АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 274
  • 283
  •   2
Отговори
# 90
запис....

# 91
Karim, пиши как сте с Дани? Hug

# 92
Забравих да си призная колко много се възхищавам от тези от нас, които умеят да плетат, да бродират гоблени, да правят свещи! Аз разглеждам всичко, цъкам с език и се радвам на красотите, но за съжаление нямам търпение да направя нещо такова!   bouquet
За различните начини на отглеждане на дете-наистина не може да се каже, че има "правилен" начин, но аз съм готова да споря, че моя начин да си гледам детето е най-лесен, мързелив и евтин Grinning Затова съм много доволна за себе си, че избрах да кърмя на поискване, да захраня педагогически, да опитам ЕБХ, да спя с Алекс на едно легло, да го възпитавам с обясняване и гушкане, без наказания. Засега всички тези неща са ме улеснявали и живота ми е изключително лесен и приятен откакто съм родила! Никога не съм се чувствала толкова добре, никога не съм имала толкова свободно време и никога не съм си прекарвала толкова добре Grinning
Искрено ви желая, независимо как сте избрали да си гледате децата да се чувствате като мен Hug

Моля ви, разказвайте още интересни историйки с децата Grinning Пишете какви думички казват, опитват ли се да сглобяват изречения? А разбирате ли ги какво искат да кажат? Сигурна съм, че всяка от нас ще се усмихне по веднъж с всяка от споделените истории!

Преди време Алекс се мота около мен и много настойчиво сочи нещо и повтаря "бук", аз го питам "какво е това?", "посочи ми" и т.н. а той все повтаря "бук" и се дразни, че не го разбирам. Накрая ме погледна в очите и каза: "бук-л-к", ама почти си произнесе "боклук" (той милия много обича да му дам някакъв боклук и да му кажа да иде да го хвърли Grinning)

Накрая-хич не ме бива да отговарям поименно, но благодаря на всички мами, които споделиха за играчките и влеченията на своите мушмороци Grinning

# 93
  • гр.София
Недей така,бе,жена Praynig

Айла,как може културно изразеното ти мнение да се нарече "подклаждане на спор"?

Запозната съм и с двете теории за гърнето, прилагам си едната и психически се подготвям за лятото. При Пепи стана лесно,дано и сега е така.

Бубче,честито!!! Безаварийно и приятно каране.
 Изчаках другите да потърсят под вола телето- т.е. връзката кола-второ дете-Иван Joy.  (Ох,нали Иван се казва,или обърках името?!)

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 17:01 от blanc

# 94
  • Бургас
Бубче,честита нова продобивка!Да си я караш със здраве.Ина е много сладка,особено с големия шал на гърнето  love001

Адрианска и аз все забравям да те похваля с гоблените.Много са хубави.Аз преди няколко години страшно се бях навила да шия гоблен.Купих си един много сладък пейзаж.Показаха ми за какво става въпрос и аз като започнах........голям кеф.Но вече бях стигнала точно половината,като разбрах,че трябвало конеца ми е да е на два ката(май так се казваше).И аз го захвърлих,щото ни да го разшивам,ни да го продължавам.Наскоро пак ме хвана мерака да шия и се чудя дали да не го продължа така.Ти как мислиш,а?

Мама Марго,пуловера е страхотен.Поздравления.

Относно похапването с вредни храни -Ирен си хапва редовно Лото с лешници,солети,шоколад не и бях давал допреди месец,но на Нова Година всеки дава и нямаше как.Но не мисля,че остана впечетлена кой знае колко.Да е изяла общо 4-5 блокчета досега.Иначе имаше един период,в който не искаше да ми вкуси храна никаква(около 20 дни) и тогава си похапна доста вафли и кроасани .

А за нейните занимания.Много обича да танцува винаги с балета на Слави,при всяко начало и край на предаването.Не се чудете,ние това време не спим.Заспива веднага след това,към23.30-00.00ч.
Заиграва се с играчки от време на време,нарежда си куклите  и започва с нейните си лъжички и тенджерки да ги храни и им казва"АМ,АМ",обича да резглежда книжките си с животни и да казва как прави кучето единствено само кучето казваме как прави.Като види куче навън и се разтапя,голяма радост и е.

# 95
Леле, забравих да честитя колата на Бубчето! Честито, дано колата ти донесе много положителни емоции! Наистина дава много свобода и нови възможности, възползвай се Grinning

# 96
ейй няма отърване от мен днес:)
Миша хапва в другата стая с тати и аз да не преча..
Имам едно питане към вас,сигурна съм че това сте го обсъждали вече но не можах да изчета всичко пропуснато:)
та питанката ми е за залъгалките-ние сме с 2 за всяка ръка по една и вечер докато не и ги получи няма заспиване,а напоследък започна да ги търси и през деня и ако не и ги дам драмата е голяма-реве като магаре.вие как се справихте ?
Бубче,честита кола-със здраве да си я карате!

