Холандска Тема - 20

• 16 803
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Милика, това, което аз съм купувала за подаръци е било до сега:
1. кломп с четка за дрехи, който се закача на стената;
2. стропвафелс в кръгла бяла метална кутия със сини рисунки;
3. магнитчета (за хладилник например) с лалета, мелници и т.н.;
4. неща за хапване- кашкавал, дроп, снуп, хефулде кук;
5. календар със снимки от нашата област, или Холандия;
6. дървени кломпи (и тая ми приятелка ги носи лятото като сабо Joy);
7. разни неща (шапки, чаши, раници, тениски и тн.) с емблемата на холандски футболен отбор или бира;
8. ключодържатели с мелници, лалета и т.н.
В Амстердам във всеки Блокер има сувенири. Аз съм купувала най- вече от Зансе Сханс, че ми е по- наблизо.
На децата на моите приятелки им харесва вкусотиите най- вече и разни тениски Mr. Green
На повечето приятели им харесват календарите.
Сигурно ще намериш и други интересни неща, ако влезеш в един сувенирен магазин Thinking.
Успех Hug

# 196
Милика: Калинка и Милена са ти дали много хубави идеи. Наистина може да се поразходиш до Амстердам. Пълно е със сувенирни магазини и от там много идеи може да ти дойдат на главата. От ли4ен опит - магнитчетата и дървените обувки се обожават. Освен това може да напълниш кошничка с холандски вкусотии. Повтарям Калинка и Милена, но и аз така съм правила. Ето и една нова идея/за големи хора/ - от улицата на цветята в Амстердам може да купиш - кутийки с ючетирилистни детелинки. Изглеждат много добре и наистина се хващат в България, плюс това е доста оригинално:)
Успех!

# 197
Привет, девойки!

Къде сте се изпокрили newsm78 От колко време сме на тази страница и не можем да стигнем до 11-та Crazy
Милика, днес си мислех за теб и твоите сувенири Grinning Забравих да пиша, че миналата година бях купила луковици за лалета. На картинката бяха много красиви, в различни цветове. Да но са се оказали само един цвят. Майка ми беше доволна, защото наистина са прекрасни и но малко разочарована, че са били само един цвят.

Аз днес се занесох до Амстердам, но нищо не успях да свърша. Моята приятелка пак ми върза тенекия Rolling Eyes и книги за ФШ не можах да си намеря. Поне времето беше хубаво и се разходих малко. Много се дразня като търся нещо и не намирам, за това и не обичам да ходя по магазините. То е ясно, че от Интернет ще се поръчва. Но друго си е да пипнеш и видиш. Както и да е, поне днес се раздвижих.

Мопси, все ще вземете ключа Hug Неприятно е да ви мотат така! Дано до утре да има някакво положително развитие на нещата Hug

Звезди, ти къде се губиш? Надявам се, че сте добре Hug

Илче, вие оздравяхте ли? Намери ли някакво решение кой да гледа Виктор?

Меги, ти да не се впусна в пазаруване на бебешки неща Thinking?

От мен Hug

# 198
  • NL
Привет на всички.
Цитат
1. кломп с четка за дрехи, който се закача на стената;
Миленка точно такива бях подарявала преди на други хора и си мислех този път без четка да са,да не са пък съвсем еднакви.Иначе да,това като че ли най-много ми допада за подарък.За луковиците също е добра идея и мисля кломп пълен с луковици.
За Фенг Шуй  защо не питаш в някой форум кои са хубави книги.Иначе аз по рецензиите горе долу се ориентирам и така пазарувам.Досега само една книга се е оказала не точно това което очаквах.
На детето някаква тениска с холандски мотиви би било идеално.
Kalinka
Цитат
Виждала съм много от бези обувки за стената, които си споменала.

Днес съм обиколила наше село но кломпен  за стена така и не видях.Явно ще трябва да се ходи до друг град.И до Амстердам ми се ходи но ще видя дали дотам чак ще стигнем.
Калина мерси и на теб  bouquet
Лек ден дами.

