Малък Сечко Февруари 2004 щастливи майки ни направи- 4

• 67 776
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте всички,нека ви се представим:казвамсе мама Яна род.11.04.80г. и Алекс род.на 20.02.04г.  Щесе радваме да си пишем.

# 166
  bouquetДобре дошли на мама Яна и на бебе Алекс. smile3525Аз се казвам Венета моето водолейче се  казва Валентин .

# 167
Здравейте! Специални благодарности на всички майчета, които пишат за яслата - много ще ми е полезно, защото записах Кристиян на ясла от септември. Казаха, че ще е малко голям за ясла, но от друга страна не искат да го вземат в детската градина, защото няма навършени 3 години... Rolling Eyes Крис беше болен до скоро, някакъв гаден бронхиолит изкара, но сега (да чукам на дърво) е добре. Затова и малко се притеснявам от яслата, щото там вируси много, а не е добре да повтаря бронхиолита понеже можело да премине в астма Cry Вие правите ли някакви закалителни процедури на вашите дечица? Другото, което исках да питам е има ли някакви имуностимуланти,  от които сте доволни? Мисля лятото да го заведа на Сандански, много добре се отразявал климата там на белодробни заболявания... Такива ми ти работи при нас. Поздрави и целувки на всички! Heart Eyes

# 168
Здравей лили крис.Както съм писала вече Вальо ходи на ясла от октомври месец.Наистина там децата много бързо се разболяват едно да се изкашля и всички са готови заразени.Ние месец и половина си кашляхме без гърлото да му е червено гърдите чисти.Направи ми някаква алергия (явно от пролетта)изпихме сумати сиропи.Сега в момента пием Респивакс за подсилване на имунната система.Аз го давам и на големия защото и той много ми боледуваше.Респивакса се пие по схема аз съм много доволна от него. smile3525Можеш да питаш ако нещо те интересува .

# 169
Здравейте на всички!
Аз отдавна не съм писала, но съм затрупана с работа до ушите, нямам почти никакво свободно време, е, за разходки след яслата остава, няма начин.
Киша, да ти кажа, че и Кристина ходеше по мене, тя и сега го прави, има такива периоди, и в тоалетната влиза с мен, не иска да си спи в леглото.
Не помня откога си пуснала Велито на ясла, но ще й трябва време, за да свикне, Кристина цял месец изкара с рев и лошо настроение, казваше "Не искам да ходя, не ми е добре там, децата ме бутат... " и разни такива, но отмина. Ела да я видиш сега, хулиганка и половина, намерила си е другарчета, обожава едната госпожа- а тя си го заслужава-, всеки ден ми разправя разни истории и случки, като ходя да я взимам, е супер свежа и весела. Не са й взимали чинията, който изостава, другите момичета писаха, госпожите го хранят, въобще добре ги гледат.
Недей да се тормозиш с тежки мисли, макара че какво ти говоря, дай на една майка да се тормози, все за нещо ще намери.
През зимния сезон изкарахме една ангина, после ларингит, антибиотик пихме за жалост, но се налага, защото иначе се задълбочават нещата. Не съм фен на лекарствата по принцип, гледам да се лекуваме с природни продукти, но състоянието не винаги позволява. Е, и дежурните сополи и любимите нам капки Коларгол също не липсваха. А за подсилване на имунитета давах Ехинацея форте на д-р Тайс, има ефект; правя и друго, не знам давате ли мед на вашите деца, та значи изцеждам един- два лимона, разбърквам една супена лъжица мед в изцедения сок и сутрин по една лъжица преди да тръгнем за яслата; може да се разреди и водичка и да се пие като сокче.
Това е от мен. Не знам кога пак ще имам време да пиша, затова поздрави от мен и Криси, желая ви топъл, слънчев, усмихнат и жизнерадостен месец май!  bouquet

# 170
Благодаря ви, майчета, за споделения опит с имуностимулантите! За Респивакса искам да попитам има ли значение в какъв сезон се взема, дали ще е от полза ако го давам в края на лятото преди да тръгнем на ясла? И как да му го давам, като то е хапче, а той още не може да гълта таблетки? Rolling Eyes... Иначе веднага смятам да опитам лимоните с мед не само за малкия, но и за мен, щото и аз доста боледувах тази зима. На всички желая много здраве и приятни пролетни разходки! Grinning

Последна редакция: пт, 05 май 2006, 15:46 от лили_крис

# 171
Здравей лили крис.По принцип Респивакса се дава от октомври месец.Но аз започнах малко късно да го давам защото все бяхме болни.Хапченцето го даваш сутрин на гладно(Вальо го хруска защото не може да го глътне).Аз го давам така една опаковка има 30 хапчета 30 дена давам по едно хапче сутрин на гладно после почиваме 20дена ,давам 10 дена хапченце ,после пак почиваме 20 дена ,10дена давам пак ,20дена почивам и последно 10 дена давам .Това е нашата схема няма нищо сложно дано ви помогне защото аз съм доволна от респивакса.Цялата схема е от две опаковки.Можеш да започнеш да го даваш на детето от октомври месец.Това е от мен.Целувки от нас smile3525

# 172
Здравейте, момичета! Напоследък никак не ми остава време да посещавам това толкова приятно и полезно (поне за мен) място. От вчера и моят дребосък влезе в редиците на учениците Simple Smile. Естествено, много се притеснявам как ще му се отрази яслата, дали ще се приспособи бързо, изобщо всякакви глупости са ми в главата Sick Вчера беше само за 2-3 часа на яслата и се е разплакал чак когато дядо му (той ще го води и прибира) дошъл да го вземе, и то защото не искал да си тръгва #Crazy Предполагам, че само в началото ще е така, а после като тръгне по цял ден ще настанат големите трагедии... Според вас колко дена да го пускам до обяд? Казаха ми, че не е добре много дълго да ходи на половин ден, защото после по-трудно свиквали като остават и следобед. Другото, което исках да питам 'препатилите' е горе-долу колко е периодът на адаптация - месец, два? - и ако след това още плаче има ли смисъл да го мъча детето? Ох, май попрекалих с питанките и притесненията, но сигурна съм, ще ме разберете. Благодаря и приятен ден на всички! Heart Eyes
P.S. Благодаря на мама Венета  bouquet за разясненията за Респивакса - ще го пробваме наесен

# 173
Здравей те,и аз отдавна не сьм письла но сега искам да се похваля Rolling Eyes приеха мойто дребосьче в яслата и сме много ама много щастливи Laughing Лили-крис честито и на вас ,аз сьщо имам притеснения как ще се дьржи,дали ще плаче много и т.н. искрено се надявам бьрзо да се адаптира Praynig .За сега толкова от мен като трьгне на ясла ще пиша да кажа как е положението. Laughing

# 174
# 175
Здравейте, ако ни позволите и ние ще се включим в тази хубава тема. От скоро съм в този форум и сега открих това прекрасно местенце. Казвам се Мирослава - 11.07.1974г.  и имам две дечица. Каката е радена на 22.02.2004г.- голяма палавница е, но само в къщи. На нас също ни предстои Ясла от септември месец, най-много се притеснявам, че ще боледува, защото имаме и малък бебо. Той се казва Иван и е роден на 22.11.2005г.
Е, стига съм досаждала. Беше ми приятно да се запознаем.  Winkbye

# 176
 HugДобре дошла mishomira .Аз се казвам Венета и съм от Бургас.Имам две момчета.Целувки на твоите палавници Wink

# 177
Здравейте мили майчета,
Организираме протест за увеличение на МАЙЧИНСТВОТО и ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ
Присъединете се към нас в опита ни да променим живота на децата
Повече информация за градовете,протеста и исканията тук:
http://www.visx-develop.info/first_july/protest.html
http://www.visx-develop.info/first_july/
Ако не можете да присъствате лично, а искате да ни подкрепите, може да качите ваша снимка/ако сте бременна/ или снимка на детето си на линка горе.

Ако искате да изкажете мнение :
Нова тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108840.0
Предпоследна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106880.0

Анкета : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108859.0

Ако искате да поразходите децата си по жълтите павета в София
Надали ще имате друга такава възможност
Заповядайте на 01.07.2006г. в 10:00 на Фонтана на Президентството
Да се запознаем и да се поразходим заедно

# 178
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 179
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, майчета и дечица. Доста отдавна пиша и чета във форумите на БГ-Мама, но не бях открила този подфорум. Сега ще се запиша при вас - моето момче Констатнтин е родено на 16.02.2004 г. Сега ни предстои почивка на море - от средата на август, а на есен - детска градина. Това е от мен за сега. Радвам се да се запознаем.

Общи условия

Активация на акаунт