На море в БГ - 2008 - Всичко по темата!

• 80 739
  • 586
  •   1
Отговори
# 480
Привет на всички!
Ние също смятаме да почиваме няколко дни това лято на нашето Черноморие, но не сме много опитни с резервации в България, и ме интересуват следните въпроси:
- надежден ли е този сайт: http://bghotelite.com/ ? Някой правил ли е онлайн резервация чрез него с дебитна/кредитна карта, и може ли да се има доверие?
- какъв е подразбиращият се тип стая за семейство от двама възрастни и две деца на 6 и 8 години? Двойна? Тройна? Апартамент? Защото като избера двойна стая, няма поле за въвеждане на брой деца.  Питам се дали просто не се таксуват децата, или могат да делят легло с родителите, или има друг тип стая, или се внасят допълнителни легла ... И изобщо, семейство от двама възрастни и две деца на 6 и 8 години какъв тип стая си избира обикновено?
Благодаря предварително!

# 481
МъжО най-накрая се е разбрал за опуската и сега ще търся да резервирам от 15.08.  Party

# 482
блажка, не съм го ползвала този сайт, нямам впечатления.
polin_a, жалко, но да ти кажа и на мен без да съм бременна хич не ми е до море, но заради малкия  Wink....

# 483
  • София
Пряко включване от Пламена Палас в Приморско. За тези,които имат резервации за тук-мисля, че не са направили грешен избор. Засега всичко е прекрасно-стаите големи и хубави, персонала е много любезен, ресторанта също е ок.

# 484
  • София
    И ние миналата година в Лозенец го изкарахме този стомашен вирус-ужасно е просто! Бяхме се подготвили с лекарства за Криси, а се изпоразболяхме ние с мъжа ми. Наистина държи по един-два дни. Предположихме, че е от храната-ако някой знае нещо повече за тези морски вируси-да даде съвет!

# 485
veni9, с толкова малко дете напълно те разбирам. Търчането по плажа и мен не ме блазни. Затова добре сте се ориентирали към този хотел - първо, че вече сте били там и второ - можеш да се възползваш от басейните, а аз на твое място дори бих ги пропуснала /и сега мисля така да направя между впрочем/ и бих се отдала на разходки с количката. Не съм ходила на Златните от ученическите ми години, но съм сигурна, че има къде да се разхождате по цял ден и какво да зяпате с детето. А освен това една от форумките ми беше писала, че имат бар там и можеш да се сдушиш с нея и да си правите компания. Тя ако прочете, може да ти пише. Важното е да не тръгваш с негативни очаквания. Хубаво е и ако сте с компания. Ние, например сме все сами и ако не е детето макар и голямо, ни е доста скучно. Но няма друг начин. Успех! Simple Smile

# 486
yoyoana ,това за тази година ли е? Върнахме се миналата седмица и шезлонгите на първия ред направо се мият от вълните. Освен да съм уцелите въпросните три места.
Да, Нади_миши.. Всеки ден съм там през последните лета Simple Smile

# 487
  • Плевен
yoyoana ,това за тази година ли е? Върнахме се миналата седмица и шезлонгите на първия ред направо се мият от вълните. Освен да съм уцелите въпросните три места.
Аз бях само за 7 дни и ходехме на плажа пред хотел Мелиа и на съседните,но шезлонгите бяха отпред,а свободните места отзад.

# 488
  • Пловдив
Аз бях само за 7 дни и ходехме на плажа пред хотел Мелиа и на съседните,но шезлонгите бяха отпред,а свободните места отзад.

Направо ви завидях, защото аз съм фен на първа линия, ние бяхме пред Морско око и там има свободно място пред шезлонгите около 3-4 метра, навсичкото отгоре нахалните рускини правеха забележка, че им минававаме близо до хавлиите, а те не оставяха място от къде да се мини  Twisted Evil На Слънчев бряг такива  ги гонеха, незнам тука цареше такава анархия, освен това плажа нямаше спасители, защото заплатата била 300лв Shocked

# 489
polin_a, ние пък бягаме от компанията  Embarassed. Хубаво ни е да си прекарваме тримката, усамотени за няколко дни без познати и приятели, с които да се съобразяваме поне за кратко, защото последните няколко пъти, ходейки с компания по екскурзии и почивки ни дойдоха в повечко претенциите на част от тях.
Ще ми е приятно да се запозная със съфорумката, за която споменаваш.
А във вътрешния басейн миналата година беше гот, водата приятно топличка, уж минерална, не е студена и малкия редовно го плацикахме там.
Нахалните руснаци също бяха там миналата година, не на първа линия, ами направо на границата море - плаж, ужасни са, но нямам никакво намерение да се съобразявам с тях!

# 490
здравейте,не съм чела назад,но някой има ли сведения как е плажа в Каварна?Утре заминаваме заа там.

# 491
    И ние миналата година в Лозенец го изкарахме този стомашен вирус-ужасно е просто! Бяхме се подготвили с лекарства за Криси, а се изпоразболяхме ние с мъжа ми. Наистина държи по един-два дни. Предположихме, че е от храната-ако някой знае нещо повече за тези морски вируси-да даде съвет!

Доколкото имам някакви спомени и съм чела, се причиняват от бактерийки, които обитават  в морската вода, и когато попаднат в стомаха, причиняват този неприятен вирус.Предполагам и състоянието на организма е от значение, ако имунната защита е намаляла в резултат  на срес или скорошно лечение с лекарства шансовете са по-големи.Ддруги фактори предполагам и те влияят, но главното е това.
Една година го карахме 2 пъти, с почивка от 2 седмици, миналата нямаше, тази ще видим.
Дочувам, че и вече в града има заболели, така, че вероятно има и други причинители.

# 492
  • Пловдив
Инфо за к-г Ахелой? Някой знае ли дали работи още? А координати?

# 493
  • София
... Предположихме, че е от храната-ако някой знае нещо повече за тези морски вируси-да даде съвет!...

...се причиняват от бактерийки, които обитават  в морската вода, и когато попаднат в стомаха, причиняват този неприятен вирус...
Именно. Болшинството от стомашно-чревните неразположения се причиняват, не от местната вода или 'мръсотия', а от бактерии, които естествено виреят в морската вода. Със затоплянето на водата, броя им се увеличава. Лечението им е като на всички други ентерити: диета, внимаваш да не се обезводниш, важи правилото 'на час по лъжичка' - по малко вода и храна честичко.

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 15:49 от Елспет

# 494
  • На черешата
polin_a, ние пък бягаме от компанията  Embarassed. Хубаво ни е да си прекарваме тримката, усамотени за няколко дни без познати и приятели, с които да се съобразяваме поне за кратко, защото последните няколко пъти, ходейки с компания по екскурзии и почивки ни дойдоха в повечко претенциите на част от тях.

Така сте си го направили.
 Ние ходим компания,но ние сме от раннобудните другите от сънливите-никой с никого не се съобразява.
 Разбираме се къде ще бъдем на плажа и кой когато дойде.Ако ни няма звънят и питат къде сме,ако ги устройва идват-ако не-отиват където искат. PeaceВечерите прекарваме заедно на по чаша бира ,а децата беснеят около нас.

Общи условия

Активация на акаунт