# 97
  • Бургас
tintin,ние също не можем без залъгалката си.До 1-вата си годинка Ирен единственно я търсеше само при сън.Но оттогава насам,редовно си е с нея.Гледам от време на време да и я скрия,но това е докато се сети и я давам,няма как.Успокоявам,се че това е заради зъбите,но те нашите зъби могат да излизат още 1 година поне.А пък смятам да и махам залъгалката до 2-3 месеца уж.

# 98
  • София
  Моите никога не пожелаха залъгалка, но пък все още заспиват със сучене, така че също не съм много на ти как може да се премахне.... Засега аз ще продължавам с кърменето, но поне през останалото време не ползваме залъгалки поне.
  Знам че някои отведнъж просто ги махат и издържат на рева няколко дни. Други май им режат връхчето за да им е неудобно да ги ползват. Вярвам че всъщност ще получиш много практични съвети от мамите с по-голямо вече детенце или такива, които са постигнали успех. На мен също ще ми е интересно  Simple Smile
  По-въпроса с говоренето, моите казват две -три неща и то измислени от тях. И това е. Бо е вода, ба е татко, ам си е ам, ба-ба е бау-бау. За друго не се сещам... Sad

# 99
Лори, не заспива без бибата  Rolling Eyes А и през нощта си я търси от време на време, но в повечето случаи си я намира сама, та даже и не ставам  Laughing През деня я прибирам и не я ползваме, рядко навън на разходките като се разкисели много. Също така и като пътуваме с колата - само като я сложа на столчето и започва да я търси. От два дни се опитвам да я залисвам с песнички и играчки в колата, та не се беше сещала, мисля така постепенно да се откажем поне в колата да я ползваме. А за заспиването какво ще правим незнам  newsm78 Освен и ние да не спим няколко нощи  Wink, ама като знам какъв инат е моето мишле, май нощите ще са повечко  Joy

Ох, трябва да ставам, че татито пак е на диета и сега няма да ви казвам какво количество пържоли пека на тигана  ooooh! /ако не са загоряли вече  hahaha/. После ще се включа пак  Mr. Green

# 100
Добра вечер!
Карим, как си, пиши да не те мислим, плс!
Относно спора аз ще преброя до 10 преди да пиша, че съм доста ядосана и аз, както и да е!
За бибите - както ви казах я бяхме махнали около годинката, хвърли я зад леглото и й казах, че котката ни я е взела, търси я 2-3 дни, поплакваше си малко, сучеше с устничките докато заспива, все едно е с биба и свикна. Даже не я търсеше.
ОБАЧЕ - преди 5 дни откри една стара биба в един шкаф, който не достигаше досега за да го отвори, взе я, засмя се с глас и хоп- айде в устата. Оттогава си я търси и плаче, застава пред шкафа и започва да имитира цокане, докато не й  дам. Така че пак сме в кюпа, но сега много я мъчи последния кучешки зъб и сме 4 дни с температура 37.6, така че след като се успокои ще я прибера пак.
С какво се заиграва Лени - най-вече с мен. Гони котките вкъщи, играят си с един конец, крие се зад пердето и ги плаши, друска се на леглата, драска с пастели където й падне, имитира ме как мия прозорци, раднася дрехите от коша за пране и обратно до пералнята, изважда всичко от всички шкафове, къса списания и книги, с играчки не играе.
За памерсите - лятото бях махнала дневните памперси напълно, напикаваше се от 2 до 4 пъти наден, въпреки че я издържах често. Имахме лек напредък, но като застудя се изплаших да не настине и пак се въртахме в изходно положение.
За говоренето - стандартните мама, баба, тата, на единия дядо казва деди, на другия дедоу, на котките - Ах (Раха), Дейди(Дейзи), Бобо(Боби), Еме(Еме); клук - боклук, бебе, ма - няма, ноффф (нож), Аси (Жаси), кака, Еди - на кака си, Ельо - на леля Ели, Ольо - Жоро, Ане(Анче), АПА (тук), имитира всички животни и ги ОБОЖАВА!! Тича като луда слеед всяко бездомно куче да му прави бипппп по носа.
Да ви разведря с една весела история от днес - стещам една приятелка с беба на 9 месеца и й викам детето е заспало седнало, направо шията му се извила, и тя вика знам!!! Ами що не го сложиш да си полегне удобно??? Защото не нося одеяло Laughing Напиках се да се смея.

