Идеи за бизнес?

• 137 378
  • 870
  •   1
Отговори
# 210
..имам желаниетО за това, но понеже не съм се женила, т.е. не сме правили сватба и за това не знам където хората правят "грешки"  Confused Може би ми трябва обучение...или да взема да си направя една сватба, че да "вляза в час"....

....макар, че днес говорихме с МирО и не и тази ми идея отиде в коша Tired Човека иска

Абе, то да се жениш чак не е нужно. Но си трябва опит и поне едно парти трябва да си организирала. Аз, преди да организирам събития в собствената си фирма /за 130 души/, доста събития съм организирала на заплата. Не бих се захванала иначе. Много организация /кетъринг, зали, осветление, техника, озвучаване, аксесоари и т.н./, координиране на хора, непредвидени ситуации, които дори не можеш да си помислиш, че ще ти се случат. Детайли, които, ако не ги изпипаш, могат да съсипят всичко.

# 211
  • най-шареното място
запис и от мен
Организаторите на всякакви събирания май се роят, но това не значи, че са добри, така че защо не

# 212
  • София
За събитията си мислех, че няма подходяща организация за малки семейни сбирки до 20-30 човека. Малко е трудно да поканиш  в дома си толкова хора, а да наемеш част от ресторант не е така фамилно. Ние рождения ден на детето го правим в една заличка на ресторант, която е точно за 20-30 човека и е много приятно, хем сте само вашите роднини, могат децата да си играят в един край, ние каним и анимация и е много приятно. Семейство се става 1 път, но всяка година има поне 1 -2 семейни събития - рожден дене, имен ден или нещо друго. Аз съм мислила в посока за организиране на малки семейни тържества.

арт мама, много ми харесаха творенията ти.  bouquet А да ви кажа и също си мисля за някакъв он-лайн магазин с добра реклама и организация, където да се продават изработените от майките този форум неща.

# 213
  • най-шареното място
Мерси TanyaMG!

За онлайн магазин идеята - скоро направихме онлайн магазин и още го донагласяме, нямам дългосрочни наблюдения все още. Но мисля че като се имат предвид предимствата на онлайн търговията и творенията на майките, идеята е добра.

Нашия магазин е за ръчно изработени подаръци, и понеже повечето творения са точно такива, веднага мога да предложа действащ магазин, в който да се предлагат. Системата е подходяща и гъвкава, така че ако проявите интерес ще я развием бързо за целта.

# 214
арт мама страхотни неща,направо не мога да им се нагледам! newsm10

# 215
  • София, България
..имам желаниетО за това, но понеже не съм се женила, т.е. не сме правили сватба и за това не знам където хората правят "грешки"  Confused Може би ми трябва обучение...или да взема да си направя една сватба, че да "вляза в час"....

....макар, че днес говорихме с МирО и не и тази ми идея отиде в коша Tired Човека иска

хе хе , Дидке  Hug

да не си му показала моя много убедителен постинг  Hug  ?

# 216
Милички обяснете ми повечко за онлайн магазина - малко съм боса на тези тема,а мога да шия спални комплекти и това е една добра идея - да шия и продавам.Но как става?  newsm78

# 217
арт мама  много са хубави нещата ,но са много скъпи
знам  че за ръчната изработка е така , дано да има повече ценители

мога да дам идея за бизнес във варна
ЧАСТНА ДЕТСКА КУХНЯ 
няма нито една

има и други празни ниши за деца , но тази за кухнята е съвсем празна и който я заеми ще има гарантиран успех

# 218
а някаква идея за бизнес в бургас може и с партньор-даже още по добре Grinning

# 219
  • най-шареното място
Милички обяснете ми повечко за онлайн магазина - малко съм боса на тези тема,а мога да шия спални комплекти и това е една добра идея - да шия и продавам.Но как става?  newsm78
Можеш да използваш онлайн магазин, сайт за търгове или да си направиш магазин. За първите две - намираш си магазин в интеренет чрез търсене с търсачка като гугъл например, проучваш условията и си избираш. За собстевен трябва проучиш хостинг, софтуъера и подръжката например.

Ако искаш ми пиши на лични.

Yasmina, мерси!
Аз не съм ползвала кухня и винаги съм ги намирала, за излишни, но защо не се съберете няколко майки - почитателки и не направите?
Аз лично смятам, че е много трудно да се направи добра кухня и периода и за ползване е около 4 до 6 месеца за дете и то в периода на усилени разходки. Ако има начин да се направи обаче ще е от майки точно! Така че пробвайте! Трябва да сте подготвени само, че за да постигнете строги правила и качество, ще се наложи сериозно разминаване с цените в общинските кухни /освен ако няма програма за подкрепа от общината?/.

за мойте неща: наистина ръчната изработка вдига цената. За съжаление, моите проучвания показват, че често и материалите на масовото производство са много  по-различни като качество и произход и това задълбочава разликата в цените. Подобно мисля ще е в кухня, в която се правят тестове на храната и се полагат специални грижи за произход и начин на приготвяне на храните, условия на съхранение и т.н.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 21:24 от арт мама

# 220
  • София
Тази идея за online магазините е интересна и ако искате да я развием, като съберем информация. Доста майки искат да си продават творбите, а има и майки, желаещи  да я упражняват като собствен бизнес. Да споделим неща от организацията - доставчици, складове, доставка до клиентите, реклама и популяризиране, рекламации и други дейности по организацията на магазин. А също и линкове към магазини /може би са по-скоро тип "търгове"/, които предлагат възможност за продажба на собствени творения.

Например при доставчиците, аз си представям, че ще се заявават малки количества, защото няма да се поддържа голям склад. Как е по-добре за всяка поръчка /с 2-3 стоки/ да се прави тур "доставчик-клиент". И понеже обемите не са големи, може би отстъпките ще са ниски.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 16:18 от TanyaMG

# 221
  • най-шареното място
Да, не е лоша идея, но на общо основание е трудно да се каже какво ще работи. Според мен не всяко нещо може да се продава успешно в интернет в нашата страна. Спецификата на стоката е от значение обаче, не само за това дали би се продавала, но и как ще се организира доставката, рекламата и дистрибуцията.

Ако става въпрос за търговете - има сайтове, в които се регистрира стока на принципа на е-bay, и след осъществена продажба всичко по продажбата се организира от регистриралия обекта на сделката. В този случай всичко е както си го направиш - за количество, доставка, рекламации, отсъпки, плащания, дава се максимална свобода сякаш.
За съжаление няма списък с адресите на сайтове за търгове, но съм срещала няколко с подобна организация.

# 222
  • Варна
арт мама  много са хубави нещата ,но са много скъпи
знам  че за ръчната изработка е така , дано да има повече ценители

мога да дам идея за бизнес във варна
ЧАСТНА ДЕТСКА КУХНЯ 
няма нито една

има и други празни ниши за деца , но тази за кухнята е съвсем празна и който я заеми ще има гарантиран успех

Това е много отговорно и свързано с много иституции.Освен това непечелившо

# 223
[мога да дам идея за бизнес във варна
ЧАСТНА ДЕТСКА КУХНЯ 
няма нито една

Това е много отговорно и свързано с много иституции.Освен това непечелившо

Аз все си мисля, че 3 порции (първо, второ, трето), срещу 6 лева, си има печалба.

# 224
Eй сега ще ви пусна един линк.Мамите в Пловдив са много доволни и не е единственната .Според мен печалба има.А и удобството да ми я носят до вкъщи е добро предложение.        http://www.1spoon.hit.bg/         

Общи условия

Активация на акаунт