Отговори
# 90
Ей, svear,  не може така само мерси за комплиментите, ние тук чакаме рецептата за вечна красота и младост!   bouquet

Тия коренчета от този джинджър ги продават на пазара на Графа, скъпички са май Simple Smile

Близнаците, добре ме подсети за пластелин. Трябва да си взема да се занимавам с нещо. Ама като малка правех само гнездо и яйцата на Косето Босето  Embarassed

# 91
Здравейте, момичета
Тук едно хубаво слънце е блеснало - направо разкошно време. Да не повярваш, че е януари. При мен нищо ново - подготвям се за финалните етапи от шофьорския курс. Започнах да чета усилено правилника за движение, както и да решавам листовки. Най-много се радвам, че успях да хвана по-евтините курсове. Сега платих 350 лв., а от началото на годината вече струват 600 лв.
За албумчето, аз разбрах, че трябва да си пратя мейла на някоя от вас и го пратих на dtti. Надявам се не съм сбъркала нещо, защото още не ми е върнала отговор и все още не мога да вляза в албума и да разгледам новите снимки. А съм много любопитна да видя Светлето, че толкова комплименти получи от останалите момичета...
Някой има ли новини от Дани? Какво става с нея? Може вече да е родила милата.
Сега ви напускам, че ме гонят задачките. Лек ден

# 92
Свеър,как забравих да отбележа,че изглеждаш по-млада от мен,даже си го помислих,но пък се зачудих на колко си се омъжила,защото децата ти са големички JoyТака де-казвай тайната и режима дето си го споделяте с Мрасито!

Свеър-нали щеше да ми даваш сайт със сури за деца!Хайде,че искам да изкусоря Кафиирун,че е трудна в рецитирането и не се престрашавам да я казвам в молитвата Embarassed

Дуа-къде се загуби-да не си в ислямския форум?Много интересна тема сте подхванали.. GrinningЩо не им кажеш кои са ,,извънземните,,?!Скоро прочетох книга по въпроса и ми стана ясно Blush

Тахмине-какъв пластелин бе-я вземи измоделирай една торта,снимай я и изуми сестрата на момчето-да види,че и БГ можем да готвим Party

Здравей Бонбонела!И аз щях да питам имаме ли бебе или още не?

Моля ви като някой качи снимки,да казва!Аз качих някои на децата,не си спомням същите ли са като предишните newsm78

# 93
Лили, ми те слепи ли са та не виждат откакто е с мен какво шкембе  е пуснал Mr. Green

Е, Лиле, не им се иска да  вярват, че и аз мога да правя нещо като хората, нищо че не съм кюрдка  Mr. Green

# 94
Гълъбици   мои  

Правете  удо  ,има един хадис когато пророка ,с а с ,когато  е свършвал с удото си е поглаждал лицето  също като лицевия масаж по същите линии  имама предвид  Blush

После молитва и кокалите ви ще извършват великолепна гимнастика ,особено спазвайте времето ,бях чела навремето една статия че някой си колега ,като мен рехабилитатор направил някои изследвания че точното време за молитвата е много важно  за обмяната на лимфата и кръвообращението
 EmbarassedЕ и аз понякога съм от мързеливите  ooooh!

После   усмивката  и не дръжте зло в сърцето си  Когато видите нещо хубаво казвайте субханалла  Радвате се на всеки преживян миг в този живот и не забравяйте  за следващия

не обръщайте внимание на хора които ще ви развалят настроението  и казвайте Алла ихдиум
Бог да ги напъти на правия път

Обичайте бог за да ви обичат хората  

Joy Hug Joy

Лили   Извинявай  щи ти напиша на лични довечера  Откакто сварих 7 килца от лятото все бавно ми ставаше сега започнах да си броя калориите
марси е голям спец нека и тя да се изкаже  bowuu

Дано Линдичка да е по добре

Алла хфад   всичките ни деца

като гледам как децата в Газа умират в болниците аля себаб електричество  Моите проблеми ми се струват къде по малки  Praynig И казвам Ал хамдулилля

Отивам да готвя

Фи амани  лилля  

# 95
Лиле, я кажи кои са тия дето си чела за тях? любопитно ми стана. Аз нищо не знам по този въпрос. Ще питам мъжо, той е експерт по религията.

# 96
КАТЕ  Joy Joy Joy Joy Joy ве4е съм така,след като ти из4етох постингите
аз се 4удя какво да готвя тук вали и не е за илизане,а и месарите а дале4ко от нас затова мисля да пробвам едно картофено руло,взех рецептата от онзи форум пъкда видим дали ще се полу4и,ако стане ще ка4а снимки
ЛИЛИ такива корени и тук има ,но ги слагат целите като се вари 4ая,и то само ако някой иска
Даяна днес си изнахал;ства разходка с колата ,нали вали таткото ходи да прибира каките и тя се обле4е и замина с него ина4е се побърква из къщи ,добре 4е има един сайт с игри за мъници като нея
www.fisher-price.com/uk/playtime
АМАЛ4Е след малко ще ти пиша
Лиле, я кажи кои са тия дето си чела за тях? любопитно ми стана. Аз нищо не знам по този въпрос. Ще питам мъжо, той е експерт по религията.
Praynig

# 97
ДОБРО УТРО!УСПЯХ И АЗ ДА НАМЕРЯ 5мин ВРЕМЕ.

dtti нямам сестри или братя,а колко до роднина у4ила във Варна-тцък,пак нямам  newsm78
Днес сме станали от 8ч и ве4е като циганите сме с коли4ката във вкъщи,няма на4ин сестрици,много мрънка и реве,скоро ще я пращам на ваканция в Ливан при лелите й и баба й ( Flutter шега).Су доволствие 4ета вашите истории,много сте ми интересни.. Hug
Я дайте съвет как да си увели4а малко кърмата,4е от толкова стрес и безсъние,ми се струва 4е е намаляла,а това не е на хубаво.Миа не обича нищо от шише,пробвала съм много пъти,но без успех. Rolling Eyes

# 98
Сара, странно спокойствие ме обзе след като те прочетох Hug  дано накрая и аз намеря вътрешен мир за повече от 20мин  Embarassed

Деска, а така усмивката удължава живота. В Камишло е валяло, ама не знам дали и в Хасаке, много е нервно момчето, отиде реколтата май Sad

# 99
Добро утро и от мен   bouquet

Момичета не сте ме разбрали, сигурно защото не исках да влизам в подробности. В къщи няма борба за влияние. Аз говоря на децата на български а мъжът ми на арабски. В началото той говореше на дъщеря ми на английски но аз го помолих да и говори на арабски за да научи езика и да може да чете корана като порасне и хадисите на пророка(сау). Мъжът ми се притесняваше да й говори на арабски защото аз няма да разбирам, но аз му казах, че аз също така ще науча езика. Помолила съм го също да не й говори на техният диалект а на литературен арабски както някой се бе изразил, т.е. фусха, тя така или иначе ще научи диалекта. То и аз само от разговори разбирам почти всичко. Ние сме се оженили в името на Аллах и отглеждаме децата си да бъдат добри мюсюлмани, а не ги възпитаваме в едната или другата култура. Разбира се те ще приемат някои неща от моята и неговата култура, това е неминуемо, но стига да не противоречи на повелите на Аллах в това няма нищо лошо.

Става въпрос за чужди хора или роднини. Специално жените се опитват да се държат като майки на децата ми и ги възпитават, а забравят че само ние като родители имаме само право да решим как да си възпитаваме децата. От мен лоша дума не са чули, и винаги съм се отнасяла с уважение независимо какво ми е мнението за тях и те как са се отнасяли, но явно колкото по-добре се държим с някои хора толкова повече злобеят. А децата трябва да са при майка си, и да знаят нейният език защото тя е най-близкият им човек и при нужда те трябва да могат да се обърнат към нея.

