РУСЕнки отново в акция!

• 13 266
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Момичета (и момчета), след малко ще пусна анкета. Ще сложа 3 варианта - 10 за дете и 5 за възрастен, 5 на 5, а също и 5 за възрастен и 8 за дете. Моля да помислите добре, преди да гласувате.
Вариантът 5/5 е поносим от финансова гледна точка за повечето семейства. Не всеки може да отдели 15-20-25 лв.

От друга страна, както не веднъж съм казвала, ние не правим карнавал за забавление. Мисля, че и пеониа, го е писла по-горе. Ние събираме средства, като събираме дарителите си на приятно място с известна доза забавление. 

--------------

Цяла нощ седях и мислих кой крив и кой прав.
Бях изписала сумати и неща, но ги изтривам. Искам само да кажа, че за момента  се отказвам от правенето на двуцветни плакати. Защото ми напомнят на залепено на вратата на яслата обявление за театър за 2 лв. Аз на така организирано нещо няма да отида, ако под това подобие на плакат пише куверт 10лв.
Ще се опитам да намеря спонсори да направим прилични плакати, от които да личи, че не сме несериозни. Моля всеки от вас да помисли не от къде може да купим нещо, а къде може да потърси спонсори. Не е задължително да ги познава.
Ходенето в домовете, събирането на дрешки, събирането на играчки, е нещо, което можем да правим "между другото" и не изисква кой знае какво време и внимание. Захванали сме се, обаче, с карнавал, на който искаме да съберем пари. Карнавалът изисква сериозна организация. Трябва самите ние да се приемем сериозно, за да ни приемат и околните така!

Знам, че вчера подкрепих идеята за по-ниски куверти, но ще гласувам за по-високите. Поне по 8 лв да е единият, а другия 5. Просто за такова мероприятие няма смисъл да излизаме на плюс с 300 лв примерно. Не си струва организацията. А все пак трябва да го направим добре и да изглеждаме стабилни и сериозни в очите на хората. Ако решим да вложим по-малко усилия, то пък тогава не си струва изобщо да е карнавал. Не знам дали разбирате какво имам предвид. Самата дума карнавал предполага нещо по-сериозно. Ако ли не, то ще е просто сутрешно кафе с томбола! И толкоз!
Съжалявам, че стана дълго. Знам, че не всички имат възможност да отделят толкова време и внимание, колкото им се иска, за тези неща, с които сме се захванали. И никой не е длъжен. Не казвам сега да зарежете всичко и да се юрнете да търсите спонсори. Единственото, за което моля, е да повярвате, че не сме просто 15 майки решили да помогнат с каквото могат и с каквото дойде. А нещо повече!
Съжалявам, че стана дълго и объркано.

Просто ако са по-високи кувертите трябва да направим подходяща реклама, в която правилно да е обяснена целта ни. За да може всяка майка да знае, че ще ДАРИ 15 лв, а не че ще плати за карнавал!!!!!!!!!!!!!!

А за времето, мисля че в последната тема решихме да е преди обяд. Не знам вече... Аз май предпочитам неделя следобед да ми е свободна от такива мероприятия. Не знам другите майки как са.

След малко гласувайте. Както казах, слагам и междинен вариант. 5 за възрастен и 8 за дете. Дано поне така намерим някакъв компромис.

bouquet

# 61
Гласувах! Peace

# 62
Преди да прочета поста на Деб мислех да гласувам 5/5 ,но тя успя да ме убеди и предпочетох  средния вариант
Просто не всяко семейство може да си позволи толкова колкото му се иска.А и идеята за прозрачната кутия според мен е много добра.Всеки,който има доброто желание и възможност може да дари още.

# 63
Деб, всичко което си написала е много ясно. И това е нещото, на което трябва да се набляга навсякъде в разгласяването - че майките не плащата, за да влязат на карнавала, а даряват парите. МНОГО ТОЧНО КАЗАНО newsm10
И ако на рекламата пише, че това не е вход, а дарение надяавам се да има ефект.

# 64
ПСМ мога да потърся такава кутия и да я запечатаме. Тогава наистина тези които имат възможност да дадат повече просто ще  го направят. Макар че и по още един лев да пуснат 100 човека, това е например наемът на заведението.

# 65
  • Русе
Разбира се, че ще има кутия за дарения. И на коледния базар имаше.
Ето http://images22.snimka.bg/004720911.jpg

# 66
Здравейте, мамчета  Hug
Толкова се радвам като ви чета и разбирам че не всички са вглъбени в собствените си проблеми, а и намират сили да обърнат глава настрани и дори да помогнат. Подкрепям с две ръце вашата инициатива   bouquet За жалост няма да съм ви от полза за набирането на спонсори  Sad Ако мога с нещо друго да съм полезна ще се радвам да помогна доколкото мога  Simple Smile

# 67
След написаното от Деб се замислих...Щом е карнавал,нека наблегнем на забавата..май е по-добре без консумация наистина.

^august12^ и jkaterina  добре дошли!

