Кои са самотните родители?

• 354 569
  • 1 380
  •   1
Отговори
# 465
Е и аз съм самотна майка. На английски е по-добре /single psrent/ - еденичен родител. Това показва, че си единствен и отговорен родител. Имам дъщеря на 13 год. Преди много години, когато реших да родя сама минах през толкова болка. Толкова страхове. Сега, като се обърна назад си се чудя. Дъщеря ми е най-хубавото, което съм получила от този живот. ГОСПОД Е МИЛОСТИВ. Когато ми е било най-трудно, винаги ми е помагано от някъде. Е аз не се спирах да работя и да се боря разбира се. Когато беше само бебе на 20 дена, заминах сама в командировка с колата...даже се обърнах на снежния път, но стигнах читава за където бях тръгнала. Не съм хленчила. Борба..работа.. борба..... и така до сега. Страховете са ми били напразни. Вярвайте в себе си и ще успеете момичета.

# 466
Привет и от мен, аз съм Роси Simple Smile
Надявам се скоро да съм разведена- на 1 юни е делото.
Имам дъщеря на 4 години и малко. Живях повече от седем години с БНД, от които в брак почти пет. Но повече не може така.
Вярвам и знам, че по-хубавата част от живота ми тепърва предстои. Simple Smile

# 467
Бройте и един сам татко на 32 Simple Smile. "Самотен" звучи много неточно и депресиращо, не е ли по добре да се ползва "сам"?

# 468
Добре дошъл сам татко, и аз мразя определението самотен родител. Жалко, че в българския няма подходяща дума за "еденичен родител" или нещо подобно. Както и да е ние си знаем, че не сме самотни а просто сами..На нас майките ни е трудно, да отглеждаме сами децата си, но сигурно дваж по-трудно е за мъж. Кураж, живота продължава

# 469
Аз също отглеждам детето си сама. Разведох се преди много години, когато малкият  започваше първи клас /неприятностите около развода имаха доста негативно отражение върху сина ми/. Опитах се да убедя таткото, че това е голяма грешка от негова страна, но уви. Години не поддържахме никакъв контакт. После се смени с период на приятелство и взаимно разбиране. Дойде момент на извинение за деянията и признание, че съм била права и всичко е било една голяма глупост. Не се събрахме поради ред причини. Около година след това почина  Flowers Rose

# 470
И аз да се запиша като една Горда майка,понякога самотна,понякога не  Grinning.Но като майка изобщо не ми е самотно.чувствам си се добре със сина ми,а има кой да е самотен БАщА МУ.Той е човека който даже и сега да не е самотен след време ще бъде,ние САМОТНИТЕ РОДИТЕЛИ сме си много добре,да му мислят тези които са ни изоставили,защото идва ден всичко се връща.Неисках да прозвуча злобно, но май така се получи.

# 471
Хайде и от мен честита ви тема. Аз май съм втория татко, който сам си отглежда детето. От четири години сам си гледам детето и знам, колко е трудно на Вас самотните майки да се справяте с отглеждането на децата ви. Аз разбрах едно нещо. Всички тези "татковци", които са напуснали децата си са............ Те просто не знаят какво са загубили. Аз с моето вече 9год. слънчице съм най щастливият човек на земята. Да гледаш, как едно дете расте и става зрял човек с твоя помощ? От това по хубаво няма. Толкова от мен за сега.

# 472
Ми да се запиша и аз. Още не съм станала родител, но живот и здраве декември ще се влея в редиците на самотните майки с цели две нови попълнения.  Sunglasses Таткото заяви, че още не бил мислил какво да прави по отношение на нас, от което ми стана ясно, че колкото по-рано приема факта, толкова по-бързо ще се справя. И тъй - от днес взех да го обявявам на близките си приятели, от които получих безусловна подкрепа и вече наистина се чувствам по-добре. Фиксирана съм към решаване на текущи проблеми, а не се разкъсвам от мисли какво евентуални би се случило или не би се случило. Здрава съм и това е най-важното. Всичко останало е разрешимо.
Това е... пишете ме и мен в списъка  Grinning

