Да поговорим за джаз

• 60 540
  • 466
  •   1
Отговори
# 330
Да, трябваше да свири на Аполония на 31 август и на още една дата - не я помня коя беше. Той ми е брат и аз безкрайно, безкрайно много го обичам и страшно ми липсва.  Cry Освен страхотен музикант, той имаше много добра душа - изключително скромен, фин, благ и кротък човек.

Благодаря ти, Каролин!!!  Hug

Това е първата Аполония от 1990 година насам, в която той няма да участва.

Ето още нещо хубаво - една от последните песни, които направи, преди да се разболее сериозно:
http://www.youtube.com/watch?v=SMnSeXpxPUc
На 9.10 бях на един чудесен концерт в Пловдивския драматичен театър -един проект за ударни на Стунджи и Христо Йоцов. Румен Тосков трябваше да е на клавирите...
В началото неговите приятели, сред които и Теодоси, изпълниха една пиеса в негова памет, цялата публика отдаде уважение на този прекарасен музикант. Всъщнност целия концерт беше посветен на него.Беше тъжно, но и много задушевно.
А песента, която изпълнява Хилда, е прекрасна.
Поклон!

Да, разказаха ми как е минал концерта и че е било много хубаво - този концерт го свириха и в Банско, Варна, Созопол. Този проект е и последният, в който той взе участие няколко седмици преди кончината му - беше в НДК. Е не можах да отида на този концерт след смъртта му Sad, още не мога да понеса да видя как някой друг е застанал на неговото място и свири неговата музика. Бог да го прости! И благодаря за милите думи!  Heart Eyes

Маги, съболезнования за загубата ти. Светла да е паметта на брат ти!

Бях на този концерт в Пловдив.  Публиката съпреживяваше липсата на един добър музикант, а джазмените на сцената се раздадоха до последно. Синът ми, на 11 г., за първи път слушаше подобна музика и да ви призная, се кефеше от сърце. Не е било напразно.

Вижте на какво попаднах днес:
http://www.cross-bg.net/predstoyashti-sabitiya/1168247-qdzhaz-za-smeli-ptitziq-2

Жалко, че е в Сф, бих завела наследниците Simple Smile

# 331
Благодаря ти, Моли, за милите думи!  Hug

Ето още една песен в изпълнение на Мирослава Кацарова, чийто аранжимент е негов, а на видеоклипа присъства и самият той:

http://www.youtube.com/watch?v=vgHUBxIPADQ

# 332
Маги, приеми най-искрените ми съболезнования! Рупето беше невероятен музикант и добър човек... за съжаление, сякаш Бог прибира рано най-стойностните хора:(((.  А аранжимента на песента на Мирослава Кацарова е изключителен.

# 333
Маги, приеми най-искрените ми съболезнования! Рупето беше невероятен музикант и добър човек... за съжаление, сякаш Бог прибира рано най-стойностните хора:(((.  А аранжимента на песента на Мирослава Кацарова е изключителен.

Благодаря много! Хубаво е човек да знае, че не е сам в мъката си! Преди няколко дни почина един наш познат пак от рак - и той беше рядко добър човек. Сигурно има някаква логика в това добрите хора да си отиват по-рано, която на нас ни убягва, сигурно е за тяхно добро. Кой знае...

# 334
За съжаление си права, Маги и аз изгубих близък човек от тази отвратителна болест, само на 36 години... Sad И отново много светла личност... Да е светъл пътят им към вечността на нашите близки, живяха достойно и оставиха топъл спомен в сърцата на много хора.

# 335

Благодаря много! Хубаво е човек да знае, че не е сам в мъката си! Преди няколко дни почина един наш познат пак от рак - и той беше рядко добър човек. Сигурно има някаква логика в това добрите хора да си отиват по-рано, която на нас ни убягва, сигурно е за тяхно добро. Кой знае...

За съжаление си права, Маги и аз изгубих близък човек от тази отвратителна болест, само на 36 години... Sad И отново много светла личност... Да е светъл пътят им към вечността на нашите близки, живяха достойно и оставиха топъл спомен в сърцата на много хора.

http://www.youtube.com/watch?v=xDXekoy116M

# 336

http://www.youtube.com/watch?v=xDXekoy116M

Heart Eyes

# 337
Маги ДС и тук (форума) изказвам съболезнования.

Благодаря за предаването още веднъж!

# 338
Маги ДС и тук (форума) изказвам съболезнования.

Благодаря за предаването още веднъж!

Hug

Благодаря, мила!   bouquet

# 339
Маги, отскоро съм тук и едва днес прочетох прекрасната тема за джаза. Приеми и моите дълбоки съболезнования за твоя невероятен брат Рупето...Слушала съм го многократно на живо, страхотен музикант и много одухотворен човек. Бог да го прости и дано душата му намери покой. Ще остане завинаги в спомените ни, животът му бе кратък, но следата, която остави дълбока...Желая много сила и вяра на теб и семейството ти!

# 340
Кои са имената в областта на Джаза, които си заслужават в момента в България?

# 341
За мен това са Росен Захариев, Венци Благоев, Милчо Левиев, Вики Алмазиду, Мери Танева...разбира се, Рупето беше голям музикант, Бог да го прости...

# 342
Много се зарадвах за темата. Мислех си, че никой не слуша джаз. Аз като кажа , че това е любимата ми музика и ме гледат особено. Имам си любим китарист  Lee Ritenour , любим пианист Joe Sample  и любим саксофонист Gerald Albright. Харесвам  и много други, но пък любимецът ми е Markos Valle. Обожавам боса нова. За жалост съм от провинцията и нямам възможност да ходя на концертите и то най-вече защото ги правят все в средата на седмицата.
Много ме беше яд за концерта на Джо Семпъл, ама какво да се прави. Слушам sky.fm там има голям избор от джаз в различните му вариации.

# 343
Много се зарадвах за темата. Мислех си, че никой не слуша джаз. Аз като кажа , че това е любимата ми музика и ме гледат особено. Имам си любим китарист  Lee Ritenour , любим пианист Joe Sample  и любим саксофонист Gerald Albright. Харесвам  и много други, но пък любимецът ми е Markos Valle. Обожавам боса нова. За жалост съм от провинцията и нямам възможност да ходя на концертите и то най-вече защото ги правят все в средата на седмицата.
Много ме беше яд за концерта на Джо Семпъл, ама какво да се прави. Слушам sky.fm там има голям избор от джаз в различните му вариации.

Мики, много добре те разбирам. Аз съм от Бургас, а там джаза не е на почит Wink Имам чувството, че никъде не е . Тук, тази тема е един малък и уютен оазис, но навън малко разбират и споделят вкусовете ни...Така че, поздравявам всички ви, с добрия и интелигентен вкус! Hug

# 344
Егати къде са я зачукали тази тема...Едва я намерих, но както и да е.

С час и нещо закъснение, искам да кажа ЧРД на Джамиро, да е жив и здрав и още дълго да ни радва. Все още тая надежда, че ще обяви и дата в БГ, но за всеки случай, живот и здраве, планирам през Април да го гледам в Ротердам. Ако някой ще ходи, да пише на ЛС  Peace

Поздравявам ви с любимото ми парче отновия му албум: http://www.youtube.com/watch?v=bOlED4z6eyg&feature=related

Общи условия

Активация на акаунт