Малък Сечко Февруари 2004 щастливи майки ни направи- 4

• 67 777
  • 260
  •   1
Отговори
# 150
Здрасти Киша!Вели много е пораснала Joy Joy JoyНАправо си е госпожица!
Аз искам да ти кажа за яслата:
Не се тревожи изобщо как Вели ще я приеме-децата се адаптират много бързо към обстановката,много рядко има деца който да правят драми повече от 10 дни.
Май родителите по-трудно свикват отколкото децата newsm78
Йо ходи на ясла от септември-много бързо влезе в средата,като естествено аз се мъчех да и помагам, като и разказвах как утре пак сме при децата, колко много играчки има и как ще видим кучето в двора на яслата и чичото дето чисти двора hahaha hahaha hahahaИ така свикнахме много лесно и сега ходим с голям кеф.Знаем имената на децата и познаваме родителите,казва какво е яла и дали е спала.
Единственото за което може би имаме основание да се притесняваме е боледуването-Йо мноого боледува,просто зяла зима все нещо има.
Въпреки всякакви имуностимуланти и такива разни....
Но и това си е до дете, така че вели може да излезе герой в това отношение.
Дано всичко е ОК newsm10

# 151
Здравей Киша.Вальо ходи на ясла от октомври.Но бързо свикна.Когато си остане в къщи/като е болен/търси децата за да си играе с тях.Откакто е тръгнал на ясла сам се храни съблича се,абе общо взето си стана самостоятелен.Всеки ден научава по нещо ново.Киша не се притеснявай и Вели ще свикне само да не се разболява.Ако те интересува нещо по конкретно за яслата питай.Целувки на малката принцеса от Вальо  bouquet

# 152
Благодаря ви за бързите отзиви, скъпи мами. Вели обича да е с деца, да си играе с тях или само да ги гледа. Много не се оглежда за мен, като е сред деца, не ми държи полата, както се казва. Освен това си яде и пие сама. Говори ясно, разбира и се какво иска, може да се комуникира с нея. Притеснява ме памперса. Тя все още се крие и ака в памперса и после гордо се разхожда миришеща навсякъде Simple Smile Хем се надявам да не я насилват, да не и създадат някакъв комплекс, уплах, хем искам да я научат. Вие как се справихте с тази ситуация? И друго, чудя се дали ще и позволят да си вземе нейни играчки, шишето с водата... тя и от чаша пие, ама много се мокри...

# 153
здравейте мами февруарки,
отдавна не съм писала.
А да ви питамкаксе справяте с миенето на зъби. При нас нещата стават все по-зле. Поедно време даваше на баща си да ги мие, но откакто му излезна и последния кътник не дава на никой. Да не говорим,че е влезнал в детския пубертет и е голям инат.
Иначе говори на поразия, цели дълги изречения съставя, като вчера сутринта сме умряли от смях как повтори след мен "Мама не дава на тати пипа циците."
А пък приказките дето четеме ги знае вече и като спра ми довършва изречението.
Толкова е забавен, че някой път така съжалявам, че съм на работа а не с него да си играем. Освен това той хич не си играе с играчките, а предимно с нас.

# 154
 HugЗдравейте мами.Аз още не съм започнала да мия зъбките на Вальо но си мисля скоро да му купя четка с детска паста за зъби.Киша Вальо като тръгна на ясла първата седмица беше с памперс.Но аз го вземах на обед и така една седмица.Но от втората седмица като започна да спи на обяд аз не му слагах памперс .Има си резервни гащи в раницата 3-4 чифта и два памперса за резерва.В яслата си имат режим и редовно ги слагат на гърнета така че Вели ще свикне бързо.Аз сега слагам памперс само вечер.Така е при нас на яслите.Занимават ги ,имат много играчки в групичката с които той си играе а в къщи само бели прави и най-обича да рови в раницата на батко си.С никакви играчки не си играе.За сега това е положението при нас. BlushПоздрави от Бургас  bouquet

# 155
Здравейте, майчета на февруарчета! Heart Eyes
И на мен ми е много интересна и полезна темата за яслите, защото и аз се чудя дали и кога да пускам Криско на ясла. С гърнето засега сме наникъде, понякога го използва по предназначение Laughing, но чакам да се затопли, че да махаме памперса... За миенето на зъбките - опитва се, но май само изсмуква пастата за зъби Rolling Eyes. Рядко ми дава аз да му ги измия, голямо е диване, ей! Но да не започвам да се оплаквам, всички знаете как е с двегодишно дете Wink Поздрави и целувки на всички! Heart Eyes

# 156
Скъпи мами, Вели е вече втори ден на градина. Ред сълзи, ред сополи, не знам какво ще правим... Sad

# 157
Не се притеснявай Kisha.И ние бяхме така.Само докато излезех ме от входа и започваше да плаче.Плачеше до градината и като влезеше при децата спираше да плаче.Няма дете което да не плаче като тръгне на градина.Сега вече не плаче Вальо .Така че няма да се притесняваш ще свикне.Питай ако те притеснява нещо. Hug

# 158
Киша спокойнооооо има време!Тя тепърва ще разбира какво става там ,колко много деца иам и как ще си играе.Засега и е ясно само че мама я оставя някъде и заминава.Така ще е тази седмица и другата ще е по добре ще видиш.А вие направо на градина ли тръгнахте,з-то така си писала или си е на ясла Вели?
Аз мисля септември да се прехвърлим в градината, но ще видим как ще стане че ше сме още малки.
А ти се успокой и я разпитвай вечер като я вземаш какво правят в яслата, какво хапват.Така и тя ще свикне по бързо с мисълта че ходи някъде:-)

# 159
Ох, мерси за подкрепата. Сега сме на етап дилема. Снощи се скъса от рев да ходи на градина, тази сутрин стана в 7 часа да ходи на градина, обаче като влязохме през вратата и пак ревна. Хем и се ходи, хем ме дърпа да влизам с нея... Но от сутринта до обед не е ревала, което е напредък предполагам. Какво да очаквам като и кажа, че ще остава да спи с децата другата седмица?

# 160
Няма да и казваш Киша.Тя като види че всички дечица лягат няма да се противи ,нали знаеш метода на подражанието LaughingТЯ сигурно сега си мисли че всички деца ги вземат на обяд.Можеш даже ти да и кажеш че сега дечицата си ходят наобед а другата седмица всички ще спинкат заедно.Щом има желание да ходи значи ще свикне бързичко ще видиш!
Успех!!!

# 161
Льонка, права си. И аз това си мислех, все измислям някакви неща, с които да я мотивирам...

# 162
 easter easter easterХристос Воскреси мили мами на Февруарчета!Къде се кубите мили мами?Как са малките водолейчета?Вальо ходи на ясла.Вече не плаче изобщо. Simple SmileПишете че нещо много изостава нашата темичка.  bouquet

# 163
Здравейте, мили мами!
Да дам малко отчет за нашите премеждия с яслата... Вели много се привърза към мен откакто ходи. Не ме изпуска от поглед, плаче повече, лигави се, хленчи... Сякаш не е щастлива. Госпожите май не ми казват цялата истина... До миналата седмица беше седяла отстрани и беше гледала децата, без да си играе с тях. Казват, че била много послушна, но аз си знам детето, че ако е весело е фурия, не е послушно дете. Сигурно е подтисната. Притеснява ме. Всеки ден като тръгваме повтаря как баба ще звънне на звънчето и ще я вземе като се наспи... Вече не плаче, но пък не знам дали е щастлива. Разказва ми истории, които не знам дали са истина. Казват, че ядяла сама и всичко изяждала, но аз мисля, че е отслабнала. Оставала последна на масата, сигурно я подбутват да бърза и и взимат чинията... Какво мислите?

# 164
Kisha не се притеснявай Вальо като тръгна на ясла и той е като Вели не мога да мръдна.Плаче за мене,дори отначало спеше при мене.Не че сега не спи при нас.При нас на яслата децата които изостават като се хранят ги хранят госпожите.Като отида да го взема си седи на килима при другите деца и си играе.А във къщи с никакви играчки не си играе.Постоянно ме варди да не отида някъде.Така че не се притеснявай. Simple SmileДано това да е само период и по-бързо да им мине че незнам какво ще правиме. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт