DSDSuper-Fasching-Star - тема немска 60та

• 15 547
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Сигурна съм, че повечето от нас реагират спонтанно положително на молби за помощ от и към България. Може би е време да си изработим защитен механизъм при случаи като този на ZiMa.  Това ще ни предпази от една страна да се набутваме със суми, а от друга - покрай Илия да намразим и свети Илия. Аз лично няма да спра да помагам след такъв случай, но едното ми наум със сигурност ще се обади по-високо следващия път.
В момента се сещам за любимото по нашите земи "Treukonto" - сигурно има начин да се направи и в частни условия.

Сещате ли се за някакъв друг начин да избегнем бюрократизирането, но и да си гарантираме коректност?

# 211
Ами аз се сещам за най-простия. Прати ми пари и ще ти купя. Бърза, не бърза, само срещу форкассе изпълнявам поръчки. Не говоря за приятели и познати, на които имам доверие.

# 212
Здравейте!
бихте ли ми казали откьде мога да изтегля детски песни4ки на немски?рових вьв форума ,но не можах да открия немски песни.

Благодаря ви!

# 213
chérie, виж тук дали ще си харесаш нещо - http://www.kleinkind-online.de/seiten/kinderlieder/

# 214

Понякога времето притиска или пък болестта напредва, или някоя от нас пътува на следващия ден. Vorkasse е твърде бавна процедура за такива случаи.

# 215
Ми6ка,превеждала съм пари в БГ и след 2 дена бяха на сметка.2 дена не ре6ават въпроса.

# 216
Оу, забравих  - докато бяхме в БГ, да не кажа голяма дума, но в почти всеки бар, в който влязохме звучеше тази "песен" - http://de.youtube.com/watch?v=n5HGgIeGo98 ...Коментари?

# 217
Благодаря ви за подкрепата, момичета   bouquet !
Аз също бих подарила нещо за 10-20 лева, но тия хапове струват 40 евро  Naughty , а да не говорим, че паркинга на летището също е бил 7,50. И не стига, че купих рецептпфлихтигес медикамент, че търсих и ангажирах други хора, а сега трябва и да съм солидарна. Е, тц. Няма да стане! Naughty
Вечи, не ги пращай  Peace ! Това с приятелката ти е много хубаво, обаче мен направо ме е срам вече от теб, защото така те ангажирам... Blush Мисля си в момента дали да не ми ги върнеш тук, защото пари явно няма да видя  Whistling . А срещата ни за съжаление пак няма да стане, защото имаме таг дер офенен тюр в наххилфето...Много тъпо стана! Бях се навила да дойда призори на летището. Ама нищо! Ще се видим друг път. Hug
ГеяHug . И на мен това ми е най-гадното, че проявих състрадание към детето.
Жабче, съгласна съм с мнението ти, НО не това е начина! Peace И защо аз да проявявам солидарност и да й ги подарявам? На нея пука ли й, че тия пари са ми здравната застраховка за месеца и че съм студентка, която е била достатъчно тъпа да прояви съчувствие към болното й дете и достатъчно тъпа да й купи хапчета от джоба си. Thinking
Асе, ще ти пусна адрес. Wink Пък за броя на децата си знаеш  Laughing !
Бибе, аз купих хаповете на 24.1. От тогава поне 3 пъти ми се обещава за последно, че ще ми прати парите. Обяснения имаше всеки път, когато аз питах какво става. Иначе от нейна страна не идваше желание да пише...Причините бяха от развалено пц, през много болно дете, до не ни платиха заплата. Peace Тя живее в блок с майка си и явно 4ма възрастни не могат да съберат 80 лева. Което води до въпроса защо поръча 2 кутии, а не една...
Сърфи, не е в болница, в тях си е! Просто е некоректна! Уестърн унион го предложих в последствие, защото Вечи лети в петък. Преди й бях дала банкова сметка и ибан, за да й безплатно. Абе с 2 думи освен, че се набутах, се опитах да й спестя всички допълнителни разходи...Но резултатът беше направи добро, за да ти направят зло! Tired

Мислите ли, че е редно да пиша в темата за епилепсията и да предлагам такива хапове? Те все пак се дават само с рецепта и могат да се употребят и с други цели? newsm78
Край на сапунката  Rolling Eyes

# 218
Мислите ли, че е редно да пиша в темата за епилепсията и да предлагам такива хапове? Те все пак се дават само с рецепта и могат да се употребят и с други цели? newsm78

Според мен го направи, но искай от желаеЩите да ти скенират една рецепта zа тия хап4ета  Peace Но не zнам дали правилата на форума го раzреШават?  Thinking
Или виж там дали някой друг се беШе интересувал zа това лекарство и му пиШи на ли4ни....

# 219
И аz съм на мнение като Татяна,че ако правилата раzре6ават може6 там да пи6е6.С или беz рецепта в случаят не виждам какво е zначението.Ако някоя майка ги вzеме да си трови детето може да го направи и с други лекарства,която плати 40? има нужда от тях.И да се надяваме,че Ще намери6 нов купувач,а zа въпросната майка дали да не пуснем тема в родителите в чужбина,zа да zнаят всичките.Утре Ще пита zа това лекарство в италянската,испанската или някоя друга тема.Такива хора не zаслужават услуга,дори следваЩият път наистина и трябва и мисли да плати  Twisted Evil

# 220
  • в сърцето на един мъж...
За мен това е от типа - абе ти ми направи услугата, а дали ще платя или не е отделен въпрос. Не мога да си представя, че са ти жизнено важни тези лекарства и ще си играеш със здравето на детето си. За две седмици все щеше да се намери от някъде да се съберат тези пари. ДА, ако беше писала - момичета, абе знам че не сте балами, не сте идиотки, но в момента нямам възможност, моля ви помогнете да си взема лекарства за детето - всички тук щяхме да откликнем и да ги съберем. И ние имаме деца и може да ни се наложи нещо такова. Не са кой знае колко тези пари, но и ние не ги копаем. Ако беше казала, да се беше извинила, можеше и да се прости и да се направи подарък на детето, но такова чудо.... #Cussing out
Зиме, пусни си запитване в темата за епилепсия. В крайна сметка може на някой наистина да му трябват, но трябва да предупредим модераторите да няма промяна нещо по ника или профила, за да сме сигурни, че тази същата няма да извърти нов номер.
Аз също бих направила услуга, т.е. бих ги подарила, но не и след такова чудо... Чувството че си използван и прекаран не е особено приятно и не навежда на благотворителни мисли...

# 221
Напълно съм съгласна с Гея, ако беШе играла с открити карти, 100% Щяха да се събират парите zа това лекарство  Peace  Много от мамите тук са помагали на деца в нужда и не са беzрали4ни към съдбата на други  Naughty

# 222
3дравейте Бандитки и Пиратки, бивши Полицайки, Гъби.. Hug
А3 давам гласа си 3а полицайката newsm10
3има, много е неприятно това 3а лекарствата. Каквото и да решиш да правиш, вярвам, че решението ти ще е правилно. Жалко е, но явно има и такива хора.
Искам да попитам докъде се стигна с органи3ацията на срещата в Минга? Ще има ли, няма ли и кога ще е?

# 223
Добър вечер,
засега съм на линия за срещата този петък. Мисля, че към 18 ч ще успея Hug

# 224
Аз не мога. Ще колим прасе. Joy  Joy  Joy Тоест един селянин ще го коли, пък мъжа ми отива да се преструва, че работи  Laughing Аз естествено, баш гражданката, ще чакам кървавицата в нас.  Mr. Green Някой да не се заблуди, че ям такива говна.
Апропо постя. И останах много учудена, че католиците постят като ядат риба, яйца, сирене и т.н. животински продукти, които са забранени в ортодоксалния пост. Някой да ме светне как е при протестантите?  newsm78
Край на залаганията- очевидно е- Бануна спечели.   bouquet Само дето го няма нещо , много работи.Банунеее, специална церемония ще организираме по повод връчването на наградата ..в Мюнхен, белким дойдеш  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт