СНБМ - инициативи - 17 част

• 17 306
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Танче, Хриси, момичета, призовавам ви да видите едно от писмата в пощата от Калина Малина, трябва да отговорим на писмото, но също така трябва да измислим какво.

Креми, мисля, че във Варна или Бургас имаше такава отстъпка. Трябва да проверя за Силистра, там кмета доста е направил.
За вокалната студия аз съм за с две ръце, а само за фондацията каква е идеята? Оздравявай бързо, дано децата не ги пипне Praynig

Хриси, писала съм ти доста въпросчета на скайпа, всичко е за близнаците, имчам доста неясноти, моля те като видиш какво съм ти писала да ми отговориш Praynig
Писмото го прочетох, честно казано идеята не е лоша, но трябва много да се мисли дали въобще е реализируема. Освен това не виждам точно ние как бихме могли да помогнем  Thinking

Кали , за близнаците, писала съм върху твоя файл, в пощата е.

# 211
Вики, много се радвам да те видя тук, добре дошла  Hug

Момичета, искам да си направим една скайп среща, утре около 21 можете ли?

# 212
Момичета, тръгнах да си лягам и изведнъж се сетих, че не прочетох някой да е казал, че ще иде утре на дискусията от 10- 12 в Гранд хотел София

Много ви моля, ужасно е важноPraynig
Аз няма как да ида, защото съм в болнични  все пак, а и няма кой да гледа Алекс.

Танчето ще се опита да отиде, но не е ясно в колко часа.
Моля ви, някое от новите момичета, ако може да иде, не е необходимо да си подготвен  кой знае колко предвателно. Просто е много важно да се чуе какво ще се обсъжда и да се записва.

# 213
# 214
Аз мисля, че е хубаво да повторим водещите от миналата година, нали хем ще ги правим почетни членове Wink Аз мисля, че се справиха миналата година чудесно Peace

Слънце, Крум и Елена наистина бяха много добри миналата година и задължително искам да им окажен нужното признание, но мисля че е по-добре да поканим и други тази година. Така хем ще можем да разширим кръга от известни личности, които да свържем със сдружението, хем да си осигурим и някои нови контакти и възможности. Просто ми се иска да разширим кръга от разпознаваеми в пространството лица, които да подпомагат каузата ни. Това ми е мотива да предлагам да са други водещите тази година.

Мими, харесва ми идята за Гена Трайкова. Предлагам скоро да си направим среща за подготовката на празника и тогава да решим за водещите, окончателно. А кой всъщност беше координатор на детския празник, да не съм аз случайно (да не повтарям къде ми е избягал мозъка, но на срещата нищо не можах да си запиша, едвам запомних, че съм координатор на достъпна среда, но помня че и за още нещо бях  ooooh! Embarassed)

Вики много се радвам, че отново си сред нас  Hug Благодаря за милите думи. Ще допълня идеята ти за другите форуми в писанията за членството.

Писмото на Калина Малина и аз го четох. Мислех да й отговорим да се обърне към някоя от организациите, които се заниват активно с рака, защото те ще са много по-наясно къде и как може да се приложи идеята й, а най-вероятно и работят вече в тази насока.

Момичета ще се радвам на повече коментари от всички по пуснатите текстове от вчера.

# 215
  • София
Днес то БТВ или нова ТВ чух (за съжаление не видях дали беше реклама, платен репортаж или коментар в някое предаване) че Еврофутбол организират кампания информираност на за бременните жени в 15 града на БГ. И казаха кои ще са 2 - 3 от първите теми и градове. Знам че имаше възможност за съвместна работа с тях, но не знам какво е развитието. Съжалявам че не видях повече, но ще следя
Относно набирането на нови членове и тъй като се говореше да се направи нещо като брошура за бременните и да се разпространява по здравните заведения не може ли в тази същата или в допълнителна такава да се напишат няколко думи за сдружението, с какво се занимава, какво е постигнало и че всяка една бременна/майка би могла да допринесе за още по - голямо постигане на по - добър живот за нея и децата й като се сприсъедини към сдружението и работи в името на децата.
След като сайта ни бъде актуализиран и оформен можем да привлечем и рекламни банери от разни частни АГ клиники (това пак във връзка с здравната тема, на която ще се набляга като работа)

# 216
Днес то БТВ или нова ТВ чух (за съжаление не видях дали беше реклама, платен репортаж или коментар в някое предаване) че Еврофутбол организират кампания информираност на за бременните жени в 15 града на БГ. И казаха кои ще са 2 - 3 от първите теми и градове. Знам че имаше възможност за съвместна работа с тях, но не знам какво е развитието. Съжалявам че не видях повече, но ще следя
Относно набирането на нови членове и тъй като се говореше да се направи нещо като брошура за бременните и да се разпространява по здравните заведения не може ли в тази същата или в допълнителна такава да се напишат няколко думи за сдружението, с какво се занимава, какво е постигнало и че всяка една бременна/майка би могла да допринесе за още по - голямо постигане на по - добър живот за нея и децата й като се сприсъедини към сдружението и работи в името на децата.
След като сайта ни бъде актуализиран и оформен можем да привлечем и рекламни банери от разни частни АГ клиники (това пак във връзка с здравната тема, на която ще се набляга като работа)
Идеята е дори да работим съвместно по тази брошура. Предстоят срещи с хората от кампанията на Еврофутбол и ще видим какво можем да направим по въпроса  Simple Smile Аз също четох доста за програмата (пратила съм линк в предишните страници) и мисля, че има много хляб в проекта и възможност за съвместна работа.   Peace

# 217
  • СОФИЯ
Кога ще правим среща за пролетния празник? За дата нещо конкретно или поне ориентировъчно?

# 218
Момичета, много ви моля, срещата довечера е наложителна/[color]

Кажете 21 часа устройва ли ви?

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 15:29 от Клеопатра

# 219
  • София
  Аз съм ок за 9 часа вечерта.

# 220
  • София
аз съм ок, но за по-късно. ще гледам да ви хвана Peace

# 221
леле, няма не от няколко часа и вече - 2 страници. Браво! Гордея се много с всички вас!!!
И от мен ДОБРЕ ДОШЛА на Вики, нищо че не се познаваме.

Сега по същество. Успях да кацна на семинара в 11 часа. В програмата пишеше, че ще е до 11:30, но аз всях смут с един въпрос и продължихме до 12 и нещо. Нямаше представители от МНЗ за съжаление. Като пристигнах Гери от ДБМ говореше за децата с увреждания и за диагностиката на тези неща по време на бременността. Поводът да се включа беше разказа на една майка, която беше там и разказа как е прекарала една прекрасна бременност, с едни прекрасни изследвания и накрая е родила детенце със спина бифита - 16 см. По време на бременността не и е бил направен скрининг, който по принцип е задължителен. Малко по-късно стана ясно, че и ред други изследвания не са и правени, а голяма част от тях дори се поемат от здравната каса. Въпроса ми беше защо общо практикуващите лекари и гинеколозите, в голямата си част НЕ информират бъдещата майка какво и кога трябва да мине като изследване, кое и се поема от касата и кое не и т.н. Една дама, която беше от сдружението на общо практикуващите лекари каза, че бумащината е голяма и нямали време.....и тогава, мили деца настана една дискусия.....
В крайна сметка се взе решение да се изготви една информационна листовка, която да съдържа по-горе описаните от мен неща, плюс съвети за бъдещата майка за хранене, хигиена и т.н. Аз реших, че трябва да се включим в дописването(защото вече има такава) и във вторник, заедно с директорката по кмоникациите от Еврофутбол и тази дама от сдружението на ДЖ-и питата ще се видим да прочетем наличната листовка и да видим с какво да се допълни. После, ще ви я пусна в пощата да я гледаме...и ДБМ също и накрая от НЗОК обещаха да я разпространят в цялата страна.

Добре звучи, да видим до къде ще се осъществи проекта.

Поех този ангажимент на своя глава, защото това е един от приоритетите ни, пък и мога лично да отида. В този смисъл не търся доброволци да идват с мен, но ако има - вторник 13:30, още не знам къде, но ще ми звъннат да кажат.

Това е. Сега сядам да ви чета, любими мои работещи момичета.

# 222
извинявам се за правописа, ама съм леко еуфорична.
диагнозата ми се потвърди.....ще живея спокойно  Laughing Laughing Laughing

Доли, визитките!!!! Направо се излагам... и с тази фамилия.....всеки си дава тефтера да му се разпиша...абе мани!
Нали в понеделник?

# 223
за скайпа - нма да дойда. имам излизане. но ме вкючете да ви чета после, дори и да не съм онлайн.

# 224
  • София
Таня, момичета, къде мога да видя брошурата? Заинтригува ме случая с момичето - по време на моята бременност имаше съмнения за спина бифида (миомата ми се беше "залепила" за гръбнака на бебчето на видеозона; иначе бях пила фолиева киселина, когато си трябваше, благодарение на гинеколога ми; отидох и на биохимичен скриниг, където страшната диагноза слава богу беше отхвърлена категорично). Затова ми се ще да видя какво пише за фолиевата киселина.

Общи условия

Активация на акаунт