АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 239
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
Мис, ако си подала молба в ОДЗ, като навърши 3 годинки ще я преместят в яслата автоматично, но ако е само в ясла ще трябва да подадеш за детска градина. А, линка със снимките не се отваря  Rolling Eyes. А, оправи го  Laughing. Даяна е много сладка и много пораснала.
Мама Галя, разгледах вашите снимки и толкова мило ми стана на коментарите имам си мама и тате. Вие сте невероятни хора  Hug.

# 271
Ох, Елфче, милчкия Ивчо  Hug Лори от раждането си е с по-запечен стомах, дори когато я кърмех  Rolling Eyes Тогава лекарката ни каза, че имало някакви глицеринови свещички, които вършели страхотна работа, но ги продавали само в Гърция. Татито поръча да му ги купят, но на нас така и не ни се е налагало да ги ползваме и даже още не сме си ги взели  Embarassed /та с това май не ти помогнах много/. На Лори й действа безотказно пюрето от сушени сливи на Гербер и овесените ядки. Ох, незнам, дано бързичко да се оправите  Praynig, че кой знае как се мъчи детенцето. Много силно ви прегръщаме  Hug Hug Hug

Дани lovekiss

Бебон
  smile3501

А относно августинската група много ме трогнахте  Embarassed Embarassed Embarassed Аз съм сигурна, че много ще се забавлявам с нашите сладури, ама нещо не ми стиска да се захвана с организирането на такова нещо  Embarassed То не е толкова лесно  Thinking Ама ако някоя от вас има такива амбиции, да се занимава с това, аз с удоволствие ще се захвана с августинската група  Laughing

Бубче, Ината е много готина  Hug

adrianska ще чакам да пишеш след прегледа  Hug

Mama_Galia_66
, мерси за снимчиците, сега ще ходя да им се насладя  Peace А относно яденето - ами незнам, какво да ти кажа, Лори, пу-пу, си има апетит. Хапва си нормално 4 пъти на ден, но между яденетата, все нещо дъвче - я  солети, мандарини, или пък ако види някой друг да яде нещо и веднага се нарежда на опашка  Laughing При нас проблем са течностите, все си мисля, че не пие достатъчно  Thinking

Tony_M желая от сърце една много лека и прекрасна бременност на приятелката ти  bouquet А за Шейново не мога да ти помогна  Embarassed И моята кума чака бебче, но тя ще ражда в клиниката на Мазнейкова /Св.София ли се казваше  newsm78/

# 272
Ади, благодаря ти за бързия отговор,подала съм молба само в ясла  Embarassed,значи ще трябва да отида да подам молба и в детската градина  Laughing
Благодаря за комплиментите за Даяна  Heart Eyes Hug

# 273
miss_74 сега видях и вашите снимчици - да ти е жива и здрава принцеската  Heart Eyes страшно е чаровна, а усмивката й е прекрасна  Peace

# 274
  • София
Благодаря ви за подкрепата, момичета!  Hug
 Адрианска, Зрънчо не съм му давала скоро.  Thinking Положението е още такова, нищо, че , "тапата" е паднала, но няма повече да ви занимавам с миризливи истории. Дано скоро се оправим!  Praynig
Много е сладка Даяна!  Heart Eyes И Ина на шейната също!  Hug
Вст, и аз съм мераклийка да направиш августовска група!  Simple Smile  Heart Eyes Ако не - поне кажи къде работиш  Wink
Да ви питам - чували ли сте нещо за тези лепенки за понижаване на Т? Препоръча ни ги д-ра, но още не съм ги ползвала.

# 275
  • София
Елфче през октомври мой приятел ми донесе от Португалия едно лекарство, което според мами от форума е едно от най-ефикасните за запек - Бебегел. Няма го в България. Слага се малко в дупето и до 20 минути се е изакало детето. Имам доста тубички, така че ако искаш мога да ти дам да пробвате. Аз не съм го изпитвала на Калоян, но приятелят ми има две деца и го е тествал - казва, че работи.
Ще ти пусна на ЛС телефоните ми.  Hug

# 276
miss_74, много е сладка куклата.
Elwing , аз имах страхотен проблем със запека при Митко, защото до 9 месеца беше пил само чай от шипки в ограничени количества - никакви други течности. Пък и по домовете памперсите са кът, та не се поощрява редовния стомах /лично наблюдение/. При нас помогнаха сливи и круши в промишлено количество + временно ограничаване на оризовите и картофените неща. Лекарката ни беше изписала Дуфалак, но от него имах временен ефект. Да чукна на дърво, сега всичко е наред.
Адрианска, на мен ми стоят като претоплено, ама от къде такава жега посред зима. Все пак лекар ще каже най-добре. Пиши като се разбере.
Tony_M , честити две чертички на кумата ти.

