HPV тест - къде?

• 11 273
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм биолог и искам да споделя и моя опит с тестовете за изследване на HPV. Преди няколко години, изследването се правеше само в Института по Вирусология на "Столетов". По-късно се откри и частна лаборатория, която прави не по-зле и не по-неточно това изследване- Геника. САМО тези лаборатории правят ТИПИЗИРАНЕ. В другите лаборатории дават резултат има/няма, но не и типизиране. А то е много важно!

Би ли споделила също дали материалът от Шейново напр. се изпраща на едно от тези места? Примерно, ако пациентът пожелае типизиране на вируса  newsm78 Или самият материал трябва да се вземе в тези клиники?
Не знам от Шейново къде носят материалите за изследване. Всеки може да се ориентира като си види резултатите след това- дали има разбивка по серотипове или ги дават на куп за всички. Във втория случай информацията не е достатъчна, за да се уточни кой точно серотип HPV е положителен.

# 16
Аз съм биолог и искам да споделя и моя опит с тестовете за изследване на HPV. Преди няколко години, изследването се правеше само в Института по Вирусология на "Столетов". По-късно се откри и частна лаборатория, която прави не по-зле и не по-неточно това изследване- Геника. САМО тези лаборатории правят ТИПИЗИРАНЕ. В другите лаборатории дават резултат има/няма, но не и типизиране. А то е много важно!

Би ли споделила също дали материалът от Шейново напр. се изпраща на едно от тези места? Примерно, ако пациентът пожелае типизиране на вируса  newsm78 Или самият материал трябва да се вземе в тези клиники?
Не знам от Шейново къде носят материалите за изследване. Всеки може да се ориентира като си види резултатите след това- дали има разбивка по серотипове или ги дават на куп за всички. Във втория случай информацията не е достатъчна, за да се уточни кой точно серотип HPV е положителен.

Благодаря ти. Смятам скоро да си направя такъв тест и си мислех, че в Шейново всичко е ОК, но сега ще се наложи да се преориентирам  newsm78

# 17

Благодаря ти. Смятам скоро да си направя такъв тест и си мислех, че в Шейново всичко е ОК, но сега ще се наложи да се преориентирам  newsm78
Моля, радвам се че съм ти била полезна. Всъщност цервикален секрет за HPV може да ти вземе практически всеки гинеколог и след това да го занесеш сама в една от двете лаборатории, които правят типизиране.

# 18
Далида, информацията ти е подвеждаща. Типизирането е неточен и не стандартизиран метод, който не се заплаща от здравните каси никъде в света. Типизирането за момента е научен метод, който няма приложение в ежедневната гинекологична практика. Моля прочети написаното от Кюбит многократно в този сайт и се засрами. Правиш реклама на Геника-вероятно работиш там!

# 19
  • София
на мене ми взеха секрет в шейново но ме изпратиха да го занеса в една лаборатория до затвора в София. И се заплаща. Платих към 100тина лева. не се поемало от ЗК

# 20
привет момичета

отварям една стара тема, защото имам няколко питания

цитонамазките ми е 3В, трябва да си направя ХПВ тест

гинекологът ми ме прати в Геника, аз се разходих до там и видях една малка лаборатория в гараж.

Принципно съм си любознателна и прочетох доста по въпроса. Чудя се, как в един гараж може да се прави това отговорно изследване

Имате ли референции за други места за хпв?

# 21
Моят резултат от течно базираната цитология също не е добър и ми препоръчват да си направя HPV-тест. ТБЦ като изследване го правих в Геника, там смятам да правя и теста.

# 22
Много стара тема, но и много актуална днес.
За въпроса къде:
http://www.hpv-bg.com/test.htm

Общи условия

Активация на акаунт