Бебета ЮНИ - 14

• 11 112
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
  • София
значи - стерилната урина е пърната урина, която се дава сутрин. трябва преди да се изпишкаш да си направиш тоалет, после пишкаш малко и чак тогава събираш урина. аз преди няколко дена давах та затова съм запозната.

я кажете тези които вече са раждали- какво представляват контракциите? една позната ми сподели наскоро че чувството било все едно се напъваш да ходиш по голяма нужда.
а аз последните дни все такова усещане имам и малко се обърках. това означава че всеки ден по много контракции имам Laughing та спаделете моля който е раждал.

# 226
  • Вече в моята си приказка...
Ама как се оправяте с тези изследвания? Аз моите немога да разчета, а гледам ли гледам. За сега нямам проблем с тях, да чукна на дърво...

я кажете тези които вече са раждали- какво представляват контракциите? една позната ми сподели наскоро че чувството било все едно се напъваш да ходиш по голяма нужда.
а аз последните дни все такова усещане имам и малко се обърках. това означава че всеки ден по много контракции имам Laughing та спаделете моля който е раждал.

Ако става дума за тези, така наречени "подготвителни контракции", представляват нещо като стягане в корема - той ти става един такъв твърд и бих казала, че е неприятно усещане.  Иначе истинските контракции, не че много съм запозната - родих секцио, но имах една-две. Те започват в корема, "обхождат" newsm78 целия корем, за да завършат в кръста...

Чакай малко  newsm78, стерилна урина не е ли тази, която се дава в едни стерилни шишенца ли, бурканчета ли да ги кажа. Купувам ги от аптеката. Могат да се ползват и бурканчета, много добре преварени...

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 14:58 от MiRa_55

# 227
Здравейте Мацки  Hug

Тамата за имената е неизчерпаема, до юни месец спокойно можем да си ги мислим  Wink
И ние все още не сме се спряли на нещо конкретно, с мъжът ми не можем да постигнем единомислие, за сега ни харесват Дариа, Дара, Ния и Никол (не сме решили на кого да е кръстено бебето и дали въобще да е на някого), като на мен фаворит ми е Дария, на мъжа ми обаче малко руско му звучало, но пък иначе като ги говорим за бебето, пита как е Дари  Laughing
Сигурна съм, че като дойде моментът, всички ще изберем най-хубавите имена на децата си  Heart Eyes

Veniti, като видях какво име си си избрала направо се сепнах. Дария е името, което и аз съм избрала за моето бебче, живот и здраве, ако е момиче. Иначе аз съм от отбора на АВГУСТовските мами, но реших да хвърля едно око и на по "ранните" мами  Wink
Спокойно бременеене на всички Ви  Grinning

# 228
Мадона и моя нос беше запушен (ама много едвам дишах,а вечер ставаше ужасно) и питах доктора ми.Той ми предписа хомеопатични капки newsm78 -абе за бременни.STERIMAR се казват и пише в листовката,че е морска сол.Доста ми облекчиха хремата! Simple Smile

# 229
  • Miami
Да се изкажа и аз за урината - аз като давах моята лекарка ме посъветва да си направя тоалета сутринта, да си сложа един тампон и чак след това да се изпишкам в чашката. Тампонът се слагал да не попадне част от течението, така характерно за бременността в урината. После си я занесох в лабораторията и така. Обаче не ми е казвала, че трябва да е първата, пък и то какво значи първата - аз  ставам по три пъти през нощта newsm78  Ако ти ги има бактериите в "първата" урина, то ще ги има в другите Mr. Green

# 230
  • Вече в моята си приказка...
Мадона и моя нос беше запушен (ама много едвам дишах,а вечер ставаше ужасно) и питах доктора ми.Той ми предписа хомеопатични капки newsm78 -абе за бременни.STERIMAR се казват и пише в листовката,че е морска сол.Доста ми облекчиха хремата! Simple Smile

Да, това спрейче го слагах в нослето на Ивчо докато беше бебе - морска вода е. Мисля, че е подходящ и физиологичния разтвор - има го в аптеките, а може и сами да си го направите. Вода и сол в някакво съотношение, не съм сигурна какво.
Иначе за нос е подходящ за бременни и Нисита спрей.

Миналия месец и аз бях доста сополива. Направих си един "бабин илач" за запушен нос - мед и чесън, стрит. Мажа това на тампонче от тези за уши и намазвам ноздрите си. Отпушва, може би и лекува, поне е безвредно.

# 231

Нещо май не сте се разбрали добре: когато бебето почне да навлиза в шийката (ама това е след доста контракции и съответно постигане на пълно разкритие), имаш чувството че много ти се ходи до тоалетна и в общи линии тогава трябва да почнеш да напъваш.  А самите контракции при раждането се усещат горе-долу като болките при менструация.

# 232
  • София
Урината - по принцип всякаква урина, която се дава за изследване, стерилна или не, трябва да е или в тези шишенца от аптеките или дори в бурканче от детска храна например, но измито добре и изплакнато с вряла вода. Стерилна урина обаче означава, че преди пишкането в съдчето, трябва да се измиете, но да не се избърсвате, за да не останат влакънца от хавлията, да се пишне малко без да се "колекционира"  Mr. Green и след това да се събере известно количество от урината. Да се занесе най-добре до 30-45 минути, като я занесете, питайте направо дали не трябва да я отворите веднага там където я оставяте - мен ме караха няколко пъти да я отварям. Тампон newsm78 така май повече се увеличава възможността да попадне някое влакънце, освен ако не се постави преди да се измиете, или поне после пак да се изплакнете. Но ако се измиете добре, чак пък от течението да капне вътре...

Контракции - подготвителните контракции не са болезнени, но ако са по-силнички, са наистина леко неприятни, да не говорим, че ако скоро не сте пикали, може да ви се приходи до тоалетна. Те са едно тотално стягане на корема, някой път направо спират дъха. Другите контракции са болки като менструалните, поне мен до това ме докараха от системата за предизвикване на раждането, но макар че очаквах да ми станат силни, нищо не се получи, дори многократно по-силни менструални болки съм имала. После ме подготвиха за секцио, та истински крайни контракции не съм имала. Но от реално раждали жени знам, че когато вече контракциите и разкритието достигнат определена фаза и те карат да напъваш, те инструктират да напъваш правилно, което не е само да се надуваш и да се стягаш, а да се напъваш все едно ще акаш. Дори някой път акушерките викат "акай, акай", за да ти докажат че това е правилния начин да се прави. Някой беше написал, че напъването при запек не било опасно, защото било много по-различно от напъните при раждане - е, не е вярно. С миналата бременност имах запек и питах лекарите в кабинета дали мога да пия нещо за това и те ми разрешиха да пия зелен чай по малко, но в никакъв случай да не се напъвам - можело да докарам ненавременни контракции. Хм, с тази си бременност пък си акам всяка сутрин, та дори от такъв позив се събуждам половин час преди времето за ставане, отивам полузаспала, ама с престоя там се разбуждам, че и се мия после - абе много е гадно заради едното акане да не си доспиш, еле пък да е в почивен ден.

По повод на мъжките и дамските цветове - моят мъж много ми се беше ядосал един път, че бях започнала да обличам бебето си в светло сини гащеризончета и един ден 3 пъти го бил попитали някакви нахално надничащи лелки "момченце е, нали" - е, като е нали, какво питате, а ако не знаете, питайте по правилния начин. Светлосини дрешки, че и дрешки от какъвто и да е цвят - просто не знам цвят, който да не отива на момиче!!! А как се бях заинатила - аз лично до втората година и половина нито една розова дреха не бях купила на детето си - стига с тия банални бонбонени изпълнения за момичета. купувах зелени, жълти, сини, както казах. О, обаче тя си имаше в изобилие розови - все такива й подаряваха. Розовите ризи, че и костюми напоследък са много модерни за мъже, ама май наистина дете момче в розови панталонки, не е най-подходящото...

Вече взех да се притеснявам - ами ако другия вторник не ми се пада честта да ме гледат на УЗ, кога ще ми кажат пола на бебето? Няма да мога да издържа още 1 месец неведение. За мен наддавания ще правите ли?