В този смисъл ще уточня хадиса който някой спомена. Отишъл мъж при пророка(сау) и го попитал, кой най-много има право да бъде с него. Пророка(сау) му отговорил 'майка ти', мъжът попитал, а после кой, а пророкът отговорил 'майка ти', мъжът попитал а после кой и пророът отговорил 'майка ти', мъжът попитал после кой, и пророкът казал 'баща ти'. Първите 3 места са за майката. А после идва бащата чак на четвърто място и след всеки друг. И ако се замислим майката е тази която в трудност носи детето в корема си, тя в мъки го ражда, тя става през нощта да го храни, тя се грижи за него когато е болно.

Аз искам децата ми да знаят арабски защото това е езика на който Аллах е низпослал корана и сунната на пророка(сау). Искам те да могат да четат и да знаят религията си, за да служат на Аллах и да бъдат Негови достойни и обичани раби. Искаме аз и мъжът ми културата им да е Исляма, а не национализма и джахилията на хората. Но има хора които са джахилюн. Те са националисти и мразят различните от тях дори и да изповядват същата религия. За съжаление шовинизма и национализма са широко разпространени в арабският свят. А хадиса казва, че един арабин не е по-добър от един не арабин.

Лили, египтяните говорят малко смешен диалект, но иначе лесно произносим за нас българите. Те казват 'га' вместо 'джа', например Гамиля, вместо Джамиля. Аз обичам да се шегувам като имитирам диалектите на  различните страни, например: 'Ассалему алейкум, Изайек?' Това познато ли ти е?  Simple Smile

Джинджифила е много полезен за здравето, добре е и да се слага като подправка в храната. Прочиства тялото от токсини поне както съм чувала.

Лили, рецепта за брияни ще пуснеш ли тук? Аз обичам пакистанската кухня.

А по отношение на облеклото, в Дубай и в Египет също има разголени жени, Дубай е пълен с чужденци, които търгуват, много руснаци и РУСКИНИ. В египет и особено в кайро много жени подражават в облеклото на запада, и аз не намирам никаква разлика между това как някои египтянки се обличат от това как се обличат жените в европа или америка.За съжаление вече са малко местата където Исляма се практикува, и демократизацията която навлиза в арабският свят води със себе си и много от пороците на запада.

# 100
Мухсина, извини ако не съм разбрала правилно. За майката - и аз подкрепям, ама на мен никой н ми се е натискал да ми изземва тази функция, та затова.
При нашите до Дараа старите хора говорят на "ч". Шльонач? Как звучи? #Crazy Mr. Green
Дуа къде е наистина?  newsm78
Деси, ще чакам. А ти чувала ли си нещо за тези "извънземни" да знам накъде да дълбая?
Катя, да, така е, по тв-то даваха, че имало и слана, попарило реколтата дето избуяла. Ама като ми казаха, че вадят по 3 реколти и аз така  #Crazy #Crazy #Crazy

# 101
е, аз не съм майка, та засега няма как да ми обсебват децата.  Ама като идва вуйната тук с удовослтвие ми набутва нейните да ги гледам, нищо че не си знаеме езиците и се чудя на къде. Отиваме по магазините, децата атакуват всико да пипат, тя крещи и ги дърпа.Тя беше  супер бременна, гушнала бебето, момчето върви до нея, а момичето заспа!! и ми го тикна в ръцете, аз слаба горката, то на 4год, тежи си, навънка голяма жега, слънцето пече, аз едва дишам, детето си спи на рамото ми, аз всеки момент ще припадна, хората се  обръщат след нашето шествие по улиците , а тя тича ли тича от магази на магазин  Mr. Green

Ахмед все вика тук прекалено внимание обръщате на децата, при нас майките гонят маймуните на улицата да играят,за да не цапат. А като ни гледа как се превъзнасяме по бебето на брат ми, много ме погиграва.   Аз много обичам деца и те си ме приемат и мен за дете , вика в Сирия щели да оставят всики маймуни при мен и майките щели да сса доволни, че са се отървали!