# 68
момичета,гласувах за варианта 10 дете-5 възрастен.просто ми е писнало от хора който хем
 казват че нямат пари а хем намират за глупости!!!повечето от вас мили мами,колко пъти
 вие сте се лишавали за да помогнете на каузата?и въпреки че нямате възможност когато
има нужда сте намирали начин да помогнете!!!!!!винаги!!!!!!за това се гордея толкова
че ви познавам!!!!КОЙТО ИСКА ДА ПОМОГНЕ НЕЗАВИСИМО С КАКВО,ЩЕ ПРЕОБЪРНЕ СВЕТА И ЩЕ ГО
НАПРАВИ!!!!!!!!!!!!много от вас ще кажат че наистина има семейства който имат малки
възможности,е да ама именно те в много случай затъват още повече но помагат.ще ви дам
пример от какви хора ми е писнало:имам познати с малко дете,който вечно повтарят че нямат
 пари,а в същето време ходят през ден да обядват на заведение Thinking;в тях е заредено
 с какви ли не меса,и постоянно си купуват разни  глезотиики от сорта на течни шоколади,
бонбони,е ама ще ме извинявате ама аз каквато съм маниачка на тема сладко като
нямаме пари не си купувам шоколад от 1.50лв,а вафла от 0.20ст.другия пример който мога да ви дам
 е за една жена която постоянно се оплаква че няма пари а в същото време
миналия месец направи поръчка на орифлеим за 20лв и си купи маша за изправяне на коса!!!!!
знам че съм малко остра но донякъде съдя по себе си и включването ми в това движение-
прочетох една тема за 15 септември и първия училищен ден и реших да помогна,попитах дали
 и в русе има нужда и тогава деси(kabzimalka)ми прати своите координати и каза да й се
обадя.
тогава се замислих дали наистина мога да заделя някаква сума защото имахме финансови
затруднения
и колкото повече мислих толкова повече осъзнавах че с някакви минимални ограничения от
моя страна
аз мога да заделя пари за 1 месец,и да купя училищни комплекчета за 5-6 първолака!!!!
представяте ли си колко лесно било!!!3 пъти няма да изляза на кафе с приятелки,1 път
няма да си купя нова
блузка,няколко дни ще се простя със скъпоценния ми шоколад и еи ти ги 30лв за
 1 месец и няколко щастливи деца!моята работа е свързана с общуване с хора,въобще с
 всичко каквото съм работила до сега е така.важно е как ще се представят нещата.
от тази гледна точка съм съгласна с deb че хората трябва да осъзнаят че не дават 10лв а
ги даряват!наистина извинявайте ако съм малко рязка,не искам да обидя някой,но всички влагаме
доста труд,особено вие майчета,и не ми се иска накрая да не си е заслужавало.пък и само като се сетя
за едно дете на коледния базар което имаше 50ст или левче и си ги даде за каузата!!!!
незнам мами,доста съм емоционална но пък има защо нали?в крайна сметка каквото и да се реши съм с вас!!! Heart Eyes  love001
ps:може да съм малко напориста и някой неша да не са ми ясни но ви моля да не ми се сърдите за което Embarassed Grinning

# 69
ани4ka ама ти верно си "професия Агитатор"  Grinning

# 70
  • Русе
Аз само да кажа, че много съжалявам, че пак не успях да дойда на срещата а много ми се искаше.Малката се разболя и докторът трябваше да дойде между 8-9ч. сутринта а дойде в 11,30ч. та затова пропуснах.
Прочетох всичко което сте написали тази нощ ще мисля а утре ще гласувам.
А за базара говорихте ли?И за там не остана много време.

# 71
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Поздравления за идеята,а гости премате ли на карнавала,наблизо сме и ще дойдем даже и неканени  Joy Кога и къде ще е мероприятието и от колко часа го замисляте Thinking
На нашият концерт понеже неможахме да се снабдим с билети ,две момичета застанаха с кутии за дарения от двете страни на входа и кой каквото пусне
Не съм ви изчела цялата тема,сега ще го направя,скайпа ми е   didka_the_best  ако някой иска да ми се обади  Hug
Успех в начинанието   bouquet

# 72
  • Русе
Дидка, какво да ви правим, и неканени ще ви приемем  Laughing вие само елате  Hug Плануваме карнавалът да е на 23 март. За мястото малко по-късно ще кажем със сигурност.

В този ред на мисли. Искам да помоля Илияна ако може да отиде до Рига. Времето си минава, а ние още не сме запазили. Никой нищо не казва за часа. Сутрин? Следобед? Аз казах, клоня към сутрин. Неделя 10 часа ми звучи..... традиционно, да го наречем. Ние ще отидем по-раничко да украсим. Някой, не знам кой, беше прав като каза, че ако оставим за следобед и ако пуснат една сватба преди нас няма да имаме никакво време за украси и т.н. А и аз ако съм управител няма да се съглася, щото нито сватба ще може (реално ще трябва да е до 2-3 часа), а пък само 100 лв ще взема от вас  Joy Другият ми довод е, че остава повече време така, после човек може да се разходи, да си сърши някаква работа, а не в неделя вечер да се юрне да се прибира от карнавал, да готви тепърва (всичко примерно, разбира се,  ССФ ще е наготвила рано сутринта  Mr. Green)

И така, който може да драсне по един ред за мнението си за часа, защото няма време.

# 73
аз съм категорично предиобед

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 09:34 от mona25

# 74
И аз си мисля, че е сутрешният вариянт е по-приемлив за такова мероприятие.

Ама в последно време много малко хора се включват. Хайдеее къде се губите всички??  newsm78

Искам да поздравя Деб и Аничка ( в ефир вече ) за постовете им   bouquet . Подкрепям ги с две ръце...все пак главната цел на каузата е да се съберат средства и наистина трябва да подходим с убеждението, че това е ДАРЕНИЕ  Hug И ако цялата тази организация от 3 месеца е за 300-400 лв, то това е губене на време и нерви. Нека да сме максималистки и да се постараем да съберем мнооооого парички  Hug

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 12:37 от peonia

Общи условия

Активация на акаунт