Идеи за бизнес?

• 137 365
  • 870
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Да следя и аз тук

# 121
Момичета, страшно ми хареса темата и това, което сте написали тук. Искам да споделя моята идея и ще се радвам да чуя и вашите коментари и мисли.
Дамски клуб, в който дамите да избягат от снобарските и лъскави такива, които се навъдиха. Да се отпуснат в приятна и спокойна атмосфера, да си напрявт един масаж, да изигрят една каланетика, да изпият един фреш, да обменият мисли.
 Ако имат проблем да го споделят и да им бъде предложен изход от някаква ситуация.
Освен това - не зная дали ще е удачно - да има кът за онези, които имат дечица, искат да ги заведат на приятно местенце за игра, докато те се отпускат под ръцете на масажистката ......... знам ли . .... нещо комбинирано, но не съм сигурна дали тази комбинация е удачен вариант ..... Чудя се също - в центъра или някъде Бояна, Симеоново, също се чудя - къща или апартамент под наем ....
 Та това са моите мисли ......... какво ще кажете вие  Grinning

# 122
Имам супер печеливша идея за бизнес, но ми трябват колко 250 000 $ Sad
Затова ще тегля 40 000 евро кредит и останалото със съдружници.
Стискайте ми палци. Praynig След 3 години ако тръгне бизнеса ще ви сабера всички който сте стискали палци на по бира.

А като отворя бизнеса и не е тайна, ще пиша тук да си направя малко безплатна реклама  Wink
Е така само ни караш да гадаем Thinking

# 123
  • София
joanna, хареса ми идеята ти и аз съм мислила в подобна посока. На мен ми се искаше да има място, като съм си взела 2-3 часа отпуска от дете, да мога малко да релаксирам. В момента мога да ходя само по магазините и съответно се изморявам още повече. Лично за мен трябва да е свързано с приятно общоприето занимание, сега се сещам нещо като съвремена читалня, 2-3 часа да си чета книжки и вестници на удобно диванче. Иначе комбинация детски клуб и козметика има в Джулиленд, има и салони за масажи. Може би няма маркетиране на масажите в посока майката.

Да ви питам работим по един проект, които няма да е с идея печалба, но пък е за децата. Разработваме проект за мини детска градина, като идеята е да е с активно родителско участие. Около 15 деца 3-4 и 5-6 години да се отглеждат в кооператив, като родителите участват активно дали с труд по ремонти, снабдяване с продукти, водене на документацията, също много ми се иска да има често общи занимания деца с родители. Ако може майката /или бабата/ да отделя 4-5 часа в седмицата и да помага в градината. Въобще родителите да бъдат активно ангажирани, така ще се запази връзката с детето, а и бързо ще се решават проблемите. Администрацията знае за нашата идея и ще търсят начин за легален статут на тези кооперативи, най-вероятно и спонсорство за част от издръжката. По нашата организация, доплащането от родителите ще бъде може би около 200-250 лв., но пък децата ще бъдат малко, ще има възможност за определяне на храна, играчки и ще се доближава до домашно отглеждане. Какво мислите вие, дали на част  родителите ще им хареса тази идея. И моето виждане е, че тази организация за отглеждане е точно за хора със свободни професии, собствен бизнес или по-нестандартно работно време.

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 12:16 от TanyaMG

# 124
TanyaMG страхотен проект Peace,дано се осъществи-сигурна съм,че ще има родители,които  искат да се включат.Аз бих участвала като започна отново работа (за да мога да си позволя тази месечна сума за детска). Wink

# 125
TanyaMG, идеята е наистина чудесна за родители, които имат свободно време. Аз например не бих могла да се възползвам от нея, не бих имала възможност да се занимавам с документация, ремонти и т.н., но има много хора, които сигурно биха се заардвали на такава опция.

# 126
  • София
TanyaMG, ако съм разбрала правилно идеята ти, смятам, че този проект ще е идеален за децата. Но ако трябва да заплатя 250 лв. и отделно да се занимавам с документация, ремонти и т.н., лично аз не бих се възползвала. Желая ти успех.

