На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 570
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз съм си ги казвала тези съображения, когато сме обсъждали нещата...Той ми е казал-както аз искам, така ще бъде. Но просто на мен ми е леко гадно, защото го усещам, че не е истински доволен, както аз искам да бъде. Просто винаги съм си мислела/мечтала, че заедно ще изберем най-хубавото име за нашето дете и ще бъдем много щастливи и доволни от избора, който ще направен от двамата (а не само от мен, както сега изглежда, че се получава)...

КиКиНики, да не сте се женили в "Биляна"-та в студ. град?

Момичета, някой да е чувал евето? Засичахме се на всяка лекция на "9 месеца", каза, че ще дойде в четвъртък, но я нямаше, а не е и писала тези дни... Rolling Eyes

Пуснах 2 снимки на тумбака, само моля преди да ги отворите, разчистете си екраните, че ви трябва доста място  Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 10:24 от desitka*

# 61
добро утро! Ние днес с моя син ще ходим на разходка и аз съм супер щастлива че няма да си седим в къщи... гледам подхванали сте мойта болна тема за имената....при нас  преди 3 години имаше голям спор който бе6е на път да завърши трагично ако не бях отстъпила но само защото името ми хареса най накрая.. моя мъж реши тогава че детето трябва да е кръстено на баща му без да се замисля аз дали искам това но стана защото името Стоян ми хареса имах слабост към името..но сега аз му заявих че той няма да има думата и аз ще си кръстя детето както искам което ще рече че ако е момиче ще се казва Рая ако е момче ще се казва Огнян -на баща ми малко не ми харесва особено това име ама ще му направя гъдел аи няма да е честно едното кръстено на дядо си а другото не Hug ей това са моите доводи ии мъж ми не може да ги обори по никъкав повод
ИСКАМ ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ весел и слънчев ден изпълнен с много разходки Peace

# 62
За имената ние твърдо бяхме решили детето да не е кръстено на никой, достатъчно е че първо внуче на всички баби и дядовци и за да няма скандали да си е кръстено на него си. Но имената които избрахме още в 3-4 месец - за момиче Ева и за момче Мартин, съвпадат с първите буквички на името на свекървата и на моя баща. Бебето е момче така че ще е Мартин, а баща ми е Марин, но няма сърдити. Даже свекито още като разбра че е момче, без никой да и казва попита нали ще е Мартин, той си идва с името. Та така всички го приеха много добре и си му казват Марти.
Аз много харесвам и Матей за момче, но нещо непостигнахме консенсус за това.
Като избирахме името изискванията и на двама ни бяха да не е много дълго и да се произнася лесно по целия свят. Свекъра ми е Иван, име което също харесвам и е типично българско, но имам колега който се казва така и като говори с чужденци всички му викат Айвън, а това вече ме дразни.

Ох, изписах цяла тирада. Пожелавам успех на мамите които не са си избрали още именца

# 63
desitka*, а защо не опитате да изберете друго име - нито Магдалена, нито Илина. Така и двамата ще сте доволни. Едно време, когато щеше да се ражда Коко, двамата с мъжа ми се разхождахме с едни листчета и си записвахме имената, които ни хресват (мъжки и женски, защото до последно не знаехме пола на бебето). И като открихме съвпадение в списъците, работата стана. Константин за момче и Елена за момиче. "Падна" ни се Константин.  Grinning

Друг вариант е да напишете на две листчета "Магдалена" и "Илина" и някой независим (например детенце на познати) да изтегли едното.
Но при всички положения не се тормози много - отразява се на бебка. Като се роди, може пък внезапно да ви хрумне име, което да ви харесва и много да й подхожда. Кой знае? Усмихвай се повече и всичко ще си дойде на мястото.   bouquet 

# 64
  • София
desitka* вече съм тук, но 3 дни бях в Окръжна заради контракции иначе  да се надявам другата седмица пак ще си ходя на лекции

# 65
КиКиНики, да не сте се женили в "Биляна"-та в студ. град?
Мдаа, баш там се женихме. Много хубав ресторант.Собствениците са ми добри познати, жената и дъщерята на собственика се казват така:)
 Уф,май котката ще се разгонва. Вие из цялата къща в момента...

А, Евето,какви са тия контракции??? Ще ти спрем ходенето в Хиполенда,щом така ти се е отразило...