# 233
Аз няма какво да добавя до тук, тъй като вие сте се разбрали Laughing
Открих нещо за мамите от Варна и викам да се включа за малко http://www.varnabebe.com/
Иначе ми е нещо смотано днес....исках да излезем с моя- той е в София и трябваше да се прибере по неговите думи до сега,
ама нещо щял да се забави.Тук пече слънце, толкова хубаво изглежда, а аз съм си в къщи. Twisted Evil
Явно днес няма да стане!
Хайде-ставам аз и отивам да хапна нещо!

# 234
  • Miami
Тампон newsm78 така май повече се увеличава възможността да попадне някое влакънце, освен ако не се постави преди да се измиете, или поне после пак да се изплакнете. Но ако се измиете добре, чак пък от течението да капне вътре...

Споделям просто какво ме е посъветвала лекарката, на която имам доверие!

Вече взех да се притеснявам - ами ако другия вторник не ми се пада честта да ме гледат на УЗ, кога ще ми кажат пола на бебето? Няма да мога да издържа още 1 месец неведение. За мен наддавания ще правите ли?
Валентина, не може ли да помолиш лекаря да те прегледа, защото си любопитна за пола на бебето. В краен случай можеш да си платиш  Peace

# 235
абе много е гадно заради едното акане да не си доспиш, еле пък да е в почивен ден.

Joy Joy Абе мен ако питаш другото е по-гадно - по три-четири дни като не ходиш, ейй като балон се усещам и ми тежи...

Иначе как ти е главата?

За имената - тази тема вярно можем да я нищим до Юни. Благодаря за всички предложения с Г, но да си призная - не ми харесват мъжките имена и това е. Женските, друга работа - Габриела, Галина, много са хубави. Ама Габриел и Галин...  Thinking  А и в интерес на истината, свекъра ми ще се тръшка и ще цвръцка ако детето не е кръстено точно на него, което 100% няма да стане  Naughty Може и с мъжа ми да се наложи да се караме, но съм твърда по въпроса. Затова засега за момче съм си харесала Даниел (много хубаво име!) а за момиче - Стела. Да видим какво ще ни се падне.

Другите буквички, с В ми харесва Виктор, но и Оливър ми харесва (това за Вери), можете да му викате галено Оли.

А с Т - Теодор, Тони, да не забравяме Ташко (ако случайно ни завидите за рядкия шанс да си кръстим отрочето Гейлорд  Joy).

катенце, ама ти да не си кученце, не го чакай твоя мъж да се прибира, разходи си се и без него.

А всички дето не знаете гащите още, не се кахърете, аз ще съм нааай-последна - прегледа ми е чак на 20 Февруари. Ще видим тогава, Гейлордчо ли ще е или пък не.

# 236
  • Miami
Трънче, как се казва свекъра ти?
Даниел и Стела много ми харесват и са интернационални  Peace

# 237
ryan  блузката е сладурска. незнам ти колко си едра но аз вече съм мноого. от къде си? евентуално да я взема

# 238
Стела е прекрасно. И на мен ми беше сред вариантите, но повече ни устройваше с Н (Неда).

Иначе, ако на някой това ще е от помощ - Миряна, Ирен, Павла, Бетина - забелязах, че още не са споменавани, а не са лоши.

# 239
На преди6ната стерилна и аз си сложих тампон щото на 'голямото бяло те4ение' вяра нямам и вси4ко се оказа добре... Може би приемам твърде буквално това с първите няколко капки newsm78
Утре 6те изчакам пове4е и тогава 6те пикам - така и така сутрин мога да засрамя слон по коли4ество урина ... Rolling Eyes

Док. каза 4е под 100 за хемоглобин се предполага анемия, и макар 4е не се умирало било недупостимо да се изоставя тъй  smile3533 smile3534 и ми даде да предъвквам Малтофер Фол  Sick Sick Sick

Взех си и уринен тест , да видим какви са тези подли твари дето ми се мотаят в пи6каното smile3515

Общи условия

Активация на акаунт