Идеи за бизнес?

• 137 385
  • 870
  •   1
Отговори
# 90
  • Popovo, Bulgaria
Хубава тема, не бях я заглеждала, докато...не излезе вероятността след някой друг месец да остана без работа. На постоянен договор съм, но има такава вероятност и питанката идва - какво ще следва??? Заем имаме голям и трябва нещо да реши. Бих работила нещо надомно.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 08:37 от jessif

# 91
  • Монтана
Относно Търново-какво ще кажете за смяна на прозорци ,врати ,изолации и т.н?

# 92
Относно Търново-какво ще кажете за смяна на прозорци ,врати ,изолации и т.н?
Пълно е,няма ниша с този род дейност.

# 93
Истината е, че на пръв поглед всякакви ниши изглеждат запълнени, но това не значи, че човек не трябва да се пробва. Иначе как ще разбере струвало ли си е или не.

А за англичаните в Търново е вярно, пълно е с такива, както и в Русе с румънци  Simple Smile

# 94
Аз не съм от Търново, но гледах по телевизията, как един англичанин си е направил мини цех за техни специфични колбаси и му вървят доста добре сред "месните англичани"

# 95
Много хубава и полезна тема, момичета- ще я следя с интерес. Нека сега и аз да споделя моят опит в частния бизнес - преди да забременея с малката имах доста добре развиващ се бизнес, но когато поради сериозните ми здравословни проблеми се наложи да вляза в болница от почти началото на бременността, та до края, моите добри съдружници успяха само за няколко месеца да докарат фирмата до ликвидация и на нейно място изникна нова със същата дейност, но собственици бяха само те/ едно е да делиш на 4, друго на 3/. Всичко това, безпомощното положение, в което се намирах и никаквата подкрепа от съпругът ми ме карат и сега, въпреки познанията и опита който имам, да си седя в къщи и да се чудя какво да правя и как ще я карам занапред. Имам достатъчно капитал, за да почна нещо, но нямам силите и вярата в себе си да тръгна пак отначало. Покрай детето идеята за детски център/но с много повече функции/ определено се е загнездила в ума ми, но това си е сериозен проект и според мен е невъзможно да се осъществи от сам човек. А съдружници / и то коректни/ не се намират като си седиш вкъщи или излизаш на разходка в парка. А идеи за бизнес - не е като да няма -едно студио за интериорни проекти / но наистина качествени, включващи целия процес от идеята до изпълнението/ със сигурност би имало достатъчно работа в град като София  Peace

# 96
  • София
ellian, много съжалявам, че така са се развили нещата. Но това е много важен аспект. Мъжа ми също започна бизнес в съдружие, след около 7-8 години се наложи да се разделят, като последните общи 2 години бяха доста трудни в емоционален план. Знам колко му беше трудно да преодолее огорчението. Винаги съм му изтъквала, че така по-лесно са се научили и все пак опита в организирането на процесите си остава за човека, но на него му беше много криво в началото, дори и до сега като се сети. От 5 години аз съм му съдружник, не съм му равностоен в работата, само на документи, но поне нямам претенции. Но това разочарование е като травма, разбирам те как хем не можеш да се довериш, хем чувствах, че сам не можеш. Аз от няколко години наблюдавам бизнес партньорствата и се чудя защо едни успяват, а други се провалят. Има ли парвила, разпределение на задачите и т.н., които да направят партньорството успешно. Това е сериозна тема и просто го маркирам.

И още нещо, то е подобно на идеите на malko_mishlence, вчера получих рекламен е-майл за нова услуга на работното място, офис релакс - идват млади хора и ти правят 15 мин. масаж и гимнастика в офиса. Стана ми много приятно, че някой вече работи и им пожелавам успех! Simple Smile

А и исках да ви попитам знаете ли някакви женски бизнес организации? Търсих обаче попаднах на едни много претенциозни или на европейски проекти.

# 97
Tanya MG, като гледам повечето малки фирми около нас са започнали в съдружие и в последствие се разделят. За съжаление, много хора не са емоционално узрели за коректни отношения. Все пак, в последните десет години хората започнаха тепърва да се учат как се правят тези неща, и то от грешките си. Според мен, най-често се провалят съдружия с хора, които до вчера са били недоволни служители и изведнъж са решили да работят за себе си. Сблъсъкът с реалността е като с товарен влак. Изведнъж им просветва, че да си на така мечтаната позиция ШЕФ, означава само отговорности и грижа за хиляди неща. Нещата често приключват с обвиненията на съдружници, на служители, на кого ли не, че нещата не вървят.
Според мен номерът е човек да не се отказва при първия провал, а да се научи как се правят нещата. Дори да имаш бизнес и да фалира, можеш да започнеш друга дейност, възможностите са хиляди. Но повечето хора се отчайват и се връщат пак на заплата, като споменът за бизнес опитите, само им докарва неприятни усещания. Мисля си, че това е заради погрешното ни възпитание още от детска възраст - грешките се наказват и ни карат да се срамуваме от тях, вместо да ни научат как да се поучим от тях.

Тази идея с релакса в офиса е супер яка. Изобщо, всякакви услуги по офисите особено в крайни квартали, са печеливши. Преди години имаше една фирма, която предлагаше готвена храна по офисите. Поръчваш си от предния ден, минава човек, взема ти поръчката и на другия ден ти я носи. Много вкусно, винаги топло и не излизаш от офиса, ако нямаш време.

# 98
Кетъринг вече се предлага масово. Освен специализираните фирми, всеки ресторант почти има доставка.
Нали я знаете онази история. Изпратили представител на една фирма на един остров да види има ли пазар за обувките им.
Той докладва : "Тук всички ходят боси! Няма никакъв пазар."
Друга фирма изпраща свой представител, който докладва:
"Тук има огромен пазар! Всички ходят боси!"
Извинете ако се повтарям, това го пише по всички учебници.

Четох в сп. "Мениджър" перспективните сфери според тях. Това са обучение, здравеопазване и развлечения.

Важното е да правиш нещата както трябва. И пак опираме до персонала. Ох.

# 99
  • Въпрос на гледна точка...
Темата е много интересна Grinning
И аз имам една идейка, но живея в малък град и нямам идея как може да се осъществи Rolling Eyes
Например, често на човек му се налага да се възползва от услугите на майстор. Било то водопроводчик, мазач, токаджия и каквото се сетите там.
До тук добре, ама като ти потрябва такъв човек и като му нямаш координатите....
Та идеята е точно за такъв " горещ телефон", чрез който могат да те свържат с въпросното лице. Wink

# 100
  • Въпрос на гледна точка...
 Rolling Eyes

# 101
И аз искам да се захвана с нещо , ама не знам с какво  Rolling Eyes а и момента май не е много подходящ

# 102
Не прочетох всичко,но на мен ми се върти идея за еврофутбол а в нашия квартал наблизо няма,вие каво мислите?В сайта им пише,че изискванията са помещение 30кв. и фирма

# 103
Навремето са се изкарвали много пари от Еврофутбил, предполагам и сега не е зле, но нямам никакви преки наблюдения. Сигурно може да се провери на места, които вече работят успешно.

Мен лично не ме привлича идеята за каквото и да е съдружие. Край мен едно успешно не съм видяла, винаги накрая някой прецаква някого образно казано. Бизнесът винаги зависи от много неща - доставчици, клиенти, служители и т.н., не искам обаче да трябва да мисля и за евентуален съдружник и проблемите му.

# 104
  • София
malko_mishlence, ако търсиш инфо по тази програма за чираци - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=454032, изпълнител най-вероятно ще са агенцията по заетостта, има и в момента подобни програми, но от линка има нови неща. Бюрата по труда ще дават повече информация, когато я получат Rolling Eyes Аз ще ги обиколя към края на есдмицата. Има ли някой с реален опит с тази програма?

За Еврофутбол не знам конкретно, но сега се сетих, че  една приятелка се опита да прави каса на Мобилен оператор, изискванията ги беше спазила, плюс помещението трябваше и стока да зареди. Обаче 4 месеца я мотаха, тя плащаше по 1000 лв наем на месец и се отказа. Та си мисля, че трябва първо за си развил магазина или кафето, или да имаш много добри връзки с хората, които одобряват обектите. Също не знам възможно ли е да отидеш в Еврофутбол и да обсъдите къде има нужда от нови обекти и ти да търсиш в този район. А като бизнес възможност, нямам представа

Искам да ви питам за наемите, вие мислите ли, че бизнеса може да понесе наемите. Магазин на прилично място е късмет, ако се намери за 25 Евро/кв. А помещение за детски клуб, ако е около 100 кв., на не много търговско място излиза около 1000Евро. Аз гледам цените от сайтовете за имоти и се чудя това ли са реалните цени на наемите или има преговори, или с търсене може да се намери нещо по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт