Идеи за бизнес?

• 137 467
  • 870
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ех, припомнихте ми с вестниците една моя стара мечта /силно казано, но съм се замисляла/. malko_mishlence е описала много точно трудностите и при двата вида. Дори в Сф, ако искаш да ги разпространяваш например в Метрото, мисля, че плащаш наем като за рекламни листовки. Тук докато четях се сетих за издание само по абонамент, но пък трябва добро съдържание.
Сетих се да ви питам вие какво мислите за писането на статии, дали може да се превърне във възможност за доходи? За една статия си трябва сериозно проучване и време, да проведеш разговор с няколко хора, да обобщиш и опишеш.

gerzi, Кауфланд търсеха хора за разспространение на техният вестник. Можеш да ги питаш, или Била.

# 691
Сетих се да ви питам вие какво мислите за писането на статии, дали може да се превърне във възможност за доходи? За една статия си трябва сериозно проучване и време, да проведеш разговор с няколко хора, да обобщиш и опишеш.

gerzi, Кауфланд търсеха хора за разспространение на техният вестник. Можеш да ги питаш, или Била.

Да, може да е чудесна възможност за странични доходи, стига да се наложиш в 1-2 списания, да влезнеш в средите. Аз през последните пописвах доста /преди да забременея/ и се получават странични доходи, не са много, ама за майка вкъщи могат да платят памперсите на бебето. Е, ако се наложиш като сътрудник или редактор към някое добро списание, можеш да си докарваш и по-приличен доход. Не е невъзможно.

# 692
  • София
Да, може да е чудесна възможност за странични доходи, стига да се наложиш в 1-2 списания, да влезнеш в средите. Аз през последните пописвах доста /преди да забременея/ и се получават странични доходи, не са много, ама за майка вкъщи могат да платят памперсите на бебето. Е, ако се наложиш като сътрудник или редактор към някое добро списание, можеш да си докарваш и по-приличен доход. Не е невъзможно.

През 2001 година пишех за технологичната секция на 2 сериозни списания. Но нямах много време и успявах да направя по 1 статия на 2 месеца. Може би и за това доходите от статиите не ги усещах. Беше ме напънала писателска страст, харесах няколко списания и им изпратих мои материали. И от 2  списания ми се обадиха да пиша. Хубавото беше, че си избирах темата, обаждах им се да кажа какво мисля да пиша и те в каква насока виждат нещата. Може и да не съм имала време и желание тогава да се наложа, да е било нещо мимолетно. И накрая се отказах. Но определено писането е интересно занимание. Благодаря за отговора

# 693
  • на брега на морето
Чудесна тема  и ми дойде съвсем навреме! Какво е вашето мнение за франчайз? newsm12 newsm12

# 694
Чудесна тема!  bouquet
Интересуваме ,ако сте запознати,съществува  ли някаква сериозна  надомна работа с компютър,работа чрез интернет,нещо проверено и сериозно.По професия съм учител ,но в момента  съм свободна и не работя .
Предварително ви благодаря !

# 695
Чудесна тема!  bouquet
Интересуваме ,ако сте запознати,съществува  ли някаква сериозна  надомна работа с компютър,работа чрез интернет,нещо проверено и сериозно.По професия съм учител ,но в момента  съм свободна и не работя .

Каква ти е специалността?

# 696
Чудесна тема!  bouquet

"Българска филология"

# 697
Чудесна тема!  bouquet
Интересуваме ,ако сте запознати,съществува  ли някаква сериозна  надомна работа с компютър,работа чрез интернет,нещо проверено и сериозно.По професия съм учител ,но в момента  съм свободна и не работя .
аз също се интересувам от подобна работа/предимно преводи или нещо подобно/, пробвах в сайтовете за фрийланс, но без успех засега  Confused

# 698
Чудесна тема!  bouquet

От подобна работа и аз много се интересувам!
На мен преди седмица ми дойде идеята за "outsourcing" фирма в област, която владея. Но ми се струва направо мисия невъзможна да стартирам сама подобна дейност  Confused

# 699
запис да ви следя и евентуално и аз да се включа  Blush

# 700
!
На мен преди седмица ми дойде идеята за "outsourcing" фирма в област, която владея. Но ми се струва направо мисия невъзможна да стартирам сама подобна дейност  Confused

Ще обясниш ли по-подробно какво ще рече това "outsourcing"? Embarassed

# 701
kremena, най-грубо казано, означава, че дадена фирма предпочита да използва услугите на външна фирма/лице за вид услуги, вместо да назначава човек на договор и заплата. Например - счетоводна къща вместо счетоводител в офиса, рекламна агенция вместо рекламист в офиса, фирма за обслужване на компютрите вместо администратор на място и т.н. Предимство е, когато съответната работа не е толкова много, че да заема цялото работно време на даден кадър и реално нямат нужда да им седи там. Аутсорсинга им дава повече свобода. Практикува се от все повече фирми. (Слава Богу! Grinning)

# 702
  • Там....където всичко е възможно ....
Запис Embarassed
Много ми стана интересна темата Grinning
А иначе ние с мъжо се занимаваме с частен бизнес и според мен наи важното е да се подкрепяме и изслушваме Peace

# 703
Доколкото знам, в Бг няма детско радио. Такова има в Германия. Ето една много специфична пазарна ниша. Дано да устройва някого. Ще е хубаво да има нещо чисто и невинно в този толкова недетски свят.

А по принцип аз разработвам една идея в нетрадиционната медицина, върви бавно, имам още да уча, но пък лично на мен ми е много полезно .

# 704
  • София
От няколко дни се каня да ви покажа една програма за развитие на селските райони, това са 231 общини на територията на БГ, ето списъка на общините - http://evroprogrami.com/index.php?option=com_content&task=vi … 17&Itemid=167
Ето тук е програмата - http://www.mzh.government.bg/Article.aspx?rmid=503&id=503&am … lang=1&lmid=0

Кой може да кандидатства
Новорегистрирани или съществуващи микропредприятия (с персонал под 10 човека), работещи в неземеделски сектори в селските общини.

Дейности
-туристически услуги - селски, еко, културен туризъм;
- образование и обучение (училища и центрове за обучение);
-социални и здравни услуги - грижи за деца (детски градини, ясли), възрастни хора и хора с увреждания (дневни центрове), здравни услуги, специализирани транспортни услуги за населението в селските райони;
- услуги за населението, свързани с използването на информационни и комуникационни технологии и центрове за бизнес, обучение и услуги на базата на информационните технологии (обучение, здравни съвети, подпомагане на бизнеса, общински услуги и др.);

Приоритет при финансирането- новосъздадени микропредприятия (независими и регистрирани до една година преди кандидатстването);
- проекти представени от жени и млади хора (до 40 г. възраст) Simple Smile
- проекти представени от кандидати, които не са били подпомагани по ПРСР и/или САПАРД.

Има ли някой, които се е замислял за кандидатстване. Ние искаме да развием дейност в една такава община и сега оглеждам. А също и по ОП Конкурентроспособност има 2 нови програми, там мин. е за фирми с поне 3 годишна дейност и оборот над 80 хил.

Забравих да кажа, идеята за детското радио е много интересна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт