АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 426
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Спинки, хубаво е, че сте в къщи, така в позната обстановка дано Ивчо се почувства по-добре. Имаш нашата подкрепа с Крис Hug. Диабета е диагноза, при която когато се спазват правилата няма да има проблем за организма. Сигурна съм, че с мъжа ти ще обградите малкия с любов и внимание и така той няма да усети разлика. Ако не греша разбирам, че проблема е в панкриаса, затова сигурно е добре да попиташ по-нататък лекарите за храните , к` трябва да избягвате. Не се тревожи не е нищо страшно, а по-скоро начин за здравословен живот. И ако проблема е в панкриаса то е добре да се ориентирате към специалисти, к` биха могли да дадат становище може ли да заработи отново функцията му за производство на инсулин.  В нач. е по-стресиращо, но ще видиш, че с течение на времето вс. ще се нормализира. И отново ти повтарям не се тревожи напразно, диабета се контролира и когато се спазва вс. препоръки няма никакъв проблем.  Heart Eyes
IrrA_78, мн. нудобно се е получило, но съм сигурна, че ще намерите по-добра квартира или защо не собствено жилище.

# 241
  • гр.София
 Ира,стискам и аз палци да решите безболезнено жилищния проблем!
 Елвинг,хайде дано утре има добри новини от теб и Ивчо, а той да не е стресиран от прегледите.Сигурно порядъчно сте се шашнали.
 Адрианска,на следващата среща ще те пипна за късмет Peace

# 242
Здравейте  Hug
Аз тези дни нещо яко съм се омотала  ooooh!, хванала съм се с хиляди неща, и все не ми остава време за приятна разтуха с вас  Cry

Май само аз не съм се мъчила днес с тези градини  Thinking , ама все още не съм решила дали ще се връщам на работа и къде ще записвам Лори  Embarassed Накрая ще взема да послушам Дриймсчето и да си направя една забавачка за августинчета вкъщи  Joy

dianadimitrova дано по-скоро се успокои твоето слънчице  Hug

Марго, а на теб страшно ти завиждам за хубавото временце  Heart Eyes Ти как си?

Ох, май трябва да разпитам педиатърката на Лори за зъболекар и очен лекар - ама само като си помисля какво ще е преживяването и ми става лошо  Sad Купихме й един лекарски комплект, евентуално ако това помогне, ама тя нещо не се дава - ако я оставя сама да си играе няма проблем, много си го харесва, по цял ден му разнася частите  Laughing Ама ако случайно се включа и аз в играта и започнеме да се преглеждаме една друга започват писъците  ooooh! Незнам какво ще го правя това моето дете  Thinking

Добре дошли на мама Галя, Митко и Милен. Дано да се чувствате добре тук   bouquet А аз както винаги да си кажа, че ще очаквам снимичици  Praynig

kabzimalka
много е неприятно това, през което сте минали  Hug

Ади, дано винаги да си такава късметлийка  Peace Браво на теб  Laughing

Dreams аз като човек с опит що се отнася до частните градини  Laughing да ти кажа, че и там не става много лесно. Таксите не са никак малки, но  има невероятен наплив. Преди да излеза в майчинство няма да ви казвам колко народ се изсипваше на оглед и шефката ми ги режеш, просто защото вече не беше останало и едно свободно помощение , където да направи нова група или клас  ooooh! Разбира се винаги има начин както в частната, така и в държавната градина да се запишат още 1-2 деца  Wink

Елфче, а теб мила, и сладуркото Ивчо ви прегръщам многоооооооо силно  Hug Heart Eyes Дано да имате една лека и спокойна нощ  Praynig Утре ще чакам да се включиш с нетърпение  Hug

не че ще ви изненадам, ама аз пак прекалих  Joy

# 243
  • гр.Добрич
Днес форума имаше някакви проблеми и много бавна беше връзката.

Мiss, много е дълго и все още го чета, по-точно мъжо го чете, защото аз вече давам заето. Embarassed

Елфче, много неприятно. Дано да се успокоят тази вечер нещата, че детето да се наспи, пък и вие.

Ани78, знам че с диабет хората живеят много години, но нали си представяш нашия шок при новината. Правихме вече изследвания и се оказа че панкресаът на Ивчо почти нищо не произвежда. При децата се развива много бързо и е почти необратим процеса. В началото на лечението собственият панкреас започва по малко да работи и това даже затруднява лечението, защото е непредсказуем и се бъркат дозите. Малко по малко панкреасът спирал да работи и разчита само на чужд инсулин.

Благодаря на мама Яна, която така любезно си предлага помощта от САщ. Засега нищо не ни е нужно, защото инсулина го поема Здр,. каса, глюкомера също, само тест лентички ще се наложи да купуваме, защото тези, които се полагат са крайно недостатъчни.

Елиона, намерих си таква писалка, така че не се притеснявай.

Адрианска, тези петна са много неприятни. Имаш ли идея от какво са? Като бяхме сега в София, една вечер забелязвам по краката на детето едно червени петънца, пък съм сигурна че през деня ги нямаше. Викам една сестра и тя ми казва, че и приличало на ухапано от бълхи. Shocked Аз направо я гледам изумена, а тя ми вика тук често има бълхи, защото ромските пациенти ги носели с багажа си. Превантивно му биха нещо и на другия ден ги нямаше.

Този въпрос с детските градини в големите градове е много неприятен. При нас не съм се интересувала, защото щях да си гледам Ивчо до 3г., а сега май до училище, но като знам колко градини затвориха навремето, и при нас ще се появи този проблем.

Аз не пиша, че като започна. Laughing
Лека нощ на всички.

# 244
Ади не ми прилича на иzпотено. Заведи го zа всеки случай на лекар. Ирра дано да намерите най_удачния zа вас вариант. Кабzималка бърzо оправяне.Мадонка направи един zапис да zнаем,4е си добре.Липсва ми роzовото.Елвинг спокойна нощ.
Добре дошла на мама Галя, на опашката съм zа снимки.
Стискам палци на всички с яслите.Бланк zащо останах с впечатление,че не искаш да даваш София още на ясла?

Тук има бг клуб и тъкмо zапочнахме да работим сериоzно и хоп ще се намери някой да саботира и прави мръсотии.Фрустрирана съм и zатова няма да ви zанимавам с дълги постинги.

Лека и спокойна нощ на всички

# 245
ДОбро утро,момичета Hug СЛагам кафенце за добро начало на деня и нека лошият вторник остане зад гърба на всички Simple Smile.ГОляма драма с тия ясли наистина ooooh! ДОбре че  аз си спестих тия неща.Но пък  съдействах на една съседка да приемат детето й в ясла, в която пазиха място на Дари Grinning Вчерашния ден го посветих на мързелуване Crazy Бях почивка и   гледах  да я използвам пълноценно.
Елфче, много прегръдки от мен Hug
Мама Галя, добре дошла и от мен Grinning
Днес ще водя ДАри на хомеопат.Реших се най-сетне, та дано  се оправдаят надеждите ми Praynig
Желая ви спорен ден  bouquet

# 246
  • София
Добро утро!

Велмар благодаря за кафето. Тази сутрин ми е особено нужно  Heart Eyes
И да се обадиш после Wink

Калоян през последните дни взе много да говори. Постоянно повтаря думи и за моя изненада почти ги докарва - снощи каза "компо" Joy, защото му давахме компот от праскови, а преди това "къбо" - играл си на кълбото с баба. Онзи ден пък идва, носи ми домашните пантофи и ми вика "Мамо буй каката" hahaha Въобще доста бъбри, ама то няма на кой да прилича. Mr. Green

# 247
Елфче, добре наистина, че не се е потвърдило предположението. Нагушкай Ивчо от нас! Heart Eyes
Марго, няма толкова лесно отърваване от нас Mr. Green Имах малко работа тези дни, защото другата седмица ще трябва да организираме един семинар на Пампорово...само незнам как ще оставя Гого тук за 4 дни. Sad
Dreams, стига бе...не съм и очаквала да няма места в частните! Shocked Направо запишете Токи в нашата ясла...места мисля че има, близо до работата ти е, и е страхотна ясла. Mr. Green

# 248
Здравейте мами, и аз вчера бях изнервена на максимум...ама какво да се прави. Аз успях да запиша Жоро в желаната ясла - той е номер 3...но от 6 свободни - така чеееееееееее - шанса ни е приблизително = на 0. Така че ако някоя мама има инфо за хубава частна ясла около Окр. Болница - да казва (Младост, Изток и т.н).... или детегледачка де - ще съм много благодарна.
А ако ви кажа че го записвах от цели4 ПЦ-та незнам дали ще ми повярвате. Записах и на кумата ми детето... и после с опит да вляза в профила на сина ми - с неговото ЕГН се отваряше профила на другото дете  #Crazy  #Crazy  #Crazy - как се получи това незнам...но стана няколко пъти.

VST ако решиш да сформираш августинска група - пиши ни и нас при вас - ама сериозно!
Малко по-късно ще ви разкажа за градинката в ит.лицей - един колега вчера ми говори за там, че с вчерашното записаване поизостанах малко с работата а имам доста. Хайде приятни разходки на тези които са си в къщи и лека работа на работещите!

# 249
  • София
привет и от мен.

И аз вчера само разгледах сайта за детските градини около 10 часа, влезнах свободно, но дори не правих опит да се ригистрирам, защото детските които харесах нямат ясли  Cry. Обаче не ми се мисли какво ще става догодина  #Cussing out От сега се настройвам за частни.
Аз не съм против тях. Просто не съм сигурна дали като си даваш парите ти гледат детото по-добре ( имам приятелки недоволни от тях) Ама ще видим, само не знаех че и там наплива е толкова голям  Shocked Аз не искам сега да го пускам, по-скоро като стане на 2.5 - ама то с тази организация дали въобще ще стане  ooooh!

VST80 тъкмо си мислех да ти пиша да вземеш да направиш една забавачка - поне съм сигурна, че ще ги гледаш с любов дечицата  Heart Eyes Я вземи си помисли добре. Ако си навита ще ти помогнем с организацията пък и желаещи мами с деца няма да ти липсват  Wink.

Спинки - дано бързо влезете в ритъм Hug. Нашата леля дето гледа Миташки е диабетичка мога да я попитам да препоръча разни доктори и тн. , знам, че се правят курсове за правилно хранене и тн. ако имаш нужда  Hug Тя има една супер таблица с храните и кое колко хлебни единици има, мога да я снимам и да ти я пратя.

Еlen@ - ако не е късно за рибата - аз редовно правя   chefсьомга и то по възможно най-мързеливия начин - просто котлета от смьомга го поръсвам с малко сол и черен пипер ( слагам малко зехтин - че тя е доста мазна риба) и хоп в загрята фурна, за 20 минути максимум. После с лимонче си е направо чудесна.  

# 250
  • София
Elwing, добре, че не е тази диагноза.  Hug Как е Ивчо, поспахте ли?
Ади, идете на лекар, и на мен не ми прилича на изпотяване  Thinking  Дано да не е нещо сериозно!
Тони, как така номер 3 от 6 пък шансове равни на 0. По скоро имате много големи шансове newsm78 Натоварването стана и от това, че за едно дете, системата е атакуване мунимум от три компютъра.
Pouh , мерси за рецептата, аз я направих така, но на тигана, стана вкусна.  Simple Smile

# 251
elen@ ами нали предимство имат деца с братчета и сестричета в тази градинка, както и близначета, както и деца с родители с увреждания - та затова -  а за натоварването - не съм съгласна с теб, защото ако си се логнал с егн-то на детето на едно пц, системата автоматично не разрешава логването със същото егн от друго пц, а това че съм се опитвала да отворя сайта им от няколко пц-та не е проблем или не би трябвало да бъде. Малко ми прозвуча като упрек ...ама кой ако има такива условия не би се възползвал?

# 252
Велмар, мерси за кафенцето!
Определено днес ще заведа Сашко на лекар, защото пъпките не изчезнаха, даже са с по-остри връхчета днес. Но, като се замисля, не съм му давала никаква нова храна, за да е алергия  Thinking.
Elwing, как сте?  Hug

# 253
Добро утро и от мен са кафенцето! Все не остава ред да седна да надраскам нещо... И пак набързо.
Та така, да отбележа само че "новата година" ми тръгна много зле...Само ядове. С мъжа ми нещата са все така...да не кажа много зле, а в средата на януари почина дядо ми. Той много ми липсва. А беше здрав и силен мъж. Още не ми се вярва че вече го няма... Колата ми се побърка и нещо сама си включва мигачите, централното и то полудя, CD-то отказа напълно. Разни ядове с "бясната" ми сестра, и за капак ангина на мушморочето, което взе да вади на веднъж четирите кучешки зъба. Просто ужас. За една седмица температури, антибиотици....и избиха трите зъба. На работа тичане и лудница и парите все не стигат. Еми...някак много ми се понасъбра, но навън и пред хората съм усмихната. Сигурно затова всички мислят че ми е безгрижен и спокоен животът. И като изключа тези ядове всичко друго е ОК. #Crazy
Да пожелая набързичко ЧЕСТИТО на тези, които съм пропуснала през отминалите четири - пет темички.

# 254
  • София
Не искам да споря и никой не упреквам, не казвам, че само това е причината, обаче помисли, кандидатстват 5000 родители и вместо опитите да стават от 5000 компютри, стават от минимум 15000. Аз имам такава възможност, но се опитвах да се регистрирам и да кандидатствам от само от моя.  Rolling Eyes

Karim, моите съболезнования  Hug Дано при теб скоро да се наредят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт