44 теми за раздумка в Америка

• 16 852
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
честито на рождениците! да са здрави и щастливи Peace
бистре, много неприятна ситуация, но за съжаление тук често се държат така с хората от другата страна на гишето Close.като някаква заразна болест е, застанат ли на гишето и се самозабравят, ама аз съм барутлия и спретвам страхотни скандали Twisted Evil. естествено, в посолство едва ли е удачно да се правят такива.
по въпроса за кърменето: кърмих малката си дъщеря до годинка( сега е на годинка и почти 2 месеца), като преминах през две лактационни кризи, преодолени с помощта на този форум:). ако някой има нужда от съвет, да пише.
за килограмите: много се дразня, когато ми кажат и сега си добре, ама колко слабичка беше преди Shocked, при положение, че съм 52 кг.на 163 см. и съм родила 2 деца за 5 години Shockedа това са коментари, които съм чувала и от съпруга Twisted Evil
момичета, има ли някой в северозападна Индиана? виждам, че на картата не е отразено, но и аз повече чета темите, отколкото да се включвам.предложиха работа на съпруга( да се похваля- по специалността от бг)  и наехме къща в мюнстер,Индиана.сега трябва да се обзаведем с някои основни неща.моля, препоръчайте ми пералня със сушилня или поотделно( както е по-добре) и прахосмукачка.,иска ми се да са по-евтинки, че станаха много разходите Wink
ирка как си? как са децата в бг?
да кажа и за анцуга Grinning, доколкото знам от лекциите по немски: идва в българския език от съществителното Anzug, което означава мъжки костюм.множественото число и аз не съм сигурна как е, използвам анцузи, не претендирам да съм права.
а сетих се и за дрехите Simple Smile. във Варна цените на дрехите са безумно високи и като чета за какви пари говорите отсега ме сърбят ръцете Laughingи най- вече за обувките, щото тук са скъпи и некачествени, а съпругът ми, който пътуваше и преди често до сащ има поне 10 чифта страхотни зимни ботуши и обувки  Laughingзаеха му един куфар Laughing и го кръстих имелда маркос  Laughing

# 241
Пумпал, ей по това се заглеждам последно (да не изреждам какво съм купила, че дълга ще стане)
http://www.snipsnsnails.com/mss710871020.html

# 242
  • USA
Biz, много гадно е това с посолството. Не мога да ги понасям българските бюрократи Twisted Evil, но доколкото разбирам и руските са същите.

За дрехите: аз много мразя да ходя по магазините, затова си имам няколко любими и съм свела селекцията до минимум. Към изброените марки ще добавя, че в Express има супер панталони за работа.

Стела, най-добре е да видите на място какво се продава. Ако ви е  малък апартамента комбинирано пералня със сушилня е най-добре, защото са си големички. Също при сушилните има такива на ток и на газ - зависи какъв изход имате.
За прахосмукачките - аз имам Dyson и съм много доволна. Не са евтини обаче. Преди това уволних 3 прахосмукачки преди да стигна до извода, че си струва инвестицията, а аз не пускам прахосмукачка особено често.  

# 243
Биз, много неприятно. Преди време имаше един господин там, с много добри маниери и много отзивчив, може би не работи вече там..

стелла, има много евтини перални и сушилни, двете като цена могат да ти излезат около $600, ако искаш най- евтините. Иначе варират от тази цена до $2000, зависи колко можете в момента. Прахосмукачка имаме от Таргет ($50 от студентските години), но и на други места има на ниски цени.  Определено за тук е евтинийка в сравнение с Бг и избора е много по- голям.

Не по темата, но видях, че плейпен на Грейко, струва 400 лева в Б-я Shocked

Джена, наистина си на морска вълна, хубав тоалет Hug

Пумпал, о да , Май ме зове Mr. Green ( любимия ми месец в Б-я).

2 часа дрънках с баща ми по телефона и ме обхвана носталгията пак Cry

# 244
Сайта за чорапите не ми се отвори, ама май се сещам какви са.

Тандури, положението при теб звучи страшно. Надявам се каквото е станало вече да отминава и да си добре Praynig Hug
За майка си не се притеснявай. Наистина сега е много по-лесно. Може само за 6 месеца да и дадат, но дават. На майка ми с отказ и дадоха, така че споко!

# 245
Да си довърша...

Понеже вчера оплюх Бенетон, днес да ги похваля - много хубави шапки правят - имам две отпреди 5-6 години купувани и носени всяка зима - не са мръднали, много са оригинални и досега получавам комплименти за тях. На Ноли купих днес две летни - еми перфектни са - нали се сещате какъв зор е да намериш хубава бейзболна шапка, която да не седи weird, да няма ръбове и тн.
Имаме и още две зимни оттам - като изляти са, в това отношение Бенетон са може би най-доброто, което съм виждала. Айде стига реклама... Peace

Иначе брандовете, които от много разглеждане харесах са Mulberribush, Funtasia, Bailey Boys. Това добавено към тези които already тача - Little Me, Le Top, Baby Snoopy. Scout-вам Нет-а и Ибей за хубави Дисни (Мики, Доналд и други по-стари анимации), но трудно се намират  Tired, опитвах се и Флинтстоун да намеря, но такива изобщо няма.

МисЗ, аз съм чувала, че кърмата може да стои замразена при -18С от 6м-12м, а в моя фризер е точно толкова. Т.е. независимо какъв е фризера, такъв е срока. Също така съм чувала, че този срок като мине, не означава, че кърмата се разваля, а просто губи някои от ценните си свойства. Както и да е де.
Аз просто нямам място във фризера и понеже нямах и торбички за съхранение вече, и се налагаше почти целия януари да хвърлям изцеденото  Cry и ми беше много гадно. Така като дадох малко от замразената кърма ми се освободи място и мога да замразя нова.
Абе с две думи, радвам се че няма да ми се налага да я хвърлям, защото винаги ми е едно тъпо отвътре, когато го правя. Минах през много трудности с кърменето и ми се струва разхитително.

Пумпал, и аз мислех да "подменям", но нямах торбички повече. Ти в какво замразяваш междувпрочем?

Биз, аз май нещо не разбрах - защо служителка в Ам. Посолство ти обяснява че детето има задължение към бг гражданството си??? И да, безобразно се е държала, но не мога да кажа, че не ми се е случвало ( multiple times) с американски бюрократи да се занимавам по също така груб начин. (INS anyone?)

Бубка, мерси за комплимента (за фотосесията). За мене е хубаво да го чуя, защото този път фотографът съм аз (а не мъжът ми  Mr. Green)

Вики, страхотен подпис - много си напреднала с материала - и идеята е супер-кют!!!  Heart Eyes

Бенсън, не се чуди! Няколко момичета от отчетните, докато бяхме временни се чудеха през какви hoops да минат за да си внесат количка Graco от чужбина (a също и playpen). No offence, ама при наличието на такива хубави модели в БГ, ми се струва леко налудничево да се дават толкова пари за Graco.

Май месец, Бенсън, Пумпал, Биз и аз ще си правим БГ рандеву заедно. ЙЕЙЙЙЙЙ!!! Някой друг няма ли да си идва тогава?

Тандури, ще стискаме палци за визата!  Hug

# 246
Кейси, нещо гледам разни нови опаковки им направиха на млеката и производството им вместо в Германия (Аптамил) и Холандия (Фризо, Нутриция) го изнесоха в Турция, Словакия и т.н. и не съм убедена, че качеството е същото. Пък и малкия въобще не иска от Аптамил-а (който е най-скъп, 30 лв), а си мисля, че кърмата която изсуква вечер не е много, едва ли има 200 гр, колкото е добре да приема. Та затова реших да пробвам с някое американско мляко след кърменето  newsm78 . Страх ме е да не остава гладен, че не е от най-дебелите  Simple Smile

Добре ми изглежда на снимката. И моите не са от пухкавите бебета. Никога не съм знаела даже, по колко изяждат.
Странно е, че не харесва Аптамил-а. Нали уж повечето го предпочитали.
И аз давах на Нестле и Симилак, след като Самуил се отби. Изобщо не миришеха на хубаво, как я пиеше не знам.

# 247
Зора,мерси,но това доколкото раzбирам е като се абонира6 от дома6ния телефон да се иzбира,така ли?Ако "да" zначи,че в момента няма да им помогне,zаЩото оЩе са беz тел.Въпреки това благодаря.Ще предам,zа да zнаят zа по_нататък.Жалкото е и,че страницата е само на БГ,те говорят немски и англ.
Ние ползваме услугите на Necc Telecom.
http://www.necc.us/necclongdistance/
Виж им сайта, ако искаш, на английски е, и пише нещо за карти.

# 248
Анетка, да наемем, ама то сега затворено... Rolling Eyes
Ох, оттече се, не искам да ви кажа колко съсипани работи имам, кои да ти е предполагал такова нещо, то беше почти като стая там, ама поне не е наводнено от отходния канал, като на съседката, ей тогава щеше да ми се... Sick
Звънях на пожар на нашия водопроводчик, той явно е запил някъде, щото никакъв не се обажда, утре съм с двете хлапета и ще се оправям с мазето... ooooh! Само се притеснявам, да не спре пак помпата през нощта, че да не се наводним пак. Ще дежурим цяла нощ, абе направо не е за разправяне. А килимите са директно за боклука. Само се моля пералнята и сушилнята ми да тръгнат, щото ако те са развалени ей тогава ми се разказа играта.  #Crazy #Crazy

Бенсън, ние сложихме 2 електрически печки долу да духат + обезвлажнителя, дано да се оправи. На места вече даже изсъхна, пък аз станах на ледена шушулка, дано не се разболея.  Rolling Eyes

# 249
Тандури, с обезвлажнител и с печка се оправихме ние, хем имахме мокет. Вдигнахме го и изсъхна, след около месец нямаше нищо, но сега ще слагаме помпа, sump pump, нали? При нас беше след снеговете от топенето миналата зима. ужас...

Джена, абе аз честно съм попадала на свестни хора в ИНС, но дори и не-толкова свестните не ми държат тон, какъвто ми се държи от всички обслужващи сфери в Б-я, държавни или частни. И не ме прекъсват по средата на изречението, те винаги знаят по-добре от мен! #Cussing out Ако ми се обясни с нормален тон, без да се държат с превъзходство към мен, ще съм разочарована, ама няма да съм вбесена поне.
А служителката беше просто под всякаква критика. Аз се обадих да питам не могат ли да съдействат за руската виза и тя ми се скара защо нямал бг паспорт и обърна темата - почна да ме подлага на съмнение и да предполага за мен какви ле не неща, абе  ooooh! да е жива и здрава...

# 250
Джена,не знам дали говорим за 1 и тоже,на дисно дрехи съм виждала в дисни магазините в мола;

http://disneyshopping.go.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryD … mp;Nu=p_productID

качеството е ужасно,ния има една нощница с ариел-ад,разпадна се за 2 пранета,а има и изкуственяк вътре..не ги харесвам,а и дрехи с картинки като цяло не са ми приятни..
*
следва странен въпрос-някой да е чувал за хотел за деца (аналогия такъв за пъпита)? търсим място където да оставим децата за 4 дни и да идем на море сами..ситерката им и някои приятели отказаха,имам още вратички,но се чудех дали го няма измислено,не мога да повярвам че някой не се е сетил..
*
Биз,да,аз прекъсвам Embarassed , много работя по темата и пак..тук,както знаеш,даването на име е изискване,ако ти се занимава се оплачи,много мразя простотии подобни ей....
*
Тандури,каквото се оправя с пари се оправя..не си късай нервите че не регенерират..

# 251
Анет, виж ето тук: http://www.cookiemag.com/travel  (не знам дали има, но може...)

Бубка, само да кажа, че и аз съм голям фен на Джей Крю! И чакам с нетърпение София да стане на 2, защото детската им линия КрюКътс е от 2 нагоре.  Laughing

Я вижте сега да ви занимая малко с един интересен доктор. Бутиков.  Simple Smile
http://www.jayparkinsonmd.com/  Как ви се струва?

# 252
Леле, Тандури, аз какво гледах, чак сега видях за вашите перипетии. Shocked
На Анет съветът за машината ми се струва много удачен. Стискам палци всичко да се оправи бързо!  Hug

# 253
Тази сутрин всички е почти сухо, обаче мокетите са вир вода, как ще ги изкараме дори не знам, че са много големи! Ужас някакъв! Няма да ви казвам колко пари ни поискаха за новата помпа, отиде ми ремонта.  Rolling Eyes
Аз само се благодаря, че не е от отходния канал... Confused

Я кажете, тези дето са по-запознати от къде по принцип идва тая вода? Щото знам, че всички къщи имат съм пъмп, обаче тая вода от къде идва? Само от снеговете и дъжда ли? newsm78

# 254

Я вижте сега да ви занимая малко с един интересен доктор. Бутиков.  Simple Smile
http://www.jayparkinsonmd.com/  Как ви се струва?
абе малко ме тревожат твърдения от типа на optimize your health... звучи като бизнес линго... ама не мога да правя големи изказвания, защото нищо не знам за такива, като него. добре си е подбрал пазара Джей  Mr. Green
по повод здравеопазване, ето една статия интересна, напълно покриваща се с мнението ми за положението със здравната система http://content.nejm.org/cgi/content/full/358/6/549?query=TOC

Анет, помислих си го, ама не ми се занимава да си вкарвам името пред който не трябва, че за визи и зелени карти ще кандидатствам...

Общи условия

Активация на акаунт