Идеи за бизнес?

• 137 279
  • 870
  •   1
Отговори
# 390
До колкото зная има забрана за продажба да дрехи втора употреба за бебета и деца, но до колко години не зная. Ако някой е запознат да поясни.
Колкото до интернет магазин - намирам идеята за много добра, чудно ми е само юредически как може да се осъществи, трябва някой като фирма да застане зад това.
superslavy, като си писала в началото за историята с вашите наемодатели все едно си разказала нашите случки и преживявания от последния месец. Имаме си договор който изтича след половин година, но конкуренти от същата улица отишли при хазайката и й предложили два пъте и повече по-висок наем + тя да им работи в магазина на 4 часа. В един и същи ден ни съобщиха че ни вдигат наема от 300 на 500 лв. и по-късно същия ден че искат да освободим помещението щото някой щял да им даде 700.  Sick На тази улица работим 6 години, в този магазин от половин година, наема към въпросните наемодатели не сме забавили нито с ден, отделно баща ми уреди стари натрупани сметки от предишни наематели. За мен е ясно че всичко това се прави единсвено и само въпросната конкуренция да ни разкара, не ми е ясно обаче как алчната ни наемодателка и за миг не се усъмни в тази "златна оферта". Разказвам това не за да се оплаквам - нормално е всеки да се следи интересите, но има елементарна лоялност. Помещение намерихме за 1 седмица, но как да си пренесем клиентите от цял един квартал на новото място?
Изхождайки от опита ми бих посъветвала по добре да се изтегли заем и да се купи помещение и после да си плащате заема вместо да плащате наем и всеки месец да треперите дали няма да ви вдигнат наема, дали няма да ви изгонят.
Другия ми съвет - няма бизнес в който ще получите пълна възвръщаемост веднаха. Особено заемайки се с търговия първите, 2-3 години трябва да имате и други доходи. 
Бъдете смели, но и разумни! Успех на всички   bouquet

Linkata, при нас нещата се развиха в неочаквана посока. Денят, в който планирахме да се изнасяме се споразумяхме  хазяйката и останахме. Явно нещо е развалила отношенията с нашата бивша продавачка, на която беше обещала магазина и след като й предложихме значително по-висок наем останахме. Нашата бивша продавчка се беше подготвила да се нанася-мебели, стока, касов апарат... Дето се вика, който копае гроб другиму сам пада в него.
Моят съвет  е да се борите и предоговорите условията. Магазин се разработва адски трудно на ново място. Успех.

# 391
Истината е, че да работиш с деца си е голям майсторлък. Аз например не съм подходяща за детски центрове, нито подход ще имам, нито търпение. Има си хора, на които просто им идва отвътре и тогава няма как да не потръгне според мен.

# 392
извиниавам се че така се намесвам но темата е срахотна много ми помага защото идващата седмица се пребирам от чужбина и мисля да развиа ниакакав собствен бизнес

# 393
TeriYaki, идеята ми е от доста време, няколко месеца събирам инфо и смятам ли смятам. Установих, че ако мястото е хубаво, рекламата е готина и персоналът добре обучен - може и да се печели прилично. Онзи ден бяхме в Бъни (Стрелбище), сменили са аниматорките, е - супер купон спретнаха двете момичета, непрекъснато играха с децата и децата се кефика максимално. Е такова нещо искам само че в два варианта вънка и вътре. Дано се преборя за местото, че е общинско. Много мами ме разубеждаваха, но засега установих, че може и да имам шанс.

# 394
нещо се скапва нета и публикуването е адски бавно и с грешки - сори за повторението

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 15:01 от D.Stoyanova

# 395
D.Stoyanova аз смятам, че колкото човека питаш за нещо което си решил да правиш (като бизнес), да не кажа 100%, ама поне едно 80% ще ти кажат, че няма да стане, щото е трудно, или щото един какво си. Щом имаш желанието, и смяташ, че ще се справиш - направи го.
Аз също като Tess не съм за такава работа. Моето си дете ще отгледам, ама някак си не се виждам да си играя с децата и т.н. Виж тинейджъри друга работа  Mr. Green
ела, добре дошла, пожелавам ти успех и да се похвалиш после  Hug

# 396
Tsvetito,ако ти трябва някаква помощ за сайта,можеш да разчиташ на мен - от компютри не разбирам,но каквото друго трябва - насреща съм Peace

# 397
svetli333 благодаря Simple Smile
Дадоха ми един линк с готови такива сайтове, ама трябва да го разучавам, та да видим кога ще намеря време за това. Като се получи нещо ще пиша, че да обсъдим как е най-добре да се направи, какво да има, да няма, как да се казва самия сайт и т.н. Simple Smile

# 398
ОК,разчитай на мен PeaceНо не трябва ли първо да питаме BG-Mamma?

# 399
Трябва ли сайта да е към тях? Ако ще е така, не мисля, че ще имат нужда от мен Simple Smile

# 400
Ти предлагаш да си направим отделен сайт,правилно ли съм разбрала?Нека и другите си кажат мнението,аз съм съгласна Peace

# 401
. А как е с плащането на стоката? Сега ми излезе от главата точният банков термин - клиента оставя парите за стоката в банката, блокирани за тази сделка, и когато пристигнат нещата в добра транспортна форма, до 2 дни банката освобождава сумата. Така ли или има друг начин. Ей, мога да разгледам безкрайните китайски сайтове. Simple Smile Е кажи какво внасяте, ти нали си първа ръка вносител, може да ес възползва някой от това.

Нарича се L/C и е много специфичен инструмент. Освобождаването на парите става срещу изпълнение на условията в този документ и отнема много повече от два дни.

# 402
D.Stoyanova много ти се радвам и съм сигурна, че ще успееш да реализираш идеята си. На мен ми се върти това от доста години, но само с идеята си оставам. Затова се радвам на хора, които си действат по реализацията. Успех ти желая и да се похвалиш после. Ако си в района ни бъди сигурна, че вече имаш първите клиенти.

# 403
  • най-шареното място
D.Stoyanova, щом си стигнала до тук, вярвам че ще успееш. Дерзай и успех!

Tsvetito и  svetli333, ако се захванете с изграждането на интернет магазин за ръчно изработени красоти ви желая успех!

Седмица след усилените коментари и мое писмо до бг-мамма по въпроса, ви представям по-конкретно и моето предложение:

• представяне на ваши изделия в работеш и развиващ се магазин за ръчно изработени подаръци
  • представяне на продуктите по избранот вас начин
  • удобна система за комуникация с клиентите
  • пълна функционалност - клиентска кошница, адреси за доставка, методи за доставка и плащане, коментари и т.н.
  • не се ангажирате с администриране, поддръжка или маркетинг
  • заплащате такса за администриране и поддръжка под формата на фиксирана сума или процент от цената.
  • можете да представите творенията си веднага - магазинът е подготвен и готов за вашите творби

# 404
арт мама, интересно ми е от бг-мама какво ти отговориха?
А предложението е към твоя магазин, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт