Идеи за бизнес?

• 137 290
  • 870
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ами трябва да прецениш, аз работих нещо подобно преди време, ето особеностите от моя гледна точка:
Нещата, които те доближават до трудови взаимоотношения - имаш план, ако не го изпълниш ти плащат малко по-малко, плащането е % от оборота. Всеки месец планираш, колко ще продадеш и в края на месеца се отчиташ, което е малко неприятно, защото все едно си имаш началник и много зависи той как ще се държи.  От друга страна това е начина да правиш продажби и си е опит, учиш организация, работа с много хора и т.н.
Следните неща приличат на собствен бизнес -  Участваш в рекламни кампании или изложения, плащаш част от участието, дори и символично, но все пак са си средства, работиш извънредно, телефона ти е винаги на линия, имаш доста разходи за срещи, почерпки и други подобни. Също се случва да има недоволни клиенти, важно е кои им поема рекламациите, но винаги остава нещо и ти от джоба си да поемеш.
И в края неприятното при мен  беше, че договора беше лично с мен и когато излязох в майчинство ми казаха, че по техните системи след 8 месеца трябва да съм в офиса /пак подобна схема, обзавеждане и част от режиините от тях, наем от нас/. Обаче аз нямах възможност да си оставя детето на 8 месеца, те не искаха друг човек от мое име да поеме нещата, защото ще имат малък контрол и други неща, може би нормални за тях. Така след 5 години трябваше да се откажа и няма бизнес, няма нищо.
За същото време 5-7 години с мъжа ми развивахме семейната фирма и усещаш, че имаш нещо работещо зад гърба си. Но определено пребиваването в една такава структура е опит и не съжалявам, може би...

# 781
Таня, благодаря Hug По принцип това ми е и специалността - Туризъм, но наблегнах на ресторантьорството и не съм се занимавала с тур.агенции. Но определено имам интерес и не съм съвсем "боса" в областта. Може би ще опитам, ще проведа още няколко разговора и ще преценя... Благодаря още веднъж  bouquet

# 782
  • София
Naomi, аз точно това си помислих, че ако ти е по специалността и планираш да се развиваш в тази област е много полезно нещо такова. Успех!

# 783
Запис в тази полезна тема!

# 784
Запис в тази полезна тема!

# 785
  • София
Първо си изясни за самия франч. колко пари искат месечно или годишно и тогава мисли дали ще се печели. Защото има и сладурковци, които си искат по 100 000 лв. год. само да им сложиш табелата. Като не им върви - поне да си вземат определеното с договор от балъците.
Ще обзаведат офиса - еднократно. Ти плащаш наема всеки месец, друго - приемане на туристи или изпращане. Има разлика в  това. питай ги за всичко, което се сетиш и после си помисли, сметни и реши.

# 786
Да, разбира се, когато стигнем до разговор, ще питам за всяко едно нещо. Наемът ми е ясно, че ще го плащам, незнам дали ще имам план за изпълнение или просто ще взимам процент от осъществените продажби, но това ще го доизясняваме. Благодаря, че се включи  bouquet

# 787
Ето това наричам аз бизнес http://podarizvezda.com/index.html  Laughing

# 788
  • През девет земи в десета
hahaha 

# 789
А защо не-Клуб-БГ-Мамма-верига клубове във всеки квартал,а защо не и във всеки град,.
Там може да се събираме-мами и деца,да си провеждаме празниците,да направим като малки щандове за продажба на употребявани детски дрешки и играчки,издаване на малко вестниче,координиране на организираните прояви-като митинги,протести,благотворителни прояви и т.н.
Празнуване на детски празници,рождени дни и т.н.

Това е чудесно! Подкрепям тази идея.

# 790
А защо не-Клуб-БГ-Мамма-верига клубове във всеки квартал,а защо не и във всеки град,.
Там може да се събираме-мами и деца,да си провеждаме празниците,да направим като малки щандове за продажба на употребявани детски дрешки и играчки,издаване на малко вестниче,координиране на организираните прояви-като митинги,протести,благотворителни прояви и т.н.
Празнуване на детски празници,рождени дни и т.н.

Това е чудесно! Подкрепям тази идея.
И аз  Peace А как исках да има едно наше кафене с ТВ да се събираме,да клюкарстваме,да си предлагаме помощ,да има кът за децата.Нещо подобно на членство и с членския внос/месечен/ще си плащаме и наема за помещението.И мама,която си търси работа да е барманка,да си върти кафенето/но на наши си цени........./ Не знам дали се изразих разбираемо  но пиша и хиляди идеи навлизат отново в главата ми.От Пловдив съм------------подръжнички за Пловдив има ли?

# 791
  • Linz
По-назад имаше въпос за франчайзинга, но беше подминат. Никой ли няма опит или впечатления?

# 792
Запис, много ми харесва идеята за клубче  Peace

# 793
По-назад имаше въпос за франчайзинга, но беше подминат. Никой ли няма опит или впечатления?

РЕНИ, за какъв франчайзинг питаш?

Аз съм се интересувала , но нямам опит, защото ми се струва доста ограничаващо и се отказахме.
Говоря за Италия в момента. Интересът ни беше за франчайзинг на компания за съвместими консумативи, и (моят) за бутик на известна модна марка.
Обикновено франчайзингите работят с инвестиция на квадратен метър площ от магазина.
Изисквания има най-различни : големина на населеното място, локация на магазина, конкуренти и т.н.
Като решиш ти изпращат човек, който идва да консултира процеса на намиране на помещение.
После се договарят най-различни аспекти от асортимента, според квадратурата, почва ремонт, т.е декориране на помещението по стандарта на марката, идва стоката и почваш.
Позитивите са, че ако се закачиш за известна марка имаш и известна сигурност и прогнозируемост на оборотите.
Др. позитив е общата (национална) реклама, имиджа на самата марка, работа в разработена ниша и т.н.
Приемаш всичко - моменти за намаления, разпродажби, начини на привличане на клиенти, мърчъндайзинг и т.н.
Инвестицията също така обикновено е доста минимална - ако ти кажат 50 хиляди, стоката ти ще е сравнително малък дял, останалото са табели и интериор.
От тук нататък следват рисковете и негативите.
- марката може да е нова и не добре позната.
- не можеш да продаваш нищо друго освен продукта и  да планираш много много
- почти никой не приема остатъци т.е всичко, което не си продал по начина, по който ти е казано си го събираш за спомен, нямаш право да го продаваш другъде.
- често си задължен с поръчки и обеми.
- риск е и внезапната смяна на политиката на компанията ( тук така закриха франчайзинги от марка с малка квадратура, щото решиха, че не ги кефят, поради което имаше доста фалити)

И така, ние решихме, че рисовете са много, липсата ни на опит ще ни набута в остатъци и най-вече няма да имаме свободата си, а в началото и особено без опит си много уязвим и е хубаво да мислиш и реагираш в реално време:-)))
А за истински франчайзинг ( Бенетон, например), парите са.... много.

# 794
  • Там....където всичко е възможно ....
Тези изобщо не си играят  Shocked 99лв.Да ти изпишат името в рамка #Crazy
http://podarizvezda.com/dostavki.html

Общи условия

Активация на акаунт