Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е функцията на болничната комисия, спомената в контекста на болничните?
Какво означава BHS и за какво се използва?
Какво означава ФМ и каква информация може да предостави?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е функцията на болничната комисия, спомената в контекста на болничните?
Болничната комисия е група от медицински специалисти, които оценяват здравословното състояние на пациента и решават дали той се нуждае от болничен отпуск. Те предоставят подпис за удостоверяване на необходимостта от болничен. Функцията на комисията, спомената в контекста на болничните, обикновено е да преглежда заявленията за болничен отпуск и да оценява медицинското състояние на лицето. Те вземат решение дали да одобрят или отхвърлят искането въз основа на предоставената информация. В случай че става въпрос за бременни жени, комисията може също така да разглежда удължаването на болничния отпуск по време на бременността.
-
Какво означава BHS и за какво се използва?
-
Какво означава ФМ и каква информация може да предостави?
-
Какво представлява серклажът и при какви обстоятелства се извършва?
-
Какво представлява 4D ултразвуково изследване и каква информация може да предостави?

- втора бременност
The same myself
а за личенето си е до структура, по време на един мой преглед се появи едно момиче за издаване на болничен 45 дни преди раждане. тя дребна, слаба, с дебело яке - едва се вижда корем, дори акушерката се избъзика с нея сигурна ли че ще ражда и тя се съблече ... ами съвсем малко коремче, но с бебе за раждане

Не се ядосвай, просто пускай покрай ушите.

и от тогава насам ме бъзика, че като някакво невероятно откритие съм го съобщила

И на мен ми се стори на няколко пъти, ма все си викам рано е още. С третата ми бременност бях сигурна в 15-та седмица, че са те. Сега само подозирам 
Беше невероятна гледка, мъничето спеше и доки го поразбута да се размърда. Протегна се като голям човек и после пак сви крачета. Пъпната връв отиваше нагоре към главата му. Отначало си беше скрило лицето с ръчички, после го откриваше и пак го скриваше... Все едно играехме на криеница
И му се виждаше дупенцето
Ще си отида при частния да ми вземе микробиология и ще им занеса разултатите. Акушерката през цялото време ми обясняваше че няма нужда да ходя и на частно, защото за цялата бременност това, което предвижда ЗК е достатъчно - 2 ехографа, 2 микробиологии и една кръв... не думай!