РУСЕнки отново в акция!

• 13 384
  • 251
  •   1
Отговори
# 105
Добър вечер и от мен. Много интересна и полезна акция подготвяте. Аз съм съгласна за 10.оочаса сутрин за куверта 10 / 5 е добре. Peace Аз обаче искам да попитам, освен "Съюза на ресторантьорите и хотелиерите" и кмета Йотов не може ли да се опита да се превлекат и други организации и съюзи, които да пиемат тази дарителска акция и да помогнат с каквото могат? Thinking

П.С. Само неразбрах датата 22 или 23.03 е ? ooooh!

# 106
Здравейте!Извинете,че се намесвам, но като си напишете писмата е по-ефикасно като краен резултат да си ги разпечатате и да идете лично там където ще се носят,в личният,директен разговор тоя до когото сте се отнесли ще му е по-трудно да откаже съдействие  Mr. Green
В събота ще имам срещичка тука и ще ги информирам мамите от нашата агитка за вашият карнавал,та ще видим колко ще дойдем но  Stop ще дойдем  Crossing Arms може и без деца  Mr. Green по разбираеми причини  Joy

Добре сте ни дошли!А за писмата - ние атакуваме и от двата фронта - по пощата и очи в очи. Mr. Green

Добър вечер и от мен. Много интересна и полезна акция подготвяте. Аз съм съгласна за 10.оочаса сутрин за куверта 10 / 5 е добре. Peace Аз обаче искам да попитам, освен "Съюза на ресторантьорите и хотелиерите" и кмета Йотов не може ли да се опита да се превлекат и други организации и съюзи, които да пиемат тази дарителска акция и да помогнат с каквото могат? Thinking

П.С. Само неразбрах датата 22 или 23.03 е ? ooooh!

Първо добре дошла,Лео Вени!Датата е 23.03.Имаш ли някакви предложения за спонсори?

# 107
  • Русе
Здравейте!Извинете,че се намесвам, но като си напишете писмата е по-ефикасно като краен резултат да си ги разпечатате и да идете лично там където ще се носят,в личният,директен разговор тоя до когото сте се отнесли ще му е по-трудно да откаже съдействие  Mr. Green
В събота ще имам срещичка тука и ще ги информирам мамите от нашата агитка за вашият карнавал,та ще видим колко ще дойдем но  Stop ще дойдем  Crossing Arms може и без деца  Mr. Green по разбираеми причини  Joy
 Страхотно!Заповядайте,добре сте ни дошли!!! HugЕеее,май трябва да го направим в по-късен час,а? JoyИ само за мами Mr. GreenЕ,може да пуснем и някой татко за цвят....

Момичета стегнете се малко,не става така с мънкане,недомлъвки,с работа не свършена до край,с откъслечни мнения,разхвърлчни в темите,с вечно някой неразбрал нещо...,я цени,я дата,я място...и т.н...Като се обсъжда нещо ,нека да е само то,ясно стегнато и бързо...като се завлачим као народни песни....до никъде няма да стигнем.
   Предложението да се свържем със съюза на хотелиерите и ресторантьорите дойде от моя близка приятелка.Тя посъветва да им напишем писмо с молба да ни подкрепят.Според това доколкото ги познава,не би трябвало да ни откажат.Обаче...не трябва да разчитаме за това единствено и само на Кабзи,тя никому не е длъжна.Без бой ще си призная,че напоследък толкова много се бях ядосала на мудността и безплодните ни действия,на това че вечно има някой не разбрал и недочул...че на срещи говорим едно,ден по-късно присъствали на такава пишат друго в темата...за това,че много празни приказки и постинги се леят...за това,че елементарната логика на целта ни се бърка с неща,за които е излишно въобще да се споменава.Също и за сеирджийското присъствие или "мълчанието на агнетата".Времето лекува,ама не решава задачи....не може да се чакаме с дни и дори седмици за да достигнем до елементарно решение.Не може и да мълчим,вместо изкажем позицията и мнението си.
   Бях решила да не пиша повече в темите,просто не намирах вдъхновението което ми е нужно за да го правя,и трудно щях да се въздържа да не обидя някой.
  Конкретно в случая с резервацията за РИга-много се зарадвах първоначално за офертата.Дори толкова,че не споделих,че имаме още един добър вариянт за провеждане на карнавала.
Обаче,не може едно толкова елементарно действие като запазване/резервиране-одобрение от мнозинството-потвърждаване и разрешаване проблема с консумацията да ни отнеме един месец.Какво става?Днес когато звъннах на Деведжиев очаквах да ми откаже,тъй като бяхме говорили с него да поеме програмата ни твърде отдавна...за щастие,потвърди че ще участва.Как мислите щях да имам очи да ви напиша че няма да стане?!не можем да си позволяваме лукса да се излагаме-където и да било,приказката за лъжливото овчарче всички я знаете. Втори път като почукаме ,няма да ни отворят.
Сега още месец ще се лутаме в уточняването на програмата,с измислянето на игри и някакви забавления.
  Илиана,няма място за сърдене-ти не конкретизира нито един път цялата оферта.

Поста ми не е насочен конкретно към някого...Всъщност много си цензурирах мислите и страстите докато го доведа в този вид.

# 108
браво djasta!!!!!!!!!!имаме голяма нужда от доброжелателни подритвания по задника като твоето  Laughingголяма си фурия  bouquet

# 109
  • Русе
И аз гласувах 10/5 .
Джаста    smile3525 newsm10.
браво djasta!!!!!!!!!!имаме голяма нужда от доброжелателни подритвания по задника като твоето  Laughingголяма си фурия  bouquet
Дидка ще се радвам да те видя и да се запознаем лично, както и с други мами.Ще ви чакаме  Hug

# 110
кабзи ето:адреса на централата на БХРА:http://www.bhra-bg.org/index.php?dejstvie=kontakti
Здравка Бърдарова ,Член на УС :0888508988,82 33 44

kolko pari trqbwat za otpe`atwane na pokani i plakati?

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 09:37 от mona25

# 111
АЗ имам едно предложение - нека се захванат няколко човека с организация и да поставят само задачите на другите. Нека да няма сърдити, че ще са изпълнители. Така ще бъде всичко централизирано и ако някой се сърди да се е захванал той с тази работа. 2-ма човека да са, ще има разногласие, а ние тук сме над 10. Аз също се засегнах (не ми се гледа от кого, а и не толкова дълготрайно) за това сутрин или вечер и на кого кога спи детето. Казах и да не дойда поради тази причина, аз ще си дам моя принос, но идеята е да помогнем на тези деца, а не да се доказваме. Джаста е права, че все има неразбрали, надявам се да не съм една от тях, нищо че не присъствах на срещите. И аз бях решила повече да не се обаждам, докато не ме потърсите за това, което обещах, ако все още е останало в сила, но в името на общата идея ...
Предлагам, всичко което е решено окончателно да се поства с големи цветни букви, за да се набива на очи на тези, които влязат, след няколко дневно отсъствие.

# 112
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте, вчера гласувах за цените на кувертите 10 за дете 5 за родител, но защото няма форма 5 за дете 10 за родител, според мен така родителите много по-ясно ще осъзнават значението на цената - че я даряват. Но за мен е неестествено да се афишира "Ще дарите15 лв., а ние ще ви позабавляваме, тъй като ви благодарим, ама вижте сега 0,80 лв. от тях са за паста за детето ви, 1 лв. /примерно/ е за наема на това помещение!" Привлякох се от желанието за благотворителност на майките в темата, тъй като като ученичка и студентка съм членувала в международна организация, занимаваща се с благотворителност в града, и видях доста организирани мероприятия за набиране на средства за домовете в Русе, в Могилино, в Брестовица и в Стърмен. Въпреки че организирането там се правеше от гимназисти и студенти беше доста по-ползотворно от това на карнавала. Най-вече че не се правеше с каквото имаме в джоба, а се ходи по спонсори, представяше се от какво имаме нужда и какво биха могли да ни помогнат и хората даряваха.
Наистина не съм положила усилия за карнавала, за да говоря, но не мога да приема, че ще имаме благоразположението на кмета, а ще си плащаме наем в Рига, че ще имаме съдействието на Рига, а ще си плащаме наем, че ще им докараме толкова хора на свободна консумация, от които ще имат достатъчно приход, а ще си плащаме пастите, че ще имаме възможност съюзът, за който говорите, да ни дари торта, а ние ще се притесняваме да не внесем торти, щото в Рига си имали сладкарски цех - като имат да дарят те. Но ако се пита - Искаме да организираме карнавал, колко ще ни струва да наемем ресторант? - естествено ще ви кажат цена. Ако обаче се говори с ръководството им и се обясни каузата, според мен има шанс да се съгласят да дарят за два часа помещението, а евентуалния наем - както примерно 100-те лева, да са тяхното дарение и да получат дарителско свидетелство, те имат интерес от това, така ще си намалят данъците. А и не са само Рига, някой спомена Бистра и Галина - хотел, чиито собственици имат също организация, насочена към помощ на даровити деца със и без родители, съмнявам се, че не биха съдействали по организацията на един карнавал с благотворителна цел.

И още една идея ми хрумна - за да усетят гостите още повече, че даряват, вместо форумките да правят домина за децата, разбрах, че някои от вас имат контакти в домовете, аз имам също в дома в Брестовица, все още има време и може да помолим учителите там в часове по някакво творчество да дадат на децата да измайстори всяко по едно домино, и след това имено тези направени от децата в домовете да се продават, и паричките да отидат направо за тях, а може и не само домина, а и други маскировъчни аксесоари - учитилите по рисуване имат готови подобни идеи. Предполагам, че така гостите ще са по-мотивирани да купуват домина, аз имам рамка за снимка, направена от дете с увреждане, и да ви кажа за мен е ценен сувенир в дома ми.