Хапване и пийване /по около литър вода на ден/ са основните занимания на моя дЗвер, ако не броим песните и непрекъснатото му "приказване" - от момента на събуждането се започва с "мамо, мамо, ам ам, дай дай, абъдабъдатъгадънатъ...." и така до обедния сън  Laughing
Да са ни живи и здрави.

# 277
Mama_Galia_66 , няколко пъти прочетох постинга ти, докато схвана като имаш предвид. Наистина сте страхотни хора и ви поздравявам за решението! Hug
Elwing, аз не мога да ти да съвет, защото това досега не се е случвало при нас, но ви изпращаме много целувки с Гого! Hug

Аз също съм за августинска група, само ме притеснява излизането навън - с vst_80 за една година един път не можахме да се засечем по 2-те квартални улици, явно това не й е любимото занимание. Mr. Green Hug
А за хапването - днес Гого се "тъпче" цял ден - за обяд изяде по половин бурканче фрикасе и грис, а за вечеря мусака и 150 мл АМ.
Все забравям да ви питам - давате ли прясно мляко в десерти?

# 278
AndyB два пъти трябваше да прочета и моя и твоя пост, за да разбера какво ти е било сложното.
Ей, това типично ли е за августинските майки или нещо съм се смахнала.  hahaha
Както и да е - разбрах какво не си разбрала на пръв прочит.
То всъщност май ще е по-лесно да го напиша в прав текст, за да не ви учудват и да не ви се виждат странни някои особености на нашето семейство. И двете ми момчета са осиновени след немалък престой в институция - баткото - на 1,6, а малчо на 9 месеца. Така че за много от нещата в развитието им имам логично обяснение, защото са се случвали в мое присъствие, но за много неща чета в наличната документация. И понеже за мен е важен факта на присъствието им в живота ми, а не начина на появяването им в семейството, понякога звуча и пиша по начин, който предполага, че всеки би трябвало да е наясно с тези факти  Wink
Ми това е то - тъпа Дева съм, пък и прескочила 40-те /оле, че и песимист, ама обективен и чаровен/   bouquet

# 279
Ей, това типично ли е за августинските майки или нещо съм се смахнала.  hahaha

Незнам за другите мами, но аз напоследък имам нужда от неколкократен прочит, последван от дълбок Девически размисъл, за да си обясня очевидни неща...явно е време да се връщам на работа... Mr. Green
А относно децата, чак сега разбирам какво имаше предвид една приятелка, която ми казваше по повод контракциите: Раждането е най-лесно, после идва трудното. Та с това се изчерпват разсъжденията ми за ролята на начина на поява на детето.  bouquet
adrianska, как мина прегледът?

# 280
  • София
Ми това е то - тъпа Дева съм, пък и прескочила 40-те /оле, че и песимист, ама обективен и чаровен/   bouquet

Абе аз не съм прескочила още 40-те, ама под останалото се подписвам  Mr. Green  Joy

Мамо Галя   bouquet  bouquet  bouquet Твоите момчета са щастливци!

# 281
Не го заведохме на лекар, защото има само две нови пъпки, а останалите завяхват. Според нас му излизат от изпотяване. В къщи е много топло и следобед, като се прибере кака му от детска започва едно лудо гонене, в буквалния смисъл. И двамата стават вир вода, косите им стават мокри все едно току-що съм ги изкъпала. С две думи - настава веселба  Joy. Но, все пак ще го наблюдавам и ще видя дали ще се наложи да го види и лекар.

# 282
  • у дома
нека направя едно добро дело, преди да отида да гушна татито - НОВА ТЕМА!  Simple Smile

утре ще се опитам да се включа по някои въпроси Whistling

Hug  bouquet

# 283
Ай, че хубава тема! Simple SmileЧе и много ще се пише...

Общи условия

Активация на акаунт