Доктор Дяволов от МД София

• 177 041
  • 851
  •   1
Отговори
# 330
Ама много сте ми интересни като си мислите, че сте единствените, дето ще раждат при някой известен доктор. Да си беше избрала безизвестен начинаещ доктор, щеше да ти е на разположение 100% от времето, щото и без това само с теб щеше да се съобразява, поради липса на други родилки. Хем се Фърляш на най-търсения, хем се жалваш, ако се случи точно за твоето раждане да отсъства. Все едно естественото раждане е по график и е можел да предвиди отсътвието си. Или вярваш, че поемането на ангажимент към всяка родилка означава да бъде наличен при всяка една през целия й девети месец???? Това са 360 дена в годината, помисли! ooooh!

# 331
  • София
Ами, тогава защо се наема да изражда, но ако случайно съвпадне да е в София, а?

А ти винаги и само планирано ли пътуваш? И все пак той е лекар, при който има много пациентки, нормалното раждане не е по график, да не пътува, да не почива, да не ходи на конференции, да си зареже семейството?!?! Айде, мислете малко и не се мислете са единствения център на вселената.

Пак казвам,ч е въпреки че е отсъствал, той се е обадил на дежирния екип да я поемат.

А това,ч е ти си решила да ходиш платено при еди кой си, е твой избор. Никой не те кара да го правиш.

# 332
Поел ли е ангажимент - поел е, да си го изпълни щом го е поел! Не говоря за потребителката на която се е обадил на дежурните. Има и други случаи на които не се е явявал по други причини. Нпример, защото жената е тръгнала да ражда, в ранна седмица и тои е казал, че няма да дойде, защото бебето така или иначе нямало да оцелее.

И аз като вас искам да предупредя бременните, че могат да си мислят, че щом ходят на частно при него ще дойде на раждането, но да знаят, че не са абонирани.

Пълен късмет ще е дали ще дойде светилото или не. Ако е в отпуска, на път, около термина ви се преориентирайте докато е време към някой друг.

# 333
Нпример, защото жената е тръгнала да ражда, в ранна седмица и тои е казал, че няма да дойде, защото бебето така или иначе нямало да оцелее.
Познавам доктора от едно собствено раждане, от един престой в отделението му и от няколко частни консултации. Това не е голямо познанство, но е достатъчно да си изградя някаква представа, предвид и че 15 години се занимавам с психология. ТА въпреки по-особения му, непредразполагащ характер и на моменти брутален изказ с по-твърдо чувство за хумор, не мога да повярвам, че е казал такова нещо!!!
Същият този доктор, преди 9 години спаси бебче в началото на седмия месец, да не споменавам колко тежеше душицата, което в момента е прекрасно едро и умно момиче, една от най-добрите в класа в училище!

Хайде да не пълним темата с "позната на позната чула, как снахата на съседката й се оплакала от доктора". Срамота е, големи разумни хора.  Peace

"Ако е в отпуска, на път, около термина ви се преориентирайте докато е време към някой друг."
Ако е в отпуска или планиран път, той самия ще те ориентира към друг! Както направи с родилките, планирани за раждане в дните около Коледа 2010!

# 334
Аз се занимавам с медицина и то с микропедиатрия, та точно на мен не ми говори кой колко грама се е родил и кой кого спасил! Характерът на въпросния лекар е "тежък", но бива приемлив, заради някой негови професионални черти. Познатата с последствие неоцелялото бебе ми е лична позната и знам на нея какво й беше. И докторът го разбирам защо не е отишъл, но е неразбираемо за майката, на нея й е стана супер тежко, че я е пренебрегнал и тя си мисли, че е едва ли не нарочно. Хайде, обясни й на майката от професионалната си гледна точка.

# 335
  • Stara Zagora, Bulgaria
Момичета, моето раждане при доктора мина и вече мога да се похваля с резултата- Виктория, родена естествено 3700 гр. По-напред бях писала колко се чудя между Токуда и МД, но мисля че направих най-добрия избор. Всичко беше точно, много ми помагаха всички по време на раждането, всички бяха супер в родилна зала и на 12 етаж после. А за доктора какво да кажа - беше при мен през цялото време, благодарение на него всичко мина така добре.

# 336
maimunkata1 честито!!!!! да ти е жива и здрава малката Вики  bouquet

А микропедиатърката повече няма да коментирам. Изумително е българското образование и как недоучили правописа на родния си език успяват да завършат подобна специалност!

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 23:28 от Doro

# 337
Думата "микропедиатрия", като и "неонатология, а също и "педиатрия" не са български по никакъв начин, та вярно нямат нищо общо с българския език и няма какво да ги коментрираш.

-педиатрия - от гр. "педус" - дете
-микропедиатрия - "микро" - малък - наука занимаваща се с деца родени преди 36 г.с.
-неонатология - синоним на микропедиатрията. Сампо себе си е тесен раздел от педиатрията.

