Набор 2001 (8)

• 17 622
  • 356
  •   1
Отговори
# 45
Добре разучи, какви школи имате наблизо и спортни и за езици. В началото заложи на нещата, които са ви близо. Имай предвид, че децата така или иначе преживяват промяната от безгрижното детство в градината към училищния живот. Кое по-лесно, кое по-трудно. Но ако това го съчетаеш и с безкрайни препускания из града става вече супер зле. И за детето и за вас.
На времето исках да запиша нашия батко в 20-то училище, добре че не се хванахме на хорото. Сега едва се справяме, а ако беше там трябваше да напусна работа и да съм пренос - превоз само. така че Фантич помисли го отсякъде. Вие сте в готин квартал - даже се сещам за една никак не лоша школа по английски. ....

# 46
Идва си снощи моето гардже и дали им домашно да изрежат от весник гласните   букви и да напишат думички с тях.Моето дете само се справи и си изпълни задачата сам .Макар че стана 10 часа не си легна докато не си направи домашното.Написа на снежно бял лист много думички като за целта  с червения молив пишеше буквите. #Crazy newsm78става напеченко но за сега сам се справя блестящо bowuu

# 47
  • На черешата
 Lennyh,ще ходи на училище до работата ми,по-близо и по-удобно ми е. CrazyОбаче,така тренировките и са мноооого далече,та ще видим какво ще правим.

# 48
  • София
ГАБИ я водя на плуване от пролетта
в началото не искаше-беше я страх,но сега с кеф ходи --всеки ден иска да я водя Laughing Laughing

дали на Мадара взимат малки деца,сина първо там ходеше но го взеха като стана 1 клас?

И сега е така,аз проверявах есента.Започват от 7г.На другите места може и от по-малки.

# 49
   Калоян тренира  хокей на лед от миналата година два пъти в седмицата-  събота и неделя , и мисля ,че се справя добре. Пускам малко снимки от лош фотограф , ако някой иска да ги разгледа:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214841
  На Британика ходи във вторник и четвъртък в Младост1, но забелязвам в последно време нежелание за ходене, казва -ама там ни карат да говорим  англииски и дори вчера ми сподели, че това са му най-ужасните дни. За сега баща му го води успешно през задръстванията, става дума за 18 часа и кръстовището на шел и била, който е от младост знае за какво става дума #Crazy
   На плуване понякога ходим цялото семейство , но уви има лоши последствия за ушите на Калоян , който прави алергия към хлора във водата на басейна. От там се получава възпаление, гной и т.н. с една дума ще сме без плуване. 
   AnMary , да на мен ми пусна линка за 128 у-ще и със закъснение ти благодаря за това.
Аз продължавам да взимам "интервюта" от който срещна за това и онова училище и бреобладаващите мнения са за удобство и местоположение.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 18:46 от linna

# 50
linna само да ти кажа, че напоследък чувам добри отзиви и за 39-то училище, което също ти е близо.

# 51
  • София
linna не помня в коя от старите ни темички една мама беше пуснала питанка по какви критерии избираме училищата. Аз на 1во място бях писала, че искам да ми е близо. До у-щето, в която подадох молба ще стигаме за 5-6мин, пресича се булевард, има пешеходен светофар със звукова уредба.

МЪНКИ мисля, че навсякъде взимат деца след навършени 5 години. Стига да не се страхува и т.н. Аз бях проверявала в Мадара, стори ми се ок. Басейна е дълбок. Мислех Дияна да я записвам допълнително на плуване в Спортната палата, но ми се стори прекалено далече да я водя. Там има детски басейн, като поусвоят плацикането ги прехвърлят в големия.

Дияна ходи на плуване и латино танци в градината. Поне с това не се занимавам да тичам насам-натам. То и туй тичане ми е малко трудничко в момента. Ходи и на английски в Британика на 5те кюшета. Но декември нали се разболя от грипа, почти не ходи, после ваканция, после разни други неприятни моменти Sad

Соня обявата за у-щето е лепната на вратата долу. Аз много набързо я прегледах. Пише цена от 170лв, но не знам дали се включва лифта. Крайният срок за плащане мисля, че беше 3ти.

# 52
  Здравейте, мили дами!  bouquet
  Първо да се представя, аз съм Ради и имам 2 дечица. Никола на 6 г. и 10 месеца и Мила на 2 г. и половина.Ще ми е приятно да чета и пиша във вашата темичка.
  Прочетох последните Ви теми, подтикната от съмнения и въпроси къде да учи моят малък първокласник на есен. Бяхте ми много полезни с инфото от темите, но нищо не ми се избистри в главата.Не зная какво да правя newsm78 Живот и здраве на есен трябва да се преместим от София към Божурище, където си строим къща. Аз работя в центъра  и се чудя Ники къде да учи. Дали да го запиша в центъра, където аз работя и да го подложа на всекидневно пътуване от вкъщи, което би било изморително или да учи в Божурище и да тичам всеки ден да ги прибирам с дъщеричката ми от там. От една страна си мисля, че в първите години най-важна е учителката, но от друга важно е и училището. А това , че нямам и почти никакви отзиви за местното училище прави ситуацията съвсем мъглява. Май везната накланя за Божурище, но не мога да реша. От централните училища най-удобно ми е 32-ро, но като гледам какъв наплив е там, не зная дали въобще бихме успяли да се класираме.
  Желая Ви хубав ден!

# 53
за заниманията и нашата програма е доста натоварена- понеделник и сряда английски, вторник и четвъртък - плуване; петък - рисуване, като я взимам от градината.
за плуването се комбинираме с една друга мама, уж да се редуваме, но нещо май по-скоро тя ги води. в началото бяха 3 дечица, сега са нейното и моето. наблизо е на 10-15 мин с кола.
английския също ми е в квартала. докато бях бременна ходехме в центъра, ама много време се губи. ужас. записах я в квартално в европа, ама и за там едвам смогвам с малкия. особено зимата, уж с кола ама 45 мин вися като паяк с бебе на ръце. за това я спирам втория семестър и реших проблема с госпожа, която идва в къщи. за сега 1 път седмично, може и 2 пъти по натам.
рисуването също го измествам в събота след обяд, да сме поне двамата с мъжа, че бебо няма кой да гледа.
та да повторя заключението на мамите преди мен - близко и удобно, защото иначе човек се разкъсва, а и с второ бебе просто е невъзможно.
сега има и нова мода - понеже дядо коледа донесе китара иска и уроци по китара, ама малко множко ще ми дойде. по същия начин ме притиска и за балет, ама ад удържам фронта. няма наблизо, след 1 клас.
за това с Диди ще са заедно в пръви клас, в спокойното близко кватрално училище.

# 54
  • sf
в басейна на БСФС-то искат да са на 4г дечицата

# 55
Малко закъснели поздрави за всички празници!
Колко е весело в темата с такива поздрави, цветя и почерпки!
Да сте живи и здрави!

# 56
Запис.
Иначе при нас - нищо ново... Гаджето на Емо нещо отсъства вече 3 дни от градината и той се "чуди" дали да не я смени с едно друго момиче  ooooh! . Аз се направих на възмутена и му казах, че това не може да е причина за "смяна на гаджето" и че трябва малко търпение в тия работи, на което той ми отговори: "...Абе  мамо, да ти кажа аз съм влюбен само в И...а и наистина ще си я чакам да дойде пак на детска..."
А всъщност има едно ново нещо - като ни види да се прегърнем или целунем с татито и започва да подскача радостно и да вика с все сила "СВАТБА! СВАТБА!..." - каква е тая любовна вълна, която го е обзела просто не знам!

# 57
  • София
Сонче писах ти на КЮ. Аз си мислех за рисуването в петък. Трябва да се чуем, може и в събота да я водя.
Да ти кажа Дияна започна да дава отбой за някои занимания. Миналата седмица нали аз я взимах един ден. Тя беше в някакво плачливо  настроение. Не отишла на танци, защото не й се ходило. После кат наду гайдата. Вървим покрай оградата на градината, а тя кат хлипа едно сърцераздирателно. На танците учели нещо ново и тя не могла да го прави. Поне плуването за сега й харесва. Лятото едва ли ще мога да я водя по басейни. А от септември ще мисля къде да я записвам на плуване.
Китарата не е лошо занимание. Но си мисля, че децата ни са много претрупани. Аз например навивам Джони да ми купи пан флейта, ама нещо не знам де зачезнаха индианците.

Щях да те питам в събота за какво куче иде реч. Джони ми се обажда по телефона в петък, че се прибират с Дияна, дава й телефона и тя запъхтяно започва да ми обяснява, че Габи загубила Лъки. И влиза у нас с една обява. Заедно я правили с Лора в градината. Лъки бил немска овчарка. Дияна дописа телефона на Джони на обявата и се засили да я лепи на вратата Simple Smile Овреме я спрях с думите, че не искам телефона да ми се размотава наляво-надясно, а Дияна ме успокоява, че това не бил моя телефон, била написала телефона на баща си Simple Smile
Трябва да я сканирам, умрях от смях. Сега таз обява ми виси залепена на барчето. Гледам го туй куче, мяза ми на доберман. Джони се хили "к'в доберман, от където и да го погледна ми мяза на крава" Simple Smile

Дияна е решила, че трябва да ми претапицира секцията с рисунки. За сега от страни е налепила 4. Обещах й, че ще ги ламинирам, само и само да ги свали. После в кашона при другите рисунки.

# 58
xai в коя школа е ходило детето ти и колко ти взима сега учителката за да идва у вас?
Много хубаво, че се е навила.
Rady добре дошла мила при нас   bouquet  bouquet  bouquet
Чети, пиши ще се ориентираш има време. Разпитай съседите си за училището в Божурище. От 1 до 4-ти клас е важна госпожата, много е важна повярвай ми. Средата е важна по-нататък.
AnMary много е готино кучето  Simple Smile и ние имаме рисунки залепени по гардероба  hahaha hahaha hahaha и си ги събираме в една огромна кутия, страхотна идея ми даде с ламинирането. Ти къде ги ламинираш и по колко ти взимат?

# 59

Супер - най-ме кефи "..който го намери обадете се на немска офчарка.."  Laughing М/у другото много добре пише Дияна, Йоана не може думи все още да пише - е, ако диктувам по букви - да, но иначе - ц.

Общи условия

Активация на акаунт