# 473
Хич не съм самотна, напротив. У дома е като в зоопарка. След 14г. съвместен живот, взех, че почнах да Дишам. Трудно е, не мога да отрека, но раздялата като че ли извади и у двама ни положителните ни черти, особено у бившия, и особено спрямо децата. Мисля, че човек трябва да си върви по пътечката, без много да мрънка, и да приема фактите, без да се тръшка. Доста се потръшках доста в продължение на 2 години ПРЕДИ ДА СЕ РАЗДЕЛИМ. не можех да си представя, че има сила на света, по-голяма от мен, която да разруши семейството ми. Е... има. казва се съдба. и мисля, че е за добро. Затова търпението, сълзите, безсилието, сляпата любов, финансовата сигурност, хубавите дрешки и почивки, и коли - всичко това е булшит. Развам се, че разбрах /не знам късно ли е рано ли е било/, че моето щастие е в тези три сърчица и в тези три чифта очи и нямам нужда от коректори като баща им.
Сега живеем /писах в другата тема/ отделно, децата прекарват половин месец с мен, половин месец с него, малко е тегаво, като почна да събирам куфари и учебници, но се свиква. имам желание, след време, децата да живеят у дома, без да се местят, а ние двамата да се 'изнасяме' и 'нанасяме' през 15 дни, защото така ще е по-добре за тях. не знам дали сме дорасли за това обаче... дано 'дораснем' по-скоро.   bouquet успех и сили на всички вас, и помнете - НЕ СТЕ САМОТНИ!

# 474
Еми..... здравейте и от мен.
Бащата на детето ми ще се изнася в края на месеца от вкъщи- по мое желание. Просто не мога вече да търпя подобна безучастност и назаинтересованост от негова страна.
Знам, че съм взела правилното решение и се моля всичко да потръгне от тук нататък по-добре.
Не ми останаха нерви вече....  Cry

# 475
Ето ме и мен в темичката-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513485.0
тук може да видите какво се случи с моята връзка-сега съм самотна майка с две дечица от двама татковци Crazy-пълна лудница!!!
Сигурна съм че ще се справя защото имам безусловната подкрепа на страхотните ми приятели и силата, която само една майка притежава-искам най-добрия и щастлив живот за моите съкровища Simple Smile

# 476
С огромно съжаление виждам как тази тема редовно нараства... С още по-огромно съжаление се присъединявам към нея. Имам прекрасен син на 3 г., да е жив и здрав, само за това се моля, а с баща му тепърва ще се развеждаме и разделяме официално. В момента сме в преходен момент, в който той още не се е изнесъл напълно (няколко вечери от седмицата прекарва тук, дрехите му са още тук), но скоро и това ще стане. Реално обаче аз съм си съвсем сама с детето от над половин година, а и предните 2,5 г. от живота му съм го гледала сама на 98%. Не знам как да обясня на сина ми, не знам как ще се справим психически и финансово, нищо още не знам... Но се надявам тук да намеря хора със сходни съдби, с които да се подкрепяме взаимно и да обменяме опит. Защото в момента аз съм и сам, и самотен родител.

# 477
Az ostanah samoten roditel predi 2 sedmici. S cqlata si naglost bashtata iznese ot kyshtata pechka, peralnq, hladilnik(zaedno s hranata v nego), iutiq, pasator, da ne govorq che i toaletnata hartiq sybra, kakto i krushkite na lampite. Deteto mi e na 1 godina i 3 meseca. Kak da se opitash da ostanesh s takyv myj? Znam che nqma da mi e leko. Deteto trygva na qsla septemvri mesec, a az shte rabotq na 2 mesta. No za bashta mu ne iskam i da chuq. Po-dobre sama, otkolkoto s takyv myj.

# 478
Здравейте и от мен  bouquetНа 36г. съм имам момиченце на 4 години и в момента се развеждам, но не съм отчаяна а по скоро по мобилизирана от всякога.Мъжът ми след 7 години гаджета и 13 години брак, реши че е много велик и иска да си живее живота, като и не ме подмина да разбера за неговите любовници, така сега съм сама и да ви кажа честно от нищо не ме страх и най вече от самотата, защото преди не можех да си представя че ще бъда сама, а сега и се наслаждавам защото никой не ми трови живота.

# 479
Оооо,и забравих да се представя все пак..Щастлива самотна(за сега..) майка на три годишен юнак. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт