Отговори
# 150
navedi1, аз родих в Холандия и там препорь4ват на кьрмени бебета по 5 капки Вит.Д на ден, защото в май4ината кьрмя няма достать4но, в АМ го има и затова не се дава.Казаха ми да го давам поне до 6 месеца, защото се  предполага, 4е след това бебето запо4ва да хапва и друга храна и си набавя Вит.Д от нея.Осен това ми предписаха Вит.К, но той се дава до 3 месеца

# 151
  • София
Цитат
Пък дружката по шише  /Димяни/ даваше и плодови пюренца в началото.

хахаха Joy Joy Joy hahaha

slavcheto_new,ние също отказвахме зеленчука и педи ми каза да спра за седмица  Flutterе српях пак проба и пак не иска и тогава педката каза да мешам с плод и се прие като на 4 ден започнах да давам тиква с картоф на хип и си я ядеше и така,вече яде всичко bowuu
Домашно правих 1 път и не го иска Crossing Arms
Сега направих пак и утре ще видим Whistling
Пробвай и с купешки Peace
Бате а мезенцето..... аааа Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 23:16 от Димяни

# 152
Да, и аз правих домашни, ама нище. Laughing
Всъщност ябълков кисел хапна, но този с повечето захар. На следващия ден май малко и се видя сладичкото.
То и това си е идея за следобедна закуска. Само че не мога да разбера защо да се мъча да бъркам кисел, като плодовото пюре е почти идентично..

Да питам: Ако не давам зърнени каши /елди, мелди и т.н. Laughing/ изобщо какво ли ще стане? Най - вероятно има причина да се включват в менюто, но нещо ми е убегнала.. newsm78

Ех, любимото. С'а ти ше ходиш до ОМВ да ми купуваш. Аз съм като бременните стане ли въпрос за сладолед и шам.Joy

# 153
  • София
Много майки не дават каши,мисля че не е проблем Thinking

# 154
Някой има ли впетачления от тази количка?Много ми я хвали една приятелка!
4естито за коли4ката?От Пакостник ли си я порь4а?И аз сьм намислила сьщата да си взема за лятото.
Доколкото знам са белгийски, или поне така ми казаха на един бебешки панаир, на щанда, в който ги предлагаха.Единственото, което не ми хареса, е 4е дрьжката не може да се вдигне нагоре, ако например по-висок 4овек я кара, 4е е доста широка и ако се пазарува е мальк магазин е трудно, 4е гумите и са малки и незнам няма ли да се амортизират бьрзо из раздрьнканите улици.
Надявам се, не скрих усмивката ти с мнението си, но както казах и аз, все още не сьм се отказала от коли4ката и мисля да я взема лятото.
Приемам сьвети за други марки летни коли4ки Grinning

# 155
  • В светлината на слънцето
Малко късничко се включвам, ама иахме гости, затова.
Димяни, не успях навреме да ти дам идеи за зеленчуците, ти сигурно вече си направила поне 100 неща.  Embarassed Иначе и на мен Bonduelle са ми много любими. Но не за малчо, а за мен самата. Grinning По принцип броколите много хубаво се връзват с карфиол и/или картоф. Не и с червени неща като домат, чушка, морков... Това от личен опит го казвам, не че е правило. А за кашите хич не се притеснявай. Нали на бебешкото парти видя как е набъбнала щерка ми.  Grinning Тя всеки следобед ядеше каша и то здраво. И сега, на почти вече 4 години е 14 кила с дрехите. А трябва да е някъде към 18 или нещо такова беше. Whistling Аз мисля да давам на Сашко само каша и готовите кремчета на Хип, защото киселите нещо не ги долюбвам. Пък и те са на основата на нишесте, така че пак същото. Виж, кисело мляко преди да стане на 1 година ще види през крив макарон. От него определено децата стават като бухтички.
Шоши, в "Зара+ в Скай сити не видях нищо интересно. Освен едни симпатични панталончета - унисекс. Останалото бяха големи боклуци. Може да е имало и хубави неща, но сега с намаленията да са свършили. В момента там са останали само парцали и не си заслужава да се ходи. Виж, в другия може би има шанс да се открият и добри работи. Преди намалението в Скай сити бях виждала доста прилични дрешки, но сега ги няма. Thinking
Велева, аз ти бях отговорила на питането още преди две или три теми. Айде пак:
1. Първо се замества обедното хранене със зеленчуково пюре, а по-късно зеленчуковото се редува с месно. Към зеленчуковото след определен период е добре да се добавя жълтък - за него има отделна схема: по четвъртинка, половинка, през ден и т.н. Пак след известно време - някъде към осмия месец, се включва и рибно пюре, както и пюре с черен дроб.
2. След като се замести обедното хранене със зеленчуково пюре, се замества следобедното с каша. Две седмици след кашата започва въпросното редуване на зеленчуково с месно пюре. Някои педиатри първо дават жълтък, после месно пюре, но това е индивидуално. Жълтък може да не се даде и до една годинка, ако има предпоставки за алергия - тоест друг родител от семейството има такава алергия. Но е желателно да се дава, защото предпазва от анемия.
3. Следващото хранене, което се замества е второто сутрешно. Тогава се дава попара, която се прави не от пресен хляб, а от сухар, изкиснато сирене и на върха на ножа масло.
4. Малко преди първата годинка отпада първото сутрешно хранене, което е кърма или АМ. Остава само нощното, което честно казано вече не помня кога точно отпадаше.

До навършване на първата годинка детето трябва да яде по следния начин:
9-10 ч. - попара
междинно - сок (плодово пюре)
12-13 ч. - бульон и зеленчуково пюре с жълтък, което се редува с месно, рибно или черен дроб
междинно - плодово пюре
16-17 ч. - каша
20-21 ч. - кърма или АМ

Естествено, има и изключения. Аз съм била такова - до навършване на 1 годинка съм била изцяло и само на кърма, тъй като съм имала сериозна чревна инфекция и лекарите не са допуснали захранване. Но това са изключения. Колкото и да е богата кърмата, тя не може да даде след шестия месец онези елементи, от които има силна нужда детето. Затова лекарите препоръчват след шестия месец, а преди и по-рано да се заместват храненията. Което не означава, да спреш да кърмиш. Винаги можеш да добавяш кърма към яденето - и в пюретата, и в кашата, дори и в попарата, а и остава вечерното кърмене. Така че детето не се лишава от нея в никакъв случай, когато му въвеждаш другите храни.
Дано съм ти била полезна. Hug

# 156
Велева, и аз се чудя с това кърмене, как точно ще стане номера да заместя цяло хранене, че и две? Сега давам по 1/2 зел. пюре на обед+ кърма.  2-3 пъти дадох по няколко лъжички бананова каша следобед+кърма. На обед гърдата, от която си дояжда остава с мляко. Та се чудя да се цедя ли, за да не направя някое възпаление или пък не, за да не предизвиквам лактация? Ако заместя обедно и следобедно хранене изцяло няма ли да ми намалее кърмата много? Ох, то стана  за кърмаческия май от много обяснение и питане Thinking Но ако мама, която да е компетентна да сподели моля и аз.
Наздраве и от мен, тая вечер ще пия с вас, че мъжо забегна Twisted Evil

П.с. Лулумба, благодаря!  HugТова с храненията го знам от баткото, само че тогава бяхме на АМ, сега обаче с кърменето ми е чудно дали кърмата ще се регулира сама, когато започна да замествам цяло хранене?

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 23:34 от didisv

# 157
  • София
Лулумба  bouquet Hug

# 158
Aбе мами вие на колко време сменяте бибките на  дребосъците?

# 159
  • София
3 месеца Peaceсиликоновите Peace

# 160
3 месеца Peaceсиликоновите Peace
имах в предвид от износване?моите ги ползвам от 2м и ми се струват ужасно мърляви newsm78

# 161
Aбе мами вие на колко време сменяте бибките на  дребосъците?
Сега не използваме, но с баткото я сменях долу-горе на 2-3 мес. Понякога и по-често, ако я загубим ooooh!

# 162
Димяни, и аз мислех в началото да захраня с готово пюре, но тук (Катар) не можах да намеря картофен пюре. Купила съм иначе тиква, морков, ябълки и ако продължава да се мръщи ще пробвам да и дам друго пюре, само че се чудя колко да изчакам , не мисля че е проблем че не е във възторг от самото начало, но знам ли? Тя започва да връща пюрето от твората лъжичка, т.е. явно не и харесва и после си затваря устичката, за кашата така правеше,и не дава да и дам. Когато и се исмихвам все едно ми харесва пюрето, за да я стимулирам да яде, тя започва да ми се усмихва и да ми се радва, но не и на пюрето.
Оранжево небе - за количка още не съм решила какво да взема за лятна. Тук много използват колички на Graco, но тези дни като ходя помагазините ще се позагледам отново.
Относно биберони, ние започнахме да позваме биберон на 2 месеца минала седмица ги сменихме за втори път, но не съм изхвърлила първите и от време на време ги ползвам, май че не е правилно, но намерих същите да ги сменя а малката тези си ги обича.

# 163
  • София
 slavcheto_new,ако се кърмите слагай малко кърма или АМ и така правех Peace Hug

# 164
  • В светлината на слънцето
Ние пък сме си още с първата бибка, сега като стане на 6 месеца ще я сменя с такава за 6 месеца. Но той я ползва само преди заспиване нощно време - тоест десетина минути, не повече, и затова си е буквално като нова. Забравих да кажа, че ние сме с каучукови на Нук и съм много доволна.

Ох, аз отивам да лягам, че така ми се спиии. smile3507

Общи условия

Активация на акаунт