# 127
  • София
Идеята е родителите да се занимават около 10 часа месечно с организационните неща. Например 1 път в месеца общо да се съберат и почистят помещенията и играчките. Ако има майка счетоводителка, може за 2 часа в седмицата да оправи документацията или някой в събота като си прави пазара да купи сокове и плодове за децата. За всички тези организационни неща може да се наемат и външни хора, но тогава цената ще стане по-висока. Да, по принцип ми е интресна нагласата, дали искате да участвате в детско-градинските процеси.
И друго моята основна идея е, родителите да участват в заниманията, например 2 пъти седмично да има 90 мин. игри с мама, защото това е добре за детето. Да има 1-2 пъти в месеца лекции или срещи за възпитанието на децата. А за това вече ще трябва време.

# 128
На мен ми е по-удобно да ползвам детегледачка честно казано. Не се притеснявам, че детето няма да има социални контакти с др. деца, първо има брат, второ, има братовчедка, с която често си играят. Аз самата май не искам да участвам в детско-градинските процеси, но съм сигурна, че много други жени биха пожелали Simple Smile

# 129
  • София
Tess, благодаря ти за отговорите, насочиха ме към някои неща. Simple Smile
Иначе сега ще правя бюджет с всички консумативи, застраховки, режиини и куб други разходи и ми е интересно колко ще излезе издръжката на 1 дете.

# 130
TanyaMG на мен ми харесва тази идея. Бих се възползвала, стига да ми е удобно мястото. Сигурно си чела статиите за съвместно отглеждане на деца?
http://estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&itemid=-2&cid=3005
Има нещо общо с твоята идея. Вярно звучи малко странно за прагматично мислещите - хем 200лв, хем ангажименти, но си мисля че е полезно за цялото семейство.

Друга подобни идеи ми хрумват - за център за майки с бебета и малки деца. В него да има възможност за социални контакти на майките, библиотека за специализирана литература, място за съвместни игри на родителите с децата, консултации и лекции от специалисти - лекари, юристи, социални работници, психолози, всичко свързано с отглеждането на деца. Може да се комбинира и с детска кухня или място за съвместно приготвяне на бебешка храна от майките.
Това също изисква голямо помещение, но пък е приложимо за цяла верига такива центрове - във всеки квартал или град.

# 131
  • София
Наслуки, идеята има общо с майките от естествено. Пуснах тук за да върви дискусия в определена област. Нали пишем хора с идеи в областта на бизнеса Simple Smile Чудя се дали като направя бюджета да го пусна  тук, да видим дали съм пропуснала нещо. Или поне ще ви кажа колко е издръжката на едно дете без държавни дотации и в по-добра среда на отглеждане. Може би ще е полезно за хората, които искат да правят бизнес в областта на образованието.

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 14:05 от TanyaMG

# 132

Друга подобни идеи ми хрумват - за център за майки с бебета и малки деца. В него да има възможност за социални контакти на майките, библиотека за специализирана литература, място за съвместни игри на родителите с децата, консултации и лекции от специалисти - лекари, юристи, социални работници, психолози, всичко свързано с отглеждането на деца. Може да се комбинира и с детска кухня или място за съвместно приготвяне на бебешка храна от майките.
Това също изисква голямо помещение, но пък е приложимо за цяла верига такива центрове - във всеки квартал или град.

Прекрасна идея. Всъщност, мислим и в тази посока, но ще се възползвам от предложението ти, резюмирано така добре!

# 133

Прекрасна идея. Всъщност, мислим и в тази посока, но ще се възползвам от предложението ти, резюмирано така добре!

Присламчвам се, ако търсите съмишленици.
Чувала съм, че може да се организират такива неща съвместно с общината, ако се регистрираш там като център за социални услуги, но не ми е много ясен механизма, както и условията за това.

# 134
Чувала съм, че може да се организират такива неща съвместно с общината, ако се регистрираш там като център за социални услуги, но не ми е много ясен механизма, както и условията за това.

Благодаря много за сламката! Ще питаме за подобно нещо много скоро. Моля те, ако наистина те интересува, поддържай връзка, драсни ми на лични.

Общи условия

Активация на акаунт