по-ниски) от зимният сезон, но май още не са готови. В тях влизат закуска и вечеря на бюфет масИ  и много спа услуги. За децата имат малка детска площадка сыс люлка, пырзалка и т.н. Като бяхме там ни казаха, че си имат и собствена такси-комания и могат да вземат госит от летището ( в София например) и да ги превозват от хотела и обратно.
звезди - www.hotelkatarino.com

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 00:09 от Илче

# 182
Мопси, самолетчетата пак по- малко място заемат Thinking А за Софи, дето си оставя зъбките на всякъде- и това ще отмине. И ние бях така, докато Алекс свикна със зъбките си. Още може да видиш отпечатъци от зъби по масата. Ние пък сега имаме друг проблем Thinking Като спи Алекс скърца със зъби. Било характерно за по- чувствителни и емоционални деца. Явно го прави несъзнателно и ако до 6- годишна възраст не престане ще спи със силиконов предпазител (или как се казва там) между зъбите, защото се получава износване Crazy. Това състояние се казва Бруксизъм и било доста често срещане сред децата, че и възрастните.

Звезди, като седнеш на кафе с приятелки, пращаш твоите мъже на разходка. Така всички са доволни. Ние така правехме първата година, като се върнахме с Алекс на 4 месеца. Тогава се извървяваше мин. 10 км на ден, защото нашето чудо започваше да плаче ако количката спре Crazy. Тая Морска градина я минавахме не знам си колко пъти на длъж и шир. Та аз сядах да пия кафе, а половинката трамбоваше из Морската с Алекс Joy

Илче, звучи добре и изглежда добре тоя хотел, но и цените му европейски Crazy А и сигурно чужденците ги прекарват по друга тарифа Thinking. На мен лятото повече ми харесва в планината, защото не понасям жеги, а и има къде да се скита. Но като видях цените, предпочитам да отида до Австрия, там да се катеря по чукарите.

И аз съм привърженик на дейностни ваканции. Иска ми се да направим една обиколка на България с кола. Но ще почакам Алекс да порасне малко. Макар, че честно казано ми става зле като си замисля как се кара в БГ. То си е направо търсене на силни усещания. А една неорганизирана обиколка из страната ще е сигурно една малка авантюра Thinking

# 183
Милена: Пътувам по възможност винаги до Варна. Преди ходихме по 2 пъти в годината. Аз една или  две седмици сама, после идва той. Така е много хубав вариант - хем се виждаш наспокойно с близките, хем и на него не му омръзва престоя. Сега обаче с малкото, не знам какви ще ги къдрим
Илче: Как е малкото гризаче:) Ей, гладно го остави това дете, да стигне чак до мебелите на мама и тати Laughing Laughing Laughing
Меган: Колко голяма беше малката, като отидохте за първи път на почивка с нея? И на мен много ми се ходи някъде, ама не знам дали ще се оправим. Все пак моето е още доста малко

# 184
Милена - вярно че цените не са ниски - но пык не сым сигурна дали в Австрия, за 4 нощувки + храната включена за закуска и вечеря + достыпа до всичките спа неща ще излезе 300 евро и то за двама души (летните пакетни оферти). Поне в Холандия това се плаща само за един човек за две нощувки и то без храната в комплекс от подобен стандарт. Цените са едни и сыщи за былгари и чужденци. На мен ми харесва много природата там, плуваш в басейна или лежиш в стаята за релакс и гледаш пред теб планинските вырхове. А и хотела е сред планините. А и го сычетаваме с така и така ходенето до БГ и купуването на самолетните билети до там.
Калина - май си ме обыркала с Мопси Simple Smile. Мойто дете май премина гризачексият период.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 09:45 от Илче

# 185
Милена, Софи също скърца с няколкото си зъба (ей направо ме влудява) .Майка ми каза, че и аз съм скърцала и баба ми ме водила на преглед за глисти, който още помня  Crazy . Но моята бабетка е пълен хипохондрик, но е много готина. Отивам да се информирам за Брускизма, за първи пър чувам. В отчетните споделяха за скърцането и аз реших, че е нормален период от развитието.  Thinking
Беше писала за книгата на Дюкан-аз си я поръчах в Бг и баща ми ще ми я прати. Не можах да я намеря на холандски. То доста дългичка тази диета, но като хапваш някак си не се усеща.
Ние май за следващата обиколка на България ще си наемем джип. Миналата  година стигнахме дори до Силистар, което за обикновен лек автомобил си е живо предизвикателство.
Цените за чужденци са премахнати преди около 3 години, доколкото си спомням. На скоро имаше и такава тема във форума.
Наистина са височки цените в Катарино, но все пак е за зимен сезон.Надявам се септември да са по ниски.
Калина, добре е малкото гризли. Още спи, но  3 нощи ни направи на луди калинки. Та по този повод да се похваля-златния и зъб изби.  Crazy

# 186
Добро утро, девойки!

Илче, 300 евро за 4 дена, без да смятам самолетните билети (на нас ни излиза около 1200 евро) е много скъпо Money До Австрия се отива с кола ( на нас ни излиза около 160 евро). За 8 дена в Австрия цените започват от 250 евро на човек (полупансион). Както и да го смятам и каквито и услуги да включа в 8- дневния престой, пак ми излиза по- евтино. 

Мопси, книгата случайно я видях в Интернет, а тук не съм я търсила и не знам дали може да я намериш Thinking Но вашите са тия купили вече, така че пак имаш достатъчно инфо Hug
А за скърцането на зъбките и аз четох, че се проверяват децата за глисти, но това е по- скоро някаква отживелица.

Калина, и ние така се организираме. Пътуваме сами, а половинката ида по-късно и заедно се връщаме в Холандия. За всички ни е по- добре така.

Лек ден Hug

# 187
Милена - пиши кыде сте ходили в Австрия - и ние много обичаме планините!!! Понеже ползваме Germаn Wings, поне билетите ни са евтини до БГ.

# 188
Илче, когато половинката е бил още ерген е ходил най- редовно до Австрия на ски. А моя приятелка ходи всяко лято на планина там с децата си, но те са вече големи. Правят си нещо като екскурзионно летуване и постоянно хвали природата и чистотата. Но те вече години си прекарват ваканциите така. И на мен ми се иска, защото за мен да правя нещо е начина да си почина. Бездействието ме уморява Rolling Eyes А лежането на плажа е нещо, което мога да изтърпя точно 1 час и след това искам да си ходя. По се виждам да се катеря в планината като козица (нали и това е зодията ми) Joy Макар, че Алекс първо трябва да порасне малко, иначе шерпи трябва да наемем да го носят.
Иначе има доста сайтове с инфо и какви ли не предложения за ваканции в Австрия. Все нещо може да си харесате.

# 189
Привет, девойки!
И аз не издържам повече от час на плажа, но обичам да ходя на море.Стига да не е някой изкуствено създаден курорт тип Златните и Слънчев бряг  Sick . Курорт тип Созопол (само стария град, при това  по време на Аполониите) е идеалното ми място за почивка. Хем има къде да се разходиш, какво да разгледаш, тераси с ресторанти към морето ...ех, размечтах се.
Аз от сега съм се замислила за почивка през зимата.Ще ми се малкото бобърче да види сняг. Някъде на планина, не е задължително да има ски писта (ще се пързаляме с найлон), спа хотел с горещ открит минерален басей, ако може и да не е много скъпо  Joy .
През последните години е доста по-евтно на ски в Австрия, отколкото в България. В пакетната цена, почти винаги влиза лифкарта, а тази година четох, че на Банско еднодневната станала 50 лева  Shocked
Софи снощи се научи да се качва на диваните и масата...предполагам това беше окончателния край на спокойствието ми или поне докато се научи да слиза сама.

# 190
  • NL
Привет на всички.
Не съм писала тези дни но моите родители са тук отскоро и се оказва,че докато се наговориме то за друго време не остава.
Миленски за Бруксизма съпругът ми страда от него и ако можеш да вземеш възможно най-бързи мерки най-добре.Ако знаеш колко пари дава по зъболекари не е истина.В началото като се запознахме и аз си мислех,че има глисти хахаха но после се позаинтересовах и излезе наяве диагнозата Бруксизм.Да ви кажа това се и прихваща защото ми е казвал ,че и аз понякога съм скърцала със зъби нощтно време и ми се изправя косата да не стане редовно.
За този хотел за който сте заговорили и аз съм склонна да си изкарам почивката я в Австрия я някъде другаде.Незнам на какво основание са надути толкова цените в БГ като единствено заради минералните богатства си заслужава.Природата също хубава но красиви планини има не само в БГ.Като сложим реда и чистотата и везните се накланят в посока почивка в чужбина.
Ей Мопси,тази Софка голям образ бе Hug.Ходи ли вече или само прилазва по дивана и масата.На кой викаш златния зъб?

# 191
Привет, девойки Hug

На мен днес ми беше ден за чистене...и разместване на мебели Joy Половинката взе да се притеснява, че щял се върне един ден и нямало да познае къщата Joy Както и вече бях констатирала- скуката!

Милика, аз май съм пропуснала за пристигането на родителите ти Confused Приятно изкарване и дано случите хубаво време за разходки Hug Сигурно много се радват на Ари Grinning.

Мопси, браво на Софи Hug Знае как да привлича вниманието на мама Hug

Лека вечер от мен Hug

# 192
И аз цял ден сортирам, пакетирам и се оказа, че и тази седмица няма да вземем ключ.  Confused
Днес освен това, пристигнаха  3 еднакви писма от брокера на собствениците (едно, от които препоръчано), в което ни предупреждават, че ще предприемат мерки срещу нас, защото не сме си спазили задълженията  Shocked , а те не са спазани по вина на техния клиент. За капак се обади счетито да каже, че таксаци рапорта дето чакахме от същия брокер е сгрешен, та да забравим, че този петък може да се сдобием с къща.  Мъжа ми пък е в командировка и още се чудя дали да го "зарадвам" по телефона  Thinking .
Аз не съм песимист, но ми се струва, че тази година нещо не ни върви.  Confused
Милика, златен зъб му викам, че нали Софи беше  болна, крива, пак болна, незнам си каква  Crazy и все на растенето на зъба го отдаваха.  Crazy  Иначе не ходи самостоятелно, но като се опира по маси, дивани и прочие обикаля доста бързо, а където няма опора дава на 4 крака  hahaha .
И аз не съм разбрала, че родителите ти са пристигнали. Весело прекарване с тях.
Приятна вечер от мен.

# 193
  • NL
Moмичета помагайте с идеи за подаръци.Трябва да избера нещо за едно 7 годишно дете и няколко жени newsm78.Искам да е  типично холандско  и да се хареса а не само за отбиване на номера.Засега се сещам само за сувенирни кломпен.Виждала съм ако не се лъжа в градчето на Калинка в един сувенирен магазин  се продаваха по една обувка която може да се закача на стената и като рисунки бяха много хубави.Друго просто не ми идва наум.А за това 7 годишно момиче какво да бъде Thinking ooooh!.Ох мъка ,мъка с тези подаръци.Не ме бива да пазарувам такива неща Tired.

# 194
  • Там,където се събуждам щастлива.
1. За рязане на сирене ( за БГ за кашкавал става) с порцеланова дръжка в синьо и бяло

2. Свещник в синьо и бяло ( във форма на лале има доста приятни ).

3. От Хема съм купувала кърпи в черно и бяло с крави ( нали са от нашата област  Wink) : за съдове и за ръце. Моите роднини и познати ги харесват много.

4. Ако хората имат градина или условия за цветя: В БГ са доста скъпи, а и не много качествени грудките лалета, нарциси... ( но не знам в този сезон дали има)

5. Чаши за кафе с холандски картини

6. Дъски за рязане с порцеланова плочка по средата с НЛ картина.

7. За детето : блузка с НЛ текст

8. Поставки за чаши с НЛ изгледи

Може още да се сетя.....Най-евтини и голямо разнообразие има във Волендам.
Виждала съм много от бези обувки за стената, които си споменала.

Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт