СНБМ - инициативи - 17 част

• 17 324
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
В момента правя служебния пресклипинг, та да допълня:

Пловдивският владика митрополит Николай изнесе открит урок по вероучение

Строителството на детски градини в София - някой пак лъже кмета

Забавачки на колела

Бият хормони без пари за бебе

Момичета, само пак са кажа, че дори и да сваля статиите в Word или Notepad, няма как да ги изнеса от работата - полицаите не дават да се внасят или изнасят каквито и да било електронни носители, а и никакви пощи не мога да отварям, камо ли да ги ползвам. Поне статиите за училищата ще гледам да ги разпечатвам и да ги имам поне на хартия, мисля, че за тях няма да ми направят проблем.  Hug

аз сега мога да ги сваля на моя компютър, но принципно кой отговаря за архива ни?

# 136
  • София
веднага сядам да пиша за проекта за рака на шийката на матката. фирмата иска да направи семинари - виртуални и физически, с цел ограмотяване на жените в БГ. от нас се искат 2 важни неща - да помислим дали можем да популяризираме, сред жените тук във форума една такава виртуална среща, за задаване на въпроси по темата.
  В какво се изразява проекта за превенция на рака на шийката на матката? Ако е свързано по какъвто и да е начин с нашумялата напоследък ваксина съм на 100% против!! Ако става въпрос само за годишни прегледи и тн съм за.

# 137
веднага сядам да пиша за проекта за рака на шийката на матката. фирмата иска да направи семинари - виртуални и физически, с цел ограмотяване на жените в БГ. от нас се искат 2 важни неща - да помислим дали можем да популяризираме, сред жените тук във форума една такава виртуална среща, за задаване на въпроси по темата.
  В какво се изразява проекта за превенция на рака на шийката на матката? Ако е свързано по какъвто и да е начин с нашумялата напоследък ваксина съм на 100% против!! Ако става въпрос само за годишни прегледи и тн съм за.

нашумялата напоследък варсина не е на тази фирма. по принцип става дума повече за цитонамазките и неимформираността на жените за това на колко време трябва да си правят, защо, полага ли им се по клинична пътека и т.н. Няма да се участва в рекламна кампания на един продукт. все пак ще се говори и за ваксинирането - на кого, как и др. зависи от въпросите на жените, все пак

# 138
  • София
  Ясно, но често тези неща се израждат именно в реклама на подобни продукти. Има смъртни случаи вече от тази ваксина и в САЩ и в Австрия май, като на второто място е спряна за употреба до по-нататъшно разследване. Зачестяват случаите на оплаквания, отделно тази ваксина има смисъл да се поставя само на девойки, тоест преди първия сексуален контакт. Останалото е много добро като идея.

# 139
  • На края на вселената!
аз сега мога да ги сваля на моя компютър, но принципно кой отговаря за архива ни?
Стандарт - Айла
Дневник, Капитал- Дещодиви
Монитор  - Клеопатра
в-к 24 часа, Агенция Фокус, електронни медии (БТВ, НОВА ТВ, Дарик радио, радио Хоризонт) - УФСЪ

Поне така пише в организационната структура. Те вадят статиите и пазят в уърд, докато има начин да се качват в сайта в архива.

В темата за членство има запитване дали са задължителни ЕГН и адреса. Момичето се опасява за сигурността им в нета. То е ясно, че са задължителни. Някой може ли да й пише?

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 09:58 от Томасе

# 140
  Ясно, но често тези неща се израждат именно в реклама на подобни продукти. Има смъртни случаи вече от тази ваксина и в САЩ и в Австрия май, като на второто място е спряна за употреба до по-нататъшно разследване. Зачестяват случаите на оплаквания, отделно тази ваксина има смисъл да се поставя само на девойки, тоест преди първия сексуален контакт. Останалото е много добро като идея.

миличка, моля те пиши малко повче инфо за това. от коя ваксина има смъртни случаи? името ни трябва. моля те - инфо!!!

# 141
Момичета, започнахме активната работа по писането на оперативния план. Пак повтарям преди да свършим плана, няма до мога да се занивам с каквото и да било по достъпна среда (просто нямам мозък и за двете).

По плана пишем аз, Силвето, Ради и Кали - за сега. Ако някой има капацитет и възможност, ще се радваме да помага. Много ми се ще някой от финансистите да се присъедини, защото има и бюджет да се пише. Ако не, аз ще го пиша  Thinking

И да помоля пак за малко обща мисъл по темата, която писах в понеделник, но някак си покрай лудницата с ДГ не можахме да му обърнем внимание. Копирам си от поста:
"Сетих още нещо, което вчера изпуснахме да обсъдим по повод набирането на средства тази година. Едното ясно ще е детския празник, но трябва да помислим и за кампании за набиране на членове, по-късно през годината. Та въпроса е какво да представляват тези кампании - имам предвид като форма (интернет или чрез събитие), продължителност, брой...  Помагайте с идеи, че и това трябва да включим в плана."

И още нещо, ако ще правим Крум и Елена почетни членове добре ще е скоро да го измислим как подходящо да им го съобщим.. Да ги поканим някъде... Да спретнем някакакво мини събитие...

А между другото къде е организационната структура, че не я видях в пощата. (извинете по-глупавия ми въпрос, но съм бременна и леко руса)...

# 142
  • София
  Това е първото което открих за ваксинете. Ако ви интересува после ще разровя за още, че сега се стягаме за разходка. Следобяд ще допълня и нещата за проекта за близнаците в пощата.

Поредният смьртен случай от ваксината Гардасил кара Министерството на Здравеопаzването и Онкологичната Комисия на Виена/Австрия да се спре рекламирането на ваксината,както и апел кьм всички да иzчакат с ваксинирането. След Ясмин Сориат(+) ,в интенzивното отделение се бори zа живота си Марион Немек след като се е ваксинирала с Гардасил.

Ваксината е спряна официално от днес (в Австрия) поради втори смьртен случай след нея.
Проф.Севелда и МИнистерката на zдравеопаzването Кдолски сьветват да се иzчакат експертиzите и да не се имуниzира ,както и да се спре кампанията с рекламирането на ваксината.
http://www.nachrichten.at/regional/oesterreich/635699
http://www.kurier.at/freizeitundgesundheit/gesundheit/121548.php

Амарена,помниШ ли какво писах zа таzи ваксина? В опаковката е добавено като страничен ефект,а го нямаШе.
"Ausbleiben der Menstruation",..липса на менструация.
Дано сьмненията,че таzи ваксина прави стерилни жените е само гола конспирация.Искрено се надявам да е така.
  Мисле че имаше и конкретно са Силгард, но разликата с Гардасил не е голяма...

# 143
тяхната ваксина се казва Cervarix.
ще ги попитаме за проблемите дали нямат подробности.
но това не отменя темата за профилактиката и за това гинеколозите да обясняват на майките за цитонамазките.

търси още инфо, като имаш време. мерси много

# 144
  • София
Томасе ме помоли да кажа кои медии следя. Следя електронните ежедневници в. Стандарт, в. 24 часа, в. Труд, в. Новинар, в. Дневник, в. Монитор и в. Сега. Държа само да отбележа две неща - правя го само в дните, когато съм на работа, т. е. от понеделник до петък и то само, ако не съм отпуска или малката не е болна. Случвало се е и в работни дни от други задачки да не ми остане време, но това беше предимно в годините още преди да родя, когато ме товареха много повече с работа. Joy Когато съм си вкъщи, абсурд да имам толкова много време - понякога ми е отивал по полвин ден, е, вярно с обработката на информацията, особено, ако е повечко. Другото важно нещо е, че аз не правя PR пресклипинг, а CI (Competitive Intelligence) пресклипинг, т. е. за мене много често е по-важно да намеря конкретна инфомация (нещо като пресклипинг по заявка, например за прогнозиранта инафлация за 2008 г.), отколкото да прегледам цялото издание да няма нещо написано за фирмата, например. Т. е. случвало се е да не изчитам цялото издание, защото вече съм си намерила търсената информация от сигурен източник. Затова просто мога да допълвам списъка със статиите от деня, който вече е постнат в темата. А иначе Томасе ще запазва статиите, на които попадна и ни касят, в Word, за което много  й благодаря. bouquet

# 145
Танче, ето отговорниците за архива :

Стандарт – Мими /Айла/
Сега, Новинар – Евелина
Дневник, Капитал – Деси
Монитор – Хриси
24 часа, Фокус нюз – Влади

Аз съм за да информираме майките, но не знам тази виртуална среща какво точно ще представлява, как го мислите? Рекламирането на ваксини също не ми харесва.

Танче, нещата за които помоли на срещата по отношение на близнашката кампания е вече в пощата от вчера. Включила съм ви и двете с Хриси, Елпет също ще трябва да помага /нея забравих да я включа, но тя си е към административно- правния отдел, така че няма да  я добавям допълнително, там Хриси ще си разпредели кой да й помага. Нахвърляла съм и неща за достъпната среда, за да помогна на Доли, а и доста неща , да не кажа всички се застъпват с идеите за одстъпната среда от кампанията за близнаците. Виж като имаш възможност идеите, вече имам съгласието на Мими - Айла и на Креми да си поемат техните задачки, очаквам ви ес Хриси да си кажете мнението за вашата част от нещата и въобще за идеите.

# 146
аз лично си представям виртуалната "среща" да е форумска тема, в която да се задават въпроси за цитото - защо, на колко време, кога и т.н. и на които да отговаря лекар и/или една от нас, която предварително да се запознае с проблематиката внимателно и подробно.
никой няма да прави реклама на нищо! Това не е нашата цел и занимание. С тези неща нека се занимават фирмите - имат си бюджети и специалисти.

даже мисля, на срещата в град хотела да повдигна въпроса. само да мога да отида

# 147
....защото като цяло българските гинеколози, като цяло не са по приказките, а майките не знаят дори какво им поема здравната каса. Не всички, разбира се, но повечето са така. като гледам във форума какво става......майка плаче-грамофон свири.

# 148
Доли, аз лично съм за интернет кампания за набиране на членове. Дори можем да говорим с Марина, дали не би нисложила един банер, че набираме членове, но за да могат кандидатите да се информират кои сме ние и какво сме направили до момента трябва сайта ни да се оправи asap.
и другият канал сме самите ние и нашият кръг от познати и приятели.

можем също да използваме всяко наше събитие, на което ще се събират майки, за целта.

продължавам да мисля в посоката

# 149
Аз съм за тогава да информираме жените от форума, и за темата съм за, но може би да се води само от лекар, както е в подфорума на Нивеа, само че не знам дали не трябва да се говори с Мамма по случая. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт