АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 271
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Лелееее, Бахи, много съм зле  ooooh! До сега преглеждах книжките на Лори, че не можах да се сетя за коя ме питаш  Embarassed Ами Лори си я харесва, ама тя както писах с всичко се заиграва. Иначе има няколко песнички, които детето може да преслуша и след това да ако иска да изсвири - като е направено максимално улеснено, всеки клавиш е различен цвят, текста на песничката е написан, и има лампичка, която светва на съответния клавиш който трябва да се натисне. Ама Лори за сега само си слуша песничките, танцува и от време на време бие с палката по клавишите   Laughing Тя харесва всякакви книжки, а така и в комбинация с музика е идеален вариант за нас Peace

# 106
Добро утро от мен.
Какъв е този сняг в София? В Пловдив има слънце. Само се чудя колко ли  е топло. newsm78 Днес съм предвидила дълга разходка и срещи в парка.Надявам се да е хубаво времето и Тони да успее да си поиграе с приятелчетата си.
Лек  ден на всички! Hug

# 107
  • София
привет и от мен.

Честита кола на Бубчето. Много да бръмчиш с нея  Laughing, дълго и безаварийно.

Ние също сме още с биба - задължително заспива с нея, а иначе през деня гледам да не я вижда и да се сеща за нея. Когато е болен ( с хрема) му я слагам навън, за да не диша през устата студения въздух. Предполагам, че лятото и с нея ще се борим.
Споделям ви опита на моята кума - синът й беше на 2 години и нещо - намазаха я с някакъв специален крем с гаден вкус, синът й беше я накарал на няколко пъти да я измие, тя го беше излъгала, че я мия, но бибата е развалена и не работи. Така за няколко дена го беше отказала. Не знам дали и при нас ще проработим. Ще видим  Wink

А за соковете, които са специално за бебета, не съм съгласна, че допринасят чак толкова за развалянето на зъбите, все пак те нямат добавена захар ( поне така пише), а имат само фруктова. Но през зимата създават страшно разнообразие - сливи, круши, ябълки, манго, горски плодове и тн. Няма как да му ги дам по-друг начин.  Някъде четох, че за развалянето допринася и това, че децата не дъвчат със зъбите си - в " по-изостаналите диви" нации проблема със зъбите не бил толкова сериозен - тъй като дъвчели много ( предимно сурови неща) Е ние едва ли ще го докараме да дъвчем всичко сурово Laughing, ама поне редовно му давам да дъвче големи парчета, и вече отдавна нищо не пасирам - яде така както си е.

Може ли един въпрос - нещо явно не съм дочела и доразбрала  newsm78- какво е ЕБХ?  Embarassed От постовете ви май посхванах идеята - ама, моля да ми кажете   Praynig   

# 108
Здравейте!
Кайли, няма сняг тука.  newsm78
Ние бибата я ползваме само за сън, сложа ли го в леглота, веднага започва да я търси и ако не му я дам до една минута, вдига скандал  Laughing. По трудно ще се откаже от Боби. При нея стана много лесно. Беше на 1г5м и много говореше и всичко разбираше. И една вечер й казахме, че един чичко (тя се страхуваше от непознати мъже) я е взел. Тя тогава спеше при нас на спалнята и започна да вдига възглавниците една по една и да я търси. И на всяка казваше - "Няма бика, няма бика"  Grinning. Малко помрънка и заспа, загледана в ТВ. На другия ден на обяд порева малко повече и това беше. После дори и Сашко като се роди, не е искала да я лапа.
Но, определено с него няма да е толкова лесно  Rolling Eyes.

# 109
  • Някъде там...
запис само от мен, много сте изписали и старата тема още не съм чела  ooooh! Следобед ще чета.

Айде пожелавам ви лек ден!
 Heart Eyes

# 110
Привет,ето че и аз се записвам в редиците на хремавите и болните  Sad
Така ме цепи главата че едва гледам  Tired
Пух ЕБХ е естествена бебешка хигиена.Лично на мен ми се видя голяма разправия,ама то и аз съм голям мързел. Embarassed
При нас ситуацията е че вече като я питам има ли пиш ако има тя ми казва" Айде!",така вече си ака само в гърнето ,с пишшкането по трудно се усеща но и аз смяатм че има време.Когато няма казва :"Ниам" ,което е няма.
Много обича да танцува,и вече знам всички детски песни наизуст,обича много и да ми помага,простираме  заедно ,когато готвим ме имитира,и тя е фен на списанията и като види жена с тъмна коса и казва :Мама  hahaha (а аз си казвам ,да бе мама,де да беше ....)Но най голям кеф и е да взима на батко си нещата .
Ставам че трябва да посрещна Паисий от училище

Бубе честито,лека и безаварийна !  bouquet

# 111
Бахи, тука съм злато  Mr. Green
Все още сме болни. Вече Слава на Бога нямаме Т, но пък кашляме много здраво  Tired абе аман от гадния грип  #2gunfire

Анди иди на лекар не се оставяй така!  Hug

Мамо Марго, браво бе я виж какво пуловерче сладко си направила!  Hug

За прополиса ние /аз и мъжо/ пием Калиева Тинктура – бърка се в аптеките, но пак се разболяхме. На Алекс и давам Цитросепт и тя се разболя, абе аман вече не знам дали има нещо което предпазва изобщо от болести  #Cussing out

Ади, а ти си вълшебница, аз такова нещо не мога да направя, браво на теб!

Елфче, Тантун Верде спрей изписаха на Али за зачервеното гърло да цъскам, но не мисля че има някакъв ефект от него  Tired

Elionка, златна си, благодаря за винцето  Laughing  Ако има нещо съм насреща  Hug

Бубче, честита кола мило, безаварийно да си я караш!   bouquet

Pepejeans, радвам се за теб миличка!   bouquet

Сок и вода не пием все още, просто не желае и това е!

Ядки и шоколад
не смея и не мисля да давам скоро  Naughty

Пишкаме си в пампата още и акаме там  Crazy….и съм съгласна с Pepper, че като и дойде времето ще се научи  Peace

За говоренето е като възрастен човек, всичко говори само че с бебешки думи, но се разбира добре - Мамо, боли гъло - и го показва. Мамо мии чона. Мамо, ака  и ака в пампата, не на гърне  Joy и не дава да я сложа на него изобщо  Crazy.  Абе няма нещо дето не знае направо  Mr. Green

Айде спирам че дълго стана  Crazy
Целувки  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 11:37 от val_stef

# 112
  • гр.София

Ставам че трябва да посрещна Паисий от училище

Joy

Уф,докато бях зле Любо ме убеди да пия-загрято червено вино с черен пипер,беше отврат.Може би е трябвало и мед да се добави newsm78.

Айла,и София не говори.Две-три срички,и това е.

Много е "нахална" С. Само да й кажа за нещо "Браво" и тя се строява до мен и ми подлага бузка-да я целуна.И така,при всяко Браво ( редовно простира с мен и няма как да не й благодаря).

Валка  Hug

# 113
  • В ЛЮтеницата
Айла, аз също не приемам споделянето на различните начини, по който отглеждаме децата си като  спор. Напротив, мисля, че е много полезно - ето - Pouh не беше чувала за ЕБХ и може пък за второто бебе да и допадне. Но мисля и че е нормално, всеки който практикува нещо да има теория, а също така задължително трябва да е убеден, че постъпва правилно (дори и да не е така)! Просто защото всяка майка трябва да има самочувствие на "добра" майка.
Аз лично съм запозната с теорията за ЕБХ още преди да се роди Лора. Моето мнение е, че хигиената не е от естествените неща, а е следствие на цивилизацията (съвсем доскоро в двореца на краля-слънце са пишкали в ъглите на залите и са си чесали ухапаното от бълхи и въшки с чесалки). И не вярвам, че това, че моето дете се е родило в началото на 21 век го е направило естествено хигиенично. Просто цивилизованата му майка  Laughing ще трябва в подходящия момент да е готова да започне да го учи. Казвам готова, защото по-важно от това дали детето е готово, според мен е майката да е готова, защото неминуемо ще следва период с разваляне на общата хигиена в къщата. Ембер, много ме развесели с нейния пример, но отстрани винаги е по-весело. Ta това са моите доводи аз да избера този начин. С това не отричам, че сигурно има и други начини и в никакъв случай не твърдя, че съм единствено правата. Но както казах - за мен е важно да считам, че за себе си постъпвам правилно. Сигурна съм, че и ти си убедена в същото по отношение на твоите кукли! Това не ни прави каращи се, а даже напротив - мисля, че ще сме си интересни още повече в течение на времето, когато споделяме какво се случва  Peace
Бубче, права си - има снимки! И Ината вече има коса  Heart Eyes! И ще изглежда още по-дълга, ако ти жертваш малко от твоята, ама лъв без грива ходи ли  hahaha Joy! Много е пораснала за .... май половин година не си я показвала newsm78

За игрите на Лора - няма такива. Единственото място, където мога да я забравя за малко е банята, и най-вече ваната. Опиянява се от водата. Рак...
Вече повтаря всичко, днес дори каза (с)нежанка. Най-сладко казва бомонь (бонбон), но сигурно, защото не й давам. Изпълнява сложни команди  Joy от сорта на "изхвърли това (картотения цилиндър от тоалетната хартия) на боклука и донеси от чекмеджето друга тоалетна хартия".

# 114
  • София
  Ок, съгласна съм напълно Пепър, но напоследък с този размирен дух тук се притесних да не стана причина за разразяването на нов спор отново. Hug
  Май моите ще си останат най-късно проговарящите, бях чела че е възможно близнаците по-късно да проговарят, защото си се разбират помежду си, но все се надявах, че при нас няма да е така. За съжаление май ще се окаже вярно  Sad
  Аз също не съм показвала снимки на малките адски от одавна, но това е така защото просто ме мързи да качвам. Мога да покажа само няколко от гости на едни други близнаци - Снимки

# 115
Ей, мацки, само да вметна, има един страхотен къдрокос сладур в албумчето ни. За момент си помислих, че това не е нашия албум, непознато е защото. И красавиците по напред Ина, Лори, ех напълни ми се душичката.

Аз съм малко болна тези дни и като ми мине ще наваксам с писането, стил Бахи. Целувки на всички ви.

# 116
Сега разгледах снимките - Лори е много сладка. Peace
Има и снимки на Никола на Nicolincheto (която да вземе да се разпише как са  Grinning ) - какви къдрици има... Shocked , каква хубава коса.Като херувимче е. Simple Smile
Блан, радвай се.Вики пък не обича много да я мачкат и целуват.Айде на нас пак дава, но на деца - бяга като опарена.И нещо е почнала да става много бойна, все скуби, само да те докопа за косата и  ... newsm77.Вчера дошла на гости приятелка на свекърва ми с внучето си (по-голямо е от Вики с 1 месец), такова скубане е паднало, милото дете не посмяло да мръдне от баба си до края на гостито.Как ще я пускаме на ясла не знам. Thinking
За биберона - Вики го използва само като спи.Стане ли от сън го прибираме и въобще не се сеща за него.Ама как ще я отучим при заспиване...
А за говоренето - казва само Мама, Тата, Баба, Ти (което значи Вики) и всичко друго е имитиране как прави колата, влакчето, на животни - куче, котка, кон, магаре, мечка, вълк, агънце, гущер  hahaha

# 117
Гледайки мадамките на Айла, се сетих, че вчера се запилях нейде из Близнашките теми, та силно впечатление ми направи една мама с две близначки, която сега чака двама близнашки момъка. За първи път чувам в България. Ама хайде стига само съм правила преразкази по картинки, трябва да се понапъна и попрочета какви сте ги диплили тези дни.

# 118
  • гр.София
 Ембър, и С. не дава да я мачкотим и целуваме-не и по наша инициатива Naughty Тя,видиш ли,решава,кога да ме удостои с правото аз да я целуна.

Да добавя нещо за далечното време на Луи-тата.Не са се къпели,но...обилно са се поливали с парфюми Simple Smile

# 119
здравейте Simple Smile
и аз разглеждах снимки до сега ,много са сладки децата Simple Smile
за бибите -ясно -предстои да воюваме за тях ,но аз все отлагам.
aila за говоренето поне твоите си имат оправдание-близнаци Grinning а ние какво да кажем  ,като чета какви изречения правят другите Simple Smile ние още до думи не сме я докарали
гледат ли децата ви телевизия-ние това baby TV постоянно го въртим и вече до гуша ми е дошли от Тулита,Улита и такива подобни Joy
Ние днес бяхме на фризьор-първо Миша после и аз:)много добре се представихме за разлика от последните 3 пъти когато я гонихме из целия салон за да подстрижем бритона

Общи условия

Активация на акаунт