Doro, благодаря за отделеното от теб време да направиш психологически анализ на моето образование!   bouquet

# 338
Хайде стига измислени спекулации по адрес на доктора!  Stop
Който го счита за некоректен, хич да не го търси! И без това е много популярен и търсен, някоя и друга пациентка по-малко добре ще му дойде. 

Kalifornia, това, което се опитваш да направиш е много некоректно и подвеждащо. Какво си тръгнала да развяваш из форума нещастието на познатата ти, пък и се опитваш да го припишеш на д-р Дяволов.  Mr. Green Ако изобщо е вярно това, което разказваш, той не се е появил при твоята позната, следователно няма нищо общо със случая. Дори да приема, че е бил некоректен към нея, което от нейна гледна точка несъмнено е така, с мен и още хиляди жени той е бил отговорен и коректен. Изродил и спасил е хиляди деца, в т.ч. и моето, така че не се опитвай да му подбиваш репутацията като спекулираш с нещастието на твоята позната.
Лично аз не вярвам, че той е казал това, което твърдиш. Смятам, че поднасяш историята едностранно, непълно и избирателно.

А за "гаранция - Франция" добре е да помниш, че всичко в този живот е късмет. И на доктора може да се случи някое нещастие и тогава пак опираш до късмета.

# 339
  • София
Съжалявам,че моя въпрос пробуди тази дискусия с нападки.
Истината е,че при нормално раждане съм чувала за всеки доктор,че може да не присъства поради някаква причина,но това според мен е напълно в реда на нещата.Поставям се аз на мястото да даден лекар,в случая Дяволов,който явно като много добър спецялист има много пациентки,еми определено не мога да съм 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата в болницата,защото някоя пациента може да започне да ражда.То бащите се случва да изпуснат раждането на собстевените си деца пък какво остава за лекар,случва се не само на него,а и на останалите.

Иначе аз съм с едно секцио и има голяма вероятност да трябва и второто да е така,т.е. ще е планувано,но да видим в понеделник ще се пробвам да си запиша час,дано да се съгласи да ме приеме.

Благодаря за коментарите и мненията ви!

# 340
Нека, моля, да поясня - моята позната обвинява докторът, че не е дошъл на раждането й, не аз!  Peace И естествено, че не той е виновен за сполетялото я нещастие! Никъде не съм написала, че той има вина за трагедията. А тук психоложката се опита да ми направи забележка, че не съм написала правилно медицински термин, който няма как да бъде по - правилно изписан!
Аз лично не го избрах за лекар, защото почива между Коледа и Нова година и мен не ме устройваше като вариант.
Кажете тези от вас, които са били с термини около празници, вас кога докторът ви предупреди да си търсите друг за раждането?

# 341
  • Stara Zagora, Bulgaria
Moмичета не се карайте, нормално да има доволни и недоволни, няма как да огрее навсякъде то е ясно, аз докато бях в МД след раждането- 6 дни, малко повече, че слагаха антибиотик на бебка, всеки ден идваше да ме види как съм и дали всичко е ок...човекът е доста отговорен. Освен това помни доста неща от прегледите, освен че ми помни името, което направо ме учуди, все пак има много пациентки. За празниците наистина нищо не се знае, може да родиш по-рано или по-късно, а и нормално да почива, аз не бих издържала такъв режим като неговия.  

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 21:30 от maimunkata1

# 342
А тук психоложката се опита да ми направи забележка, че не съм написала правилно медицински термин, който няма как да бъде по - правилно изписан!
Аз лично не го избрах за лекар, защото почива между Коледа и Нова година и мен не ме устройваше като вариант.
Кажете тези от вас, които са били с термини около празници, вас кога докторът ви предупреди да си търсите друг за раждането?
НЕ съм правила забележка за термина, а за правописните ти грешки по принцип. Не онези, които по невнимание и от бързане се допускат при писане във форума. А онези, които ясно показват че има какво да се желае от правописа ти. Което не мисля, че е редно, при завършилите медицина, педиатрия и т.н.
Тъй като си раждала около онази коледа/нова година, за която аз говоря, ще ти кажа, че предупреждаваше в началото на ноември, че ще отсъства за празниците - т.е. почти два месеца по-рано.

# 343
Doro, ти по това време ли раждаше, като ти гледам лентичката не сме били със сходни термини?

Помислих че ме критикуваш относно използваните от мен медицински термини. Не мен българският език не ми е майчин, така че се случва да допускам правописни грешки.

# 344
предварително се извинявам, че публикувам тук въпроса си, но имам питане към вече родилите мами в МД.  Hug
кагато двойката е без брак, за признаване на детето от таткото и името, предлагат ли услугата директно в болницата или е необходимо бащата да посети нотариус и какви документи са необходими в такъв случай?
аз ще ходя тези дни до болницата и ще разпитам, но ако някой сподели ще съм доволна да сме подготвени предварително, за което благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт