Колкото до интернет магазин - намирам идеята за много добра, чудно ми е само юредически как може да се осъществи, трябва някой като фирма да застане зад това.
superslavy, като си писала в началото за историята с вашите наемодатели все едно си разказала нашите случки и преживявания от последния месец. Имаме си договор който изтича след половин година, но конкуренти от същата улица отишли при хазайката и й предложили два пъте и повече по-висок наем + тя да им работи в магазина на 4 часа. В един и същи ден ни съобщиха че ни вдигат наема от 300 на 500 лв. и по-късно същия ден че искат да освободим помещението щото някой щял да им даде 700.

Изхождайки от опита ми бих посъветвала по добре да се изтегли заем и да се купи помещение и после да си плащате заема вместо да плащате наем и всеки месец да треперите дали няма да ви вдигнат наема, дали няма да ви изгонят.
Другия ми съвет - няма бизнес в който ще получите пълна възвръщаемост веднаха. Особено заемайки се с търговия първите, 2-3 години трябва да имате и други доходи.
Бъдете смели, но и разумни! Успех на всички

Linkata, при нас нещата се развиха в неочаквана посока. Денят, в който планирахме да се изнасяме се споразумяхме хазяйката и останахме. Явно нещо е развалила отношенията с нашата бивша продавачка, на която беше обещала магазина и след като й предложихме значително по-висок наем останахме. Нашата бивша продавчка се беше подготвила да се нанася-мебели, стока, касов апарат... Дето се вика, който копае гроб другиму сам пада в него.
Моят съвет е да се борите и предоговорите условията. Магазин се разработва адски трудно на ново място. Успех.