# 66
  • София
не беше хиполенда,а смяната на чаршафите в нас  Laughing аз отидох контролно на преглед и на записа се показали контракциите и за по сигурно ме оставиха да полежа в хотела  Laughing аз даже не съм ги усетила

# 67
  • София
Абе аз не, че съм се затормозила много...Просто ми се ще да угодя и на мъжа ми. Все пак детето не е само мое, че аз да взимам еднолични решения. Но вече няколко месеца съм с мисълта, че малката ми мишчица се казва Илина, и дори в малкото пъти, в които съм се отпускала да й казвам по 2-3 думи, с това име съм се обръщала към нея...Сякаш вече съм свикнала, че тя просто така се казва  Simple Smile
Иначе и аз съм си мислела за тегленето на листче с двете имена, но ако не се падне моя фаворит, пак ще настоявам за него, така че май занятието става  излишно  Laughing

евето, радвам се, че вече си у дома. Надявам се, че всичко при теб вече е наред. Сега почивай пълноценно, живот и здраве, другата седмица ще се видим на лекциите!!!
И повече никакви контракции  Naughty

# 68
ние сме единодушни за името - Алина /ще се повтаряме май с Ането Hug/, всичките буквички ги има в имената на двете баби - Калина и Павлинка. Второто не е баш очевидно, но то е на свекървата Crazy. Мисля, че ще има много доволни, защото и двете страни имат внучета /моите родители 3 а неговите 2/ и досега няма кръстено на никой дете.

Да ви кажа - нещо прозрачно ми изтече, но малко, знам, че не са водите защото трябваше да са повече. Сестра ми каза, че най-вероятно някакво течение, но по-добре да отидем да проверим, аз обаче не искам пак да ходя, хваща ме параноята всеки път. Ако има пак - тогава.

Искам да питам за Закрила - вие по отделно ли си носите за осребряване разход по разход или чакате да се съберат Thinking Аз не съм подавала молби за възстановяване, сега имам една фактура, но се чудя дали да се разкарвам, то ще има и още. И колко бързо превеждат парите newsm78 ... както са прекратили работа с Токуда, ще си има по-солидно изваждане на пари, да знам кога ще се върнат обратно Grinning

# 69
къдричкаотносно течението,на мен ми става така всеки път след секс,казах на мъжа ми да разредим... да не е всяка вечер а поне през две. При вас как е момичета?? Правите ли го още?? Embarassed

# 70
Къдричке, аз ходя в Закрила веднъж в месеца с няколко фактури - поне за 150 лв. Бързо ги превеждат - до 20 календарни дни най-много /поне на мен/.  Laughing

# 71

А в Пловдив във Вис Виталис продаваха готови комплекти за колички с чаршафче,възглавничка и всичко необходимо,но от приятелка зная,че и пелена върши работа.
Момичета,аз се чудя за козметиката освен шампоан за коса и тяло,олио за тяло,мляко за тяло и цинков крем против подсичане,друго ще ми трябвали?

Благодаря за инфото. Ще проверя,защото и възглавничка и други аксесоари за количка ще ми трябват,та щом има комплекти ще е хубаво.
За козметиката,мисля че и олио и мляко е излишно.само едното няма ли да е достатъчно?
За името и ние още до никъде не сме стигнали - свеки е Ана,майка ми е Милка,та ми кажете комбинация от двете.
Аз повече деца няма да мога да имам,за това искам или на никой или на двама.Свекър е Любен - за това се двоумя м/у Любомила и Ани-Мила.Я сега дайте съвет защото ще се роди и пак няма да сме го измислили.

# 72
милена е супер сексапилно име!! освен ако не свързано с някоя неприятна личност

# 73
  • Лондон
Добро утро на всички, или добър ден вече:)
Искам първо да си поръчам това слънце, за което пишете да се задържи поне до утре вечер, никакви мъгли и снегове, за да може да се приземим на правилното място. Стискайте палци.

Четох с голям интерес мненията ви за имената, защо е още толкова популярно това с имената на баби и дядовци?! Някак си ми се струва нечестно към детето, нали ще бъде самостоятелна личност, защо трябва да започва живота си обременено да прилича на някой друг?! Аз също съм кръстена на баба ми, която беше супер човек, то винаги съм питала майка ми защо са ме кръстили така, та аз съм си уникална:)
Отплеснах се, но просто така мисля и сме в пълен консенсус с тати, т.е. казах му преди време, аз имам да се грижа за много други неща, моля те ти избери две имена, за момче и за момиче (подразбираше се - никакви баби и дядовци). Така и направихме, имахме си две имена, онзи ден това за момче отпадна и сега тати има чувството, че е взел много важно решение за бебето, което пък е хубаво за самочувствието. Да уточня, дадох много ясно да се разбере с какво е изключено да се съглася...
Другото условие, което си казахме, че е важно (както при posim) - името да може да се разбира лесно навсякъде извън Бг, аз си страдам ежедневно от това, хубаво ми е името, българско, но го нямам веднъж изписано правилно на латиница, ако искам да съм сигурна, че ще бъде правилно - трябва да го казвам по букви.

Искам да ви питам още какво е положението с тази грипна епидемия, чета в нета, че щели да обявяват такава другата седмица в София? Толкова ли е лошо положението? В този случай спираха консултациите и посещенията в болниците, т.е. ние ще може ли да ходим на прегледи или май не?

# 74
дано не ги спрат че иначе не знам как ще си взема болничния за майчинство в понеделник, дано се задържи та да мога да си видя пак бебчето

Общи условия

Активация на акаунт