И да ви кажа аз вече повече от седмица съм хремава и отпаднала, нищо не ми помага.
Бубче, честита кола. С много здраве и с кака Ина да си я ползвате!
ЧРД на патерица на Бебон!  bouquet

# 101
  • София
Да ви разведря с една весела история от днес - стещам една приятелка с беба на 9 месеца и й викам детето е заспало седнало, направо шията му се извила, и тя вика знам!!! Ами що не го сложиш да си полегне удобно??? Защото не нося одеяло Laughing Напиках се да се смея.

hahaha Joy

# 102

hahaha Joy

hahaha

Ето нови снимчици и от нас  Laughing ама май прекалих  Embarassed, та да си кажа, че са за тези, които им се гледа и нямат какво да правят  Joy

За приказването - Лори започна все повече да бърбори и повечето от нещата ги казва доста ясно. Непрекъснато ни следи като говорим и се опитва да ни имитира  Laughing Включва се на някой моменти с думички от приказките, които й чета, повтаря думички от песнички, имитира животни, много смешно казва на колко годинки е - наааа енаааа, с доста рязко "японско" произношение  hahaha Абе започва да се отприщва  Joy То и приказването си е доста индивидуално, ама като се почне няма спирка  Laughing

# 103
Привет и от нас.
Бубче,честита ти кола.Леко и безаварийно да си я караш.

Ние сме си с памперси...и аз напролет ще започвам да се боря с тях.Пишкаме в гърнето ,най-често след следобедният ни сън.Сутрин си играем в леглото,докато реша да стана и то работата вече е свършена... Embarassed Преди я изпишквах и вечер преди сън,ама сега все ми се струва студено да я държа след къпане,а и сериялчетата ми почват,та нямам търпение. Embarassed Embarassed Embarassed

Заспиваме си с бибата и си я търсим и искаме,но през деня не и я давам...само ,ако се удари и плаче..........Вчера дори и купих нова  Rolling Eyes И нея ще я отказваме след някой и друг месец...как -нямам идея. ooooh! От известно време обаче и казвам,че ще я дадем на бау-бау.Тя какво си мисли и разбира -не знам.

Сокчета пие по 1-2 шишенца разредени с вода на Хип,Гербер и Нестле.Сега ,като ви четях започвам да си мисля,дали да не я отучвам и от тях... Thinking Освен,че развалят зъбките(не че това е малко) с друго ще и навредят ли???  newsm78 И вода пие,но определено предпочита да я оставя да и изтече от устата и да се намокри. ooooh!

Любимата и занимавка са и книжките и списанията,а на последък и да разглежда албумите ни със снимки и лека-полека да ги унищожава.Обича да играем с разни топки,ама и аз и баща и да участваме.А любимата ни игра е гоненица.Аз я питам "Къде отиваш?" или "Къде си тръгнала?" и това е знак за начало..Започва да бяга и да пищи и да се крие.

Напоследък е супер смешна,защото клюкари всичко на баща си. Crazy Ако е паднала или се е ударила през деня,веднага щом го види започва да му обяснява -дум,дан,дън и показва къде се е ударила и го води на местопрестъплението. hahaha Joy
Напредъка с говоренето ни е ,че казва че е на ена годинка и показва с пръстче.И топи,топи,тупи на топката.Иначе стандартните мама,тати,баба,бау-бау.А, и се казва НЯ. hahaha  bowuu Снегът също е НЯ,шейната НА. Joy

Хайде,улях се.
Лека нощ от мен.

# 104
Бубче честита ти кола и беzаварийно каране. елен@ много е сладко дето ти погалил коремчето, а не се ли чуди,zащо бебето е там?Карим как сте вие?Кристианна нещо не можах да раzбера логиката на приятелката ти.Ако е седнало беz одеало,по_топло ли ще му е?yanast дай някоя снимка на адашчето. ВСТ теб все zабравям да те питам,таzи книжка муzикалната с мечо пух струва ли си?Марулка Алекс питаше къде му е партньорката Шу,че ме полzва мен временно zа такава. Валката и тя някъде се zагуби. Вале,оzдравяхте ли мила?
Всичките дечица са много чаровни всяко по_своему.

За бибата няма иzгледи скоро да я махнем,особено докато иzлиzат zъбите.Преди само спеше с нея,сега и преz деня си я търси.Същия като наборката си Ирен.
Играе със всичко,най_вече нещо от домакинството. Кара колички,гоненица,конструктор.Откакто си направи цицина се научи да нарежда дървен пъzел. Беz книжки не минаваме,постоянно покаzва нещо и пита какво е. Много му харесват нотите и zвеzдите и раzпоzнава 3 букви: A;M;S. С нищо не мога да го иzлъжа,ако пита zа нещо какво е и аz му кажа грешно,ме подлежда съмнително и пак го покаzва,докато не му кажа вярното. Раzличава еднакви фигурки. Преди няколко дни му купих кафемашина и прави кафето вече.
За говоренето има си свой думички.Имитира много проиzношението,но не може още хубаво да иzговаря истинските думи. Най_интересното е,че има думи от двата еzика и няма дума,която да zнае и на двата еzика. Едно иzречение може "Аажиам" и "Жиzам" и двете оzначават искам да ям (тя и първата му дума беше ам).
За яденето е много претенциоzен,едно нещо 2 дни не яде,соковете същата работа,все трябва да е раzлично. Алекс пък точно Хипп не обича. А zа фъстъци и шоколади,не че zахранвам с тях,ами като види и си поиска,му давам (мъжко е все пак).
Пак много се улях. Лека вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт