На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 545
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
За цигарите - аз съм пушачка, обаче ги отказах когато започнахме с бебеправенето, но мисля че като спра да кърмя ще ги почна отново.
Всеки сам си прави избора, не мисля че е редно да се съдим. И аз съм против майки които пушат по време на бременност и кърмене, но не бих съдила никои, ако това не засяга мен и моята бременност. Всеки да си гледа собствения начин на живот и да прави това което смята, че е редно.
Имам позната, която е от семейство на лекари и пушеше през цялата си бременност и кърмене, а кърмеше доста дълго време. Болно ми е за детенцето и ми беше жал за това което му причинява, но нито веднъж не си отворих устата да я упреквам. Всеки сам прави избора си.
ralli_and, на мен повече ми харесва Божана! Но важното е на вас кое ви харесва Simple Smile
future_mama, аз също бях харесала количките Pulse, но това което ме разколеба и ме накара да си взема Quinny, е че на Pulse не може да се прикрепя кошче за кола на шасито. Иначе са много хубави, няколко пъти ги разглеждах в магазина. На мен ми харесват много таквиа спортни колички, затова и аз си взех триколка.

# 121
Льо Пингвин  щом сте стигнали до консенсус за името- добре.ние още неможем.Аз предпочитам Любомила,но мъж не иска,въпреки че е на баща му и майка ми.Предпочита да е с две имена ,но да участва майка му и майка ми.
А пък на мен това много не ми допада Ани-Мила,но между Ана и Милка незнам какво може да се съчетае.Но има време да го мисля.Накрая както дойде т.е. както го запиша май ще стане.

А Милана? Има и име Милкана, ама май не звучи много добре...

Аз минавам да кажа дзак, защото забравих какво друго щях да кажа...

# 122
  • София
Ей, голяма дискусия с тези имена се заформи днес...Моят мъж казва, както и да го кръстиШ детето, аз все ще си го обичам-нали си е моята малка принцеска  Flutter
Иначе и ние днес излизахме. Ходихме до "Дибо" да си капарираме легло и шкаф и в събота ще ходим да ги вземем. Спряхме се на легло-люлка "Танита" и шакф с 4 чекмеджета и плот за повиване в цвят бреза.
Като ви чета за количките...Само аз ли съм се спряла на по-евтина и от по-нисък клас количка (Чиполино Джема)  Rolling Eyes

# 123
 smile3518 ама защо не ми казвате -харесва ли ви Велимир?

# 124
Велимир е хубаво име.На мен лично ми харесва.
А при нас по отношение на името май ще остане Любомила или Любомил

# 125
Здравейте! Знам, че темата е вече обсъждана, но изведнъж вчера установих, че цялата ни стена зад спалнята е в мухал. Кажете, моля ви какви бяха препаратите за премахването му. Все пак в същата стая смятам да спи и бебето. Кажете как да го унищожа.

# 126

Много ми харесва Simple Smile

desitka*, и аз гледам колички до 300 лв. Колебая се между Маг Ингланд и Кенгуру Виктория, но още не съм избрала.

А за името - на моя мъж му развивах едни версии, че второто и третото име ще са негови, поне за първото може и мен да чуе. Иначе имах горещото желание да ги накичим всички имена /аз добавих неговата фамилия към моята и съм с тире/. Милото дете - в 11 клас щеше да може да каже как се казва Simple Smile

И още нещо да добавя за имената, май повечето бебуни ще са зодия Риби, а за хората в тази зодия бях чела, че е хубаво в името да има буквата "Р", защото това ги уравновесявало като характери и им давало твърдост /рибките иначе са големи  душички, трябва им малко куРаж/.

# 127
tara 31 на мен чесно казано не знам защо ,но не ми харесва.....
А това за цигарите така ме натъжи...защото не мога да се справя все още с вредния навик....знам че може и да е вредно за мен и за детето...но се чувсвам добре като пуша...когато не пуша тогава ми става зле.....бебето се развива добре....много е индивидуално това как ще се развие бебето и дали е предразположено към детска смъртност или не....това е божа работа....не ни мислете за убиици...всеки си има пороци и недостатъци ,......

# 128
  • София
Здравейте! Знам, че темата е вече обсъждана, но изведнъж вчера установих, че цялата ни стена зад спалнята е в мухал. Кажете, моля ви какви бяха препаратите за премахването му. Все пак в същата стая смятам да спи и бебето. Кажете как да го унищожа.
Аз знам за Саво. Но да пръска мъжа ти и да не сте в стаята докато се отмирише, че адски мирише на белина...Моят мъж като пръска в един шкаф в новата квартира, направо му се зачервиха и насълзиха очите...НА препарата никъде не пише да не си в стаята, даже напротив-след 30 мин. да се пръска пак, но ние направо щяхме да се отровим...

# 129
 newsm53 Благодаря за мненията!

# 130
Здравейте!
Аз от понеделник съм вече в болничен. Честно казано не мога още да се адаптирам от това да си стоя в къщи(не че съм се задържала много). Вече си имаме кухня сега остава да подредя.
Гледам обсъждате имена. Ние си имаме избрано име за момиче, но тия дни се бях замислила, че трябва за всеки случай да имаме и вариант за момче, макар че трима доктори казват, че е момиче, но всички които ме погледнат казват, че ще имам момче Thinking
За пушенето съм против, особено като имам и нагледен пример за това какво може да причини (на моя колежка трябваше бебчето да претърпи две операции преди да навърши годинка, заради това, че мама не е могла да се лиши от удоволствието да изпуши "една" цигара).
От прегледа тази седмица бебчо върви с една седмица напред и по ехограф термина ми излиза 25 февруари, според докторката е с голямо бедро(и модел може да стане  Laughing ). На 4 февруари ще ми даде направление за хоспитализация и обменна карта и тогава ще обсъждаме раждането. Все повече наближава времето за появата на бебчо  Hug

# 131
  • Тук и там
И ние имаме противоречия за името  Sad
Почти нямаме съвпадения Cry
Искаме хем да си е по-българско, хем да не е много късо нито дълго, да има съкратен вариант, да не е много разпространено, не е задължително условие да е на някой родител - бе направо сме в чуденка  newsm78
Дано все пак накрая уцелим някое заедно  Confused
Завиждам на тези, които вече са си избрали именцето  Tired

# 132
Сега се сещам: ние като имахме противоречия за името и аз започнах да викам на бебка Марулка. Марулка това, Марулка онова. Или малката госпожица Атанасова. Ама мъжът ми като си представи, че може наистина да я кръстим Марулка...

# 133
Здравейте, мами Simple Smile
ЗА МУХЪЛА: Последно ние бяхме с този проблем. Послушах мамите и напръскахме със Саво - става дума за 20 - 30 см мухлясала стена. Не искам да те плаша, но смрадтта на препарата след това е непоносима. 24 часа стаята се проветряваше от 2 места - балкон и огромен прозорец. Преди да изтече това денонощие - в момента, в който затваряхме, след 3-4 минути вътре беше невъзможно да се диша...Така или иначе - няма по-ефикасно на пазара - поне към момента, а действието му е мигновенно - наистина. Така че - свивате се в някоя друга стая за една нощ и ден и смело  Peace А ! И да пръска някой друг - теб да те няма!
 Иначе за имената - Теодор пред Тодор Simple Smile
Алина щеше да е и моята дъщеричка, не то пък се заформи момченце Simple Smile Радвам се, че Ането и Къдричка споделят еднакъв с моя вкус в това отношение  Hug  Това е име за кралици Simple Smile Да са Ви живички и здравички Алинките!!
Виж при Деситка ...труден избор, но все пак повече съм за Илина
Дианка - Виктор е номер 1 ! Няма друг вариант  Grinning Peace
Били, Николая също е страхотно име!
Някой беше писал за вариант - Никита, уникално е!!!
Въобще, Ангелчето е права - за момиче - име да искаш, избора е голям и тоооолкова хубави има Simple Smile Аз трябва 3 девойки да си направя - та да си начеша крастата за имената : )Simple Smile
Относно избора на име на дечкото ни - някак си не мога да си представя дори, че някой друг - освен мен - ще има думата, камо ли пък претенции  newsm78 #Crazy Sunglasses
Славундер, Марулка Атанасова - звучи като почти завършена свежа зелена салатка с цели репички - за по-лесно  Wink Grinning Hug

# 134
Здравейте, мамчета!
Днес след дълго чакане мъжлето да се върне от работа, най-накрая го изведох малко на пазар. И съм много доволна - започнахме да оборудваме бебчо - има си вече ваничка със стойка, спално бельо и 2 комплекта дрешки. И съм много щастлива - шопингът наистина действа ободряващо. Само дето цял ден ме боли един корем, ама какво да се прави, май ще е така до края. И всички ми се карат да лежа заради скъсяването на шийката, а аз упорито обикалям. Дано не си навлека някоя беля Praynig
Утре ще кача снимки на покупките. Бях твърдо убедена, че ще си купувам обикновена ваничка, а накрая взехме анатомична. Абе бременна му работа

Общи условия

Активация на акаунт