На море в БГ - 2008 - Всичко по темата!

• 80 739
  • 586
  •   1
Отговори
# 465
polin_a, ние резервирахме за Иберостар директно по телефона на хотела. Свързах се и с няколко агенции. Всички агенции, които успяха да ми намерят св.място за определените дати ми дадоха цени, каквито и в хотела 186 - 190лв. на ден за двойна стая.  С разлика от 4 лв на ден, предпочетохме директно хотела за 190лв. Така направихме и предната година и всичко си беше наред.

# 466
Някой върна ли се от Мерлин, Лозенец. Доста бяхме резервирали там. Да сподели пресни впечатления....

Ние се върнахме от почивка в Мерлин. За втора година ходим, нямахме кой знае какви лоши изненади от хотела - ресторантът както и миналата година беше скъп за това, което предлага. Закуската - става. За 12 дни ни смениха кърпите само на 3-тия ден /доста странен период/, чаршафите също веднъж. Но пък мястото за игра на децата беше супер. Устройваха си вечер криеница и други игри до 23 часа без да се притесняваме за тяхната безопасност. Басейните са чисти. Тревата се поддържа идеално, играехме федербал боси на полянките. Фитнесът се плаща, билярдът - също.
Като цяло обаче май няма да потретим в Лозенец. Храната и обслужването в заведенията е под всякаква критика. Като се мине през развалени пилешки хапки в ресторант Хавай, надписване на допълнителни блюда в сметките в 2 други заведения, един летен грип със съмнения от храната и намръщено обслужване.
Все още ресторант Старата къща в Лозенец оправдано държи старата си слава, заведението точно до него е празно, а в Старата къща трудно се намират места вечер без резервация - порциите са големи и е вкусно. Ние най-често се хранехме в Китен - там препоръчвам ресторант Елит.

Ходихме до Беглик Таш, страхотно изживяване - видяхме дива свиня с малки по пътя през резервата и даже успяхме да ги снимаме. А хората пристигнали преди нас видели сърничка. Гадното е, че няма указателни табели и трябва да се пита, а и част от пътя си е офроуд.
Приятно изкарване на почивката на всички желая!

# 467
  • Пловдив
Дано чадърите и шезлонгите са безплатни за гости на хотела, защото иначе цената е 25 лв. на ден.
За 2 шезлонга и чадър ли става въпрос - 25 лв? Money
До колкото прочетох в сайта на хотела, чадърите и шезлонгите при басейна са безплатни, но на плажа се заплащат!

# 468
Дано чадърите и шезлонгите са безплатни за гости на хотела, защото иначе цената е 25 лв. на ден.
До колкото прочетох в сайта на хотела, чадърите и шезлонгите при басейна са безплатни, но на плажа се заплащат!

За съжаление това е голяма тъпотия, почти навсякъде по нашето черноморие е така. На плажа си заплащаш.

В турция няма такова нещо. Включително и на плажа освен чадърите и шезлонгите и пиенето и яденето е без пари, ако си на ол инклузив.

# 469
На басейна са безплатни, на плажа не. За Иберостар на Златните става дума...

# 470
Да, много е неприятно.. Такава е цената на чадър и 2 шезлонга със шалтета навсякъде в Зл. пясъци.  И плажа е разделен по дължина на две с едно въже #Crazy за тези, които не искат да ползват шезлонги и чадъри..

# 471
  • София
Ние се върнахме от почивка в Мерлин...
Много съм ти благодарна. Храната мен доста ме притеснява, заради децата, особено обяда, хубаво е да се прибереш от плаж и да ти е готово, сервирано, а не тепърва да търсиш къде да седнеш, има ли места, колко бързо ще бъде приготвено и т.н. Вие как се справихте, предимно по кръчмички ли обядвахте или в ресторантите на комплекса?

# 472
  • Плевен
Да, много е неприятно.. Такава е цената на чадър и 2 шезлонга със шалтета навсякъде в Зл. пясъци.  И плажа е разделен по дължина на две с едно въже #Crazy за тези, които не искат да ползват шезлонги и чадъри..
Taкава е цена на първа линия,до водата ,иначе назад е 20 лв. Аз въжета не видях ,който не иска да плаща си слага хавлиите зад шезлонгите и чадърите. А се плаща заради концесиите на плажовете доколкото разбрах. Не всеки хотел има плаж.

# 473
Всъщност на по-голямата част от плажа на Златните шезлонгите са отзад, отпред е оставено място за чадъри.. Мисля, че само на 3 места е обратното. А по принцип плажовете не са на хотелите, с изключение на централният пред Адмирал и бившият х-л Сирена.

# 474
  • Плевен
yoyoana ,това за тази година ли е? Върнахме се миналата седмица и шезлонгите на първия ред направо се мият от вълните. Освен да съм уцелите въпросните три места.

# 475
За "Иберостар..." - 186лв. струва двойната стая, а в цената се включва ползване на басейните , шезлонги и чадъри към тях, закуска, и вечеря. Според офертите им дъщеря ми, която е на 9 години би трябвало да спи безплатно на допълнително легло в стаята, та затова ще видим дали е така след като ми се обадят и ще пиша пак.

# 476
  • София
    benche, и ние сме резервирали хотел в Лозенец, както миналата година, потвърждавам казаното за ресторанта към Мерлин. Исках да те попитам за ресторанта Старата къща - в нета намерих хотел със същото име, да не би да има ресторант към него-това ли е или си е само ресторантче? Моля те да кажеш къде горе-долу се намира. Питам, защото в хотела, в който ще отседнем няма ресторант, а пък с малкия си ни трябва Grinning Миналата година ходихме в ресторанта към Алпина и не беше лошо.
      bouquet

# 477
За "Иберостар..." - 186лв. струва двойната стая, а в цената се включва ползване на басейните , шезлонги и чадъри към тях, закуска, и вечеря. Според офертите им дъщеря ми, която е на 9 години би трябвало да спи безплатно на допълнително легло в стаята, та затова ще видим дали е така след като ми се обадят и ще пиша пак.
При седем дневен пакет има и бонус процедури в балнеолечебния център за двамата.

# 478
veni9, за жалост такива "дълги" ваканции за мъжа ми няма от години /специално лятото/. Едвам мъча да откопча три дни Sad. Айде, сега съм бременна и не ми е толкова до море, колкото да изчезнем за малко, но догодина от сега се точа...Дано!

# 479
happymammy,
да, Старата къща е хотел с ресторант - http://www.lozenec-starata-kashta.com/kontakti.htm, тук има карта с местонахождението му.

Елспет,
ние в началото се хранехме в ресторантчетата близо до плажа - Бистрото /скъпичко/, това до него - с някакви нови сервитьорки все още неадекватни - едни чехи няколко пъти връщаха поръчката и накрая техните объркани спагети ни ги сложиха в нашата сметка, и така още няколко проби-грешки в Лозенец и започнахме да се храним в Китен. За обяд ти препоръчвам Старата къща, но не ви е близо до Мерлин, иначе и обслужването им е бързо /сега остава и процент за реклама да ми дадат Wink/. В Мерлин храната е ОК, само дето е скъпичка... Една малка бира Хайнекен е 2,70 лв, мусака - 5 лв, супа - 2,20 лв. Друго нелошо заведение в Лозенец е Ариана - срещу лекарския кабинет. И нали знаете - не пийте чешмяна вода, не поръчвайте айрани, таратори или лед, макар че на нас и с тези предпазни мерки не ни се размина стомашния вирус, но поне ни държа само 1 ден. Аз се съмнявам, че фреша ми е бил разреден с вода... /това в ресторанта към хотел Сънрайс/

Общи условия

Активация на акаунт