Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от темите, които се обсъждат във форума?
Какви са темите, обсъждани в публикациите?
Защо краката ми се подуват толкова много по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от темите, които се обсъждат във форума?
-
Какви са темите, обсъждани в публикациите?
-
Защо краката ми се подуват толкова много по време на бременност?
Подуването на краката по време на бременност се дължи главно на увеличения кръвен поток и задържането на течности. Това може да доведе до оток и подуване в краката. За да помогнете за намаляване на отока, уверете се, че поддържате добра позиция на тялото, избягвайте да стоите или седите дълго време и правете редовни упражнения за подобряване на циркулацията.
-
Какви са признаците за падане на тапата по време на бременност?
-
Как да увелича производството на кърма по време на кърмене?

) На сутринта усещах слабоболезнени контракции на 5 минути, взех си набързо един душ и айде пак към болницата. Към 9.00ч ме приеха. Мина стандартния преглед, измервания, документация и ме пратиха в предродилна зала. Докато отида до там ми потече кръв, което малко ги учуди. Там започнаха да ми измерват контракциите. Бяха вече на 2 мин. Направиха ми клизма, но не ме обръснаха, а аз не успях да го направявя сутринта. Пак легнах с апарата за измерване на контракциите и оставаше да чакам. Контракциите ставаха все по-начесто и все по-болезнени. Така изминаха няколко часа, в началото се държах, но накрая вече се превивах от болка. Често минаваха да видят как съм, сложиха ми система с глюкоза мисля, а после и два боскулизина венозно. Упойка не са ми слагали. Пак ми потече кръв, незнам от какво и те май незнаеха. Наложи се да ми спукат водите. Започна да ме напъва отвътре, но казаха аз още да не напъвам, за да не се разкъсам. След време разкритието стана необходимото и се преместих на магарето. Казаха да напъвам по три пъти на контракция. В началото не го правех както трябва и ми се караха. Трябваше да напъвам като по голяма нужда, да си вдигам главата напред, държейки се за краката си от външната страна. Минаха около двайсетина контракции и накрая усетих една още по-срязваща болка, с която родих. Беше станало 14.30ч. Трябваше да родя и плаценатата, което също си беше трудно, после ме прегледаха и ми се караха, че много шавам. Мислих, че са ме шили, но се оказа, че няма шевове. През това време те оправиха бебчето и го оставиха настрани. Преместиха ме на носилка, пльоснаха ми една торба с пясък и ме оставиха в коридора за два часа. От време на време идваше акушерката и ми натискаше корема.През това време може да ти дойдат на свиждане. Успях да се видя с таткото за малко. Бях гроги, д-то ми беше изтръпнало, едвам издържах два часа легнала по гръб. Добре, че чувах моето слънчице от време на време да проплаква. Отведоха ме в стаята, легнах, и някаква груба акушерка ми казаха, че трябвало да се изпишкам. Да изпия едно шише и до половин час да пишкам. И си тръгна. След половин час станах и на зиг заг отидох до тоалетната. По-късно успях да си взема и душ и започнах да обикалям като куче пред месарница, за да си видя бебето. На другият ден ни донесоха бебетата. Те стоят при нас през целият ден.
!
С рефлукса се пооправи малко с това АМ, вдигнали сме му матрака на 45 градуса, количката също му е повдигната, та повръща вече доста по-рядко. Имахме проблем с акането-не беше акал почти три дни, та се видяхме в приключение с таткото. Пробвахме с термометър, но се провалихме - нас ни беше по-страх от него
През тези три дни милич така се гърчеше като червейче, и така неистово пищеше че си помислихме че са почнали коликите, та го натъпкахме с ИНФАКОЛ (който в последствие разбрахме че и той забавял перисталтиката, а също и чая от копър на ХИП). Е, изака се вчера два пъти и стана отново спокоен и постоянно спящ. Това е от нас за сега. Лека нощ на всички.

Не съди по изцеденото колко имаш в гърдите, няма изобретена още такава помпа, която да успее да стимулира гърдите и да изцеди всичкото налично мляко, както и да "свали" следващата порция. Бебето изсуква в действителност много повече от това което виждаш в помпата. Но карай така както ти е добре на теб!
само дето не се търкалях в банята, а как се нарязах не е истина. Сега се измивам и лягам, ако мога да дремна. Сладки сънища!