# 199
Милика, аз кломпи с луковици купувам само за майка ми, че тя е запалена градинарка. А иначе купувам порцеланови бели кломпи със сини рисунки и пълни със холандски вкусотии. В наше село ги продаваха до скоро във бакетбакерай, където правят торти, пасти и бонбони. За жалост, собствениците се пенсионираха и сега има само две места, където мога да поръчам торта, например, но избора далеч не е толкова голям. В бакетбакерай съм купувала и огромни шоколадови яйца, пълни с шоколадови бонбони за Велик ден. Имаха страхотни, ръчно изработени вкусотии.
А, като казах Велик ден , защо не купиш на момиченцето разни неща за Великденска декорация. Има доста оригинални неща за декорация. И такива неща съм купувала за подаръци и понеже няма такива неща в БГ, са се приемали много добре. Така поне може да не ти се налага да ходиш до Амстердам Thinking.
Аз понеже първите години купувах сувенири и ги напълних моите хора с такива Joy. Сега купувам неща, които не могат да се намерят в БГ и те пак са щастливи, че и аз покрай тях Mr. Green
Или за момиченцето- разни дрънкулки от Н & М, или блестящ гел за тяло (първа приятелка съм на дъщерите на моите приятелки много ме обичат от как им купувам такива неща Mr. Green) и такива неща...като за момиченца.

# 200
кажете коя фирма има ефтини билети за BG

# 201
Миленски - оздравяхме (пу-пу а дано за подылго).

Май ще намерим решение за Виктор, да го гледа някой за по няколко часа, когато ще правя терапия. Организирахме се няколко души от училището, което сме завыршили и направихме терапевтична агенция - предимно на английски език, но има и холандски и былгарски (ползвайки и руски) в мое лице Simple Smile. Ще видим какво ще стане, сега сме заети сыс правенето на сайта и брошурите и довыршване на различна документация, но вече си имаме и място за терапията.

Мопси - дано скоро да ги вземете тия ключове. Аз като чета за нови кыщи и ремонти и се ентусиазирах да боядисам малко наоколо, но с тия грипове се провали това ми начинание. Оставям го за по-топыл сезон. newsm78

# 202
Еими, какви билети-самолет, автобус?
Звездичката ни къде се губи?
Милика, вече имаш достатъчно препоръки за подаръци. Аз да добавя, че всички най-много се радват на ножа за рязане на кашкавал/сирене, а с него е хубаво да върви и парче холандско сирене.  Wink  За мъже съм взимала кломпен от пазара, пълен със саламчета, горчица и разни други  неща. Великденска декорация има и в България.
Наистина, джундурийки от H&M се приемат винаги добре.
Не може да нямате магазин за сувенири.  newsm78
Анулирали са ми поръчката за книгите (аз покрай Дюкан, забърсах и още 2) .Явно няма да се пази диета.  Имам извинение  Wink , пък и загубих интерес вече.
Илче, браво.
Милена, лиги ми потекоха от обясненията за яйцата. Имай милост  Joy .

# 203
  • NL
Мопси имаме сувенирен магазин но там няма кой знае какво разнообразие от подаръци.Защо са ти отменили поръчката за книгите?
Колкото до Н&М ще погледна.Онзи ден си накупих няколко неща оттам(нали иде 14 февруари Joy) но виж за подаръци не съм се и сетила да гледам.Да ви се похваля,че вече се вмъквам съвсем свободно в 38 номер.Тръгнах да купувам панталони и приятно се изненадах като мерих 40 номер и ми бяха леко големи а 38 точно по мярка bowuu.През бременността бях качила номерацията доста високо  Cry .

# 204
Браво  Милика Hug...и аз се моля с крака и ръце да се върна на 38(иначе преди Елисе бях 36 Crazy..ама и 38 ми стига Tired),
Ами Миленски с тоз курс Laughing...едно там,друго сега съм се запалила,na обяд гледам някой филм с речника..и си вадя по десетина думи да зубря..абе на вълна съм hahaha.И портфолиото почнахме..ама голям кеф ми е  Sunglasses...чувстваш се някак пълноценен като правиш нещо различно от гледане на деца например Rolling Eyes.
Бебешки дрешки още не съм купувала...то не че нямам де Joy,нали пак мома ще е...ама като вляза в 7 мес,ще се развихря за нещо новичко Peace.И още не е решено местенето,та и легло нямамe...ама има време Wink

# 205
Добрюютрю!
Виждам всички се борим за 38 размер панталон (аз горе съм по-голям заради балкона ) . 
Милика, получих мейл, че не съм потвърдила поръчката. Днес ми мина яда и направих нова.  Wink Търсих книгата на холандски в 2 книжарници, но я намаха.
Аз вчера също си правих шопинг терапия. Овършах и един магазин на Вила Хап и Софи сигурно ще има чорапогащници до 5-6 годишна.  Joy
Ох, половината ни къща е в кашони и мисля да се изнесем някъде за уикенда, че дори и на мен ми идва в повече тоя хаос. Също така ми минават порочни мисли да поживеем у свеки 10 дни, докато спретнем къщата (ако ни я дадат де, че и днес няма да е  Crazy ) , но след това сигурно пак половин година ще ви надувам главите как ме дразни  Joy . Май 24/7 контакт не е за предпочитане. То ние с майка ми си разменяме шапките като сме дълго време заедно, пък какво остава с чужд човек. От друга страна пък ще си играе по цял ден със Софи и аз ще опъвам краци на дивана с някоя книжка, защото сега чета само като бобърчето спи, иначе книгата ми бива веднага изстръгната от ръцете, разгледана и одъвкана. Ще си помисля.  Thinking
Приятен ден.  Hug

# 206
Добро утро, девойки!

Мопси, още ли няма новини за ключа? Досадна работа, но ти добре си го замислила да се изнесете някъде за уикенда Hug А вие пак може да идете у свекито, но за малко. Тъкмо като вземе да ти омръзва и ще сте се изнесли Wink А после ще има за какво да ни разправяш.
Да, за книгите и аз имам такива спомени от Алекс. Но се разминахме само с 2-3 оръфани корици на неговите книжки. Нашите ги опазих.
А за дрехи- аз съм на 34. Малко ми опъват сега дрехите Embarassed. Но времето като се постопли пак се мятаме по разходки. Ние решихме, че Алекс ще ходи до 12 часа на училище в началото. Поне докато посвикне и след това постепенно ще увеличаваме времето, прекарано в училище. И без това за обяд трябва да го вземам и после пак да го връщам Crazy Ако си намеря работя, ще се плаща ако остане на обяд в училище. Ще се плаща и за занималня. Пф Rolling Eyes

Илче, успех с агенцията за терапията  bouquet

Меги, браво на холандския  bouquet. Хем се разтоварваш, хем нещо полезно учиш. Имаш ли още много да довършваш за порт- фолиото?

Милика, браво на теб, че толкова бързо смъкваш  bouquet При мен първата година беше доста трудно Rolling Eyes. Заради кърменето не пазих диета, но аз и без това трудно пазя диета  Joy

Алекс до сега не беше проявявал интерес към оцветяване, рисуване и други подобни художествени изяви. Във формуляра, който попълвахме за училище имаше какви ли не въпроси- може ли това или онова. Знам ли newsm78, не съм го виждала да се занимава с такива неща. Но днес реши да оцветява...с водни бойчки ooooh! Е, не изплеска особено. НО сега знам, защо не е оцветявал милия. Майка ми не му е давала Joy Много цапат тия ми ти цветни неща Crazy

Лек ден от мен Hug

# 207
Милена, ако споменеш още веднъж диета, ще има  newsm29 :
Тъкмо се чудех Алекс не ти ли е ръфал учебниците.  Mr. Green И според мен е добре да го пускате до 12, хем ще свиква, хем няма да се преуморява и да намрази школото от рано.  Wink За плащането-няма начин, пък и какво ще ги правиш тия пари дето ще изкарваш, трябва да се похарчат. Въпреки, че има 1001 по-приятни начина да бъдат оползотворени.  Предполагам, ще е по-добре да отложиш рисуването за лятото в двора.  Joy

# 208
Мопси, ама аз не съм висока (168 см). Направо съм ниска в сравнение с холандките. А и не се пъна особено с диети, но при всеки коментар на половинката се сещам за диета Crazy Определено имах доброто желание да си върна старите кила, но вече се сбогувах с тия мераци.
А за учебниците- Алекс прояви слаб интерес към тях. Нали нямат картинки. Всеки път като ме види да чета, взема своя книжка и се прави, че чете. Разбра ли сме се с него. На мама нещата са само на мама, той си има негови. А всичко на папа е и на Алекс Joy

# 209
  • NL
Megan как подготвяш портофлиото?Горе долу каква информация ти изискват да има.
Мопи вас ви измъчиха с тази къща.Много ли ремонт ви предстои след това като се нанесете?
Миленски може Алекс да се окаже  съвременният Вермеер например така,че не му дърпай боичките на детето Mr. Green.
За килограмите да ви кажа.Преди да забременея и аз бях 34 но в момента се харесвам много повече  и мисля отттук натакък да не смъквам.Ще спортувам само за тонус но не и да заслабвам.Миленски ти накъде по-долу от 34?Иначе и моят съпруг ми подхвърля разни намеци за теглото но ми минава през ушите и не му обръщам внимание.
Ех много е хуабво като мама и тате  Winkкато са на гости.Правех планове като дойдат да свърша доста неща но по цял ден заедно и лафче върви и съм без никаква организация в момента и съответно цялата работа за вършене си седи.Много се радват на Ариенка а и тя само усмивки пуска като се занимават с нея.Разбрахме се с майка ми само на ръце да не я носи,че свикне ли така после зор ще видя като остана сама.
Лека нощ на всички.

Общи условия

Активация на акаунт