Давайте уроци нови, да се борим с Фотошоп-а сме готови....(11)!

• 17 142
  • 349
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Аз съм вадила на хартия  - правя ги в 300 dpi

Deb аз честно казано не разбирам въпроса. Аз като си харесам нещо в нета с такова разширение си го записвам в компа, после отварям във Фотошопа и работя с нея. Може би, ако споделиш какъв точно проблем имаш, ще успеем да ти помогнем.

# 226
  • Русе
Да де.. хубаво беше да обесня конкретно за какво става въпрос.
Като запазвам картинката в png, имам опция дали да запази прозрачния цвят или не. Слагам отметката да запази, но след това фона е черен, все едно съм запазила картинката в jpg. А не изглежда като gif, например, с прозрачен фон. В същото време като си отворя папката, в която е тази картинка, аз я виждам, че е с прозрачен фон. Не знам дали се изразявам ясно. Например, ако си наглася изгледа на файловете на Thumbnails или Filmstrip (така нали се виждат, без да се отварят), аз я виждам както трябва картинката. Но като я отворя няма прозрачен фон, а черен.

Това ми е проблемацията  Mr. Green

# 227
Момичета ето един не толкова труден урок и ефектен, за около 30-40 минутки става. Аз стигнах до предпоследната стъпка защото нямах филтър Render, но скоро като си инсталирам по-нова версия на фотошопа ще пробвам пак.
Ако някой се интересува ето линка  http://demiart.ru/forum/index.php?showtopic=9398
Урокът е на руски език, който знае по добре английски...накрая на урока след последната стъпка има линк към оригинала на урока на английски език.
Ето го и резултата:

# 228
Вейдър Честит Рожден ден. Пожелавам ти много радост, щастие и късмет в живота.

Над урока работих, правих много опити и мисля, че най-накрая горе-долу постигнах желаният резултата, та се захванах с нещо друго. Ето и моите последни творби.

Увеличи

Увеличи

# 229
  • София
mimival , първата е много красива - нежна, ефирна, изпипана... Чудесна е  Grinning. По урок ли си я правила или сама?
Рамката същи ми харесва много  Grinning Единствено цветето под пеперудата нещо не ми се връзва. Може би да го намалиш... но не съм сигурна, де.

Аз опитах да направя нещо весело, но не ми харевса особено.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 10:40 от Лекси

# 230
 Party Успях!!! Преборих се с този урок, мерси много ani69 Hug Heart Eyes

# 231
Най после имам и аз Имидж рейди и се направих красива, та си размърдах шапото  Mr. Green

Пижулинка, ясно разбрах  Hug

Deb, и аз действам по същият начин както Ники ти е обяснила  Rolling Eyes

# 232
  • Русе
Вал, изкара ми акъла преди малко с този твой аватар. Много добро  Peace

За пнг-то (изчезна ми латиницата) - и аз така правя. И не съм имала проблеми до сега. Запазих си го като пнг. Ама не ще. После даже го запазвах със сейв фор уеб. Дадох му пнг24. Кво повече иска не знам...  newsm78 Нямам проблем, например, с фрийбита, които съм си смъквала. Те са ОК. Ама тези картинки, които запазвах днес направо ми разказаха играта. Почувствах се като пълен идиот  Crazy рових из нета, викам си сигурно нещо пропускам. Ама то какво да пропусна. Не е сложнотия голяма, да му се не види  Tired И, както обясних по-горе, преди да го отворя (например в прозореца Оупън на шопа) го виждам, че не е с черен фон, но като го отворя - потрес! И така от 16 часа та до сега! Как да не си купя въже, ми кажи  hahaha

# 233
  • Варна
Здравейте момичета! Аз имах нужда да си почина малко от фотошопа  и да отделя времето за него изцяло на малката, че последно време я попренебрегвах. Затова пък се снабдих с нови снимки Mr. Green

П.С. Мле4ко, благодарвя!
mimival, първата е много красива, свежа, но втората не ми допада нещо Embarassed Hug
Лекси, изкоментирах те в другата тема Embarassed Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 11:51 от Румка

# 234
  • София
Румка, я и аз да те изкоментирам сега  Wink Рамката ти е прекрасна, много ми харесва, всичко си е на мястото, обаче вече и с вързани очи мога да разпозная твоите неща Wink.  Искам да видя и нещо различно  Grinning

# 235
laguna-не може да нямаш филтър -рендер.Всички версии го имат.А с урока си се справила блестящо
mimival -това е един от тай хубавите колажи,които съм виждала в нашите теми Hug  bouquet
Лекси-хубава ти е рамката-малко бледичка,но и така става
Деб-може би проблема  е някъде в настройките на твоя компютър
Лекси,аз пък не мисля така за Румка.Вярно,че има някакъв изграден стил,но кой го няма.Аз лично мога да позная работите на многоооо момичета без да им гледам никовете,но какво от това.
Затова желанието ми е да правя повече уроци,които да използвате на практика в рамките си.Ето например от последния урок могат да се правят чудесни фонове и елементи.Различни,оригинални.
Урока с огледалния образ,с излизането от снимка,с преливането-това са все неща ,които могат да ви направят рамките уникални,различни и красиви.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 08:31 от ani69

# 236
Добро утро,
Много се радвам, че ви хареса картинката ми с Вики. Преди време бях видяла такива картинки с дечица в облаците и ми бяха направили особенно впечатление и по тяхна идея реших да направя нещо подобно, радвам се че се получи добре.
Ани думите ти страшно ме трогнаха . Много ти благодаря.  bouquet
Лекси не съм я правила по урок. На мен лично ми допада повече вторият вариант. Peace
Румка рамката ти е много нежна. Peace

# 237
  • София
mimival, впечетлена съм  Grinning. Очаквах, че е по урок. Браво!
Ани, сменила си ни имената  Grinning Надявам се изказването ми да не се приема като злобно или от сорта. Обаче Румката може много и различни неща. Още си спомням коледната й рамка с излизащата ръчичката и как след нея последваха уроците и контролните за излизане от обект....

# 238
поправката е извършена, Joy

# 239
  • Варна
Определено ако се зловя да правя нещо, що годе ще се справя-имам вяра в себе си. Но някак си все това ми излиза от вътре като започна да правя нещо Hug

Общи условия

Активация на акаунт