На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 538
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
относно имената съм съгласна само 20% да го кръстя на бащата на мъжа ми, но свекървата мн грозно крещи по него та името Красимир не ми се вижда като най подходящо,понеже живеем заедно!! Имам идеята, понеже узнах на димитров ден че ще е момче реших да се казва така,но ако се роди на нечии имен ден ще се улесня че си е дошло с името Joy така поне няма никой да се почуства пренебрегнат Heart Eyes АБЕ СЛОЖНО Е С ТИЯ ИМЕНА, НО ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО КОГАТО ПОДЪРЖИМ МАЛЧО В РЪЦЕ Joy

# 76
  • София
добро утро! Hug
 За имената - Алина и Илина ми харесват много.Теодор също ми харесва повече от Тодор.
 Ние изобщо не говорим за име.И двамата дядовци са Георги и сигурно ще е така.Аз за мъжко име никога не съм се замисляла,защото винаги съм искала момиче,та просто няма някое,което мнооого да ми харесва.Георги ми харесва,пък и е име на светец.Единственото кофти е,че и девера е така и стават прекалено много в една фамилия.
 евето,радвам се,че си в къщи-дано нямаш повече проблеми. Grinning
 KikiNiki - и вашето име е много хубаво.А въпросната собственичка на ресторанта,пък е клиентка на майка ми,та и аз я знам.
 За момичета има много повече и по-хубави имена - за следващото бебе ще е голяма дилемата. Mr. Green

polim,приятно гостуване-много да те глезят ваще,че скоро грижите ще са за друг. Mr. Green

nonka26 ,през март има доста именници,така че може и да си дойде наистина с името.

# 77
мисля си че бебчо ще се появи по рано, термина ми е на 13 март,а съм чувала че след 36г.с може да го очакваш всеки ден, на мен това се пада през средата на февруари, а именниците там са малко. Вие не се ли притеснявате че така нарочените матренчета може да се окажат февруарчета Joy като гледам във форума на февруарските мамита, повечето са вече родили newsm78
Георги е прекрасно име, баща ми се казва така!!!Много го обичам и щях да се радвам на възможността да го кръстя така моят малък бебчо /много е игрив,имам чувството че иска да разскъса корема ми и да излезе #Crazy а тази сила от къде я вади,просто не знам, в едно искам да съм сигурна- поне е здрав

# 78
Здравейте и от мен!
За името-нашите двете майки са адашки,живот и здраве ще имаме женско бебе,името ни харесва и на двамата и нещо много важно-свекито е душичка.Та при нас като,че ли по тоя въпрос всичко е измислено.
 ЗОРИ,Георги е супер.Още от малка това име по някаква причина много го харесвам,та си намерих и мъж с такова.
  Между Теодор и Тодор и двете ми харесват,даже по-ми допада на галено Тоше отколкото Теди.По-важно е според мен да дойдат мамата и татито на един акъл та не толкова едната буква.
  В крайна сметка -Човекът си прави името!
   Дай Боже все прекрасни малки човечета!

# 79
Вие не се ли притеснявате че така нарочените матренчета може да се окажат февруарчета

Хич не се притеснявам, защото няма никакво значение дали е през февруари или през март, стига да е след 36 г.с. Ако е преди това доста ще се притесня, а и ще ме е яд, защото много искам бебчо да е плъх според китайския хороскоп. Китайската нова година настъпва на 07.02.2008 г., значи трябва да родя след това, а за да е чудесно всичко, трябва да е след 16.02.
Евето, не ти ли дадоха препоръки да лежиш? А това не са ли подготвителните контракции, които не могат да предизвикат раждане или подготвителните винаги са болезнени?
Чудя се дали да не се запиша на училище за бременни? Някой има ли подобно намерение?

# 80
ТОВА ЗА ПУШЕНЕТО И ПЛАЦЕНТАТА НЕ Е ВЯРНО.АЗ ПУША /НЕ ЧЕ СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА/, А НА ПЛАЦЕНТАТА МИ И НЯМА НИЩО.....ТОВА СИ Е ИНДИВИДУАЛНО ЗА ВСЕКИ ОРГАНИЗЪМ ЯВНО....ОТНОСНО ИМЕНАТА И АЗ ИМАМ ЛЕКО КОЛЕБАНИЕ М/У БОЖАНА И БЕТИНА....НА ВАС КОЕ ВИ ХАРЕСВА ПОВЕЧЕ?
ДНЕС СЪМ РЕШИЛА ДА ПООБИКОЛЯ МАГАЗИНИТЕ С МЪЖА МИ GrinningЛЛЛДА СЕ ПООТПУСНА МАЛКО ЧЕ ЯВНО ДНЕС НЕ МИ Е ДЕН....ТАКА СЕ ИЗГОРИХ С ОЛИО ДОКАТО ПЪРЖИХ МЕКИЦИ...ЧЕ СЕГА ЕДВА ПИША....НАДЯВАМ СЕ САМО ДА НЕ СЕ ОБЕЗОБРАЗЯ.....

# 81
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Аз от сутринта насам влизам за 3-ти път,но само четях тук и при февруарки какво е положението и все си мисля,че като влезем в месец февруари,ще се започне и с раждането на мартенските бебета,такова ми е предчувствието,не знам защо така.
Гледам обсъждате имената-ами и ние бяхме решили ако е момиче да се казва Елена или Мария,а ако е момче-Ивайло или Борислав,но то да се роди пък името няма къде да избяга.Най-вероятно ще е близко до името на моите родители,защото майката на половинката си има кръстено внуче и каза,че няма претенции за име,дори ни подкрепи да го кръстим на някого от нашите,та сега чакам половинката дали ще си даде съгласието за Мария или ще измисли друго име с М.Аз бях дотук с мисленето на имена,не ме затруднявал избора особено.
Приятна разходка на всички,които ще излизат.Аз не смея много да се покажа навън само заради гадния грип,който се разпространявал на 10 метра,а и чрез банкнотите,които пипаме.Най-много да си вирна носа на пейката пред къщи,и това не е малко все пак.

# 82
аз също съм бивша пушачка,и много ми се иска да запаля една цигарка, но ми е съвестно за детето, не искам да страда. Когато ми се допуши си казвам "след малко ще си запаля" и като изплесна нанякъде забравям,но си мисля че след като спра с кърменето ще ги пропуша пак, а се сещам че за непушача дъха на на пушача е отвратителен и детето ми ще ме отбягва защото ще смърдя на пепелник, а искам да ме обича!! Дилемата ми е неразрешима и този който казва че лесно се отказва тютюна мн се лъже, не ме познава newsm78
Спомняте ли си онази от биг брадър, дето пушеше фасовете от кофата???БЕШЕ УЖАСНО!!! Тя имаше проблеми с плацентата,но под лекарски контрол бебчето се роди живо и здраво.
Ralli оздравявай бързо,и ако ти излезнат мехури ги спукай, да не дълбае Joy

# 83
Това с имената си е голяма дилема, и ние имахме доста спорове с таткото , сега вече сме стигнали до консенсус. Галин  и ако евентуално докторката ми не е видяла добре и бебето се окаже мома ще е Дария

# 84
Здравейте мамчета!
Предишните дни във Варна времето беше страхотно и аз прекарвах по 2-3 часа в разходки, но днес се е раздухало и намерих време да ви попрочета малко. Е пак ще излезем навън, но по-късничко. Варненските мами дали са вече по-свободни да се видим другата седмица!? Ако сте навити можем да си организираме разходка или някоя пицариика, ако времето не е готино.
За името: Ние не сме имали спор, защото и двамата харесваме едно  и също. Яна е много българско и не се пречупва на други езици. Пък и не сме привърженици на дълги имена, които са само на документи.
За цигарите: Аз съм голям противник, но въпреки всичко по време на бременноста ми се случи да стоя в помещения, където се пуши много, защото искам да се видя с приятели, а няма къде другаде. Замисляли ли сте се колко малко заведения има, които са за непушачи. Не мисля, че са повече от 3-4 % . Но съм чувала, че не е хубаво да се насилваш да ги спираш(цигарите) заради бебето, защото се изнервяш и това е по-лошо за него. Може би да ги намалиш много е по-добра идея.
За секса: Ние не го правим, чак пък всеки ден, но знам, че е полезно да се практикува до последно. Улеснявало раждането, а пък и на бременни отказва ли се!??
Желая ви усмихнат уикенд и успешни начинания през следващата седмица.

# 85
За имената - моите родители са Николай и Маргарита, а неговите Гошо и Красимира - общо взето хубави имена.
Аз още много отдавна харесвам за момиче името Николая, което не е свързано с името на баща ми, просто ми е любимо.
В рода на мойто мъж имат традиция да редуват в поколенията производни на Георги и Радослав - на нашето бебе се пада Георги. Никой обаче не ни е казвал как иска да се казва бебето, нито дори питат, слава Богу.
Аз просто харесвам традициите и исках да я спазим, така че останахме на вариант Николая за момиче и Георги за момче, но като разбрахме със сигурност, че е момиче, мъжа ми искаше пак да е на баща  му и да Гергана, а на мен това име не ми харесва ИЗОБЩО и някак си не мога да се обърна към бебето като към Гергана, а си мисля, че Николая много ще и подхожда.
Другия проблем е, че ако второто е момче вече ще имаме бебе кръстено на неговия баща и ще трябва да е Никола или Николай, което също не ми допада много.
 Сега остава само да убедя и него в тази си теория и дано да стигнем до консенсус

Някой питаше дали трябва да се купува за бебето и олио и мляко за тяло - да, трябва. Олиото не е много подходящо за овлажняване, трябва да си е мляко за тяло, а олиото се използва, когато  му се прави масаж, защото кожата на бебето е много чувствителна и ако го масажираш на "сухо" може да му се нарани кожата

За цигарите - аз по принцип съм пушачка. От както забременях почти не пуша - не си купувам цигари и когато съм сама изобщо не пуша, но като се прибере мъжлето и закади, си дърпам от неговата цигара, общо взето ми се събира цигара, цигара и полувина на ден. Плацентата ми, слава Богу си е наред, питам доки всеки път за нея и ако нещо започне да остарява, веднага прекратявам всякакъв контакт с цигарения дим.

# 86
да ама аз не пуша именно затова ми е чудно от къде идва този проблем newsm78

# 87
stankova, много кофти спор. Ама хич не е прави мъжо ти, да знаеш! Не стига, че детето взима фамилията на техния род и неговото име, като бащино, ами искат и те да определят собственото...егати то за майката какво остава Rolling Eyes
desitka, според мен кръщавай смело - Илина. Мъжо няма да се сърди, при второ дете и в двата случая ще е на неговите родители. Иначе и двете имена са хубави, но като че ли Илина е по Wink

# 88
  • София, Борово
оффф, чета за имената и да ви кажа и ние сме в конфликт.
Аз не искам детето да е кръстено на никой. Избрала съм името Виктор и за мен той е нашата победа след 5 годишен стерилитет. Името освен, че има значение, звучи много силно, което ми харесва още повече.
Мъжът ми иска да се казва Ангел - като него и баща му. За мен това е безумие. Стават много Ангеловци, освен това съм твърдо против да се кръщава на някой, както споменах по горе. Ако ще го кръщавам на някой, то  той ще е някой който ми е подкрепял силно и бил до мен през тези години.
Аз съм решила - кръщавам си смело детето Виктор, пък който се сърди да си гледа работата. Според мен майката трябва да избира името на детето.

# 89
Дианче, името Виктор е страхотно. Наистина има много сила в него и носи страхотно послание, още повече във вашия случай

Общи условия

Активация на акаунт