Кои са самотните родители?

• 355 144
  • 1 380
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Далече, далече
Един път лятото се оказа,че са се возили в багажника.
Това ми прилича на филм на ужасите.

# 1 291
Ще му мине. Дай му месец - два. Децата са много адаптивни. Аз като се разделих с бившия ми съпруг се изнесох за около 8-9 месеца с децата в едно жилище под наем, много хубаво и голямо. Отначало и те бяха леко притеснени, но свикнаха. После толкова им харесваше, че после много пъти са ме питали защо направо не съм го купила, да си живеем там за постоянно Simple Smile

# 1 292

iana28, това за возенето без колани е...  #Crazy Винаги ли е бил такъв твоят бивш? Аз поне от това не мога да се оплача.

Моят бивш по време на брака беше изключително дисциплиниран на тема столчета и безопасно возене на децата. От година и половина съм разведена, нито веднъж не е возил децата в града със столчета. Столчета ползва когато ги кара извън София, и то ако аз му дам столчетата, които аз ползвам, в ръцете. Понеже ми е супер "обиден", че пристъпих към развод, в резултат на което не си говорим, ако случайно не разбера от децата, че ще излизат от града, и не дам столчетата предварително, той ще пристъпи към извънградско возене без столчета. В багажника не ги е возил, но пък 10-годишния ми син се мъжделееше на предната седалка веднъж, пък и кола му даде да подкара Stop, а пък 4-годишния винаги е на задната седалка само с колан. Така че - независимо какви са били по време на брака, след раздялата най-важното им е да трият носа на бившата си, включително и чрез децата.
Няма спасение. Трябва да се учат децата да се грижат за собствената си безопасност, и да отказват да се возят до шофьора или да карат автомобил. Naughty

# 1 293
Току-що получих обаждане. Иска довечера да говори с мен и с децата. Да чуя и тяхното мнение, все едно не го знам. Заел е ролята на невинния изоставен родител. Аз излизам егоистичната майка, която разбива щастието на децата. Сети се да стане баща едва след като го напуснах и сега се опиянява от тази си роля. Нямало да се яви на делото другата сряда.
Удобно е за него. Преди години, когато бяха проблемите заради неговата любовница аз не казах нищо на децата. Сега, въпреки че аз все още нямам любовник, но имам човек до себе си, който ме подкрепя и разбира, излизам к*рва. Казал е на децата, че майка им обича друг мъж и напуска баща им заради друг. Аз бях категорична, че няма да започна нова връзка, преди да напусна мъжа си. Не исках грозни истории. А може би трябваше да го направя така, за да няма той надежда, че ще се върна при него. Не знам, много съм объркана.

# 1 294
Annabelle, не се поддавай на това. Аз категорично те съветвам да не го правиш. Бившият ми спретна същия номер. да сме говорели заедно с децата. Разговорът беше следния: Той се изправи, почти разреван пред децата и им каза: "дечица, с майка ви сме се клели, че винаги ще ви гледаме заедно, каквото и да стане. А сега тя се отмята и ме гони, сърцето ме боли, не мога без вас". След което децата се разреваха, а аз му казах да им говори каквото иска, когато са при него, при мен номера няма да мине и наистина го изгоних. Децата се съсипват от тия простотии, аз повече не го допуснах. Не го прави и ти.

нямах никакъв мъж по време на тия изпълнения, ако имах - не знам!

# 1 295
Ох, Бианка... Hug

Как да го избегна? Обещала съм да ги заведа при него довечера и да го изчакам да се прибере от работа. Страхувам се да ги оставя самички и да си тръгна, преди да се е прибрал. А и ако го направя, той ще ме съсипе със съобщения, обаждания и т.н. ще продължи с тормоза.

# 1 296
От опита на вече 7 години близо след раздяла ще ти кажа следното: Не можеш да спреш други човешко същество да натвори, каквото си е решило. Не можеш да предотвратиш какво ще се случи с децата, докато са при другия си родител. Това, което можеш да направиш е: Да не участваш и ти, докато бащата простее, да не се поддаваш на манипулации да "говорите заедно с децата", да оставаш възможно най-спокойна. На децата казвай: "Деца, баща ви е изнервен, но всичко ще мине. Заедно ще го преминем и ще остане в миналото. И аз, и баща ви ви обичаме много. Това, че големите се сърдят един на друг, не е ваш проблем. Вие нямате никаква вина за нищо" особено това последното. Да знаят, че нямат вина! Но никога общи разговори с децата, ако не сте единодушни какво ще говорите, а вие явно не сте.

# 1 297
 bouquet от сърце благодаря за съветите! Не че сама не го знаех, но друго звучи да го чуя. Благодаря, малко се успокоих!
Дори не знам дали в правилната тема пиша, но - ако ми посегне, как реагирам? Бягам и отивам в полицията или стоя на място и викам полицията? Ако децата са там, как да ги оставя сами? Ох, имам усещането, че е възможно да се случи, когато наистина си даде сметка, че ме е загубил.

# 1 298
Защо се съгласяваш да му водиш децата предварително?? Да се обади, че си е вкъщи, оставяш му го на вратата и си отиваш. От какъв зор ще му се явяваш на живо, да побъркате децата със скандалите си?

Допускаш ли, че има някаква опасност за децата??

# 1 299
Надявах се да има мир и да размисли до датата на делото. Адвокатката ме посъветва да не го дразня дотогава. Той е избухлив, непостоянен и непредвидим. Ще откажа да говоря с децата пред него. Ако иска, утре да дойде да се говорим на 4 очи.

Не, няма опасност за децата, обича ги (особено откакто се отказа да се самоубива).

# 1 300
Бъди любезна, но не му се навирай на живо. Дори моят бивш беше откачил здраво покрай развода, а той 15 години е бил кротък преди това. Аз обаче си траех и не го провокирах с нищо, разговори по 30 секунди и хайде чао.

# 1 301
Бъди любезна, но не му се навирай на живо. Дори моят бивш беше откачил здраво покрай развода, а той 15 години е бил кротък преди това. Аз обаче си траех и не го провокирах с нищо, разговори по 30 секунди и хайде чао.
То, и без да провокираш и дори да си супер любезна бивш, който е решил да си спретне скандал с теб, за да си избие комплексите, си създава ситуации сам, и от "нищо" става "нещо". Личен опит  ooooh! Подкрепям съвета да не се навираш на живо. Аз преди развода си общувах само по имейл с моя бивш. Но, имаше риск наистина да не се яви на делото, това го има винаги.

Кажи му нещо от сорта, че не искаш да му отнемаш времето, което му е писано да изкара с децата тази същата вечер. До утре, може и да му мине желанието да се карате Grinning

# 1 302
  • София
Не го прави напук на мен това със столчетата, просто си е такъв много безотговорен към всичко. И той самия си слага колан само ако види полицай...не дава мигачи и тн...а ако му повдигна въпроса веднага ме изкарва мен виновна,че правя проблем от нищото и че са се возили примерно за малко в багажника или,че са били без столове заради гумите. Няма оправия просто!

# 1 303
  • Sofia
Ох, преди няколко години снимах едни деца как се возят в багажник, да не са били твоите.... :/

# 1 304
  • София
Като нищо.

Общи условия

Активация на акаунт