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 14:19 от tahmine

# 102
Гълъбици мои-както сладко сме се разприказвали...Кой ще ми свърши домакинската работа?! Grinning

Книгата,дето я свърших беше за магии,как да се предпазваме от тях,рукия и т.н.
А ,,извънземните,,са джинчетата GrinningТе биват няколко вида..Ако ви е интересно,ще ви разкажа.Аллах(СУТ)е създал 3 вида същества:от огън:джинове(духове),от въздух:ангели,от земя:хора-това е според Исляма.
Та хората се бъркат,че джиновете са извънземни...То е сложно,но да не задълбаваме Simple Smile

Мухсина-всички,дето гледат арабски филми,знаят акцента на египтяните и ,,Зайците,, Laughing
Аз предпочитам да говоря на стандартния арабски.Иначе  Корана се чете както трябва,което обаче ме очудва,че българите-мюсюлмани(от турски произход),даже в книгите и учебниците пишат ,,в,,вместо ,,уа,,-много много грешно според мен NaughtyМислех да пиша на главния мюфтия,сигурно ще го направя един ден..Още повече,че в арабския няма буква ,,в,,Не бива диалекта да се налага така в религията според мен,защото се преиначава и се губи красотата на посланията в Корана.

Свеър-не знаех за ,,поглаждането,,на лицето,мерси  bouquetАз знам,че е добре и водата да не се попива,но като съм се спекла от студ-не мога Simple Smile
Пророка Мохамед-Аллах да го благослови и с мир да го дари,както и другите пророци,са били много красиви мъже,СубханАлла-хората имат склонност да вярват повече на хубави хора,не е случайно това,но Аллахуалам!А Йосеф е бил най-красивия от всички,така бях решила да кръстя бебето,ако е момче Heart Eyes

Амал-питай мъжа ти,много ще ми е интересно какво ще каже!За НЛО за джинове 100%-много книги,статии...

# 103
Кате, вярно е, че си гонят децата на улицата за да не им цапат, а после казват че им били чисти къщите щото били добри домакинки  Joy а те децата им се и възпитават на улицата те докато бистрят клюките със съседките. И как да им обясняваш, че според хадиса на пророка всеки е отговорник на стадото си, и че жената е отговорна за децата си, а не улицата или съседите. Ама нали е по-лесно да ги изкарат навън а те да си клюкарстват или да си гледат сапунките.

Тук беше организирана лекция, и една сестра разпрати смс на всички че са поканени да слушат, но пишеше : 'не водете децата си ако не смятате да ги наглеждате'  hahaha Право куме в очи, така съм се смяла, ама и тя не си поплюва. Кажи на момчето, че ние си гледаме децата, не защото е лесно а защото сме отговорни майки. Така сме възпитавани, да бъдем отговорни към децата, къщата и да уважаваме мъжете си, нищо, че сме европейки  hahaha

# 104
  • In a surreal moment!
Привет момичета кокичета , гълъбици и сестрици , пиленца и патенца мамини и златни !!!
Оздравявам бавно и славно и ... не мога да пуша , че ме задушава - едно добро от цялата работа . Но дявола ме влече и ми се въртят лоши мисли - ще се опитам да ги откажа , ама хич не съм силна ...уф...
Нямам възможност ежедневно да ви чета и пиша , само по веднъж в седмицата се пресрамвам да помоля в училище между занятията на децата и сега трябва да бързам ...

МИЛЕНКА - получих го вчера , най-накрая , но разкъсано - презапечатано е в БГ още на 28.12. но къде се е мотало цял месец и кой го е разпечатал .... карай...получих картичката и диска - Благодаря ти най-сърдечно !!! Имаш прекрасен почерк - аз не мога да пиша така красиво , все го докарвам като на първолаче или на докторски - хихихи....Да сте живи и здрави всички в къщи !

Разбрах , че е станал гаф с албумчето - да кажа , че не съм го очаквала ....хм....кво да се произнеса , ще обидя някой от нас си ....

ЕХ, .... налага се да ставам , компа е нужен .... чао за сега --- мисля си за вас , дано скоро да ме свържат в къщи !

чао и до скив !

Общи условия

Активация на акаунт