И според мен е по-добре мероприятието да е преди обед, не случайно постановките на куклените театри, детските шоута ги правят сутрин, както беше казала Деб, един традиционен час.

Съжалявам, че така се отпуснах много да говоря, не искам никого да засегна с думите си, възхищавам се на всички ви, защото видях как всички сте със семейства и въпреки това намирате достатъчно сила да се занимавате и с това - а благотворителността никак не е лесна, но е толкова зареждаща с живот. Ако има нужда от помощта ми, ще се отзова - дори и за срещи при спонсори, все пак пиша предложения, и е неразумно да не ми стиска да ги осъществявам.

Твърдо подкрепям Меги, че трябва няколко човека да се захванат с организацията - един с програма, друг с покани и намиране на гости и т.н., които да поставят задачи на останалите, иначе нещата мноооого ще се размият и пак ще се решава един месец едно единствено нещо, а до карнавала има малко повече от месец и половина.

# 113
Ходих в Рига и логиката ми се оказа правилна ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ВНАСЯ ХРАНА /обратното би било несериозно/.
Казах и какво сте намислили за Съюза на ресторантьорите и хотелиерите усмихна се и попита "Очаквате УС в София да се събере и да вземе решение ?"и дори и да вземе "Кой точно ще я направи "
Мои размисли:
И ако случайно някое дете на другия ден се разболее кой ще носи отговорност?Според мен наистина не си струва да занимаваме тази организация за нещо толкова дребно.
ПРЕДЛОЖЕНИЕТО: тези пасти от 0,70лв. могат да ги направят като торта за снимка и после да я нарежат.
Отношение по останалите постове няма да вземам твърде отскоро съм за да го правя.
Моля ви  до утре да решите какво правим !
Ще поема наема и тортата аз не мога да отделям толкова време като вас нито пък имам талант да майсторя разни красоти -това е с което мога да помогна.
ИДЕЯ:може да поканите за жури някой /примерно Съюза на хотелиерите и ......../  ,който после да дари чрез нас нещо на дома в Бистрица. Защото те дори да дарят торта тя ще е за децата ,които не са лишени от родителска грижа.
Много дълго и объркано стана ама като мисля за 100 неща едновременно няма как.

# 114
Мислех си за карнавалните магазини,след като ще им направим/евентуално/такъв оборот,дали не биха поели поне украсата на ресторанта безплатно.Не че няма да се справим,но др. си е да е направена професионално.От своя страна можем да раздаваме на гостите визитки на магазина,който се ангажира.

Друго-може ли всяка от нас да се ангажира да доведе определен брой хора:напр.10майки с неопр. брой деца?Така ще имаме сигурно присъствие и представа за брой хора.

Трето- на срещата Iva7 бепе права,че трябва среща с кмета,нека не си затваряме сами врати,на които дори не сме почукали.Ива,аз съм готова да дойда с теб.

И последно,но немога да се сдържа: започваме да звучим грозно и дребнаво.

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 12:02 от mona25

# 115
АЗ имам едно предложение - нека се захванат няколко човека с организация и да поставят само задачите на другите.

Peaceчакам си задачката

# 116
Мимито има добра идея за децата да направят различни неща в часовете по рисуване и да се продават. Ще се помъча да намеря начин да говоря и с други учители в русенски училища да го направят това. Ето рамка за снимки също е добра идея независимо че не е точно по карнавала.

Ще чакачм и аз задачки!

# 117
Мислех си за карнавалните магазини,след като ще им направим/евентуално/такъв оборот,дали Трето- на срещата Iva7 бепе права,че трябва среща с кмета,нека не си затваряме сами врати,на които дори не сме почукали.Ива,аз съм готова да дойда с теб.

Мона, мисля че първо трябва  да го обсъдим по-обстойно, за да не се получат разминавания и усилията на всички да са напразни! Лошото е, че времето ни притиска и трябва по-експедитивно да действаме! Ако уточним какво точно ще искаме от кмета, отиваме веднага!

# 118
Да, ще чакаме мнението на всички.И без това се получават големи недоразумения.

# 119
  • Русе
Мислех си за карнавалните магазини,след като ще им направим/евентуално/такъв оборот,дали не биха поели поне украсата на ресторанта безплатно.Не че няма да се справим,но др. си е да е направена професионално.От своя страна можем да раздаваме на гостите визитки на магазина,който се ангажира.

И последно,но немога да се сдържа: започваме да звучим грозно и дребнаво.

Не си мисли само,а действай...иди в карнавалните магазини и помоли за съдействие и подкрепа...,за спонсорство!
    Нали искаш задача,ето ти!
Звучим грозно и дребнаво защото сами се провокираме за това!Едни много чувствителни...,други без грам чувство...хората са различни.

Общи условия

Активация на акаунт